Rimmel: očná linka Scandal Eyes Gel Eyeliner 24hr

Usilovne hrabem v kufríku, vyťahujem líčidlá a uvažujem, aké líčenie skúsim. Novú linku od Rimmelu som totiž ešte nemala možnosť odskúšať. Je na mňa až príliš čierna a také linky brunetky, ako som ja, nenosia na bežný deň. Skôr na nejakú príležitosť. A tak si ju teda hľadám, lebo už je najvyšší čas napísať svoj názor.

Každý mesiac mi značka Rimmel posiela nejaký produkt na otestovanie a ja ho potom formou fotoblogu predstavím ostatným. Mám na to čas do konca mesiaca. V mesiaci júni prišla linka, ktorú už vlastne vo svojej zbierke (ak to beriem podľa názvu) mám. Volá sa Scandal Eyes, je vodeodolná, tiež je pri nej pribalený štetec, ale táto menovkyňa má úplne nový dizajn a mala by mať taktiež lepšiu štruktúru. Ak mám byť úprimná, oproti predošlej verzii a linkám konkurencie je v niečom pokrokovejšia a v niečom zasa nie. Ale to som samozrejme zistila len teraz, keď ju mám na sebe. Poďme to teda rozobrať.


Obal

gélová linka L'Oréal vs. Rimmel
Určite má dobrý obal i štetec. Dovolím si povedať, že lepší, než som zažila u konkurenčnej linky od L'Oréal Paris. Tá mala síce fajnovejší obal (sklenená fľaštička a krásny kovový vrchnáčik), ale ja, čoby osoba, ktorá vstáva ráno na poslednú chvíľu, chvatne hádže kozmetiku do kabelky a maľuje sa až na mieste, toto neocením. Dizajn je na nič, keď tú linku nevidí nikto iný, než vy, pretože musí produkt pre svoju nepraktickosť stále trčať doma. Mne viac vyhovuje 21g hmotnosti i s plastovým obalom, než 37g v skle a kove. Niekto si povie, že na tých 16g už nie je až taký veľký rozdiel, ale pri tom množstve líčidiel, čo so sebou vláčim, sami to zdá predsa len priveľa. Navyše pri tej mojej (ne)šikovnosti sa ľahko môže stať, že mi nádobka vykĺzne a jediným šupom o podlahu sa rozbije. Takže pre mňa je asi šikovnejší plast od Rimmelu.

Dizajn produktu a štetec

Aj stará verzia linky mala plastový obal, akurát tam bol štetec zabudovaný do vrchnáčika. Fľaštička bola užšia a vyššia, mala vrchnáčik a štetec sa doňho vsúval. Bolo to praktické v tom zmysle, že ste nemuseli vysypávať obsah kozmetickej taštičky, aby ste ho našli. Po vsunutí sa ozvalo cvaknutie a štetec pevne držal na svojom mieste. Ak ste ho však chceli pohodlne uchopiť do ruky a namaľovať sa, museli ste vychytať správny uhol a dobré svetlo. Mal krátku rúčku a tak ste si v podstate pri líčení väčšinu času rukou clonili oko. 

Vľavo novinka, vpravo predošlé verzie linky Scandal Eyes
Tento nový štetec má raz tak dlhú rúčku. Linku totiž dostávate zabalenú vo vysokej papierovej škatuľke. Je tam naň teda dosť miesta. 



Nevýhodou je však to, že teraz štetcu chýba kryt. Keď ho náhodou nemáte čas okamžite očistiť, alebo ho očistíte lajdácky, zašpiníte si celú kozmetickú taštičku. Tento problém L'Oréal vyriešil lepšie. Svoj štetec značka dodáva aj s krytom, ktorý chráni taštičku i vlákna štetca. 


Nový štetec má vyššiu tvrdosť a je aj inak tvarovaný. Predošlý Rimmel štetec bol skosený na jednu stranu, tento je sploštenejší a zašpicatený z oboch strán ako pero, čo možno považovať za výhodu pri maľovaní širšej linky. Plochou stranou namaľujete širokú, ostrou zasa úzku. Vďaka tvrdým štetinkám pekne namaľujete detaily, čo však bolo možné aj s tým predošlým. Novinke by som predsa len vytkla tú tvrdosť. Mohol byť trošku mäkší. Aspoň taký mäkký, ako ten predošlý a ruka by bola istejšia. 

Ale zasa nie až taký mäkký ako L'Oréal štetec. Dosť bol široký a ešte sa mu štetinky ohýbali a rozprestierali do šírky. S takým štetcom sa detaily maľujú ťažšie. Musíte ho natáčať do strán, aby maľoval čiary rovnakej hrúbky. Avšak L'Oréal štetec, konkrétne tá jeho jemnosť, má aj svoje plusy. V pohode ním namaľujete aj spodnú a ak si na to trúfate, tak možno i vnútornú linku. Netvrdím, že tvrdším štetcom nenamaľujete nič, ale až také príjemné to rozhodne nie je. 

Konzistencia

Výhodnejšia tiež bola mäkšia a gélová konzistencia linky L'Oréal. Predošlej verzii od Rimmelu som v kozmetickom súboji dosť vyčítala voskovitosť a teraz som prirodzene čakala zmenu k lepšiemu, čiže gél, nie opäť vosk. Ak zaryjete mäkkým štetcom do mäkkého gélu, možno sa vám nepodarí čiaru na konci očka zašpicatiť, ale gél ľahko naberiete i rozotriete. Aj po spodnej línii oka sa bude štetec dobre kĺzať a čiara bude jednoliata a dokonalá, nech sú štetinky akokoľvek mäkké. Pokiaľ však vezmete tvrdý štetec a ponoríte ho do vosku, celý vosk rozrýpete. Na špičku nenaberiete pružnú kvapku, ale len akýsi hranatý a nepravidelný "kúsok", keď to už musím takto nazvať. Nikdy sa vám nepodarí nabrať z hmoty rovnaké množstvo a o nejakom kĺzaní nemôže byť ani reč. Musíte naberať citlivo, maľovať rýchlo a mali by ste sa tiež vedieť presne triafať. Chce to tréning. Veľa tréningu. Ak sa pozorne zahľadíte na horné viečko, uvidíte, že ja som tiež musela naprávať. 



Veľkou výhodou tejto novej verzie linky Scandal Eyes je lepšia pigmentácia. Mám pocit, že táto čierna linka je tmavšia a dramatickejšia, než bola stará čierna "Scandalka". Linky na ďalšom obrázku sú kvôli porovnaniu namaľované tým istým štetcom. Vľavo je novinka.



Zatiaľ čo predošlá linka od Rimmelu bola odolná voči chybovaniu a dala sa čerstvo natretá zotrieť alebo poopraviť palcom / vatovou tyčinkou, túto nezotriete ani nenapravíte. Je to dobrá, ale zároveň i zlá vlastnosť. Schne síce rovnako rýchlo ako linka L'Oréal a tá sa tiež veľmi ťažko dala opraviť, ale keď ste ťahali čiaru, jej farba postupne strácala na intenzite. Takže ste nabrali novú farbu, vrátili sa o kúsok a pokračovali bez toho, aby to bolo vidieť. To sa o novinke od Rimmelu povedať nedá. Tá najskôr maľuje intenzívne a potom farba náhle rapídnym spôsobom zoslabne. Pri tejto úrovni pigmentácie sa tak štetcom vrátite o hodný kus. V tomto sa teda Rimmel až toľko nepolepšil. Na jednej strane zvýšil rýchlosť zasýchania, na druhej strane zvýšil tuhosť a zbytočne skrátil čiaru, ktorú vie štetec namaľovať na jeden šup a jedno nabratie farby. 

Trvanlivosť líčenia a odlíčenie

Odolnosť líčenia ako taká je fajn. 24 hodín určite nie, ale 12 hodín vydrží určite. Dobre znáša aj vysokú vzdušnú vlhkosť. Odskúšala som ju v kúpeľni plnej pary a obstála. Nešla dolu dokonca ani s pleťovým mliekom. :-) Zvládla ju až micelárna voda. 

Pri nosení po 14 hodinách trošku zoslabne, po 16 ju ešte vidieť a potom začne pomaly odchádzať. Neopadáva však. To robila len jej staršia sestra. Táto sa stráca nenápadnejšie. Farba oslabuje, oslabuje a nakoniec si všimnete, že je preč. Takže tieto vlastnosti jej napravujú renomé a menia viac negatívnu skúsenosť na lepšie pocity. 

Moje hodnotenie:

Textúra: konzistenciou je to tuhší gél podobný vosku, treba teda maľovať kratšie čiaročky, aby linka vyzerala jednoliata a neprerušovaná. 
Aplikácia: veľmi ťažká pre začiatočníčku, priemerná pre mňa, ľahká pre profesionála
Farebná sýtosť: 5 (vynikajúca oproti predošlej čiernej linke)
Výdrž: výborná (12 - 16 hodín)
Celková spokojnosť: 7 (body beriem za tvrdý štetec, príliš rýchle schnutie a tuhú konzistenciu)
Cena celého setu: cca 6 EUR za 2,4g, obchod El Niňo ju má za 4,20 EUR, čo je fajn cena

celkové hodnotenie - slovom  VÝBORNÁ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
štetechttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
okamžitý efekt vs. aplikáciahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
výdrž vs. vodeodolnosť
zmývateľnosťhttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pigmentácia
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg

Budem sa s ňou musieť ešte skúsiť viac skamarátiť, lebo nateraz sa mi s ňou nepracuje práve dobre. To sa dúfam časom poddá a hádam Rimmel začne dovážať aj ostatné odtiene. Nateraz je v ponuke len čierna a na mňa príliš tmavá  linka, čo uvidíte aj pri ďalšom líčení. Článok bude už zajtra.

V Británii však majú aj modrú, purpurovú, hnedú a nová kolekcia Kate priniesla i zelenú. Také farby by sa mi páčili viac. Na takých jemnejších farbách by to časté naberanie pigmentu až tak nebolelo, lebo prechody nebude vidno až tak, ako keď dáte na viečka takúto tmavú a dramaticky čiernu farbu. Rovnaké skúsenosti mám aj s predošlou Scandal Eyes linkou. Čierna tiež bola iná než hnedá a modrá. Nejdem teda hádzať flintu do žita a počkám si na tie ostatné. Ešte môžem byť milo prekvapená.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes