Skinlite: Clean & Bright Oxygen Bubble maska

Mať pleť sviežu ako zeleň, o ktorej už teraz môžeme skôr snívať. Presne to by človek očakával od masky, ktorá už v názve sľubuje vyčistenie a rozžiarenie. Napraví si značka Skinlite povesť? Bude okysličujúca bublinková maska s výťažkami z marhule lepšia ako predošlá jogurtovo-jahodová verzia čistiacej masky? To sa ešte uvidí.


Na rozdiel od nie príliš vychválenej "kolegyne", ktorá však i napriek nie veľmi príjemnej vôni a otáznej exspirácie svoj účinok mala, maska okysličujúca ma riadne vyrazený dátum na spodnej strane zvaru. Som spokojná, že kórejská značka aspoň pri tejto maske nenechala nič na náhodu a poriadne svoje produkty označila. Tentokrát ma nemusia žrať pochybnosti o tom, či je maska použiteľná, alebo mala byť dávno vyradená z obehu.

Maska sľubuje strašne pekné veci. Ja to tu radšej všetko napíšem, lebo to znie krásne ako rozprávka. Hĺbkovo má rozžiariť a prečistiť pokožku, pričom sa má zmeniť na penu, ktorá zásobí pokožku kyslíkom. Pokožka má byť hladká, keďže maska sľubuje hlboký prienik do pokožky, odstránenie odumretých buniek a zlepšenie mikrocirkulácie, zlepšenie farebného tonusu, odstránenie nečistôt a dokonca aj čiernych bodiek. Tak sa teda pozrime, čím to ako ide dosahovať. Lebo na pleti vyzerá naozaj zábavne. Naozaj na pleti napenila.



Ingrediencie masky

Ak má niečo pôsobiť hĺbkovo, potrebuje na to nejaký dobrý nosič. Lipozómy, propylén glykol, hyaluronát sodný, skrátka niečo, čo podporuje vstrebávanie. Aj micelárne vody takéto látky obsahujú, ale maska nie. Takže hlboký prienik môžem rovno škrtnúť.

Zásobovanie pokožky kyslíkom má na svedomí špeciálne upravený éter, konkrétne METHYL PERFLUOROISOBUTYL ETHER, METHYL PERFLUOROBUTYL ETHER. Tieto látky sa však viac používajú v priemysle než v kozmetike. Výskumy totiž preukázali, že kyslík nie je pre tkanivá až takým priateľom, ako sa zdalo. Všetky tie terapie kyslíkom, na ktorých sa dobre zarábalo, už nie sú až také výnosné. Kyslík má význam vtedy, keď ním chceme "otvoriť bunky" pre ďalšiu fyzikálnu liečbu, napríklad svetelnú terapiu. Inak je to skôr dobrý dôvod pre telo, aby začalo boj. Boj s voľnými radikálmi. Od kyslíka som veľa nečakala. Navyše návod káže používať masku na dôkladne osušenú pokožku, čo som celkom nepochopila. Látky potrebujú k reakcii vodu, aby začali uvoľňovať kyslík. Peniče tiež. Dosť pochybujem, že je v pokožke dostatok vody k tomu, aby spustila žiadaný efekt. 

A že tými detergentami - peničmi výrobca tiež nešetril (COCAMIDOPROPYL BETAINE, LAURYL GLUCOSIDE, AMMONIUM LAURYL SULFATE, COCAMIDE DEA, COCAMIDOPROPYL BETAINE, LAURYL GLUCOSIDE, AMMONIUM LAURYL SULFATE, COCAMIDE DEA). Pomohol si tiež mydlicou lekárskou (SAPONARIA OFFICINALIS LEAF/ROOT EXTRACT). Tie by mali tú pokožku očistiť poriadne, keď už to má byť taká hĺbkovo čistiaca maska. Lenže my už vieme, že pena na čistenie nie vždy stačí. Dôležité je zmáčanie nečistôt, micelárna technológia, rozpustenie mazu... tieto veci. Ale tu keby nejaké ióny aj boli, antistatický betaín sa už o ne postará, aby nepôsobili. :-) My teda budeme vodou zmývať len masku, ktorá tie nečistoty nemá ako na seba naviazať, možno ich aspoň trošku rozpustí...i keď... bez vody... neviem, neviem. Jedine, že by ste vzali trebárs peelingový tampón a masírovali ním. Tak by časť nečistôt možno odišla.

Nasleduje rad konzervantov. Niektoré na báze chlóru, iné s jódom, paráda. Môžem tým teraz vydenzifikovať stôl, nôž a môžem začať operovať ľudí. Látky s názvami ako METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE, IDODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PHENOXYETHANOL, to sú látky bežne používané v kozmetike, ale že by som ich tu chcela mať všetky? A že by som ich chcela vidieť uprostred zoznamu s tým, že všetky účinné látky idú až za nimi? To teda nie je bohviečo. 

Na samom konci sú extrakty. Chcem vidieť, ako sa tieto antioxidanty dopravia do pokožky prakticky bez pomoci. Nie je tam voda a ani olej, kde by sa mohli rozptýliť. V tejto koncentrácii asi sotva niektoré z nich dostanú šancu čokoľvek spraviť. Extrakty z plodu broskyne (PRUNUS PERSICA (PEACH) FRUIT EXTRACT), papáje (CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT), čaju (CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT) a bambusu (BAMBUSA VULGARIS EXTRACT), disacharid trehalóza (TREHALOSE) sú zdrojom výživy a antioxidantov, ktoré mimochodom likvidujú voľné radikály a tým aj kyslík. :-) Takže kyslík si môžeme tiež škrtnúť. Nejdem tu rozpisovať ich účinky. Tak či tak máme stopové množstvá.

Zlepšenie cirkulácie môže podporiť jediná zložka, ktorou je lufa (LUFFA CYLINDRICA FRUIT/LEAF/STEM EXTRACT), ibaže lufa bola rozomletá najemno a v tejto hustej pene pokožku neobrúsi. Maska nie je peelingová, je to pena. Kto podporí teda mikrocirkuláciu? Vy? Ručne. Masážou. V tomto maska nebude prevratný vynález.

Jediné látky, od ktorých čakám aký taký efekt, sú glycerín (GLYCERIN) a alantoín (ALLANTOIN). Tie nepotrebujú extra pomoc k tomu, aby zaúčinkovali. Regenerujú a zvláčňujú pleť. Ak pravda masku necháte dostatočne dlho pôsobiť, čo by som vám pre tie konzervanty a peniče neradila.



Moje skúsenosti s maskou

Keď si vezmem to, ako nelogicky pôsobí etiketa po vymenovaní látok a ich účinkov, ďalej návod na použitie, ktorému taktiež chýba logika a nevyvážené zloženie v totálnej disharmónii so sľúbeným, obalu musím vziať minimálne polovicu bodov, čo ako pekne a zaujímavo vyzerá. Má pekný tvar, obrázok, ktorý zaujme, ale všetko na figu, keď ani polovica s popisovaného neplatí.

Po maske ostal rovnaký počet čiernych bodiek ako pred aplikáciou. Hĺbkové čistenie sa nekonalo. Veľmi ľutujem, že som v čase testovania nemala dobrý fotoaparát. Bodky som síce nespočítala, ale vidíte ich azda aj tak celkom zreteľne.



Maska sa zmývala veľmi dobre, za čo má bezvýznamné plus. Bezvýznamné preto, lebo pri príliš ľahkom zmývaní vždy nastáva otázka, či zanechá pokožke aspoň nejakú vláčnosť a ochranu. Táto nezanechala nič. Pleť nebola ani vláčnejšia a ani hladšia.

Oživenie pokožky sa nedostavilo tiež. Pleť nie je ani živšia, ani ružovejšia... Ako sa dalo čakať, s účinnými látkami na konci, ktoré sa nemali ako dostať k pokožke a vyhladiť ju, s kyslíkom, ktorý sa nemal ako aktivovať (a keby aj, antioxidanty ho zrušia), nedostatkom emoliencií (zvláčňujúcich látok) vyzerala pokožka úplne rovnako ako predtým. Musím si povedať, že našťastie. Bez vody nespravila nič, bohvie, čoho by bola schopná s vodou. 




Radšej to ani nejdem a nechcem zisťovať. Tú druhú dávku som si v záujme svojej pleti odpustila. Stačilo mi prečítať si o tých v priemysle využívaných peničoch. Nemala som o tom všetkom dostatok informácií. Masku som si kúpila na odporúčanie a kvôli tým extraktom na konci zoznamu. Nabudúce budem čítať pozornejšie a ešte viac študovať.

Moje hodnotenie masky:

Textúra: jemný a dobre rozotierateľný krém, ktorý sa v momente mení na penu, pučí, pučí a pučí, že sa z neho stane hustá pena príjemná na dotyk
Hydratácia: 2 - slabá
Výživa: 1 - takmer žiadna, pleť je rovnako suchá ako predtým a možno aj suchšia
Čistiaci účinok: 1 - takmer žiadny, odstránila len povrchový maz, že sa nelesknem
Zmývateľnosť: 4 - maska sa zmýva po niekoľkých minútach a ide dolu veľmi ľahko - signál, že naozaj nemá čím vyživovať, lebo vitamíny sa bez tukového základu nerozpustia
Vôňa: broskyňová, trošku umelá, ale dá sa to zniesť
Celková spokojnosť: 1 (z milosti za tú zaujímavú konzistenciu, inak by som dala nulu)
Cena: do 2 EUR za 2 x 3,5 ml
  
celkové hodnotenie - slovomSLABŠÍ PRIEMER
obal / prezentácia výrobku
okamžitý efekt
výživa vs. hydratácia
čistiaci účinok
zmývateľnosť / zotierateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Masku by som zaradila do kategórie zbytočne vyhodené peniaze. Toto sa neoplatí ani len skúšať. Jej jediným pozitívom je vôňa a zmývateľnosť. Nielenže nedá žiadny kyslík, ale ani žiadnu výživu. Ak chcete tvár premasírovať, môžete to urobiť aj bez tohto zázraku.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Ty a Tvoje recenzie, zdochnem :). Fakt palec hore, a poriadne vysoko. Ešteže ja píšem len tak, jak mi huba narástla, neviem si predstaviť, koľko času tomu musíš venovať!
    Kórejská kozmetika ma nikdy nijako extra nelákala, z dekoratívky ale pár kusov vlastním...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ako vzdy top prepracovany clanok :) ja vselijakym maskam proste neverim, ani eby boli zo zlata :D ziadna maska na jedno dve tri ani neviem kolkate pouzitia proste nepomoze tak ako dlhodobe preliecenie pokozky kvalitnymi produktami ktore sa doplnaju a striedaju a samozrejme aj vyziva zvnutra :) Pozývam ťa k nám na nasu úúúžasnuuu suťaž.. urcite sa mrkni :) Výhra je naozaj hodnotná :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes