Rimmel: Velvet Matte a Glitter Bomb laky na nechty

V tieto dni prichádzajú do obchodov novučičké nové laky na nechty od Rimmel London. Ich efekt je veľmi zaujímavý a ak občas mrknete očkom na článok, kde ukladám všetky fotoblogy, tak už ste si o nich mohli prečítať niečo, čo nebolo len pozitívne. Tak si teda povedzme, prečo tie zmiešané pocity, čo ma na nich baví a čo mi prekáža.


Dostala som ich na test obidva a bolo nám všetkým navrhnuté, aby sme ich skúšali kombinovať, takže som sa o nejaký ten "nail-art" pokúsila. Prišli mi dva laky. Prvý je čierny matný lak Velvet Matte v odtieni 017 Matte - Itude. Ten druhý lak na obrázku je glitrový lak Glitter Bomb v odtieni 021 Bedazzle. Tretí lak na obrázku mi prišiel už dávnejšie. Ide o lak Cocktail Color v odtieni 120 Shirley Temple, o ktorom som už písala na tomto blogu. Pomohla som si ním, lebo som k tým modrým a ružovým trblietkam chcela dostať aj nejakú teplejšiu farbu a otestovať výdrž laku aj s nejakým ďalším produktom. Ani neviem prečo.

Podotýkam, že v maľovaní nechtov naozaj nie som dobrá. Nemám na to nervy. Bol to len pokus, aby som otestovala to, čo mi prišlo a neviem, či dizajn vyšiel. Na druhý krát by som asi zvolila radšej striebornú, než takúto farbu. 


Ale dizajn dajme teraz bokom a pozrime, čo som s tými lakmi stvárala. Ako prvý som otestovala Velvet Matte. Keď lak natierate, najskôr je lesklý, no behom pár sekúnd tuhne a mení sa na matný. A takto to vyzerá pred a po zaschnutí. Naozaj zaujímavé.


Lak schne naozaj rýchlo, za čo ho musím pochváliť. Výsledok vyzerá na nechtoch veľmi pekne, čo chválim tiež. Hoci čierne laky veľmi nenosím, tento k noseniu priam láka. Tiež sa ľahko aplikuje. Stačí jedno namáčanie štetca, ktorý som (ako vidím) zasa zabudla odfotiť. Ale keby ste chceli vidieť jeho šírku, môžete pozrieť článok o lakoch Salon Pro. Majú navlas rovnaký štetec - dvojitý a široký. Naberie dosť farby na to, aby ste dvoma alebo troma ťahmi namaľovali celú plochu nechtu. 


Nemám to síce odfotené, ale zistila som neskôr, že keď sa kdesi pomýlite, alebo nenamaľujete nechtík až konca, dá sa to aj po zaschnutí laku opraviť bez viditeľnejších stôp. Ak sa človek veľmi pozorne zahľadí, všimne si to, ale inak tú chybičku takmer nevidieť. Na lesklom laku by ste poznali všetko, na tomto nie.

Tak poďme teraz hodnotiť trblietavý Gligger Bomb. S tým to už až taká sláva nebola. Ešte tie menšie glitre na necht nanesiete ako tak. I keď nie rovnomerne a husto, ako je znázornené na vrchnáčiku, ale na plochu predsa niečo z nich dostanete. No tým väčším sa z fľaštičky evidentne nechce. Nachytajú sa na štetec a nepustia sa ho.


Skúšala som všelijako otáčať fľaštičku, hore i dolu dnom, triasť ňou predtým, ako vytiahnem štetec, ale všetko márne. Neviem to s ním. Tie najkrajšie trblietavé častice ostávajú na štetci. Preto vidíte na pozadí to špáradlo. Tým som si neskôr pomohla, keď som smerom k nechtovým lôžkam chcela dostať okrem priesvitného laku aj trblietky. Jednoducho som tým špáradlom vzala trblietku zo štetca a pritisla ju na necht.


Od niektorých dám, čo laky skúšali, som dostala echo, že matné laky do 24 hodín lezú z nechtov dolu a že ostávajú len tam, kde je na nich priesvitný lak. Vraj ten Glitter Bomb ich udrží. Tak mi napadlo, že by som skúsila obtiahnuť okraj nechtov nejakým iným kontrastným lakom, že čo to urobí.

Mám doma strieborný, mám aj glitrový Star Dust lak od Rimmelu, aj tyrkysovo modrý Sweetie Crush, o ktorom som akosi pozabudla napísať. Ktorýkoľvek z nich by sa možno hodil k tomuto dizajnu lepšie, ale ja vzala práve ten oranžový a skúsila ten. To teda bola hlúpa voľba... 

Na tom prvom obrázku v tlmenom svetle to nevyzeralo nejako divne, ale s bleskom a silnejším svetlom to až taká slávna kombinácia nie je. Uznávam. Aj preto som ešte nechty "pobodkovala" tým lakom, nech nechodím ako čudáčka. :-) Z dažďa pod odkvap, ale OK... Fakt zo mňa nebude nechtová dizajnérka. :-) Ale vráťme sa teda k pokusu, pretože na jeden necht na pravej ruke som okraj nenamaľovala a uvidíte, čo sa bude diať.


Práve na tom prste, kde boli len bodky, ale obruba chýbala, sa lak zošúpal najrýchlejšie. Odlupovali sa celé pláty farby. Ešte skôr ako za 24 hodín to už vôbec nevyzeralo pekne. Jedla som pomaranč a odrazu čierne smeti z laku na ňom... nič príjemné. Kde však oranžová obruba bola, tam lak držal dobre. Vidieť to na ďalšej fotografii.


A tu sú prsty druhej ruky fotené o čosi neskôr. Tu bola obruba na všetkých nechtoch, ale ten matný sa opäť hromadne odlupuje. Takže po nejakých 23 - 24 hodinách sa sklamaná z tejto veľmi krátkej parády pokúšam lak odlakovať.


Prečo som slovo "pokúšam" dala tučným písmom? Nuž toto slovo najlepšie vystihuje, čo som robila. Čierny lak Velvet Matte totiž išiel odstrániť veľmi dobre. Veľa mu treba nebolo. Šiel aj sám bez odlakovača. No trblietky Glitter Bomb nešli preč ani za svet. 

Viem, že trblietavé laky sa všeobecne zle odlakujú. Mám zlatý a strieborný lak Miss Sporty a pri tých sa vždy unadávam, až sa hory zelenajú... Dosť podobne na tom sú laky Sweety Crush. Star Dust sa tiež trbliece, ale ten šiel napodiv z nechtov celkom dobre. Pri tomto som však hrešila ako drevorubač. Toto naozaj nešlo z nechtov preč. Päť vatových tampónov plne namáčaných v odlakovači a trblietky stále držali. Acetónový, bezacetónový, to bolo jedno. Nešlo to. Za normálnych okolností by som sa na ne vykašľala, však nech si tam ostanú, lenže ten čierny lak pod nimi bol vidieť a tak to muselo všetko preč. Musela som nechty v tom odlakovači doslova zmáčať a ani tak to nepomohlo. Napokon som trblietky zošúchala po jednej špáradlom. Nech ma zožerie Godzilla, ak ja tieto dva laky spoločne ešte niekedy použijem. 

Záverečný verdikt

Lak na nechty Glitter Bomb

Nabudúce si dobre rozmyslím, na aký lak umiestním tie trblietky laku Glitter Bomb a či vôbec. Asi by som sa bála dať ich na nechty, aj keby bol pod nimi Star Dust, 60 Seconds, Lycra Pro alebo Salon Pro, ktoré sa odlakujú jedna radosť. Možno by som ho vzala do úvahy s pastelovými farbami, ale s výraznou farbou ho nepoužijem ani za svet. 


Moje hodnotenie laku Glitter Bomb:

Textúra: stredne tuhý lak s malými i veľkými trblietkami
Balenie: široký štetec, s ktorým sa dobre manipuluje
Aplikácia: náročná, trblietky sa zle naberajú a trošku sa narobíte, kým ich dostanete na necht toľko, koľko by ste si želali, ale schne pomerne rýchlo - 2 - 3 minúty
Farebná sýtosť: je úplne priehľadný, trblietky sú nepriehľadné a v odtieni 021 farebné
Výdrž: výborná (samotný vydrží aj 7 dní).
Odlakovanie: veľmi náročné, lak ide dolu, no trblietky nie
Celková spokojnosť: 5 - veľmi zmiešané pocity
Cena: vo finále by mal stáť do 3 EUR
Predávané odtiene: zrejme budú 4, t.j. ružovkastý, striebristý, odtieň vínovo-fuchsiovo-smaragdový a tento môj modro-fialovo-ružový

celkové hodnotenie - slovom
  DOBRÝ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
jednoduchosť používania
okamžitý efekt
výdržhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
odstrániteľnosť odlakovačom
farebná sýtosťhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita/cena
celkové hodnotenie

Ak ho nabudúce skúsim s iným lakom, hodím vám sem fotku, ale budem asi váhať. Mojim nechtom totiž takéto enormné množstvo odlakovača a ani škriabanie nesvedčí ani trošku. Hneď sa mi necht na malíčku začal štiepiť po šírke asi dva milimetre od okraja. Musela som ho nakoniec rapídne skrátiť. Nepresvedčilo ma ani to naberanie trblietok na špáradlo. Už mám doma takýto nepodarený lak s ťažkými trblietkami od Essence, takže o ďalší ťažko používateľný kúsok až tak nestojím. Lak Glitter Bomb ma nepresvedčil.

Lak na nechty Velvet Matte

Pokiaľ v budúcnosti použijem matný lak Velvet Matte, rozhodne obtiahnem okraj nechtu s trblietavým lakom. Mám odskúšané, že to laku predĺži životnosť a tak možno z plesu nepôjdete s nadávkami o niekoľko hodín skôr, než ste zamýšľali. Podlak ako základ nepomohol. Matný lak odchádza tak či tak. A najrýchlejšie odchádza, ak sa dá hrubá vrstva. Niekedy po 24 hodinách, no ak čosi robíte, tak aj skôr. Je to veľká škoda, pretože lak je nádherný. 

Moje hodnotenie laku Velvet Matte:

Textúra: stredne tuhý lak, tuhosť akurátna
Balenie: široký štetec, s ktorým sa výborne manipuluje a naberá optimálne množstvo farby
Aplikácia: úplne jednoduchá, zvládne to aj najväčší babrák, schne expresne, do minúty
Farebná sýtosť: jedna vrstva stačí, lak nie je priehľadný ani trošku
Výdrž: podpriemerná, sám vydrží tak 16 - 20 hodín, s podkladom možno o hodinu či dve viac a znesie aj drsnejšie zaobchádzanie, so zalakovaným okrajom nechtov držal cca 22 hodín
Odlakovanie: veľmi jednoduché, vatičku stačilo priložiť, nefarbil nechty a šiel dolu ľahko
Celková spokojnosť: 7 za tú výdrž, keby zvládol aspoň 48 hodín, dám mu 10
Cena: vo finále by mal stáť do 4 EUR
Predávané odtiene: zrejme budú 3, t.j. čierna, kráľovská modrá, magenta

celkové hodnotenie - slovom

 VÝBORNÝ, ale...
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
jednoduchosť používaniahttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
okamžitý efekthttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
výdrž
odstrániteľnosť odlakovačomhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
farebná sýtosťhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita/cena
celkové hodnotenie

Velvet Matte využijem leda tak na diskotéku alebo párty, kde nebudem chcieť byť dlho. Len ako takú imidžovku. Do rána by pri mojom tempe asi nevydržal. Ani Velvet Matte teda nebude mojim obľúbeným lakom. Keby vydržal aspoň o deň dlhšie, tak možno, ale 24 hodín je málo. Žiadna sláva teda... Ako dobre vyzerá, tak zle drží. Škoda.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes