Revlon Professional: Uniq One starostlivosť o vlasy


Aj moje vlasy občas majú svoj "bad hair day", ale nie som ako zlá macocha. Raz im doprajem zábal z bezfarebnej henny, inokedy ich zafarbím hennou s indigom, ktorá tiež vlasom prospieva. Až tak ožijú. To však pochopiteľne nemôžem robiť stále. Taký vlasový zábal ani výživné farbenie nie je záležitosťou 5 minút. Musím si naň vyhradiť niekoľko hodín. Preto si zvyknem pomáhať aj prípravkami, ktoré mi odporúčali kolegynky - duom masiek z radu Revlon Professional Uniq One.

Nikdy som nezistila, čo je za tým, ale už od detstva veľmi zle znášam vyššie teploty. Akoby bol v mojom tele pokazený termoregulačný mechanizmu alebo nadbytok tepla. V chladných obdobiach mi nikdy nie je zima a keď je iným naopak príjemne teplo, mne je horúco na odpadnutie. Ak by som bola zviera podobné medveďovi, tak sa v lete uložím niekde do pivnice, kde je chladno a hibernujem v letnom spánku. 😊 Ale teraz už vážne. Pre mňa je už výstup teploty nad 22 stupňov kritickým momentom. Vždy sa začnem potiť, vlasy nad čelom sa mi celé zmáčajú a častejšie ich musím umývať alebo striekať suchým šampónom. Oboje sa však na kráse vlasov výrazne podpisuje a tak som si spomenula na odporúčanie kolegynky, ktorá vždy ospevovala masky z Revlonu. 


Vždy mi opisovala, ako jej produkty pomohli, ako sa jej začali menej lámať vlasy... Svätý grál blogerov i jej samotnej tvorí celý kozmetický rad Uniq One od Revlon Professional a údajne poskytuje vlasom tieto výhody:

10 výhod masky Super10r
10 výhod starostlivosti All in One
Hĺbkovo regeneruje poškodené vlasy
Intenzívne vyživuje
Posilňuje vlasy od korienkov po končeky
Dáva vlasom lesk
Poskytuje hodvábne jemný a hladký pocit
Uľahčuje kefovanie a bráni kučeraveniu
Vysoko hydratuje
Rýchlo vsiakne - do 3 minút
Dáva dojem hustoty a ľahký finiš
Má nemastnú textúru

Ošetruje suché a poškodené vlasy
Chráni pred nechceným kučeravením, dodáva zdravý lesk
Poskytuje tepelnú ochranu
Poskytuje hodvábne jemný a hladký pocit
Chráni farbené vlasy a poskytuje UVA a UVB ochranu
Uľahčuje kefovanie a žehlenie vlasov
Uľahčuje rozčesávanie
Pomáha udržať účes
Chráni končeky vlasov proti štiepeniu
Dáva dojem hustoty

Znie to veľmi dobre, však? Ale počkajte, až vám napíšem ceny. Bežná cena oplachovacej masky Superior v obchodoch je okolo 18 - 19 EUR. Regeneračná maska bez oplachovania Revlon Uniq One All In One vychádza podobne. To nie je práve málo. Našťastie sa dajú kúpiť aj online a za rozumnejšie sumy. Na Elnino.sk ich mávajú vždy minimálne o 5 EUR lacnejšie a keď tam pôjdete, vždy radím mrknúť aj na darčekové kazety. Ja som tentokrát bez váhania siahla po darčekovom sete za bezkonkurenčne najlepšiu cenu - za necelých 13 EUR. Obsahuje obidva produkty. Masku s oplachovaním aj bez oplachovania.


Pôvodne som chcela tento článok začať krátkou rozpravou o vlasoch a silikónoch, pretože rad Uniq One ich obsahuje, ale poznáte ma. Ja keď sa rozpíšem... Z krátkeho úvodu bol nakoniec materiál na samostatný článok, ktorý si už v tomto momente môžete prečítať na blogu NewBridget. Dozviete sa z neho celú pravdu o silikónoch. Vďaka týmto faktom možno poopravíte svoj názor na vlasovú kozmetiku so silikónmi a vyskúšate i masky Revlon Professional.

Obsahové ingrediencie a použitie masky Uniq One Super10r


Keď si moje vlasy už začnú príliš zvykať na kondicionér, čo sa pri vlasovej kozmetike veľmi často stáva, dostanú vlasovú masku. Vlasová maska vlasy zaťaží minimálne. Necháte ju pôsobiť na vlhkých vlasoch a čo sa za tie tri minúty nevstrebalo, to z časti zmyje voda. Tri minúty odporúča výrobca a zo skúseností viem, že postačujú. Osobne však nechávam masku pôsobiť aj dlhšie. Niekedy nanesiem masku, zabalím vlasy do osušky, za 15 minút si niečo prečítam, vypijem kávičku a potom masku z vlasov zmyjem. 

Po maske Uniq One Super10r sú vlasy pocitovo ľahké, jemné a viditeľne hladšie. Môžem si ich nechať pokojne rozpustené, lebo vyzerajú dobre. Postará sa o to glycerín, triglyceridy, pantenol, tribehenín (TRIBEHENIN - koncidionér a emoliencium ako aj spomínané triglycerity), vitamín E a aminokyseliny zo pšenice (WHEAT AMINO ACIDS). Je to vskutku výživné a dobré zloženie, aké u vlasových masiek rada vidím. Stará sa nielen o vlasy, ale aj o vlasovú pokožku.


Ale pozor, keď mám v pláne styling, po zmytí masky zvyknem ešte vlasy našampónovať a spláchnuť ešte raz. Dôvodom tohto môjho počinu je obsah silikónu z radu dimetikónov (DIMETHICON). On sám je nerozpustný vo vode a z vlasov sa bez použitia šampónu nevymyje. Ak už vlasy nejdem nijako upravovať, nechám to tak. Dimetikón kombinovaý s polyquaternálnou zlúčeninou (POLYQUATERNIUM-37) vytvárajú na vlasoch film, ktorý ich chráni pred poškodením a statickou elektrinou. Bola by škoda ho zmývať. Nespraví nič zlé. Ale pokiaľ majú moje jemné vlasy dostať ešte vrstvu nejakého stylingového produktu, napríklad produkt na objem, ktorý tiež obsahuje silikón, nevidí sa mi vhodné na nich už jednu vrstvu mať. Nič sa nemá preháňať. Ak teda plánujem vlasy žehliť, natáčať alebo fúkať, vtedy použijem druhý produkt z darčekového setu.

Obsahové ingrediencie a použitie starostlivosti Uniq One All in One


Neviem, čím to je, ale vlasy sa mi poslednú dobu zvyknú veľmi uzliť. Češem ich výhradne šetrným spôsobom. Používam detanglery a kefu s diviačimi štetinami. Zvlášť keď sú vlhké, pretože klasická kefa by také vlasy zničila. Vďaka detangleru sa zaobídem aj bez kvákania a bolesti. Ale sú dni, keď si umyjem vlasy a ani s detanglerom nejdú pohodlne rozčesať. A čo keď potrebujem spraviť účes a rýchlo vyraziť von? Mám sa s nimi štvrť hodiny trápiť a potom ich začať žehliť, fúkať a upravovať? Tak to teda nie! Už česaním a ťahaním by prišli o objem. Vtedy na scénu nastupuje regeneračná maska bez oplachovania Revlon Uniq One All In One. Nanáša sa na vlhké vlasy, ktoré už potom rovno upravíte do žiadaného účesu. Môžete ich fúkať, žehliť, natáčať, 100x prečesať, sprej na ich povrchu tvorí jemnú ochrannú vrstvu, ktorá bráni teplu (a dokonca UV žiareniu) ďalej ich ničiť.

Revlon Uniq One All In One starostlivosť obsahuje silikón, ale z radu cyklických zlúčenín (CYCLOPENTASILOXANE). Ak ste pozorne čítali môj článok, tak už viete, že tento je prchavý a pôsobí iba po dobu, kým vlasy češete a upravujete. Keď vlhké vlasy vyschnú, už je dávno preč. Ešte pred porúčaním sa ale využije svojho spojenca (QUATERNIUM-80), aby vlásky opäť ochránil pred statickou elektrinou a dopravil výživu. Pantenol a v tomto prípade nie pšeničné aminokyseliny, ale o čosi ľahšie aminokyseliny z hodvábu (SILK AMINO ACIDS). Tie už síce nie sú extra výživné, ale postarajú sa o krásny hladký finiš. Vlasy s takto ošetrebným povrchom nestrácajú pri úprave vlhkosť, nekučeravejú (to robia práve vtedy, keď im vlhkosť chýba). nelietajú, neštiepia sa im (ďalej) končeky a majú pekný lesk. 

Revlon Professional Uniq One All in One masky a Tangle Teezer kefa
Neoplachovacia maska Revlon Uniq One All In One sa stala mojim najobľúbenejším produktom v starostlivosti, ktorú netreba zmývať. Nezaznamenala som ani rýchlejšie mastenie vlasov, ani stratu objemu. A nepoužijem ju vždy bezprostredne po umytí vlasov. Neraz som po nej siahla aj na druhý deň ako po záchrane. To boli prípady, kedy som šla na chate spať s vlhými vlasmi, nedala žiadny kondicionér, vlasy sa mi v noci zauzlili, ráno nešli rozčesať a vyzerali príšerne. Slnko im vzalo lesk a tvrdá voda tiež spravila svoje. Práve na tieto výjazdy si vždy beriem fľaštičku z masky v objeme 9 ml, ktorú pred cestou dolejem z veľkého balenia. V kozmetickej taške zaberie minimum miesta. V čase potreby potom iba navlhčím vlasy, nastriekam masku, prečešem a opäť sa môžem na seba pozriieť v zrkadle. 😀

Ako voňajú masky Uniq One


Ako milovníčka parfumov si na voňavú kozmetiku potrpím. Nie všade sa mi vôňa žiada a je bezpečná, ale konkrétne vo vlasovej kozmetike na škodu nie je. Rad Uniq One v červenom obale je parfumovaný najmä kvetinami pomarančovníka, konvalinkou a celú jeho aromatickosť podporuje bergamot

Hlava: bergamot, ananás, zelené jablko a hruška
Srdce: kvet pomarančovníka, pivonka, konvalinka
Základ: pačuli, cédrové drevo, malina

Krásna ale silná orientálna kvetinová aróma pri aplikácii priam udiera do nosa. A má aj trvácnosť. Maska s oplachovaním až tak dlho voňať nevydrží, zato vôňa All In One produktu ostane na vlasoch i pár hodín. Ale nebojte. Po pár minútach zoslabne a určite ju znesiete. 

Značka Revlon Professional však myslela na každého a rozšírila svoju ponuku aj o iné vône. Masky All in One dnes svojimi vonnými tónmi zaručene vyhovejú úplne všetkým. 

Neoplachovacie masky Revlon Uniq One All In One, foto: Elnino.sk

Orientálno-vanilková gurmánska



Uniq One Coconut neoplachovacia maska vonia sladko a poteší gurmánske srdiečka. Hneď na prvé ovoňanie som v nej definovala pražené mandle, kokos a vanilku. Mandle azda trošku viac než kokos. Akoby som cítila vôňu keksíkov. Čistá gurmánska esencia.

Hlava: kokos a mlieko
Srdce: mandľa, vlašský orech, skaramelizovaný cukor, ylang-ylang, 
Základ: santalové drevo, vanilka, tonka, pižmo

Drevitá - akvatická 


Maska Uniq One Lotus Flower je od základu trošku sladká až mierne orientálna, ale vonia hlavne kvetinami a morom. Aróma pripomína záhradu s omamnými kvetmi, kríkmi a jazierkom uprostred, ktorú práve hojne zalial dážď od mora. 

Hlava: mäta, bylinky, morský tón, melón, bergamot, citrón
Srdce: jazmín, lotos, konvalinka, ruža
Základ: drevité tóny, cédrové drevo, pižmo, santalové drevo, ambra

Aromatická citrusová


Uniq One Green Tea je novinka, ktorá vonia predovšetkým zeleným čajom citrusmi s jemnou stopou dreva. Svieža vôňa sa hodí obzvlášť na leto a spomedzi všetkých Uniq One je taká najuniverzálnejšia. Myslím, že túto znesie úplne každý.

Hlava: citrón, bergamor, pomelo, mandarínka
Srdce: francúzska levanduľa, zelený čaj, morský vánok
Základ: pižmo, cédrové drevo, ambra

Všetky spomínané produkty z radu Uniq One hľadajte v každom dobrom obchode, alebo si ich kúpte na Elnino.sk, kde ich často  zvyknú mávať v akcii.

Ako sa staráte o svoje vlasy vy? Čím im pomáhate, keď vyzerajú biedne?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes