Balea nová limitovaná edícia inšpirovaná jarmokom


Nie som typ človeka, čo chodí na jarmoky, festivaly, trhy a majálesy. Ani ako prevažne introvertné dieťa som tomuto spôsobu zábavy príliš neholdovala. Také to jarmokové "juchachá" a postávanie s priateľmi pri (značne predražených) hodových pochúťkach / vozenie sa na kolotočoch mi nikdy nehovorilo nič. Logicky, tohtoročná limitovaná edícia inšpirovaná jarmokom a jej dizajn ma mali nechať bez povšimnutia. A potom mi zrak padol na komentár, v ktorom sa fanúšik pýtal na vône, odpoveď správcu Facebookovej stránky DM drogérie a bolo jasné, že hneď po práci budem trieliť do obchodu. :-)

Ak moje deti budú baviť kolotoče a jarmoky, nebudem im brániť, ale mojej povahe sa toto vymyká. Nie, že by som nemala rada sladkosti. Naopak, milujem ich. Dobroty však nakupujem s rozumom, za normálny peniaz a keď niečo nenájdem v obchode, opášem zásteru, zapnem gril / trúbu / sporák a idem na to. Slovo "nedá sa" sa nenachádza v mojom slovníku. Som romantická, viem snívať, ale nenechávam sa uniesť atmosférou ani ovplyvňovať obalmi. Kvalita, pôžitok pre zmysly a opodstatnená cena - to sú parametre, podľa ktorých sa ja rozhodujem. Atmosféru si už dotvorím.

Nová limitovaná edícia Balea je sladká. Nové produkty pohltili vône jarmoku, kde sa sladkosťami doslova prehýbajú stoly v stánkoch. Naservírujem vám ich všetky pekne takto na jednom tanieri. :-) Nové telové mlieko vonia ako vanilková zmrzlina, krém na ruky rozvoniava jabĺčkami v sladkej poleve a tekuté mydlo pripomína melónový šejk. A to najlepšie? Sú na svoju nízku cenu opäť primerane kvalitné.


Novej myšlienke bol prispôsobený aj dizajn. Na obaloch uvidíte obrázky, ktoré vám budú dôverne známe. Kolotoče, stánky a dobroty. Nuž poďme teda pekne po poriadku a predstavme každý jeden produkt z tejto vydarenej limitky.

Balea telové mlieko Super Soft s vôňou vanilkovej zmrzliny

Balea telové mlieko Super Soft s vôňou vanilkovej zmrzliny v oblátke
Telové mlieko s vôňou zmrzliny by som skôr nazvala krémom. Presne takým krémom, ako je zmrzlina, pretože keby bola zrmzlina tekutá, rýchlo by vytiekla z kornútku. A čo sa týka vône, tak je na mieste prirovnanie k zmrzline v oblátke a týmto krásavcom, ktorých mám tiež z DM drogérie.

Balea mlieko do sprchy vanilkové, novinka a sprchovací gél Aroma Ritual s vôňou írskej kávy
Spomínate si na telové mlieko do sprchy? Len pár mesiacov po tom, ako som zverejnila článok o jeho predchodcovi (recenzia Balea: jemný olejový balzam do sprchy), prišla na trh nová limitka. Vanilkové telové mlieko do sprchy. Som si istá, že niektorí z vás ho doma mali alebo majú a určite poznajú jeho vôňu. A možno vám bude známa aj sladká prevažne karamelová a minimálne kávová vôňa sprchovacieho gélu Dermacol Aroma Ritual s vôňou írskej kávy. Tak si spojte jemný vanilkový závan mlieka do sprchy, tóny silne sladkého karameli mlieka Aroma Ritual a budete mať presnú predstavu, ako vonia limitka. Alebo choďte a ovoňajte sami. Je to vôňa karamelovej oblátky a tej najsladšej vanilkovej zmzliny, akú si len viete predstaviť.

Zloženie telového mlieka i jeho vstrebávanie je dosť podobné mliekam do sprchy. Nové mlieko obsahuje obidva oleje: olej zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL) - známy z balzamu - a tiež makadamiový olej (MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL) - známy z vanilkového telové mlieka do sprchy. Hlavnú rolu ale  dostal sojový olej (GLYCINE SOYA OIL), ktorý nahradil predtým použitý ľahký slnečnicový olej a bambucké maslo. Je tu tiež výrazne znížený podiel emoliencia cetearyl alkoholu (CETEARYL ALCOHOL) a viac glycerínu (GLYCERIN), pretože toto mlieko sa nezmýva. Natriete ho, pomasírujete pokožku a o chvíľku je mlieko vstrebané. Na rozdiel od mliek do sprchy sa však nemôžete obliecť okamžite. Ešte pár minút budete mať mastný pocit na povrchu. Ten sa stratí o pár minút.

Moje hodnotenie:



Textúra: stredne husté mlieko blížiace sa viac ku krému, výborne premastí aj suché chodidlá
Hydratácia a výživa: 4,5 - stačí aj suchej pokožke, no zasa nie dlhodobo
Dlhodobá účinnosť: 3,5 - je to taký lepší priemer, hydratáciu neuchytí na celý deň
Vôňa:
príjemná, vonia sladko, ako najsladší vanilkový krém či zmrzlina
Celková spokojnosť:
9 - pre tú mastnotu

Cena: len 1,69 za 200 ml, výborná cena



celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCE
obal / prezentácia výrobku
okamžitá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie


Komu bude telové mlieko Balea Super Soft vyhovovať? Určite ho môže používať človek s normálnou a suchou pleťou. Nie je ťažký a neobsahuje látky, ktoré by pokožka ani príroda nedokázali odbúrať, čiže nijako nezaťažuje póry a neobmedzuje dýchanie. Pozor by som dávala pri aknóznej pleti, ktorej sójový olej veľmi nesvedčí a pri veľmi suchej pokožke netreba spoliehať na dlhodobé premastenie. Veľmi suchú pokožku bude treba natrieť častejšie.
Zvyšné dva produkty až tak podrobne rozoberať nejdem. Popíšem Vám len ich vôňu, pretože všetko dôležité už bolo zmienené v článku o limitovanej edícii z roku 2014 a týchto dvoch krásavcoch z pred dvoch rokov.

Balea - limitka 2014 - krém na ruky s vôňou maliny a citrónovej trávy, mydlo s vôňou divej ruže a duly
Obsahové ingrediencie tohtoročných noviniek sú úplne totožné. Akurát tekuté mydlo obsahuje hydratujúcu ureu, aby ešte menej vysušovalo pokožku rúk a dostalo by o bodík viac. Môj dojem a hodnotenie sa však týmto nijako nemení. Obidva produkty by mali výsledný počet bodov rovnaký.
Balea tekuté mydlo s vôňou jabĺčka v sladkej poleve
  
Balea tekuté mydlo s vôňou jabĺčka v málo sladkej poleve
Podobne ako tekuté mydlo z roku 2014, ani toto nijako nevysušuje ruky a to si ich umývam veľmi často. Ja si od tejto značky mydlá kupujem neustále. Kupujem aj veľké náhradné náplne, pretože mi vyhovujú.

Netuším ale, prečo dizajnér navrhol na obal tejto limitky práve jabĺčko v sladkej poleve. Po privoňaní mi je úplne jasné, že cítim sladké červené jonatánky, takže červenú farbu schvaľujem. Neschvaľujem ale cukrovú polevu. Vôňa nie je o nič sladšia než prirodzená sladkosť jablka. Keď som priložila nos k hrdlu fľaštičky, ako keby som tú kyselkavú chuť ucítila na jazyku. Sviežosť, čistota jablka, to áno, ale rozhodne žiadny karamel, žiadny cukor, izomalt, med a ani nič podobne sladkého tam nenachádzam. V každom prípade sa mi tá vôňa aj tak páči. Keby nie, tak si tekuté mydlo nevezmem. :-)

Balea krém na ruky s vôňou melónového šejku

Balea krém na ruky s vôňou melónového šejku s citrónom
Krém na ruky nesklamal. Tak ako ten pred ním, tak aj tento moje ruky krásne hydratuje a jeho efekt trvá dlhú dobu. Nemám ale veľmi suché ruky, takže kto by potreboval ešte viac premastiť, ten by mal radšej zainvestovať trebárs do krému s makadamiovým olejom a iných krémov Balea. 

Vôňa naozaj pripomína melónový šejk. Ten, ktorý si môžete kúpiť na hodoch. Dosladzovaný / dofarbovaný sirupom a ochutený kyselinou citrónovou, ale chutný a hlavne chladný. Aj tú kyselkavosť určite postrehnete. Priateľ hneď poznamenal, že on tam tú kyslosť cíti. Na šejk, ktorý som si pripravila doma, krém prirodzene nemá. Ja som do pohára naložila len dobre vychladený a jemne rozdrvený melón, agáve a šťavu z citrónikov, ktoré si pestujem na okne. Nič umelé. Ale podotýkam, že krém vonia veľmi príjemne. Minimálne tá vôňa melónu mi príde ako pravá a nefalšovaná. Aj keď dosladzovane a bez ozajstnej šťavy, stále je to melón, ako ho poznám. A keďže ten svoj šejk práve popíjam, porovnať ich nie je naozaj problém.

Všeti tri novinky z limitky môžete mať dokopy za 5 eur a 3 centy. Mlieko s vôňou vanilkovej zmrzliny stojí 1,69 € (obsah 200 ml), za mydlo s vôňou jabĺčok v poleve zaplatíte 1,39 € (za 300 ml balenie) a 300 ml krému na ruky s vôňou melónového šejku vychádza 1,95 €. Ak zbožňujete sladkosti a v bežnej starostlivosti si nepotrpíte na luxusnú kozmetiku, hor sa do DM drogérie na nákupy.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes