Evitaday a jeden skvelý babinec v Žiline


Niektoré potrebovali získať sebavedomie, niektoré chceli nájsť svoj životný smer a žiť šťastne vo vzťahu, iné dámy si prišli len vypočuť životné múdrosti a dobre sa zabaviť. Všetky tieto dámy sa zišli v Žiline na udalosti zvanej Evitaday. Čo dal Evitaday New Bridget, teda mne?


Evita Urbaníková a jej Evitaday


Evita Urbaníková, iným menom Eva, je na Slovensku známa osobnosť. Začala síce ako moderátorka v rádiu, z času na čas ju vidíme v televízii, no v podstate celý svoj život zasvätila písaniu o všetkom, čo ženy zaujíma a baví. Keď sa niekde spomenie časopis Evita alebo kniha "evitovka", tak už dopredu vieme, že to bude niečo pre nás, ženy.

S Evitou sme podľa všetkého dosť podobné povahy. A nie je to len preto, že píše. Evita je ctižiadostivá a keď má pred sebou cieľ, neváha sa pustiť za ním a preskakovať prekážky. Má však viac sebavedomia než ja, je priebojnejšia a niekam to dotiahla, čo na nej obdivujem. Takže áno, bolo fajn stretnúť niekoho, koho môžem považovať za svoj vzor a čiastočne sa v ňom aj vidím. Kúpila som si niekoľko jej kníh a jednu som si dala Evite podpísať.

Na Evitaday prijali pozvanie aj ďalší hostia. Celé podujatie prebiehalo podľa orientačného plánu, ktorý rátal s prestávkami i otázkami z publika, takže Vám teraz v niekoľkých bodoch zhrniem, ako to celé prebiehalo a kto všetko nám odovzdával svoje vedomosti.

Kapacitu miestnosti, kde sa udalosť konala, odhadujem tak na 200 ľudí (+/-), z ktorých každý pri vstupe obdržal balíček, ktorého obsah prezradím na konci článku.


Úvod samozrejme patril Evite a moderátorovi, ktorým bol Marcel Forgáč. Marcel Forgáč mal počas celého Evitaday vstupy a uvádzal každého spíkra. Komentoval však aj otázky z publika a pod chvíľou zasahoval aj do monológov osobností.

Bol vybavený dobrou zásobou vtipov, ktoré sa k danej situácii vždy hodili. A neboli to nejaké otrepané a miliónkrát počuté vtipy, ale veľmi aktuálne vtipné vsuvky i vlastné vtipné postrehy. A vzhľadom na to, že nemohol vedieť o všetkom, čo počas dňa zaznie a určite sa nemohol pripraviť na každú situáciu, jeho komentáre svedčili o istých kvalitách. Evita vybrala naozaj dobrého moderátora. Vtipného, príjemneho a ešte aj fešáka.

Marcel Forgáč, Michal Andrejco, Táňa Havlíčková sú pripravení na otázky z publika

Michal Andrejco


Zhruba o 9:30 nastúpil na pódium prvý spíker. Michal Andrejco je certifikovaný terapeut a šéf kliniky celostnej medicíny Medante (http://www.medante.com).


Michal Andrejco hovoril o tom, ako súvisia emócie so zdravím. Rozpovedal svoj príbeh, v ktorom ozrejmil, ako sa musel potýkať s nástrahami modernej medicíny. V tom kritickom čase, ako väčšina bežných ľudí, ešte neveril v možné dobré výsledky alternatívnej medicíny. Až kým jedného dňa nevyskúšal nové spôsoby liečby a tie mu prekvapivo zabrali.

Od tej doby sa začal viac zaujímať o to, akým spôsobom telo funguje s našou hlavou a aký to má vplyv na naše šťastie. Povedal nám, že genetika má úplne minimálnu rolu v tom, ako sa budeme vyvíjať a že všetky emócie majú biologickú podstatu. Dokazujú to aj výskumy uznávaných vedcov, o ktorých sa tiež zmienil. Aby jeho čas na Evitaday využil čo najlepšie, poskytol aj nejaké návody, ako sa dopracovať k emocionálnej otvorenosti.

Kam vlastne Michal Andrejco svojou prednáškou smeroval? Keď veľmi chceme, vieme svoje šťastie i zdravie ovplyvniť. Musíme len nájsť správnu cestu a nespoliehať sa na to, že lieky budú šéfovať nášmu životu namiesto nás a že môžeme k nášmu telu pristupovať po častiach. Keď nie je zdravý jeden orgán, nie je zdravé ani telo. Telo je celok.

Táňa Havlíčková


O 10:30 mala svoju prednášku na Evitaday ďalšia osobnosť. Táňa Havlíčková (http://www.tanahavlickova.cz) sa už roky živí ako módna dizajnérka, ktorá taktiež robí módne poradenstvo.

Táňa Havlíčková nás poučila o tom, ako fungujú módne trendy. Popravde, nevedela som, že trendy sú len zberači aktuálnej kolektívnej nálady. Čo a ako ľudia cítia v danú dobu, to sa pretaví do trendov. Sledovať ich však nie je vždy tou najsprávnejšou cestou. Dôvod? Aktuálna móda nemusí ladiť s Vašim charakterom. Toto zistenie ona dalej rozvíjala a vysvetľovala. Menovala aj konkrétne učenia, kde sa dá vela zistiť o energii človeka.

Čo tým chcela povedať? My ľudia skrátka nie sme rovnakí, aby sme nosili rovnaké veci. Dám príklad. Ja som človek romantický len vo svojej duši a nikdy nie navonok. Som tvrdá, vyžadujem disciplínu a potrebujem odev, ktorý zodpovedá mojej energii, neobmedzuje ma a nestavia ma do role niekoho iného. Nebudem nosiť romantické kvetinové blúzky, vyzerala by som v nich čudne.

Táňa mala teda svätú pravdu vo veciach obliekania a keďže so sebou priniesla aj svoju knihu, hneď som si jednu kúpila. Cez prestávku, ktorá následovala po otázkach z publika, sme spolu krátko rozprávali a potvrdila to, čo som o sebe napísala v odstavci vyššie. Naozaj nie som romantický typ a nie som ani elegantná. Ja a Táňa Havlíčková máme v sebe dokonca rovnaký druh energie, len ona je v inej podskupine než ja. Ale to už rozvádzať nejdem. Radšej choďte na jej web, kde sa dozviete viac, alebo si ju choďte niekde vypočuť. Oplatí sa. Ja mám vo veciach módy konečne jasno. Už bolo na čase.

Katarína Kovalčíková


Po otázkach a krátkej prestávke o 11:30 prišla ďalšia spíkerka. Katarína Kovalčíková je koučka a ako trénerka Power Training (http://www.powertraining.sk) pracuje s tým, ako sa dá prekonať strach.

Katarína Kovalčíková vysvetľovala, že strach ľudí brzdí a kvôli nemu sa v živote neposúvame. Ona sama musela prekonávať niekoľko druhov strachu a otvorene o tom rozprávala. Poskytla nám aj trojkrokový návod, čo musíme spraviť, ak cítime strach. A aj sme to mohli vidieť v reáli.


Nech vidíme, ako silné sme, Katarína vyzvala, aby prišla z publika jedna dobrovoľníčka, ktorá pred všetkými holou rukou prelomí dosku. Aby ste neboli na pochybách, tá doska bola skutočne hrubá, materiál pevný a hrúbku odhadujem tak na 4cm. Videla som pár dosák, držala ich v ruke a ani jedna nevyzerala, že by bola nadpílená alebo nejako poškodená. Pani po krátkej sérii inštrukcií naozaj nabrala odvahu, všetku silu a dosku rukou presekla. Jej prednáška nám ukázala, že prekonať strach a rozpaky môže každý.

Po tomto prednášaní následovala 1,5 hodinová prestávka na obed. Kto chcel, objednal si ho v hoteli, kto nechcel, šiel sa najesť inam.

Robo Opatovský


Po prestávke nám zaspieval svoje šlágre Robo Opatovský. Ja teda tento štýl hudby nemusím, som na inú muziku, ale nemôžeme mať všetci rovnaký vkus. Iné prítomné dámy jeho vystúpenie potešilo. Mňa potešil najmä klavírny doprovod k poslednej pesničke. Zvuk klavíra mám rada, keďže sama som na ňom roky hrávala.

Lýdia Sirotová


O 14:30 program pokračoval a vystúpila ďalšia spíkerka. Lýdia Sirotová je koučka, lektorka z Happy Company (http://www.happycompany.sk) a iniciátorka šťastia v práci. Jej predmet "Šťastie v práci" sa vyučuje dokonca aj na Univerzite Komenského.

Lýdia Sirotová nám ukázala, ako nájsť správny smer a robiť to, čo nás v živote naozaj baví a napĺňa. Vysvetlila, ako od seba rozoznávať túžby od skutočných daností, ako si stanoviť ciele a ako z týchto vzorcov poskladať to, čo by sme mohli aj reálne robiť. Bolo to vlastne také cvičenie. Na papier sme písali slová, kreslili kruhy, šípky, diagramy. Z tohto všetkého nám vyšla práca našich snov, do ktorej keby sme sa pustili, tak ju vykonávame s vášňou a nadšením.

Celkom ma potešilo, že mi z tohto písania a kreslenia vyšlo povolanie, ku ktorému mám teraz veľmi blízko a prednáška ma len utvrdila v tom, čo chcem. Ktorá dáma tam prišla s tým, že ani netuší, čo by mala robiť, musela odchádzať ešte spokojnejšia než ja. Aj ma celkom mrzí, že ju nemám ani na jednej fotke. Podarilo sa mi Lýdiu odfotiť, no práve tie fotografie mám rozmazané. Stála ďaleko a keď bola bližšie, tak to sme zrovna niečo písali.

Program po jej prednáške pokračoval tombolou. A po tombole bola krátka prestávka na kávu. Evitaday mal v hre naozaj krásne ceny. Hralo sa o 2 zájazdy, krásne kreslo, balíčky produktov, 2x CD Roba Opatovského. Hodnotné ceny. Nič som nevyhrala. :-)

Marie Diamond


Krátko po 16:00 vystúpila ďalšia spíkerka. Medzinárodne známa dáma a rodená Belgičanka Marie Diamond (http://www.mariediamond.com) má právnické vzdelanie, ale v Belgicku nežije. Cestuje po celom svete a prednáša. Najčastejšie sa venuje téme "Vzťahy", pretože ako právnička vie, ako právnici riešia rozvody a sama si tým nechcela prejsť.

Jej meno Vám bude známe, pretože je spoluautorkou knihy Tajomstvo (The Secret) a má aj svoju vlastnú knihu Umění zákona přitažlivosti (momentálne len v českom jazyku). Tú jej som si samozrejme kúpila a dala podpísať. Tajomstvo som už čítala tiež.

Marie Diamond sme mohli niekoľkokrát vidieť aj v televízii. Vystupovala v relácii Teleráno aj na TA3 jej venovali priestor. Ukazovala v priamom prenose, ako človeka oslabuje negatívne myslenie. To nám vlastne predviedla aj na Evitaday.

Hovorila nám, aby sme si vizualizovali svoj ideálny vzťah. Ak niečo chceme, musíme to mať pred očami a nesmieme myslieť negatívne. Na vzťahoch treba pracovať, pretože či už vzťah nemáme alebo ho máme, je to jedno. Aj náš aktuálny vzťah sa môže prejsť zmenou, ak sme v ňom s tým správnym človekom.

Ale vzťah nie je len o tom, čo je v nás, ale aj o našom okolí. Všetko, čo je okolo nás, vytvára v našom podvedomí realitu. Spálňa ovplyvňuje milostný život, obývačka ovplyvňuje všetky osobné vzťahy (partner, deti, rodina, priatelia), preto musíme mať v našom živote i v sebe všetko harmonicky usporiadané.

Po skončení podujatia Marie ochotne odpovedala prítomným na otázky. Aj medzi 4 očami, ale len ak ste vedeli po anglicky. Ona po slovensky vie len pár slov. Mne sa s ňou taktiež podarilo porozprávať a dala mi užitočné rady týkajúce sa môjho vzťahu i života. Ona je naozaj taká vnímavá, ako sa javí. Divili by ste sa, čo všetko o Vás vie, hoci Vás nepozná a ako trefne dokáže pomenovať všetky klady i zápory vo Vašom živote. Ak sa chcete stretnúť s Marie Diamond, vrelo odporúčam ísť na jej web a pozrieť program. Snáď sa Vaše cesty skrížia s jej cestou a bude Vám môcť niekedy poradiť.

Mala som možnosť odfotiť sa s dámami ako Evita Urbaníková, Táňa Pavlíčková, Marie Diamond a Halina Pawlovská

Halina Pawlovská


Po 17:00 prišla posledná dáma rozprávať o svojom životnom postoji a hľadaní šťastia, ktoré má každý sám v sebe. Halina Pawlovská je osobnosť, ktorú nemusím predstavovať. Úspešná žurnalistka, spisovateľka i moderátorka dlhé roky baví všetkých ľudí svojimi príbehmi, z ktorých doslova srší jej nadhľad.

Aj keď médiá neustále rozoberajú jej súkromný život a neraz aj hmotnosť, táto žena to evidentne dokáže hodiť za hlavu a nič si z toho nerobiť. Naopak, ona to ešte dokáže obrátiť na srandu. Mať tak jej postoj a životnú silu, tak sa mi možno dnes úplne inak darí.

Halina Pawlovská nám rozpovedala v krátkosti dva príbehy a spolu s nimi aj pár postrehov zo svojho života. Odpovedala aj na otázky z publika. Ako sme už u tejto dámy zvyknutí, jej mimika, gestika i výber slov sa dal ohodnotiť na jednotku s hviezdičkou. Čo veta, to búrlivý smiech v sále. Neviem ako ostatní, no ja som sa od smiechu takmer zadusila. Keby som si bola popri jej rozprávaní dopĺňala pitný režim, tak je zo mňa fontána. Halina dokáže svoje príbehy podať maximálne vtipnou a zážitkovou formou. Normálne máte pocit, že na tom mieste stojíte vedľa nej a všetko to úsmevné divadlo pozorujete. Nedokážem si ani predstaviť, ako sa musela tváriť a cítiť, keď sa jej také veci diali, no z jej rozprávania máte pocit, že sa na tom azda smiala a musíte sa smiať aj Vy. Keď Halina odchádzala z pódia, všetci v sále stáli a nadšene tlieskali.

A to bol ten najlepší záver, aký mohol deň dostať. Evitaday bol úspešnou udalosťou, z ktorej si každý niečo odniesol. Ale teraz hovorím o zážitkocha vedomostiach, nie len o spomínanom balíčku, v ktorom bolo taktiež kadečo užitočné.


V propagačnom balíčku Evitaday boli propagačné materiály CK Aeolus (dostali sme aj zľavu na dovolenku), Finklub, Fines i zápisník Lyoness. Všetko partneri podujatia. Každý balíček obsahoval aj niektoré z posledných čísel časopisu Evita a niektorú z kníh od Evitapress. Balíčky mali schválne pomiešané a poukladané tak, aby žiadna skupinka žien, ktoré prišli spolu, nemali rovnakú knihu. Baby si tak budú môcť knižky povymieňať medzi sebou. A čo som sa rozprávala, tak každý mal nejakou zhodou náhod takú knihu, ktorá najlepšie ozrkadľovala jeho osobnosť alebo momentálny stav, ktorý potreboval riešiť. Ja napríklad milujem kari a vône. Vesmír asi počúval. :-)


V balíčku bol aj produkt Dermacol na opaľovanie a nápoj na spaľovanie tukov Body Fat Killer (tiež partneri). Niektoré dámy ho vypili hneď, ale mne sa videlo ako plytvanie dať si spaľovač a potom sedieť na zadočku. Ja si nápoj pošetrím na nejakú aktivitu, nech to má efekt.

Keďže som si kúpila aj nejaké knižky (viď obrázok nižšie), nielenže som na ne dostala zľavy, ale mi dámy nejaké tie zľavové kupóny prihodili aj navyše (napr. Yves Rocher, Tescoma...). Niektoré ma potešili a určite ich využijem.

Kúpené knižky: (zľava) Marie Diamond: Umění zákona přitažlivosti, Táňa Havlíčková: Móda a duše aneb Klíč k sobě, Evita Urbaníková: Príliš osobná známosť, Vzťahová níž a knižku Poviedky o láskach som dostala zadarmo k nákupu


Moje dojmy z Evitaday?


Ja som bola veľmi spokojná. Popravde ma tam ťahalo už od momentu, ako som videla reklamu na Facebooku. Akosi som verila, že tam dostanem odpovede na všetky svoje otázky, čo sa napokon aj stalo.

Osobne neverím, že by tam bola jediná osoba, ktorá po skončení Evitaday odišla bez dobrých dojmov. Evita Urbaníková pozvala naozaj výnimočných hostí a tí svojimi témami pokryli asi všetko, čo ženy bežne zaujíma. Každá žena chce byť zdravá, šťastná, veselá, sebavedomá, krásna. A keby niekto mal záujem o pestré šaty či sukne, o to sa postarala módna značka Fashion Guide, ktorá obliekla aj niektoré dámy na podujatí. Hneď vedľa sáky boli postavené vešiaky plné krásnych šiat, na ktoré sme získali prirodzene zľavu. Všetky si ich môžete pozrieť na webovej stránke Fashion Guide. Bola to teda i pastva pre oči.

Ak sa bude v Žiline alebo v blízkom okolí budúci rok opäť konať ďalší ročník Evitaday, určite tam pôjdem. Vy sa najbližšie môžete prihlásiť na Evitaday v Bratislave, ktorého termín je 10. september 2016. Viac informácií i online objednávka vstupeniek na www.evitaday.sk.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes