Kocostar: plátkové masky na tvár i telo


Stačí do vyhľadávača zadať slovo "plátková maska" a hneď na vás vyskočí značka Kocostar. Internet je plný obrázkov žien, ktorý majú na tvári plátky jahôd, ananásu, kiwi alebo aj lupienky kvetov. Priznávam, že to vyzerá prinajmenšom vtipne. Aj pre mňa majú plátkové masky s ovocím Kocostar svoje čaro. A môj názor neovplyvnil vzhľad, ale zloženie. Výrobca však jeden detail nedomyslel príliš dobre...


Práve kvôli skvelému zloženiu plátkové masky Kocostar okamžite upútali moju pozornosť. A ako sa tak teraz spätne dívam do histórie mojich objednávok z Elnino, kde kupujem väčšinu svojej kozmetiky, mám ich dokonca za plnú cenu. Vtedy som sa ani nepozerala, čo sú zač, ako sa aplikujú a ako vyzerajú. Práve prichádzali na Slovensko a netuším, či už niekde boli recenzie, lebo som po nich nepátrala. Keď už sa pustím do testovania kozmetiky, nechcem byť ovplyvňovaná názormi iných, takže si maximálne niekde vygooglím zloženie. Podľa ingrediencií sa mi masky Kocostar zdali hodné ceny takmer 5 €. Dnes však tvrdím, že som mohla radšej počkať na výpredaj a lepšie ceny. Začnime teda tým zložením (ako vždy) a hodnotenie praktickosti si nechajme na koniec článku.

Obsahové ingrediencie plátkových masiek Kocostar


Čakali by ste, že budú masky Kocostar iba papieriky nasiaknuté glycerínom, syntetickými farbivami a arómami? Tak to teda nie. Je v nich voda i glycerín, ale hneď po nich začína naozaj dlhý zoznam rastlinných výťažkov.


V zložení som naďabila aj na hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE) a nejaké tie glykoly kvôli hustote i hydratácii (najviac je tam zastúpený butylénglykol - BUTYLENE GLYCOL). Nevyhneme sa ani parfumácii a konzervačným látkam, tie sa však pri tom množstve rastlinných výťažkov dali očakávať. Bez konzervantov by masky možno neprežili ani len cestu z kórejského Soulu k nám, nieto skladovanie. A vôňa? Vari čokoľvek ázijské niekedy smrdelo? :-) Nie všetky výťažky z rastlín sa môžu chváliť krásnou arómou, výrobca sa nám preto iba snaží používanie spríjemniť. Na tom nevidím nič zlé, že masky krásne voňajú.

Kocostar Aloe Slice Mask


Víťazka 2017 Top Asia Award, maska s aloe Kocostar Aloe Slice Mask, obsahuje v prvom rade aloe (ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT). Aby mohla pleti poskytnúť naozajstný hydratačný pôžitok, pridaný bol med (HONEY EXTRACT), alantoín (ALLANTOIN), ružová voda (WESTERN ROSE FLOWER WATER), extrakt z hrášku (PEA) a huby rôsolovky (TREMELLA FUCIFORMIS), ktorá viaže vlhkosť rovnako dobre ako už spomínaná kyselina hyalurónová. Mne osobne by toto stačilo, ale výrobca chcel pre nás niečo viac. Doprial nám.

Ďalšími zložkami sú ďalšie rastlinné extrakty. Extrakt z hutínie (HOTTUYNIA CORDATA EXTRACT), zeleného čaju (GREEN TEA LEAF EXTRACT), perilly krovitej (PERILLA FRUTESCENS EXTRACT), senkyu (CNIDIZM RHIZOME EXTRACT), koreňa sophory (SOPHORA FLAVESCENS ROOT EXTRACT), gotu kola (CENTELLA ASIATICA EXTRACT), plodu ženšenu (GINSENG FRUIT EXTRACT), koreňa angeliky obrovskej (ANGELICA GIGAS ROOT EXTRACT), paliny (ARTEMISIA VULGARIS EXTRACT), listov zantoxylu, t.j. stromčeka, z ktorého získavame sečuánske korenie (CHINESE PEPPER TREEE LEAF EXTRACT, extrakt sladkého drievka (GLYCIRRHIZA EXTRACT), pivonky bielokvetej (PAEONIA LACTIFLORA), koreňa puškvorca (ACORUS CALAMUS ROOT EXTRACT) a plodov luffy valcovitej (LUFFA AEGEPTIANA FRUIT EXTRACT). Ak by som im mala dať všetkým názov, nepoviem im inak než adaptogény a antioxidanty. Pomáhajú citlivej pleti adaptovať sa - vyrovnať sa s nástrahami okolia, ktoré ju dráždia, čiže s UV-žiarením, znečistením, baktériami, plesňami, vírusmi, ale tiež s prirodzeným starnutím. Pre zrelú i citlivú pleť by to malo byť priam dokonalé zloženie. Aj na podráždenú. Keď som na tvári doliečovala ekzém i z neho plynúce začervenania, bola som šťastná za túto masku.


Kocostar Strawberry  Slice Mask


Aj jahodová maska poskytuje pleti dôslednú hydratáciu a obsahuje prirodzene jahodový extrakt (STRAWBERRY EXTRACT) aj . Tu ale vychádzame z predpokladu, že je maska určená aj na suchú a dehydratovanú pleť. Preto sa zameriava aj na jej bunkovú regeneráciu s alantoínom (ALLANTOIN), ďalej tam máme hyaluronát sodný, arginín (ARGININE) a extrakt z čierneho sezamu (BLACK SESAME EXTRACT). Ten je v prvom rade antioxidantom a zložkou s účinkou proti mikróbom. Pomáha tiež zvrátiť poškodenie buniek UV-žiarením a podporiť jej vlastnú imunitu.

Ďalšie zložky patria kmeňové bunky z lotosu indického (NELUMBO NUCIFERA CALLUS CULTURE EXTRACT), ktoré pomáhajú rozjasňovať pokožku, zjednotiť jej farebný tón a mierne ju zosvetliť. Ďalej je tu extrakt sladkého drievka (GLYCIRRHIZA EXTRACT), z koreňa ploštičníka (CIMICIFUGA RACEMOSA ROOT EXTRACT), koreňa kokoríka mnohokvetého (POLYGONUM MULTIFLORUM ROOT EXTRACT), koreňa angeliky obrovskej (ANGELICA GIGAS ROOT EXTRACT), huby ohňovca (PHELLINUS LINTEUS EXTRACT), kôry moruše bielej (MORUS ALBA BARK EXTRACT), pivonky bielokvetej (PAEONIA LACTIFLORA), koreňa sophory (SOPHORA FLAVESCENS ROOT EXTRACT), huby rôsolovky (TREMELLA FUCIFORMIS) a badiánu (OCTAGONAL FENNEL). Zloženie je trošku podobné a niektoré extrakty sa opakujú. V maske teda máme mnoho antioxidantov, ale spoločne majú extrakty inú misiu - majú zaručiť regeneráciu a rovnomerné rozdelenie pigmentu v pokožke, čiže brániť nadmernej pigmentácii, tlmiť možné začervenanie pri liečbe zápalových stavov, poskytovať zvláčnenie. Farebne nejednotná, fľakatá až suchá pleť má z takejto masky mnoho benefitov, čo je vlastne dôvod, prečo som aj túto masku kúpila. A veru, horšie zložením neboli ani tie ostatné masky. 

Použitie plátkových masiek Kocostar


Voči zloženiu nemám jedinej výhrady. Plátkové masky Kocostar obsahujú more účinných extraktov so synergickým účinkom (vzájomne sa podporujú a dopĺňajú) a každá jedna rozhodne pomôže. Sú dostatočne nasiaknuté tekutinami s pridanými extraktmi, dobre držia na pleti a majú naozaj mimoriadne príjemnú vôňu. Počas pôsobenia dobre chladia a upokojujú pleť.

Masky Kocostar určite privolajú doma aj nejeden úsmev. Ja som sa obložená plátkami aloe a misou ovocného šalátu v ruke objavila v obývačke. Keď ma drahý zbadal, dal sa smiechu a spýtal, či bolo mojou snahou zladiť sa so šalátom. Tak mi hneď napadlo dať si na nos i plátok skutočnej jahody, nech ho rozosmejem ešte viac. Podarilo sa. Musím uznať, že plátky vyzerajú na tvári vtipne a ako pôsobia, nešmýkajú sa mi z pleti. Ani jedna mi nespadla po celú dobu. To je super.

Tak kde urobili súdruhovia chybu? Chybu vnímam tam, kde končí jeden úžasne tvarovaný i zafarbený plátok a začína sranda. Oveľa praktickejšie by bolo jedno transparentné plátno s nakreslenými vzormi z ovocia, ktoré by si človek priložil na celú tvár. Nie takéto malé kúsky, z ktorých len ťažko poskladáte mozaiku tak, aby pokryli a hydratovali každý kúsok kože. Ešte tie s aloe by nejako natesno poukladať šli (v každej maske je 12 plátkov), no obrys jahody nemá taký šikovný tvar, aby som ho mohla priestorovo usporiadať a plátkami vedela pokryť celú svoju veľkoplošnú tvár.

Prakticky teda budú pôsobiť iba na miestach, kde ich nalepíte a ešte možno aj nejaký ten centimeter mimo, lebo dajme tomu, že tie látky z nich aj vsiaknu do pokožky. Ešte by sa plátky teoreticky dali počas pôsobenia potiahnuť aj ďalej, čím by ale zasa na pleti horšie držali. Polovica tekutín sa už stihne odpariť či vsiaknuť. Takže nakoniec ich aj tak nalepíte iba na jedno miesto a tam ich necháte. 


Takže som si zvyšné plátky vyhradila iba na používanie v oblasti pod očami, kde ich vo svojom veku potrebujem najviac. Nechcem mať ani vrásky ani opuchnuté oči, preto si dám si pod oči vždy dva plátky a balenie potom vzduchotesne uzavriem, aby obsah nevyschol. Ale pozor, zatvárajte naozaj dobre. Ak by ste celé vrecko vložili iba do nejakého sáčku, masku znehodnotíte. Musí ostať mokrá.

Pokožka je po odlepení plátkov krásne zhydratovaná a zjemnená. Ako znovuzrodená. Efekt vidím i cítim a utratené peniaze neľutujem. Veď vankúšikové masky pod oči stoja aj viac peňazí (ak chcem 12ks, teda 6 párov) a ani zďaleka nemajú taký efekt. Ak si však nabudúce nejaký ďalší kúsok kúpim pre použitie na pleť, radšej investujem do niektorej z plátnových masiek Kocostar, ktorá sa dáva na celú tvár a nie sa iba lepí na miesta. Myslím, že tieto plátky, čo ako sú zložením parádne, sa preslávili skôr pre svoj vzhľad. Pre ich lokálne pôsobenie nemôžem povedať, že by boli bezkonkurenčne skvelým produktom.

Táto recenzia nebola nijako sponzorovaná. Masky som si zakúpila za vlastné peniažky na Elnino, lebo ich mali vtedy ako jediný obchod. A teraz už konkrétne tieto dve skladom nemajú. V prípade záujmu ich však určite zoženiete aj v inom obchode. 
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes