Langhaarmädchen: nová značka vlasovej kozmetiky v DM


Mona aj Julia, to sú mená dvoch kaderníčok a vizážistiek, ktoré prinášajú do DM drogérie úplne novú paletku produktov. Ich úžasne voňajúca vlasová kozmetika dostala meno "Dlhovlasé dievča", čiže po nemecky Langhaarmädchen a je vraj inšpirovaná dobrodružnými výpravami, ktoré dámy podnikajú.


Pôvodne rakúska, dnes medzinárodná obchodná sieť dm-drogerie markt nielenže patrí k najväčším spoločnostiam strednej a východnej Európy a najžiadanejším zamestnávateľom. Tentokrát urobila ďalší krok. S produktmi vlastnej privátnej značky vykročila bližšie k zákazníkom.  Po novom začína spolupracovať s blogermi, stylistami a ľuďmi, ktorých názory niečo znamenajú a dôkazom toho je značka vlasovej kozmetiky Langhaarmädchen. No kto by len už mohol vedieť o vlasoch najviac? Rozhodne Mona (28), ktorá upravovala vlasy ženám v Európe, v Afrike a dokonca v Austrálii. Jej meno ste mohli začuť na prehliadkach módnych domov Valentino a Louis Vuitton. Jej nadšením pre vizáž sa tiež inšpirovala o rok staršia Julia (29). Z nováčika oceneného titulom "Najlepší mladý kaderník 2010" v Nemecku sa rýchlo stala Monina kolegynka a spolucestovateľka. Dámy však mali vyššie ambície, než sa iba hrať s vlasmi. Chceli pre vlasy všetkých typov i farieb spraviť niečo dobré. Dať im kozmetiku, ktorá sa o ne postará a prevonia ich nádhernými vôňami z exotických krajín, ktoré precestovali. 

V dnešnom článku predstavím ich kondicionér, ktorý mi poslali dámy z DM drogérie na testovanie s účelom napísania recenzie. Ďalšie dva produkty Langhaarmädchen som už kúpila za vlastné peniaze.

Kondicionér na vlasy Volume Boost

Cena: 4,99 € za 250 ml

Keď potrebujete naozajstný objem, podmienkou sú zdravé vlasy. Vlas s narušenou štruktúrou je drsný, chýba mu prirodzená vlhkosť a nejde prakticky nijako upraviť. Ak ho aj prinútite stočiť sa istým smerom, dlho poslúchať nebude. Riešením je jeho vyhladenie, čo iní výrobcovia riešia silikónmi. Až taký krok vedľa to nie je. Silikóny sú ľahké a pôjdu za deň dva vymyť. Ale chcete vlasy umývať tak často? Mona s Juliou nie. Radšej navrhli kondicionér na vlasy Volume Boost a vlasom poskytnú glycerín, pantenol a komplex aminokyselín ako arginín, serín, glycín, histidín, alanín, valín, izoleucín, prolín a fenylalanín (ARGININE, SERINE, CLYCINE, HISTIDINE, ALANINE, VALINE, ISOLEUCINE, PROLINE, THREONINE, PHENYLALANINE). Dodajú tak vlasom vlhkosť, zacelia ich a najmä zabránia, aby sa o seba treli, vytvárali statický náboj a ešte viac sa ničili. Bonusom je ovocie známe ako acerola (MALPIGHIA EMARGINATA FRUIT EXTRACT) a acai (EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT) plné antioxidantov, ktoré vdýchnu vlasom vôňu i nový život tým, že pomôžu aj pokožke, čo môžem potvrdiť. Moja koža reaguje na kondicionér veľmi dobre. Netvorí lupiny, nedriapem sa.


Kondicionér na vlasy Langhaarmädchen Volume Boost
Ako som sa mohla presvedčiť na vlastné oči (i vlasy), vlasové vlákna možno zaceliť aj bez švindľovania a zaťažovania pokožky silikónmi a rôznymi inými "náterovými hmotami". Takto hodvábne hladké vlasy som nemala ani nepamätám. Ani po kondicionéri Milva. A čo objem? Kondicionér samozrejme len tak sám od seba objem nespraví. Nemôžete si umyť vlasy a teraz čakať, že zázrakom začnú nad korienkami levitovať. Po ošetrení budú hlavne ľahké a hebké na dotyk. Také, aké treba, keď ich máte ďalej fúkať a natáčať. Ja som s týmto prvým krokom po umytí spokojná. Môžem s vlasmi pracovať a ten účes naozaj vydrží o čosi dlhšie. A vôňa? Tá je nádherná. Aj môj priateľ zaznamenal, že moje vlasy voňajú po nejakom tropickom ovocí a vôňu pochválil. Tento kondicionér je ďalší dobrý kúsok, na ktorý som natrafila, celý ho spotrebovala a nemám naň jediného zlého slova. V budúcnosti si ho určite kúpim opäť. Najskôr však miniem kondicionér Lavera, o ktorom bola reč posledne.

Suchý šampón na vlasy Pure Frische

Cena: 2,99 € za 200 ml

V minulom porovnaní suchých šampónov sa mi lepšie pozdávali šampóny na báze ryžového škrobu. Nakoľko cvičím, vlasy sa mi viac mastia, preto mi ryža so svojimi schopnosťami veľmi vyhovuje. Už vtedy sa ku mne dostala informácia, že je na svete aj nový suchý šampón Langhaarmädchen, ktorý taktiež obsahuje ryžový škrob a aj som si ho zo zvedavosti kúpila na skúšku. Je v ňom totiž jeden element, ktorý disponuje rovnakou, ak nie lepšou schopnosťou viazať vlhkosť. Tapiokový škrob (TAPIOCA STARCH). Získava sa z takých bielych perličiek, ktoré farbou i chuťou pripomínajú ryžu a používajú sa ako náhrada pšeničného škrobu (zvyknem si z nich robiť puding). 

Aké má škrob a šampón z neho schopnosti? Škrob z tapioky je o poznanie ľahší než ryžový. Rozprašovač šampónu ho rozptýli po celom povrchu vlasov bez najmenšej námahy. Nenechá ani žiadne nežiadané zafarbenie - biely poprašok, ktorý by ste nutne museli vyčesávať a keďže nie je ťažký, vrelo ho odporúčam na prinavrátenie objemu. Nemôžem však povedať, že by tapioka výborne viazala mastnotu. Deň neumyté a také nemastné-neslané vlasy šampónom Langhaarmädchen určite vzkriesite. Šampón vlasy osvieži, dá im krásnu kvetinovú vôňu. Pripadá mi o dosť lepší než šampóny Balea so škrobom upraveným hlinitou soľou. Hlavne vyzerá na vlasoch prirodzenejšie než ony. Kto má ale vlasy mastné, nech si radšej kúpi Batiste čisto s ryžovým škrobom. Ten mastnotu viaže lepšie. Kvôli mastnote som posledný mesiac tento suchý šampón príliš nevyužívala, ale vlasy sa mi lepšia a tak som sa mohla k nemu konečne vrátiť. 

Suchý šampón na vlasy Pure Frische

Langhaarmädchen Lak na vlasy Extreme



Cena: 2,99 € za 300 ml


Netuším, čo považujú Mona s Juliou za extra silné spevnenie účesov. Tu sa môžu potreby zákazníkov diametrálne líšiť. Ja ak si nad čelom natupírujem vlasy, vytvorím vlnu a výsledok zafixujem lakom, potom očakávam, že tú vlnu nerozbije ani náraz hlavou do steny. Keď zalakujem o čosi kratšie predné vlasy (kvázi ofinu), vyrazím von a zafúka vietor, vyhnem sa okolo idúcim, aby som končekmi nevypichla nikomu oči. OK, toto som asi popísala kúštik extrémne, ale skrátka potrebujem od laku naozaj ultra-extra-mega silné spevnenie, pretože ma vlasy niekedy zvyknú otravovať, padať mi do očí, čo pri aktivitách neznášam. Ak sú vaše pohnútky pri výbere laku podobné, potom lak na vlasy Langhaarmädchen Extreme zrejme nenaplní vaše predstavy o silnej fixácii. Tak ako nenaplnil tie moje.


Langhaarmädchen Lak na vlasy Extreme
Langhaarmädchen lak na vlasy Extra Stark
Čo lak fixuje, sú vlny. Lak na vlasy Langhaarmädchen neprilieha priamo na vlasy ako iné komerčné laky. Jeho akrylátová formula je obohatená (niekto by povedal "zriedená") o ryžový škrob. Fixácia tým utrpela, ale škrob opticky dotvára plnosť. Dáva účesu objem a vskutku prirodzený finiš. Keď si týmto lakom prestriekate hotové vlny, všetci budú myslieť, že ich takto vytvarované máte od prírody, nie niečím umelo vytvorené a zafixované. Vlasy vám budú voňať sviežo po kvetoch. Neviem však posúdiť, ako dlho tieto zalakované vlny vydržia na iných vlasoch. Moje vlasy sú veľmi jemné ale husté a aj lak strednej fixácie vlny udrží nejakú tú dobu v dobrom stave. Myslím, že na podobne jemné vlasy môže lak Langhaarmädchen zafungovať. Pri pevnejších a silnejších vlasoch efekt negarantujem. To už si budete musieť jedine vyskúšať.

Môj záver

Sčítané, podčiarknuté, zrhnuté... mnou vyskúšané produkty Langhaarmädchen nie vždy do bodky splnili všetky moje očakávania. Niektoré sa mi páčili viac, iné menej. Ich textúra je však ľahká a žiadny z nich mi preto nezaťažil vlasy ani nevyprovokoval pokožku k ešte väčšej tvorbe mazu. S troškou snahy s nimi môžu vytvoriť majiteľky jemných vlasov celkom obstojný objem a nádherne prevoňať svoje vlasy, čo je tiež jednou z výhod tejto značky.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes