Lavera: kompaktný púdrový make-up 2v1


Ak mám nejaký problém s pleťou a mám sa na svoj mejkap spoľahnúť v krytí, dáva mi to o dôvod viac zaujímať sa o jeho zloženie. Nikto nepotrebuje svoju už aj tak zlú pleť ešte viac zhoršiť, však? Preto som si na zimu zadovážila jeden z mejkapov od značky prírodnej kozmetiky Lavera.

Zima je tu čoskoro a spolu s ňou si slovo pýta chlad, ktorý v tomto nepríjemne vlhkom počasí ide doslova do kostí. Zima je však i napriek tomu stále mojim obľúbeným ročným obdobím. Kiežby ale to isté mohla povedať moja pleť náchylná na začervenanie. Citlivej pleti žiadne z typických zimných počasí nerobí príliš dobre. Či je vlhko alebo suchý mráz, potrebuje riadnu oporu, aby "prezimovala" v pokoji. Napriek všetkému si z času na čas nájde zámienku, aby mi to zavarila s drsnými miestami, vyrážkami, začervenaním a rôznymi inými prejavmi. A vyberie si na to ten "najvhodnejší čas". Zrovna teraz, keď mi končí platnosť občiansky preukaz a pôjdem vybavovať nový, vyzerá ako mínové pole. Aby som už aj tak zlý stav ešte viac nezhoršila, pri líčení som opatrná a namiesto bežného mejkapu jej doprajem prírodný. Keď mi obchod Naureus ponúkol vyskúšať nejaké produkdy, vybrala som si púdrový make-up 2v1 od značky Lavera s hubkou a praktickým zrkadielkom.



Make-up Lavera viacerých druhov


Dlho som váhala, ktorý z produktov dekoratívnej kozmetiky na tvár si na testovanie a riešenie problému s fľakatosťou a suchosťou vyberiem. Ponuka je celkom široká. Stačí ísť do sekcie značky Lavera, zvoliť filter na make-upy Lavera, ako to vidíte na obrázku.


Filtre v e-shope Naureus.sk

Na webe nájdete viacero mejkapov Lavera rôznych farieb, ale u mňa na prvý pohľad v porovnávaní takmer vyhral IG tekutý make-up s nude efektom. Jeho základ a v ňom slnečnicový, mandľový a jojobový olej s bambuckým maslom nespravia aknóznej pleti žiadnu galibu. To už skôr ten kakaový, kokosový a možno predsa i ten jojobový, ale nie v tejto nízkej koncentrácii. Nie sú v produkte ako nosiče účinných látok, ale skôr pre vylepšenie vône a priľnavosti. Už obsahové ingrediencie napovedajú, že má tento make-up Lavera najjemnejšiu a najľahšiu textúru zo všetkých. Ale bude vhodný na zimu? Do chladu isto áno, do silných mrazov... no neviem, neviem.

Ako ešte vhodnejší adept na zimu sa mi vidí prírodný tónovací hydratačný krém 3 v 1 z línie Lavera Trend Sensitiv. Tónovací krém obsahuje olivový, arganový, jojobový, kokosový olej a kakaové maslo, čo môže byť na vysušenú pleť balada. Takýto typ "make-upu" by mohol pomôcť aj začervenanej pleti (pokiaľ pravda nie je samá vyrážka). Extrakty z rakytníka, sladkého drievka, slezu, lipy, ruže stolistej a aloe určite spravia s rozšírenými žilkami poriadok. To si píšte. Mne sa však vyrážky zvyknú robiť a vtedy potrebujem krytie vyššie, než mi tónovací krém Lavera môže poskytnúť. Ak ale potrebujete pleť iba farebne zjednotiť, tak neváhajte. 

Veľa odtieňov pre bleduľky aj dámy s olivovou pleťou má línia prírodných tekutých make-upov Lavera Trend Sensitiv. Od najbledšej slonovej kosti 01 až po farbu ambry 05. Telový odtieň 02 by mi mohol farebne sedieť. Tento mejkap bol však opäť stavaný pre pleť bez výraznejších nedokonalostí. Zložením by sa mierne podobal na tónovací krém, ale okrem iného obsahuje zložku určenú na zvláčnenie pokožky MYRISTYL MYRISTATE - achilová päta produktu. Je to látka, ktorá síce môže citlivej pleli prospievať, ale taktiež môže brániť priechodnosti rozšírených pórov. Na normálnu, suchú pleť je tento mejkap Lavera v pohode, no na citlivú pleť so sklonom k akné v žiadnom prípade!

Mne však aj tak šlo najmä o kryciu schopnosť. Od mejkapu chcem, aby zakryl začervenanie, fľaky a akné. V krytí by mohol vynikať i prírodný penový make-up Lavera. Ten ale nebol dostupný vo farbe mojej pleti a tak som zvolila Lavera púdrový make-up vo farbe slonovej kosti a odtieni 01. Mal podobné zloženie, len je viac olejovýPoviem pravdu, trošku som sa bála ricínového oleja, ktorý nahradil arganový i jojobový olej prítomný v mejkape z tohto istého radu Lavera Trend Sensitiv. Ricínový olej patrí medzi najhustejšie oleje. Viaže v pleti vlhkosť, regeneruje, premasťuje a upokojuje. Navyše na povrchu nevysýcha. Tvorí obrannú bariéru a neumožní tak mrazu premieňať vodu v podkoží na kryštáliky, čo je v zime veľmi prospešné. Aj preto som nikdy nezbrozila proti balzamom na pery s ricínovým olejom. Olej robí make-up Lavera vhodným mejkapom na zimu. Celá línia navyše obsahuje i vitamín E a palmitát vitamínu C. To v  zime vôbec, ale vôbec nie je na škodu.



Aký je môj púdrový make-up Lavera?

Prečo sa mejkap, ktorý je už podľa zloženia evidentne krémovým, nazýva púdrovým? Pretože má dve funkcie. Je to mejkap typu 2v1. Nanášate ho ako krém, ale na pleti nahradí i púder, pretože necháva matný finiš.



Moje prvotné obavy boli namieste. Ricínový olej naozaj patrí tým ťažším olejom a na pleti necháva okrem zamatového vzhľadu i pocitovo mastnejšiu vrstvičku. Premasťuje, na čo ja u mejkapov nie som zvyknutá. Nemôžem však povedať, že by mi zhoršoval akné alebo nejako upchával póry. A ani sa po ňom nelesknem. Stále ostáva matný, čo je plus. Oteru prirodzene odolný nie je, zato sa však dá večer bez problémov odlíčiť.

Asi bude trvať, kým si na nový pocit matnejšieho povrchu zvyknem, ale rozhodne ho neodložím bokom. Hľadala som mejkap, ktorý použijem v krízovej situácii, keď mi na pleti čosi vyraší, alebo budem na čele a lícach suchá ako sušienka a on moje požiadavky splnil. Dôležité je, že poskytuje také akurátne krytie a nenecháva extrémne matný vzhľad, že by pôsobil neprirodzene ako maska. Osobne nevyhľadávam mejkapy, ktoré prekryjú 100 % všetko, pretože potom miniem veľa líceniek, bronzerov a rozjasňovačov, len aby som nepôsobila ako mŕtvolka. 



Ako vidieť na fotografii, v prekrývaní boľačiek (opäť som zareagovala na nejaké potraviny, tak sa mi okolo úst vyhádzali vyrážky) v štádiu hojenia nezahviezdil. Tak ako by to nezvládla drvivá väčšina iných mejkapov. Chrasty majú vždy ostré okraje. Aby splynuli s okolím, potrebujete korektor. K prekrytiu červene, pigmentových fľakov a jazvičiek je  ale mejkap výborný. Určite si však pred jeho použitím natrite pleť denným krémom. Ricínový olej na hydratáciu sám nestačí a na suchších častiach tváre mejkap zvýrazní každú šupinku, ak nebudete dobre hydratovať.

Svoj nový mejkap Lavera som si pri prvej ostrej skúške vzala do divadla, ale rada po ňom siahnem aj keď idem von s priateľmi a nechcem dávať priveľa líčidiel. A už mám preň aj ďalšiu úlohu. Až sa pôjdem fotiť na nový občiansky, tento mejkap Lavera pôjde so mnou. Obsahuje totiž primerané množstvo čiastočiek sľudy (MICA), preto na čiernobielej fotke nebudem ani príliš osvetlená, ale ani tlmená. Dôkaz vidieť na fotkách. Prvá je čisto s mejkapom, druhá už i s líčením s paletkou očných tieňov Lavera, ktorú som predstavila v minulom článku. K tomu trošku lícenky, trošku bronzera a tvár aj napriek čierno-bielemu spracovaniu záberu stále vyzerá sviežo. Ani nepotrebujem žiadny rozjasňovač.



Celkovo môžem povedať, že je mnou zvolený púdrový mejkap Lavera 2v1 dobrý a ja som s ním spokojná. Nebol to zlý výber a veľmi ma teší, že mi ho obchod Naureus.sk dovolil otestovať. Týmto ďakujem za jeho zaslanie za účelom recenzie.


Ostatné druhy mejkapov z línie Lavera Trend Sensitiv som ešte neskúsila, ale minimálne hydratačný tónovací krém 3v1 ma určite zaujal. Až príde jar a moja pleť nebude už taká suchá, tak sa nebudem brániť jeho kúpe. Už viem, že investícia do prírodnej značky kozmetiky Lavera sa vypláca. Je to môj už piaty produkt z tejto značky a opäť pozitívna skúsenosť.

Čo vy a prírodné mejkapy? Používate? Ak áno, aké?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes