Balea: hviezdička do kúpeľa

Značka Balea pripravila počas tohto zimného obdobia zaujímavé prekvapenie. V každej DM drogérii boli (a niekde možno ešte stále sú) na pokladniach k predaju krásne darčekové vrecúška z organzy a vo vnútri sú buď srdiečka alebo hviezdičky. Pripomínajú typické vianočné sladkosti a aj tak voňajú, ale nie aby ste ich zjedli. Sú určené do kúpeľa.


Asi by sa vám nič nestalo, keby ste si ich vy alebo vaši najbližší zmýlili s čokoládkami. Neobsahujú takpovediac žiadne chemikálie, ktoré by mohli uškodiť žalúdku a ani bublinky by vám z pusy nevychádzali, akurát by vám možno nechutili. Mätové cukríky sú dobré preto, lebo je tam okrem príchute aj cukor a podobne to majú iné druhy sladkostí. Ale čistý éterický olej chutí, ako keby ste zjedli potravinu, ktorú niekto chytal rukami, na ktorých ostala vôňa mydla, či nejakého parfému. Viem, o čom hovorím. Neraz som sa zahryzla do chlebíka s príchuťou vody po holení môjho milovaného. :-) Nič moc... Tým nemyslím drahého, ale tú chuť samozrejme. :-) V každom prípade, už tu vidíte, že Balea opäť nesklamala a prináša výrobok nepoškvrnený chémiou, že by ste ho mohli zjesť. A uznajte, že fakt vyzerá na spapanie.



Zloženie hviezdičky

Ak by som to mala povedať tým najjednoduchším kuchynským jazykom, mnou odskúšaná hviezdička obsahuje prášok do pečiva, kakaový olej, kyselinu citrónovú, kukuričný škrob, olej z olivovníka, sušené pomarančové kvety, klinčeky, škoricový extrakt, vonné látky zvané eugenol (získavaný z klinčekov) a limonén (vonná látka z citrusov). Je tam ešte uvádzaný nejaký parfém, ako však poznám značku, ani tento parfém nebude nejaký chemický sajrajt, ale niečo prírodného. Pokiaľ teda nemáte alergiu na citrusy a klinčeky, nevidím žiadny dôvod obávať sa použitia tejto kúpeľovej prísady.

Z kúpeľa chceme vyjsť voňavé a s uvoľneným telom i mysľou, takže máte očistný kúpeľ a arómaterapiu v jednom. Klinčeky majú na telo uvoľňujúce účinky a pôsobia proti depresívnym náladám. Citrusy sú skvelé na nervozitu a vyčerpanosť, ktorú po tom, ako obeháte všetky obchody kvôli posledným darčekom, vysmažíte rybu, urobíte zemiakový šalát, uvaríte polievku, prestriete stôl a vykonáte posledné dekoratívne úpravy domácnosti, môžete naozaj pociťovať. Nie je nič náročnejšieho na čas a nervy, ako sú Vianoce. Kúpeľ padne vhod hladne tým zadaným. Citrusy, pomarančový kvet, škorica, klinčeky. Všetko sú to afrodiziaká, takže koniec večera si viete živo predstaviť. ;-)
 
Kakaový olej je surovina vyrábaná lisovaním kakaových bôbov a súčasne jedna z hlavných zložiek čokolády. Milujem čokoládu i charakteristickú vôňu tohto oleja. Hneď mi pripomenul tie časy v laboratóriu, keď som z neho do foriem odlievala detské čapíky proti teplote. Alebo keď sme si z neho vyrábali balzamy na pery. Jeho super vlastnosťou je výborná vstrebateľnosť. Stačí mu telesná teplota, aby sa roztopil a krásne rozlial po pokožke. 

Moje dojmy

Nechcela som hneď na úvod napísať, že mi tento kúpeľ neprospel, aby som vás zbytočne hneď neodplašila. Ono to má svoje dôvody a kľúčovým dôvodom sú vlastnosti kakaového oleja. Ako som napísala, potrebuje teplo, čiže ak sa má rozptýliť, ideálny je horúci kúpeľ. Respektíve taký, ktorý dosahuje teplotu tela a takú voda v mojej vani rozhodne nemá. Ja horúce kúpele nemusím a sprchujem i kúpem sa skôr vo vlažnej než teplej vode. Som v podstate jediný človek, ktorému letné odstávky teplej vody nevadia. :-) Budete sa možno tomu čudovať, ale ja v rukách neodnesiem ani horúci tanier alebo pohár s horúcim čajom. Čo moja matka bez problémoch chytí do ruky, to mne spôsobí rovno popáleniny prvého stupňa. Moje telo a moja pokožka typu Pitta je samá o sebe teplá dosť. Vždy je mäkká, dobre prekrvená, na dotyk teplá a jemná, preto neznáša žiadne prudké zmeny teplôt a už vôbec nie veci, ktoré sú horúce. Nepijem horúci čaj, nejem teplú polievku a hoci mám rada pikantné jedlá (a potrebujem ich kvôli svojmu pomalému metabolizmu), niektoré musím obmedzovať. Ak teda rozpustím hviezdičku vo vode, ktorá mi svojou teplotou vyhovuje, olej vydrží chvíľku rozptýlený, no už čoskoro sa začne pod vplyvom klesajúcej teploty zhlukovať a nemám z neho žiadny osoh. No milovník teplých až horúcich kúpeľov môže mať priam úžasné pocity, takže pokiaľ nie ste milovníci chladu a natrafíte na tieto hviezdičky, kúpte si na skúšku. Určite vám takýto voňavý kúpeľ pohladí zmysly. 

Rozpustnosť vo vode je veľmi dobrá. Napriek tomu, že hviezdička neobsahuje žiadne špeciálne peniče, ale len bežnú sódu, sa rozpúšťa pomerne rýchlo a pekne šumí.

Vonia naozaj krásne. Škorica ani klinčeky nie sú až také dominantné, že by ste povedali "To je samá škorica", ale cítiť ich. Ani citrusy neprerážajú. Je tam len jemný náznak ich prítomnosti a spolu s ostatnými látkami tvoria krásny a harmonický vzťah. Najviac som cítila presne to, čo mám najradšej - pomarančový kvet a kakaové maslo. Neviem, či ste už niekedy mali možnosť pričuchnúť k sušeným pomarančovým kvetom, ale pokiaľ ich niekde budete vidieť, určite využite možnosť a ovoňajte ich. Je to sladká kvetinová vôňa a presne tak vonia celá hviezdička. Sladko ako koláčik. Aj preto tú svoju dajte preč z dosahu detí, inak vám ju zjedia. 


Proti obalu nemám jedinej námietky. Je to krásne vymyslené. Vrecúško z organzy tomu baleniu dáva šmrnc. Hviezdičku pokojne môžete venovať niekomu ako darček a keď na štítku začmárate fixkou predajnú cenu, ešte vám ostane malé miesto pre dopísanie mena a máte aj originálnu menovku. 

Moje hodnotenie hviezdičky do kúpeľa: 
Konzistencia: stredne tuhá, mierne rozpadajúca sa hviezdička, asi ako mydlo
Rozpustnosť: stredne rýchla, milo prekvapila, čakala som dlhšie rozpúšťanie
Použitie: jednoduché, vhodíte do vane a to je všetko, len dajte radšej teplejšiu vodu
Obsah farbív: 5 (žiadne farbivá, čiže dostáva maximálnu známku)
Vôňa: 5 (vynikajúca)
Čistiaci efekt: 2 (u mňa slabší, no v teplej vode by bol isto ďaleko lepší)
Celková spokojnosť: 9 za mňa, no hviezdičku som kúpila kamarátke a tá bola nadšená 
Cena: 1,95 EUR za 25g


celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
obsah farbív (žiadne, čiže super)
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
účinok pre zmysly (vôňa, textúra)
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
účinok zvláčňujúci
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
čistiaci efekt
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg

Napriek svojej skúsenosti som sa snažila hodnotiť hviezdičku objektívne. Nemôžem povedať, že som s ňou nespokojná. Beriem do úvahy to, že v mojej vani nebola voda takej teploty, ako bolo treba. Keby som však mala iný typ pleti a znášala teplú vodu, moja skúsenosť by bola na 100% iná. Tento fakt som si overila aj na kamarátke, ktorej som ju pribalila k darčeku.

Vyskúšala som ju, pretože aj ja som ju dostala ako darček a pretože môj blog nemôže byť len o prípravkoch určených na môj typ pleti. Blog je pre vás všetkých a preto vás nechcem pripraviť o test prípravku, ktorý by sa vám mohol páčiť a o ktorom si myslím len to najlepšie.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Ahoj, koľko ťa táto hviezdička do kúpeľa vyšla?

    Obzerala som ju aj ja, ale potom som si to rozmyslela práve kvôli (podľa mňa nehygienickému) baleniu. Výroba takejto vecičky nie je finančne ani časovo náročná. Viem to urobiť, ak budeš chcieť, hodím postup na svoj blog. :)

    www.beautykutik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes