Vichy: micelárny olej Pureté Thermale


Sú na našom trhu pár rokov a nikdy sa nám nezunujú. Reč je o micelárnych vodách, ktoré nás stále fascinujú. Stačí, aby sa na trhu objavila nejaká novinka a hneď ju chceme skúšať. Bolo len otázkou času, kedy prídu micelárne gély, oleje a mlieka. A ja som pre Vás otestovala micelárny olej Pureté Thermale od Vichy.

Akcia lekárne platná vo februári, zdroj: FB Dr. Max
Na micelárny olej Pureté Thermale Vichy som narazila vo februári, keď mi došiel mejkap a ja sa rozhodla vyskúšať mejkap Vichy Dermablend (recenzia bude). V sieti lekárni Dr. Max akurát prebiehala akcia. Ku kúpe dvoch produktov starostlivosti o pleť sa dala získať zľava až 12 EUR, pričom jeden z produktov musel byť mejkap alebo krém. Rozhodovala som sa medzi odličovačom 3v1 používaným v minulosti a pre mňa vtedy neznámym odličovacím micelárnym olejom. Pri voľbe zvíťazila zvedavosť a moje suché čelo. 

Akcia ako vyšitá pre mňa. Cena tohto micelárneho oleja Vichy určeného na odličovanie je necelých 15 EUR, takže s akciou ma nestál ani 3 EURá. Vo fľaštičke s pumpičkou sa skrýva 125ml oleja.

VICHY PURETE THERMALE Odličovací olej

Micelárny olej Puteré Thermale od Vichy je naozajstným olejom, ktorý sa však správa skôr ako suchý olej. Keď si ho nejakým činom nadávkujete do dlane priveľa, môžete ho pokojne natrieť na pokožku. Jedno stlačenie pumpičky vyleje toho oleja celkom dosť.


Olej vsiakne do pokožky aj bez toho, aby nechal mastný film. Keď sa ním pleť čistí, poberie so sebou aj kožný maz. Micelárna technológia so sebou strhne nadbytok kožného mazu i líčidlá. A to bez vysušovania. Nie je to ale novinka. Olej bol na našom trhu predstavený už začiatkom roka 2015, takže netuším, prečo tá nálepka.

Aplikácia micelárneho oleja môže byť pre nezainteresovaného a kozmetiky neznalého človeka komplikovanejšou záležitosťou. Na webe Dr. Max sa píše, že si na tvár a oblasť očí aplikujete tri kvapky a vmasírujete olej. Postupne by ste mali pridávať vodu, čím vytvoríte mliečnu penu a tú z pleti poľahky spláchnete. To ale nie je logické, pretože dostať z pumpičky práve tri kvapky je nielenže takmer nemožné, ale týmto množstvom aj veľmi ťažko vyčistíte pleť. 

Múdrejšia som nebola ani z obalu. Tam sa množstvo nepíše tiež, ale už sa tam spomínajú aj riasy. Ale ako mám odlíčiť riasy olejom, ktorý na ne nanesiem prstami? Veď natretie olejom a ich opláchnutie nemôže k odlíčeniu stačiť. 

Ani web Vichy ma nepriviedol na správnu stopu. Tam sa pre zmenu píšu tri stlačenia pumpičky a olej sa odporúča len tvár a na okolie očí, nie na riasy. 

Weby a obal sa zhodli len v jednom - tvár ani oči by nemali byť navlhčené. Dáva sa na suchú pleť, inak by ste mali prípravku hneď mlieko a produkt by s vodou reagoval priskoro. Ešte skôr, než by vyčistil pleť. Dajme trošku teórie, prečo sa to deje.

Zloženie micelárneho oleja Vichy


Hlavnou zložkou, ktorú micelárny olej obsahuje, je tekutý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL), čiže minerálny olej - pre nepriateľov produktov z ropy zlá správa, pre mňa nie. Parafín využíva medicína i väčšina kozmetických značiek pre vysokú toleranciu, ktorú k nemu prechováva pokožka. Je to ingrediencia tak neutrálna, že prakticky nepoznám typ pleti, ktorý by na parafín reagoval. Hodí sa aj pre citlivú pleť. 

Okrem parafínu sú tu i triglyceridy, stearáty a ďalší uhľovodík izohexadekán (ISOHEXADECANE). Ten tu bude zrejme kvôli líčeniu odolnému vode, pretože ho obsahuje väčšina podkladových báz, riaseniek a mejkapov. Najmä produkty určené na mastnú pleť, pretože tie potrebujú naozaj stabilný podklad. Pre svoje veľké molekuly totiž nepreniká do pokožky a je dobre kompatibilný so silikónmi. A keďže klin sa klinom vybíja, izohexadekán sa používa aj ako čistiaci agent. Micelárny olej bez problémov rozpustí mejkap a aj vďaka nemu ostane povrch pleti zamatovo hebký, nemastný. 

Na účely starostlivosti o pleť pridal francúzsky výrobca vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE) a olej zo semien kamélie (CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL), tajomstvo krásy gejší. Olej nazývajú aj "čajovým olejom", pretože lístky kamélie sú práve tým, z čoho si varíme biely, zelený i čierny čaj. Veľkosť jeho častíc je pre pleť optimálna. Dokáže sa bez problémov vstrebať a vyvolať účinok svojim obsahom vitamínov i omega mastných kyselín. Na čo je dobrý? Na to isté, čo aj čaj. Hydratuje a zvláčňuje, pôsobí proti voľným radikálom (spomaľuje starnutie), dezinfekčne, štartuje obranyschopnosť, redukuje podráždenie pleti (i podráždenie spôsobené alergiou), hojí drobné ranky, znižuje precitlivelosť. To je dosť veľa účinkov, ktoré sa na zdraví pokožke určite prejavia.

Spomeniem ešte emulgátor (PEG-20 GLYCERYL TRIISOSTEARATE), ktorý spolu s vodou (ďalší nosič s menšinovým podielom) a vodou, ktorú aplikujete mechanicky, vytvorí niečo na spôsob pleťového mlieka. To je tá mliečna pena, ktorú budete mať na tvári i vy.



Ako používať micelárny olej Vichy

Ja teda produkt dávkujem po svojom. Viac menej sa ale držím odporúčaní na webe. Jedno až dve streknutia nasmerujem do dlane a olej rozotriem - najmä na suchšie partie ním nešetrím, pretože tam väčšinou ostane i najviac mejkapu. To posledné streknutie aplikujem na tampónik a tým tvár krúživým pohybom dočistím. Prstami, vmasírovavaním a napenením totiž nikdy dôkladne nezotriete mejkap. Zabudnite na to, že tie silikóny, minerálne a rastlinné oleje, čo mejkapy obsahujú, pôjdu dolu len tak ľahko. Nebojte, tampónik nevsiakne všetko, len ten nadbytok. Na tvári mi stále ostáva dostatok oleja na reakciu s vodou. Lepšia je teplá voda. Stačí trošku do dlane, navrstviť ako predtým olej, jemne napeniť a opláchnuť. 

Tento postup je OK pri mejkapoch povrchových - čiže bez problémov odstráni krycie a púdrové mejkapy. Ak ale používate mejkap krémový, emulzný alebo BB krém, obetujte radšej ešte jeden strek. Vysušte pleť, aplikujte olej a opäť napeňte s vodou. Vidíte, že keď som po BB kréme pretrela pleť tampónikom navlhčeným micelárnou vodou, ešte nezostal úplne čistý.


Keď treba odstrániť olejom riasenku, tak dám pri prvom kroku trošku oleja aj na riasy a tie potom otriem tým tampónikom. Ale na odlíčenie riasenky sa mi olej moc neosvedčil. Ani natretím na riasy, ani priložením naolejovaného tampónika riasenka dolu nešla bez problémov. A to som nemala riasenku odolnú vode, ale obyčajnú. Skúška s micelárnou vodou potvrdila, že odlíčenie nebolo úspešné na 100%. 


A to nehovorím o svojom pár minút zahmlenom pohľade. Oči ma síce neštípali, ale príjemné mi to nebolo. Na očné okolie má olej dobré účinky. Naozaj nevysušuje a pokožka po ňom ostáva jemnučká. Avšak na oči a riasenky je naozaj lepšia micelárna voda Sensibio než tento olej.

Sledujte akcie lekárne Dr. Max na webe aj na Facebooku. Každú chvíľku je tam niečo zaujímavé. Momentálne majú akciu na rad Bioderma Sensibio a šampóny Vichy Dercos. Kúpite dva produkty, tretí dostanete zadarmo. Taktiež je v akcii moja obľúbená micelárna voda Sensibio H2O. Za dve pol litrové micelárky zaplatíte iba 22,99 €.  To sa oplatí. :-)

Ktorý z týchto produktov by ste si kúpili vy? Aké máte skúsenosti s micelárnymi olejmi?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes