Kenzo: Jeu d'Amour



Zahrávať sa, usmievať, zvádzať, milovať... aj o tom bol reklamný slogan vône, ktorej názov sa voľne prekladá ako "milostná hra". Dnes by som Vám rada predstavila mladšiu hráčku, sestru pomerne známej vône Kenzo Jeu d'Amour vo verzii toaletnej vody.

Ja som to už niekoľkokrát spomínala, ale kúpiť si raz toaletnú vodu, raz parfumovanú vodu a spoliehať sa, že budú rovnaké, pretože majú rovnaké názvy, sa nevypláca. Parfumy Kenzo Jeu d'Amour naozaj nie sú identické dvojčatá. Čo sa vlastne dozviete aj v tomto článku, kde vám ich obidva predstavím.

Kenzo Amour EdP
Parfumy Kenzo - láska na celý život

Každý parfum Kenzo je mi niečím blízky. Buď mi rozpráva nejaký príbeh, alebo mi niečo príjemného pripomína a väčšina z nich má aj celkom slušnú trvácnosť na pokožke. Najmä môj miláčik Kenzo Amour (vpravo), s ktorým ale tieto ďalšie parfumy nezdieľajú takmer nič okrem flakónu podobných tvarov. Amour je orient s vanilkou, tieto dva exempláre sú kvetinovo ovocné. Čiže tipy vôní, o ktoré by som za normálnych okolností nemala až taký záujem, keby... keby ma pravda niečím nezaujali, ako to Kenzo vždy vie.

Parfumovaná voda a toaletná voda Kenzo Jeu d'Amour majú dizajnovo veľmi podobný flakón, ktorého línie pripomínajú krivky dámy. Rozdiel je v tom, že farebný gradient EdP prechádza od nepriehľadnej metalickej ružovej farby až po priehľadné sklo s jemne ružovkastým nádychom. Aj toaletná voda je vo flakóne vo farebnom gradiente ružovej, ale fľaštička je celá z číreho skla (viď obrázky nižšie).

Kenzo Jeu d'Amour toaletná voda

Kenzo Jeu d'Amour EdP

Kenzo Jeu d'Amour EdP (Zdroj: Elnino.sk)
U parfumovanej vody Kenzo Jeu d'Amour som sa často stretávala s názorom, že z nej príliš kričí tuberóza. To je vlastne i pravda a tuberóza mne žiaľ vo vysokej koncentrácii až tak nesedí. Preto som ostala iba pri testovaní na zápästí. Áno, je to veľmi výrazná kvetina, ktorá vám buď ulahodí, alebo ju budete nenávidieť. Vôňa samotná by bez nej možno bola svieža a čistá po kvete tiež zastúpenej frézie. Tuberóza však neustále kradne všetku pozornosť a pridáva akúsi krémovitosť (podporenú santalovým drevom) a teplo spolu so sladkosťou granátového jabĺčka. Nič na tom nezmenila mandarínka s čajovým tónom. Tie len márne krčia plecami a čudujú sa, že sa nedostanú k slovu. 

Mne teda nie, ale mojej kamarátke táto vôňa sedí perfektne. Tuberózovo-ovocné kombo pôsobí veľmi kultivovane a sebavedome ako ostrieľaná pokrová hráčka. Nesnaží sa pútať pozornosť uškľabkami, to by nefungovalo. Naopak, zachováva pokrovú tvár a je záhadná, aby si páni nemysleli, že keďže je ženou, bude sa dať ľahko ovládať citmi. Neviem vám ju však k žiadnej inej vôni prirovnať, pretože nepoznám vo svete parfumov nič podobné s takouto silou tuberózy. Ak si vyskúšate tester a zistíte, že sa parfumovaná voda Kenzo Jeu d'Amour páči i vám, vezmite si ju von večer. Na tieto horúce dni by som to s touto kráskou rozhodne neriskovala. Dosť silná hráčka.

Kenzo Jeu d'Amour EdT

Pri toaletnej vode Kenzo Jeu d'Amour som sa odhodlala vykonať kúpu naslepo. Jej kvetinové srdce známe z parfumovanej vody (opäť kombo frézie a tuberózy) ma síce mohlo zabiť presne tak, ako ma núti ku kýchaniu ostro zelený úvod vône Calvin Klein Eternity, ale k tomu našťastie nedošlo. Na moju radosť jej sviežosť v úvode nekazí už žiadny nadbytočný zelený ani citrusový ovocný tón. Toaletka teda patrí k ľahším vôňam, ale nie je to citrusová svieženka.

V tejto voňavej skladbe ma potešil namiesto citrusov sladký tón hrušky, ktorý ja osobne môžem v akejkoľvek vôni. Pripomína mi taký zvláštny koktail, ktorý som kedysi pila v zahraničí. Namiešala mi ho jedna Španielka z liehoviny s príchuťou hrušky, ginu a čo ma vtedy udivilo, pridala vodu z kvetov pomarančovníka. V úvode Jeu d'Amour rozvoniava kvet citrónovníka, ktorý je mu príbuzný. Už mi doma kvitlo mnoho citrusových stromčekov, nuž tu vidím podobnosti.

Ani základ z pižma a cédrového dreva ma ešte nikdy v žiadnom parfume nesklamal. S týmto kombinovaný kvet vždy na pokožke prekvapivo zjemnie. Vôňa toaletnej vody Kenzo Jeu d'Amour je vďaka dobre namiešanému základu a úvodu vôňou čistej bielizne, čerstvo osprchovanej pokožky a kvetín vo váze. Nešíri sa ako tornádo, ale iba diskrétne povieva okolo ako vánok. Neviem si predstaviť nikoho, komu by mohla vadiť a kúpu naslepo neľutujem. Výdrž má v letnom období cca 6 hodín, v chladnejších dňoch vydrží aj dlhšie (8 - 10).

Čo mi parfumy Kenzo Jeu d'Amour pripomínajú? Ja v nich vidím distingvovanú dámu v šatách dlhých až po zem. Obidve idú proti vetru, čiže nechcú kráčať tam, kde ich vietor zavanie, alebo kam ich pošle muž (cha, to som presne ja) nechcú sa prispôsobovať väčšine, sú samy sebou. Parfumovaná voda je žena na večernom pokrovom turnaji. Veľká hráčka, ktorá sa riadi heslom "Všetko alebo nič." Toaletná voda je žena, ktorá nehrá až také veľké hry, skôr sa zabáva so svojimi priateľmi a predvádza im kúzla s kartami, ktorými ich vždy a znova prekvapí. A nie je o nič menej zaujímavá. Iba viac spoločenská a rovnako nezávislá. Toaletnú vodu si môžete kúpiť naozaj hocikedy a nesklame, či si ju už vezmete na rýchle rande, alebo do práce, kde budete žmurkať na kolegov. 😉
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes