Kozmetický súboj: L'Oréal Paris Caresse vs. Astor Perfect Stay 8H

Kozmetický súboj: L'Oréal Paris Caresse vs. Astor Perfect Stay 8H

Nemáte v láske rúž a viac vám vyhovujú lesky na pery? Potom skúste lesky Perfect Stay 8H Gloss, alebo dajte šancu lesku od L'Oréal Paris Caresse, ktorý vyzerá tvarom skôr ako rúž, no farbí pery len jemne ako lesk. Ak však chcete lesk, určite najskôr skúste tester. Ako viete, lesky sú priesvitné a teda na perách ukážu väčšinou inak ako v obale. Síce existujú lesky, ktoré sú veľmi krycie a porazia i rúž, no tieto k nim rozhodne nepatria.



L'Oréal Paris Caresse

Produkty Caresse od L'Oréal Paris existujú buď ako rúž na pery, alebo sú potom lesky. Ja používam lesk, ktorý vzhľadovo pripomína obalom i farbou rúž Color Last VIP z kolekcie Heidi a môj obľúbený odtieň 005. Na druhej fotografii ich vidíte vedľa seba. Vľavo rúž Heidi, uprostred Caresse a úplne vpravo je rúž Moisture Renew od značky Rimmel London. Keby ste ich postavili vedľa seba v horšom alebo na dennom svetle, budú vyzerať podobne, no pri blesku fotoaparátu jasne uvidíte tie rozdiely. Rimmel má krvavo červenú farbu, Caresse sa blíži ju korálovej, Heidi je studený fuchsiový. 




Astor Perfect Stay 8H


V obale ani veľmi nie, no na aplikátore a na mojich perách vyzerá dosť podobne ako vyššie spomínaný rúž Heidi. Tiež je to taký studený tón, čo by ste podľa obalu možno tipovali, ale farebná intenzita sa u týchto leskov háda veľmi ťažko. Záleží od odtieňa a vrstvy.




Pasovať mi pasujú obidva. Sú to moje odtiene, aké by som mala nosiť. Tak si teda porovnajme vlastnosti oboch produktov, nech poznáme ich výhody i nevýhody.


L'Oréal Paris CaresseAstor Perfect Stay 8H
Farby Caresse sú presne také, ako ich vidíte na webe a ako sa vám javia, keď sa na produkt pozriete. Farbí totiž nie tá mastná a výživná časť, ale farbia jeho lesklé trblietavé častice. Takže keď si vezmete teplý odtieň, tak ostane teplý.
Farby Perfect Stay na perách ukážu úplne inak, než by sa mohlo zdať podľa toho, čo vidíte v obale, lebo lesk je priesvitný. Nikdy neviete dopredu uhádnuť, ako bude vyzerať výsledný tón po jeho aplikovaní na pery a či bude úplne rovnaký.
Textúra tohto rúžu je krémovo-vosková, ako mávajú rúže a chuťou je úplne rovnaký ako všetky rúže L'Oréal Paris (napr. Color Riche). Nepripomína nič jedlého, takže vôňa ani chuť neprekážajú.
Lesk Perfect Stay 8H vyzerá a aj sa správa ako typický lesk. Našťastie nie je ovocný, skôr sa podobná na nejaké kvety a ani tento neprekáža, ale konzistenciu má mazľavú vinylovú a trošku lepkavú.
Rúž a lesk Caresse má perleťový lesk  podobe malých trblietok a veľmi slabé krytie. Trblietky sú síce husté a drobné, ale viditeľné a jediným ťahom ich nedostanete na povrch pier dosť. Ak chcete viac farby, pery musíte natrieť viackrát. Lesk vyzerá, že bude farbiť veľmi silno, ale opak je pravdou. Farbí len jemne.
Krytie Perfect Stay 8H je silnejšie. Ako som už spomínala, tento lesk nefarbí cez trblietky, ale farbivo sa rozptýlilo v tekutine. Keďže tekutina prilieha lepšie, dostávate s ňou na povrch pier ešte viac farby. Lesk je pekne pigmentovaný a pery pokrýva pomerne intenzívnou farbou.
Trblietky Caresse držia na perách dobre, takže stále na nich čosi ostáva. Pre voskovú štruktúru znáša dobre pitie.
Lesk je vinylový a pigmenty rozpráškované na menšie častice. Až začne miznúť lepkavá vrstva, mizne i farba. 
S teplom, teplými jedlami i nápojmi odchádza rýchlejšie, pretože vosk sa predsa topí a vtedy púšťa aj trblietky. Bez jedla drží tiež zhruba 2 - 3 hodiny.
Našťastie je dostatočne lepivý, aby bez jedenia a pitia vydržal aspoň 2 - 3 hodiny. Podľa lepkavého pocitu aj bez pozretia do zrkadla viete, kedy je fuč.
Prekvapilo ma, že Caresse lesk neobsahuje okrem bežných emoliencií stužených voskami žiadne vitamíny ani iné cenné látky. Z látok, ktoré majú pre pokožku aký taký účinok, by som spomenula len stužený jojobový olej vo forme masla.
Lesk Perfect Stay 8H, podobne ako rúž Color Sensation od značky Astor, obsahuje vitamíny ako vitamín A, C a E. Popri tom využíva prevažne látky minerálneho pôvodu, pretože tieto sa nevstrebávajú, na vzduchu netuhnú a ani neoxidujú. Tvoria ochranu.
Toto spracovanie do tyčinky mne osobne vyhovuje. Aplikácia nevyžaduje extra zručnosť. Natriete ho ako balzam na pery.
Skosený aplikátor umožňuje kontrolovať množstvo nánosu na perách a keďže je malý, dobre sa s ním nalíčia aj úzke pery.
Ja mám odtieň 06 Aphrodite ScarletTu mám na sebe odtieň 007 Love Appeal. 

Výhodou lesku Caresse - spracovaného ako rúž a balzam - je aplikácia. Keďže toľko nepigmentuje, možno ho časom začnete používať  naozaj ako balzam a budete ho nanášať aj bez zrkadielka. Dobrý je vtedy, keď nechcete vyraziť z domu s nenalíčenými perami, lebo to sa ani nerobí. Nahé pery nie sú IN, takže Vaše líčenie si žiada aspoň minimum farby na perách a ich jemné zvýraznenie. Caresse si viem predstaviť na každodenné líčenie do školy či do práce, lebo trblietky sú jemnučké, ale na nejaký večierok asi nie. Moc ho na tých perách nevidieť a nie je ani bohvieako výživný. 

Na výraznejšie líčenie a výživu pier viac oceníte lesk Perfect Stay 8H. Ak vám pravda nevadia klasické lesky, lebo niektoré dámy lesky neznášajú. Na diskotéku či na nejakú oslavu ho určite vynosíte, ale do sychravého počasia s rozpustenými vlasmi si ho nedávajte, lebo poletujúce vlasy sa naň poľahky nalepia. Aj keď krásne farbí, tiež dosť lepí. V tomto mal Caresse pred ním náskok.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Astorácke Perfect Stay som testovala aj ja, odtiene neboli tak celkom moja šálka kávy /jeden už tróni u kamošky/, ale súhlasím, pigmentácia bola veľmi dobrá a mne vyhovovala aj konzistencia. Do nejakého viac nude by som pokojne išla... Ale furt mám radšej klasické rúže :).

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes