Žehlička na vlasy Philips Pro, HPS930/00


Môže byť žehlenie vlasov hračka? Ešte pred mesiacom by som povedala, že ani náhodou. Odkedy patrí do mojej výbavy žehlička na vlasy Philips Pro, konkrétne nový model HPS930/00, tvrdím opak.


Moja úprava vlasov bola donedávna utrpenie. Fúkať si vlasy nefúkam, pretože sáľavé teplo mi dráždi pokožku. Žehliť som si ich nežehlila, pretože moja stará žehlička je starý krám hodný maximálne žehlienia kravaty alebo opasku, ale rozhodne nie je dobrá na vlasy. Preto som hľadala naozaj dobrú žehličku.

Doslova do rany mi prišla akcia Philips v parfumérii Elnino.sk, kde ja nielen pracujem, ale tiež nakupujem. Prečo? Lebo napríklad drogériová kozmetika (Rimmel, Astor, Maybelline), parfumériová kozmetika (Bourjois, Max Factor), high end produkty i špičkové produkty vlasovej kozmetiky sú tam minimálne o polovicu lacnejšie než by som za to dala v bežných obchodoch. No však si porovnajte ceny a uvidíte. Vďaka akcii sa mi moje nákupy vyplatili dvojnásobne. Za každých 20 EUR nákupu som dostala zľavový kupón v hodnote 10% zľavy z predajnej ceny žehličky Philips. V ponuke je aj ďalších 7 produktov Philips, na ktoré môžete získať sčítaním kupónov zľavy do 40 - 50%.


Bežná predajná cena tejto profesionálnej žehličky je takmer 75 EUR. Ja som si uplatnila zľavu zo 4 kupónov a teda som za ňu dala necelých 45 EUR. 

Nákup prišiel po dôslednom uvážení a prezeraní ponuky v obchodoch. Úplne obyčajné žehličky by sa dali kúpiť aj za 20 EUR, no nemali reguláciu teploty a jeden taký šmejd už doma mám. Nedá sa nič nastaviť a nikdy neviete, akú teplotu máte. A čo je horšie, povedala by som, že často býva aj príliš vysoká a ničí vlasy. Tu si pootočím kolieskom a nastavím, koľko potrebujem, pričom na displeji presne vidím, koľko stupňov som dala.

žehlička na vlasy Philips PRO, jej displej a koliesko pre nastavenie teploty
Žehličky na vlasy s už lepšími keramickými platňami a displejmi tam vyšli na 50 - 60 EUR. Nevyužívali však pokrokovejšie ionizačné technológie, teda boli podľa mňa stále obyčajné. Môj model Philips Pro HPS930/00 poskytuje ionizačnú úpravu vlasov, má ionizátor. Vlasy sa nenabíjajú statickou elektrinou, nelietajú, netrú sa o seba a neničia sa. No nedám radšej 45 EUR za žehličku, ktorá im takúto starostlivosť dopraje? Toto nie je obyčajná žehlička, ale profi žehlička, ktorú by mohli využívať kaderníctva, pretože jej životnosť je na inej úrovni práve pre platničky a kvalitný výhrevný mechanizmus.

Dlhočizný 2,5m kábel žehličky na vlasy Philips PRO
Bežné žehličky mávajú káble dlhé cca 1,5m a videla som aj 2m dlhú prívodnú šnúru, no 2,5m a otočný kábel, ktorý má žehlička na vlasy Philips Pro, ten teda vidieť len zriedkavo. Keď žena potrebuje robiť viac vecí naraz, každý centimeter navyše je bonus.

S bežnou žehličkou stačí pracovať obvyklými pohybmi zápästia, trošku sa pohybovať a kábel sa vám začne sa zamotávať ako šnúry na starých telefónoch so slúchadlami. Ani neviete ako a o chvíľku skončíte nalepené na zrkadle s 0,5m zapletenou šnúrou. So žehličkou Philips Pro nič také nehrozí, lebo kábel sa otáča tak, ako sa so žehličkou manipuluje. Vlasy si môžem žehliť hoci aj na chodbe, kde mám zásuvku ďaleko od zrkadla a cváľať s ňou bez problémov po celej chodbičke. A keby som chcela, aj tancovať môžem.

otočný kábel žehličky na vlasy Philips PRO a putko na zavesenie
Ďalšou výhodou je čiapočka, ktorá sa nasadí na žehličku a udrží zovreté ramená a chráni žehliace plochy pri jej skladovaní. A možno aj Váš nábytok a ruky, keby ste ju nejakým nedopatrením položili horúcu a nejako nešikovne. Tento ochranný kryt má z bočných strán dierky. Nemusíte teda čakať, až žehlička úplne vychladne. Nasadíte ho a ona sa cez tie dierky schladí aj tak. Ale ani by tam nemuseli v podstate byť... vysvetlím.

žehlička na vlasy Philips PRO a jej ochranný kryt s otvormi na chladenie
Prečo som tvrdila, že žehlička nepotrebuje chladiace otvory? OK, potrebuje, ale len keď sa veľmi ponáhľate. Jej platne sú totiž z titánu. Po vypnutí vychladnú celkom rýchlo. A sú fajne dlhé (110mm), takže žehlíte viac pramienkov naraz. Pre mňa, večne zaneprázdnenú babu, je to výhoda.

titánové platne žehličky na vlasy Philips PRO
Titán je vynikajúci materiál na výrobu platní, ktoré majú zabezpečovať ohrev. Nielenže má vynikajúcu odolnosť voči teplotám i nárazu (však sa používa pri stavbe kozmických lodí, teda musí mať životnosť, údajne až o 35% dlhšiu ako keramika), ale ani nie je taký porózny ako keramika (porózny znamená nerovný a s pórmi), ale hladký. Pri zahriatí cez póry teda neuniká toľko tepla, preto nie sú také tepelné straty a nevytvára ani tzv. "horúce body", v ktorých sa materiál nahreje viac a vlasy páli. Bola tu totiž využitá technológia Philips EHD a na rozdiel od iných kovov (a keramiky) si titánové platničky žehličky Philips Pro dokážu udržať konštantnú teplotu. Stačí k nemu pripojiť dobrý termostat a ten žehlička Philips Pro teda má. Kvalitný. Nemusíte sa báť, že sa žehlička prehreje alebo naopak nebude dosť horúca. Čo nastavíte, to aj máte.

Žehlička na vlasy sa práve vďaka tomu titánovým povrchom veľmi rýchlo zahreje. Teda nie rýchlo, ale bleskovo. Poznáte to podľa displeja. Keď prestane blikať číslo na ňom, je nahriata a pripravená. Pri nastavení teploty na 230 °C prestalo číslo blikať za 10 sekúnd! A celkom rýchlo aj vychladla. To som nerátala, ale tiež to nebolo dlho. Keď teplotu znížite, zasa začne displej blikať, aby vám oznámil, až dosiahne potrebnú teplotu. Ja dávam 180 °C, to na moje jemné vlasy stačí.

Titán má ešte jednu super vlastnosť, ktorá vyplýva z jeho hladkosti. Keď vlasy triete niečím, čo nie je úplne rovné, poškodzujete ich viac než keď po nich prechádzate niečím hladkým. Dobrá tepelná vodivosť, minimálne tepelné straty + hladkosť = minimálna námaha pri žehlení pramienkov. Bežnú žehličku musíte na každom centimetri vlasov držať dlhšie, alebo vykonávať nekonečný počet ťahov, aby sa vlasy narovnali, touto doslova pramienok prebehnete a je rovný i hladký. Vlasy ostanú bez známok ničenia, krásne lesklé a evidentne so zachovaným zdravím. Jeden ťah mi úplne stačil na narovnanie. Predtým by som ich musela pigľovať aj 3 - 4x každý pramienok.

Moje hodnotenie žehličky

Ja som so svojimi vyžehlenými vlasmi nadmieru spokojná. A toto bolo žehlenie s jediným ťahom na každom pramienku! Oproti predchodkyni je žehlička na vlasy Philips Pro HPS930/00 v porovnaní ako nová limuzína versus starý ojazdený Favorit. Kým sa stará nahriala, kamarátky už dávno žehlili. Kým som s ňou žehlila vlasy, ony už mohli vyraziť z domu oblečené a namaľované. :-) No aj keď porovnávam žehličky mojich kamarátiek, tak tie ich sú len sedany. Ani jedna sa nenahriala za 10 sekúnd a ani jedna tak neuhladila moje vlasy. Vždy elektrizovali a chodila som ako Majster N. A tie ostatné funkcie... no comment. Fakt sa to nedá porovnávať. Pre mňa to bola kúpa storočia. Neľutujem. Neviem, či vydržím mať žehličku skrytú a dať si ju pod stromček. Budem ju používať už teraz a celá rada. Rovnako ako kolegynka, ktorá vám ju predvedie na videu, ktoré dodatočne k článku pridávam.




P. S. Ako vidíte na fotke vyššie, som namaľovaná. Ak ma sledujete na Facebooku, asi už viete, aká recenzia bude ďalšia. ;-)
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Kočka!!! :)
    Ukecala si ma, je možné, že do nej pôjdem, už dlhšie na nejakou žehličkou rozmýšľam...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes