Bioderma: Atoderm Intensive krém na tvár a telo

 Bioderma: Atoderm Intensive krém na tvár a telo

Že má značka Bioderma skvelé produkty na atopický ekzém a extrémne suchú pokožku, to už dávno dobre viem. Mala som tú česť odskúšať produkty v minulosti, preto som do skúšania týchto nových nešla ani s najmenšími pochybnosťami. V rámci spolupráce som dostala na otestovanie nový krém na telo i tvár Atoderm Intensive, sprchovací krémový gél Atoderm Créme Lavante, moju obľúbenú tyčinku na pery Atoderm a telový krém Atoderm Créme, ktorý už mám však odskúšaný viackrát. 

Článok o tyčinke na pery Atoderm ste už na mojom blogu mohli čítať. V našej rodine sa celkom ujala a máme ju radi. Niektorí ľudia o nej síce hovoria, že je mazľavá, ale špeciálne u tejto mi to nejako extra nevadí. Keď mám suché pery, dá ich rýchlo do parády. A ako som pochopila, tyčinka má nové zloženie. Pozrite si update v článku, tam som to rozpísala.



O telovom kréme Atoderm Créme som už písala a môj článok nájdete na tomto mieste. Jeho zloženie sa máličko zmenilo, ale keďže som predtým o tom zložení až toľko nepísala, dnešný článok bude takým porovnaním. Porovnám starý telový krém s intenzívnym. S týmto.



Ani tentokrát som si produkty z radu Intensive nenechala len pre seba, ale som sa kamarátsky podelila. Veď viac ľudí, viac skúseností. Podarilo sa mi totiž vyhrať ešte jeden krém v menšom balení v súťaži, na ktorú som Vás upozorňovala na Facebooku. Menšie balenie pocestovalo k sesternici Janke, ktorej názor na iný produkt ešte budete na tomto blogu čítať, z toho väčšieho som načapovala do fľaštičky aj kamarátke Nike a všetky sme sa dali skúšať. 

Môj názor na krém Atoderm Intensive a rozdiel oproti klasickému:


Nový Atoderm Intensive krém je naozaj silnejší. Na jeho hustote sa zmena zloženia neodráža, rozotiera sa rovnako dobre, no po aplikácii intenzívneho krému treba občas umyť dlane. Ak nemáte pár minút času a potrebujete s nimi niečo robiť, budú vám trošku drhnúť o seba. Pokiaľ však máte čas alebo suché ruky, tak netreba umývať, tá lepkavosť zmizne. Intenzívny krém nechal moje (vôbec nie suché) dlane potiahnuté takým povlakom, ako keď nedobre spláchnete sprchovací gél. Rozhodne mu patrí prívlastok "Intensive", lebo toto bežné krémy na suchú pokožku nerobia.


Obal krému je buď tuba alebo plastová fľaštička s pumpičkou. Oboma spôsobmi sa produkt dávkuje veľmi dobre. Voči obalu nemám žiadne výhrady. Ako je už u značky Bioderma známe, na nedostatok informácií či praktickosti sa nikto sťažovať nemôže. Na obale je informácií až až.

Krémy som natrela na nohy, ktoré mám mierne suché a potom aj na predlaktia, ktoré mám naopak úplne v pohode, aby som vedela porovnať rozdiel. Na nohách obidva krémy urobili rovnakú službu. Moja pleť ich rýchlo vsiakla a nohy ostali také, ako majú byť - hladké. Nohy teda prijali oba krémy. Na rukách som rozdiel pocítila výraznejšie a ihneď, pretože ruky mám momentálne jemné a sú v poriadku. Pokožka ruky, na ktorú som natrela krém Intensive, ostala jemnejšia a vláčnejšia, čo znamená, že tento krém je naozaj určený na veľmi suchú pleť a silnejšie zvláčňuje. Ak máte len jemne suchú, tak ten rozdiel možno nezbadáte. Nohy sa mi síce nevrátili k pôvodnému suchému stavu, no pri veľmi suchej pleti a podráždenej pokožke by bol medzi krémami markantný rozdiel, čo vysvetlím na zložení. Momentálne moja pleť nemá sklony k ekzému, takže som nechala krém otestovať aj dámam, ktoré suchú pleť naopak majú.

Názor Nikoly na krém Atoderm Intensive (klasický neskúšala):

"Dávala som krém na celé telo i na tvár. Pracujem v malom obchode s potravinami, kde máme v lete, v zime stále prievan, lebo zákazníci sa promenádujú dnu a von a márne im hovorím, aby zatvárali dvere. Večne mám suchú tvár aj ruky, preto som okamžite súhlasila, že budem krém skúšať. V zime ma často tvár aj štípe, keď idem z roboty domov a potom zo mňa padajú šupiny ako z ryby. Doteraz som mala len obyč. modrú Niveu, ale poslednú dobu mi nepomáha. Krém sa roztrel dobre a rýchlo sa vpil. Prvých pár minút to bolo také zvláštne, krém úplne inak pôsobí ako Nivea. Je mastná, no po nej už za dve hodiny neviem, že som ju dávala a musím sa krémovať, no tento Atoderm krém bolo cítiť dlho. Na tvári celý deň, na rukách menej, asi 6 - 8 hodín, ale slušné. Som s ním spokojná a na 1000% si ho zájdem kúpiť."


Názor Janky na krém Atoderm Intensive (ani ona klasický neskúšala zatiaľ):


"Krém sa aplikuje z tuby s odklápacím uzáverom, čo ja považujem za obrovské plus. Nemám rada krémy so závitmi - nie je nič horšie ako keď sa ráno ponáhľam a musím po izbe naháňať uzáver s krému, pretože sa mi vyšmykol.


Je dôležité podotknúť, že moja pleť je veľmi suchá a bez dôkladnej a pravidelnej starostlivosti by som sa časom dopracovala k nejakému nepríjemnému ekzému. Odskúšané mám viaceré druhy krémov pre citlivú pleť rôznych značiek. Každý z krémov sa zo začiatku javil ako ten pravý na moju pleť, avšak po dlhšom používaní (3-5 mesiacov) sa problémy s podráždením vrátili.  Krém Atoderm Intensive používam jeden mesiac. Z toho vyplýva, že neviem objektívne posúdiť, či sa aj tento krém nebude po dlhšom používaní správať ako všetky ostatné. Napriek tomu vyšiel po tomto kratšom testovaní ako jednoznačný víťaz zo všetkých mnou doteraz používaných krémov. K plusom patrí už spomínané odstránenie svrbenia a sťahovania, ako aj vzhľad pokožky. Žiadne lesklé či naopak suché miesta po nanesení krému nie je vidieť. Približne po 4-5 hodinách od nanesenia krému na pleť sa pocit hydratácie síce vytratil, ale žiadne sťahovanie ani svrbenie sa nevrátilo a ja som bola spokojná a vysmiata až do večerného odlíčovania. Jediným minimínusom je nie príliš vyhladená pleť po nanesení. Jemnosť pokožky sa v mojom prípade dostaví približne po 10 minútach.

V porovnaní s ostatnými krémami mi nezanechal žiadny pocit mastnoty a to aj vtedy, keď som naniesla viac krému ako zvyčajne.  Testovaný krém sa akoby prispôsobil mojej pleti a vsiakol všetok prebytočný krém." 

Celkové bodové hodnotenie krému Atoderm Intensive:



Textúra: tuhšia krémová, ale vynikajúco roztierateľná
Hydratácia:
 5
Výživa: 5 - úplne postačuje aj na veľmi suchú pokožku 
Vôňa: žiadna - Nikole bolo trošku ľúto, že nemá žiadnu, Janke a mne neutrálna vôňa vyhovuje
Celková spokojnosť: dávame mu jednoznačne 10
Cena: 75ml vychádza okolo 12 EUR, 500ml okolo 23 EUR, zoženiete ho v lekárni

Druhý stĺpec ukazuje priemerné hodnotenie produktu mnou, Jankou i Nikou, tretí stĺpec ukazuje, koľko bodov ktorá z nás dala. Prvé číslo je odo mňa, druhé od Nikoly, tretie od Janky.


celkové hodnotenie - 
slovom
 VYNIKAJÚCI
Individuálne
pridelené body 
 obal / prezentácia výrobku    5-5-5
 krátkodobá účinnosť / efekt    5-5-5
 účinnosť v dlhodobom horizonte    4-4-4
 hydratácia    5-5-5
 výživa    5-5-5
 vôňa    5-4-5
 pomer kvalita / cena    5-4-4
 celkové hodnotenie  

Tak teraz porovnajme tie zloženia, aby bolo jasné, v čom sú tie rozdiely. Do tejto tabuľky som vybrala len látky, ktoré majú v krémoch nejaký význam.

Funkcie CRÉME INTENSIVE  CRÉME 
zmäkčenie 
zvlhčenie
AQUA, 
GLYCERIN, 
PARAFFINUM LIQUIDUM, 
HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, 
SUCROSE STEARATE, 
BETA-SITOSTEROL, 
CANOLA OIL, 
BEHENYL ALCOHOL,
MANNITOL, 
XILITOL, 
RHAMNOSE, 
ETHYLHEXYLGLYCERIN,
AQUA, 
GLYCERIN,
PARAFFINUM LIQUIDUM,
CETEARYL ISONONANOATE,
GLYCERYL STEARATE,
MANNITOL, 
XYLITOL, 
RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, 
CETYL ALCOHOL, 
PALMITIC ACID, 
STEARIC ACID, 
 ochrana TOCOPHEROL, CANOLA OIL, 
BETA-SITOSTEROL, 
CANOLA OIL, CERAMIDE EOP
TOCOPHERYL ACETATE, 
LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT,
 upokojenie ZINC GLUCONATE, 
NIACINAMIDE,

Ako sa dá uhádnuť, Créme Intensive je zameraný okrem vytvorenia bežného ochranného štítu aj na upokojenie podráždenej pokožky. Veľmi suchá koža býva väčšinou podráždená a svrbí, preto je takéto zloženie celkom namieste. Glukonát zinku (ZINC GLUCONATE) sa využíva aj v micelárnej vode Sébium. Má teda pôsobiť proti zápalu a upokojiť podráždenie. Niacín (vitamín PP alebo B3 - NIACINAMIDE) robí úplne to isté. Napráva škody, ktoré boli spôsobené škriabaním. Upokojuje a mierni drsnosť kože.

Látky uvedené v riadku "zmäkčenie a zvlhčenie" sú svojim efektom podobné, no tu už bola využitá kombinácia minerálneho oleja s rastlinnými, aby sa ešte viac podporila celistvosť kože. V poradí štvrtý je olej slnečnicový a uprostred repkový (CANOLA OIL), ktorý by sa dal zaradiť i do kategórie "ochrana". Je to totiž NMF - látka, ktorá pomáha tvoriť obrannú bariéru kože asi podobne ako extrakt zo zlatej riasy (LAMINARIA OCHROLEUCA) u klasického krému.

Rozhodne sa musím zmieniť aj o ceramidoch v intenzívnom kréme, konkrétne o ceramide EOP (CERAMIDE EOP). I ceramidy sú prítomné v bunkách a starajú sa o integritu bariéry. S dobrou ochranou koža nestráca vlhkosť, je lepšie odolná voči poškodeniam vonkajšími faktormi, nemá tendenciu vysýchať a ani tvoriť vrásky. Beta-sitosterol som na tomto blogu už viackrát spomínala. Je to rastlinná látka veľmi podobná cholesterolu a o tom vieme, že je taktiež tvorca ochrany. Ochráni vlas i pokožku.

Kedy krém Intensive a kedy klasický?

V kréme Atoderm Intensive máme látky, ktoré riešia momentálny stav - škriabanie, podráždenie, unikanie vlhkosti a nadmernú suchosť, zatiaľ čo klasický krém Atoderm rieši suchosť z dlhodobejšieho hľadiska tým, že učí pokožku obranyschopnosti a bariéru tvorí o čosi menej než intenzívny krém. Pokiaľ teda máte stavy, že sa škriabete a neviete, čo by ste s pleťou robili, stiahnite po intenzívnom kréme, od ktorého v prípade potreby po preliečení hlavných problémov prejdete na klasický krém.

Ak nemáte vyslovene atopický ekzém, ale máte problémy, odporúčala by som Vám vyskúšať ako prvý tento intenzívny krém. Na rýchlu úľavu je lepší. Na prevenciu si zaobstarajte klasický Atoderm Créme.

V ďalšom článku sa pustím do porovnávania sprchovacích gélov, respektíve novinky - krémového sprchovacieho gélu a klasického gélu. Ubezpečujem vás, že to bude rovnako zaujímavé porovnanie.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Kúpila som ho mame na Vianoce, ale myslím, že sa k nemu ešte nedopracovala... Sama som veľmi zvedavá, ako jej bude vyhovovať...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes