Bioderma: ABCDerm Babysquam a pomocníci pre šupiny vo vlasoch


Starostlivosť, o ktorej bude dnes reč, pomáha odstraňovať šupiny detskej vlasovej pokožky a potláčať ich tvorbu. Kombibujem ju s ďalšími dvoma pomocníkmi. U mňa ale slúžia na potláčanie stavov, ktoré spôsobuje seboroická dermatitída, v dôsledku ktorej sa šupiny objavujú tiež za ušami a v obočí.


Áno, je to stav, ktorý ja dobre poznám. Z času na čas sa moja pokožka poriadne podráždi, začne svrbieť a narmerne sa mastiť i šupinatieť. Ak sa toto deje v dôsledku stresu, väčšinou je len suchá a suchosť dokážem dostať pod kontrolu. Môjho pomocníka už poznáte. Je to upokojujúci šampón proti svrbeniu Ziaja MED.  Pokiaľ je však príčinou alergická reakcia, potrebujem silnejšie zbrane. Už sa mi to síce tak často nestáva (tak raz za tri mesiace), no keď to na mňa príde, siahnem po tejto trojici.

1. Aloe vera gél s olivovým olejom

O tomto produkte asi ani nemusím veľa písať. Gél som dostala darom už dávnejšie a na trhu je viacero podobných gélov od rozličných značiek. Okrem značky Natura & Benessere používam aj gél značky Barny's a Diet Esthetic. Niektoré obsahujú viaceré zložky (napríklad tento obsahuje spomínaný olivový olej), ale pre mňa je dôležitý gél z aloe vera. Vždy, keď ma začne pokožka svrbieť, okamžite ju natriem gélom, ktorý mám akurát po ruke. Aloe vera má totiž hydratačné, upokojujúce, protizápalové účinky a vždy mi poskytne okamžitú úľavu. V momente sa prestanem driapať.

Gél z aloe nezvyknem zmývať hneď, ale ho nechám pôsobiť celú noc a ak vlasy na druhý deň nevyzerajú príšerne, nechám ho na hlave. Pôsobeniu chlórovanej vody vystavujem pokožku čo najmenej. Fakt len na nutné zmytie kozmetiky. Vlasy však prírodný gél nezaťažuje a ani na nich nie je vidieť.


2. Bioderma Nodé DS+ šampón proti lupinám

Pokiaľ pokožka svrbí a začnú sa mi robiť lupiny, predtým som mala len gél a ten som kombinovala so šampónom. Teraz mám nového pomocníka (Babysquam, o ktorom sa dočítate nižšie) a aj toho kombinujem so šampónom Nodé DS+. O šampóne Nodé DS+ ste si na mojom blogu mohli prečítať recenziu. Je to šampón, ktorý perfektne dopĺňa liečbu a po vyliečení pôsobí preventívne.

3. Bioderma ABCDerm Babysquam

Najväčší priestor v dnešnom článku venujem už spomínanému prípravku Babysquam, ktorý je mojim najnovším pomocníkom. Mám ho len od konca novembra, používala som ho dva týždne na menšie plochy a zatiaľ som minula zhruba tretinu tuby. Odvtedy sa lupiny nevrátili, no keby náhodou, opäť po ňom siahnem.

ABCDerm Babysquam je masážny krém vyvinutý ako špecifická starostlivosť o vlasovú pokožku, ktorú hyzdia šupiny. Dospelí ľudia týmto problémom často netrpia, je to skôr problém bábätiek. Preto produkt patrí do detského radu ABCDerm a je primárne určený pre deti, ktorých hlavička je pokrytá tvrdou pokožkou, z ktorej sa odlupujú šupinky. Kedysi sa na tento problém predpisovali len oleje s vysokou dávkou kyseliny salicylovej, dnes sa dá všetko riešiť krémom, ktorý predstavuje ďaleko šetrnejšie a pokrokovejšie riešenie.


Krém je balený v tube s úzkym hrdlom, ktoré umožňuje aj cielenú aplikáciu na zvolené miesta. Priložím hrdlo k pokožke, vytlačím trošku krému a vmasírujem ho prstami. Po 5 - 20 minútach sa z pokožky zmyje a vlasy sa umyjú ako obvykle. Ideálne zmytie je podľa mňa buď zmytie šetrným moussantom z radu ABCDerm, v prípade atopického ekzému moussantom z radu Atoderm, v prípade seboroickej dermatitídy a odolných lupín je najlepší šampón Nodé DS+. Používa sa podľa potreby denne až do vymiznutia príznakov. 

Aké sú jeho výhody? Jeho výhodami je zloženie.

Obsahové ingrediencie Babysquam

V lekárňach pripravovaný olej s kyselinou salicylovou i Babysquam od Biodermy pôsobia keratolyticky, teda pomáhajú rozkladať vrstvy odumretých buniek a tie sa potom dajú jednoduchšie odstrániť. Olej zmäkčoval pokožku len kyselinou salicylovou a mohol pokožku aj podráždiť. Babysquam obsahuje dvojicu látok. Tou prvou je šetrný galaktoarabinan (GALACTOARABINAN). Získava sa extrakciou z červeného smreka a pokožka ho toleruje oveľa lepšie než agresívnu kyselinu. Tou druhou látkou je diester kyseliny mliečnej (DI-C12-13 ALKYL MALATE) s rovnakým efektom. Duo okrem tejto pomoci napomáha aj k tlmeniu delenia buniek keratinocytov. Bunky rohovatejú prirodzenou rýchlosťou a pokožka sa obnovuje normálne, nie zrýchlene. Práve zrýchlené rohovatenie prispieva k šupinatosti, pretože pokožka sa ani s pomocou svojej mikroflóry nestačí zbavovať šupiniek.

Olej nemal hydratačné účinky, maximálne pokožku trošku premastil základom, ktorý tvoril olivový alebo slnečnicový olej. Babysquam je opačným prípadom. Hydratáciu pokožke sprostreduje glycerín (GLYCERIN) a bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER EXTRACT), ktoré nepôsobia len povrchovo, ale sa aj dobre vstrebávajú. Svoje urobí aj vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE), o ktorom sa vie, že je absolútne nutný pre súdržnosť pokožky a dobrú kvalitu kožného mazu.

Krém Babysquam bol aj s pomocnými látkami (tvoria ho najmä stearáty) navrhnutý tak, aby sa dal ľahko zmyť. Krém je preto lepší nielen pre detičky, ktoré majú minimum vlasov, ale tiež pre dospelých, ktorí majú lupinami pokrytý celý povrch hlavy, obočie a tie šupiny sú také odolné, že nejdú z pokožky a vlasov nijako zmyť. Nie je to len liečba, ale tiež prevencia a zmýva sa ľahšie než olej (ktorý je navyše len na predpis). Nepotrebujem ani teplejšiu vodu a ani extra peniaci šampón.

Používala som ho po dobu dvoch týždňov na problematické partie v tenkej vrstve. Najskôr každý deň a potom každý druhý deň. Možno mohol zaúčinkovať aj trošku rýchlejšie, nie až ten druhý týždeň, ale nakoniec predsa zabral a zbavil ma šupín nadobro. 

Moje hodnotenie krému na vlasy:

Textúra: krémová, hladká, na dotyk príjemne chladivá, krém má mliečnu bielu farbu
Účinky proti šupinateniu: 4 (zaberá pomalšie, ale zaberá a učinkuje dlhodobo
Hydratácia vs. výživa pokožky: 5, na krém, ktorý sa zmýva, je úplne v pohode 
Vôňa: neutrálna, produkt nie je parfumovaný, ale ani nepáchne, čo je super
Celková spokojnosť:
Cena: okolo 12 EUR za 40ml,... mohlo to byť aj menej, keď to je pre bábätká, ale cena odpovedá obsahu a účinku


celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
hydratácia vs. výživa
účinnosť v dlhodobom horizonte
rýchlosť nástupu účinku
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnotenie

Nakoľko som pokožku priebežne upokojovala gélom z aloe a krém zmývala šampónom Nodé DS+, podarilo sa mi zbaviť i nadmerného mastenia a pokožka sa napriek tomu výkyvu opäť dostala do normálu. Po dvoch týždňoch nebola šupinatá ani mastná. Dobu liečby i sviatky som tak prežila v pokoji. Žiadne stopy podráždenia, svrbenia. Dnes môžem opäť používať svoj bežný šampón a nemám s pokožkou žiadne problémy.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. Neviem teda kde si ten Babysquam kupovala, ale v lekarnach je beznadejne vypredany. Mam podozrenie, ze to sposobila Tvoja recenzia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto som potrebovala, mňa už vyše roka trápi taka pokožka suchá v hlave a teraz používam šampon eucerin a zatial ma prestala po nom aspoň svrvieť ale lupiny neprešli, a po tvojej recenzii ma napadla jedná vec že mam doma rastlinu aloe vera a skusím si pokožku hlavy potrieť s ňou a keď už to nepomôže tak už neviem:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vycesavala si nejak ten Abcderm? Ci to staci len umyt samponom?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stačí umyť. Krém sa dobre zmýva. Len ho treba nechať pôsobiť aspoň pol hodinku. Minimálne. Ja som nechávala aj dlhšie.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes