Cien: perly do kúpeľa Cherry Blossom - Rose


Keď nemáme dobrú náladu, niekedy stačí obrátiť oči k nebu a pozrieť krásu, ktorá vykvitla priamo nad našimi hlavami. Kto by nemiloval zakvitnuté čerešne? Alebo to môžete urobiť aj inak a pozvať čerešňové kvety do svojho kúpeľa s perličkami z Lidlu.
Priznám sa, že nie som práve v stave básniť o kráse. Príroda ma veľmi upokojuje, ale skôr než stáť pod rozkvitnutou čerešňou a smútiť nad tým čo nie je a nebude... viac preferujem oháňať sa v záhrade motykou a to nie je až také poetické. Alebo píšem recenzie, lebo z tých máte úžitok aj vy. A ešte je tu jedna možnosť - naložím sa do vane. Poslednú dobu sa nakladám buď s kúpeľovou soľou Kneipp, ktorú som dostala na Vianoce od brata a jeho priateľky Katky (recenzia bude), s penami do kúpeľa, alebo s týmito perličkami značky Cien vyrobenými pre obchodný reťazec Lidl, ktoré voňajú ako čerešňové kvety a ruže. Kúpeľ v "kvetoch" je balzamom pre dušu a navodzuje romantickú náladu.



Niektorí ľudia pohŕdajú produktmi označenými logami obchodov. Predpokladajú, že keď je prostý obal a nízka cena, s veľkou pravdepodobnosťou bude nízka i kvalita spracovania a ingrediencie. Nehádam sa, neskúsila som všetko a ani nebudem. Nie som pokusný králik a nekúpim všetko od kraja. No beriem do úvahy, že ani čokolády od dvoch popredných výrobcov nemusia mať rovnakú kvalitu a chuť. Jedna mi chutí, druhá nie, tak prečo by som nemala skúsiť trebárs čokoládu z Lidlu? Obchod si nezriadi v skladoch výrobnú linku a nepostaví k nej slečny od pokladní, ktoré nemajú o výrobe čokolády ani šajnu. To nie je ako v tej reklame: "A svišť ju potom balil do fólie...". Osloví sa výrobca, ktorý už tento druh tovaru vyrába, stanoví sa mu rozpočet, dajú sa požiadavky na vlastnosti produktu, typ obalu, jeho grafiku a výroba začne. Stačí čítať malé písmenka a možno zistíte, že niektoré kozmetické výrobky v skutočnosti pochádzajú z tovární známych značiek. Iba sú inak zabalené a majú iné názvy. 

Perly do kúpeľa z Lidlu

Perly do kúpeľa Cien Chery Blossom - Rose vyrába nemecký výrobca kúpeľových a sprchovacích produktov IdeaPro z Mannheimu, ktoré sa v Nemecku predávajú pod značkou Sensena. V Nemecku ho poznajú, u nás nie, no mňa na perlách zaujalo čosi iné. Jediný pohľad na ingrediencie, ovoňanie a bolo mi jedno, aká cenovka visí nad nimi a aké logo na nich. Moja okamžitá myšlienka bola: "Až na farbivo a parfum, ktorých pôvod nepoznám, perly Cien tvoria najmä ingrediencie prírodného pôvodu", teda ich musím skúsiť. Doma som navyše zistila, že sa značka Sensena prezentuje ako 100% prírodná kozmetika. Ak je parfum i farbivo prírodné, tých 370 gramov perál mohlo mať pokojne vyššiu cenu ako 1,99 EUR a stále by to bol výhodný nákup!

Nosičom účinných látok je urea, ktorá je sama účinnou látkou. Pôsobí proti vysušovaniu pleti. Na každodenné vylihovanie vo vani by som ju neodporúčala, občas perly Cien striedajte s iným produktom do kúpeľa, ale ako občasné spríjemnenie kúpeľa... no prečo nie? Zvyšok zloženia tvorí extrakt z naozajstného čerešňového kvetu (PRUNUS AVIUM FLOWER EXTRACT), extrakt z ruže pižmovej (ROSA MOCHATA FLOWER EXTRACT), olej zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL), jojobový olej (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL) a vitamín E v klasickej aj stabilnejšej acetátovej forme. Ten je súčasne aj konzervantom. Iný nebolo treba, keďže účinné látky neboli "nariedené" nejakým iným lacnejším nosičom a ani to celé nebolo "vylepšené" peničmi. Takmer všetko, čo perly Cien obsahujú, sú účinné látky.



Perly do kúpeľa Cien vyzerajú ružovo, skôr mi farebne (i vôňou) pripomínajú čerešňu Sakura, farbiva sa ale báť nemusíte. V jeho nízkej koncentrácii dokázalo zafarbiť akurát perličky, vodu vo vani nie. Tá iba vonia. Nebudem klamať. Len čisto extrakt z čerešní a ruže by nespravil tak intenzívnu vôňu perličiek vo fľaške. A tam sa zdajú naozaj dosť výrazné. Nebyť však pridaného parfumu, tú jednu hrsť perál vo vani ani necítim. Nie je vôbec silná, skôr jemná a prirodzená. Z jednej hrsti perál vám isto nebude voňať celý byt. Na to by ste potrebovali väčšiu dávku a snáď aj chémiu. Mne ale o taký efekt nešlo. Nepotrebovala som údernú vôňu, z ktorej padnem do bezvedomia a utopím sa vo vani. Chcela som sa kúpať v kvetoch čerešne, ružiach a tie aj cítim. Kúpeľ s perličkami je pre mňa príjemnou záležitosťou, pri ktorej vypnem hlavu a relaxujem. Po kúpeli si potriem zápästia parfumovaným olejom Frais Monde Cherry Blossom. Krásna vôňa čerešňových kvetov ma tak sprevádza po celý zvyšok dňa / večera.

V obchode Lidl som videla v čase akcie taktiež vanilkové mlieko do kúpeľa a soľ s vôňou nejakého exotického ovocia. Buď mango alebo broskyňa, už si presne nepamätám, lebo môj nákup sa uskutočnil už dávnejšie. Netvrdím, že ma tie ostatné produkty nelákali, ale zasa nechcem mať doma až toľké zásoby kozmetiky do kúpeľa. Keď sa však podobná akcia zopakuje, perly Cien si kúpim aj nabudúce a možno vyskúšam i mlieko. Uvidíme. Nákup rozhodne odporúčam.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Toto tak pekne vonia!Len po presťahovaní už máme iba sprchu :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak treba ešte vaňu dorobiť. Prídem pomôcť s búraním, ak bude treba. ;-) Alebo si z perličiek môžeš spraviť kúpeľ na nohy. Nohy sa takýmto zložkám potešia. Urea dobre zmäkčuje, pedikúra sa bude robiť jedna radosť.

      Odstrániť
  2. Moja, burat netrena, skor nafuknut kupelnu😄, ale dojst mozes aj tak.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes