Bioderma: micelárna voda Sensibio H2O (AR)

Sensibio H2O je najpredávanejšia micelárna voda, akú kedy ktorá značka priniesla. Prieskumy obľúbenosti dokazujú, že je špičkou nielen medzi prípravkami osobnej hygieny predávanými na slovensku, ale patrí jej dokonca celosvetové prvenstvo. Keď sa urobí priemer v počte predaných kusov, vychádza to, že každých 6 sekúnd sa predá jedna fľaštička.

Nie je voda ako voda. Táto je, ako už napovedá nápis, micelárna, čo vypovedá o technológii, ktorá bola použitá pri jej výrobe, má fyziologické pH 5,5 a je hypoalergénna. Pokiaľ by vás jej špeciálny čistiaci mechanizmus zaujímal a chceli by ste o ňom vedieť viac, nalistujte si článok Bioderma: micelárna voda Sébium H2O. V tomto článku si povieme podrobnejšie, čím všetkým si ma získala táto zlatá víťazka súboja micelárnych vôd a porovnáme si ju s novinkou, micelárnou vodou proti začervenaniu.

Sensibio H2O i Sensibio H2O AR dôkladne odstraňujú mejkap. Ako pravá kozmetická závisláčka mám doma kopec líčidiel a niektoré idú z pokožky naozaj ťažko. Skúšate si na chrbte ruky tieň, rúž alebo niečo iné a potom zistíte, že s vodou z vodovodného kohútika zliezť nechcú. Čo urobíte? Niekto sa zatne a bude drhnúť a drhnúť, až bude mať pokožku na ruke celú červenú. Niekto naleje na ruku veľa mydla a bude mydliť ostošesť. Ja chytím kúsok vaty alebo toaletného papiera, navlhčím micelárnou vodou a jediným ťahom odstránim všetko. A rovnako jednoducho odstránim aj vodovzdorný mejkap, ktorý je dosť tvrdým orieškom aj pre niektoré dvojfázové odličovacie prípravky.

Mali by ste si ju minimálne vyskúšať a dáte mi za pravdu, že čistí naozaj do hĺbky. Ak pochybujete a máte doma vzorku, skúste si vliezť pod sprchu a ešte než z kúpeľne vyjdete, doprajte pleti očistu aj s micelárnou vodou. Budete sa čudovať, čo všetko z vašich pórov vylezie aj po osprchovaní. No keď už spomínam dva výrobky, porovnajme si ich zloženie:



Sensibio H2O AR

Sensibio H2O

Zloženie:
WATER (AQUA), PEG-6, CAPRILIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER), FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE

Zloženie:
WATER (AQUA), PEG-6, CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE
Zložky navyše:
ALOE BARBADENDIS LEAF EXTRACT, LECITHIN, GINKO BILOBA LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID
Zložky navyše:
Žiadne,  akurát propylén glykol bude zrejme v inom množstve, nakoľko na obale klasickej vody je uvedený ako štvrtá zložka v poradí a vo vode AR je až trinásty
 
Ako vidíte, prvá časť tabuľky je identická. Obe vody obsahujú naše slávne trio cukrov - MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE známe ako spomaľovače starnutia. Svojim pôsobením zabránia, aby pokožka strácala pevnosť a elasticitu, preto ich nájdete v takmer všetkých prípravkoch od Biodermy.

Ďalšia spoločná zložka - Fruktooligosacharidy (FRUCTOOLIGOSACCHARIDES) sú zvláštnou kapitolou a tie som tuším doteraz v žiadnom článku nespomínala. Ide o ďalšie cukry, výživnú zložku, ktorá zvyšuje vitalitu pokožky a tiež jej odolnosť voči nepriateľským mikroorganizmom. Pleť je rozjasnená a doslova žiari. V prírode sa voľne vyskytujú v ovocí, no ešte viac ich je v zelenine, ktorú bežne nepapáme, pretože nám buď smrdí, alebo ju skrátka neľúbime. Bohatý zdroj nájdeme v artyčokoch, špargli, cibuľke, cesnaku, póre, púpavových listoch. Takže vidíte, že Bioderma myslí aj na tie ženy, ktoré ohŕňajú nošteky nad niektorými potravinami.

Voda Sensibio je oproti vode Sébium (screenshot z článku je veľa pre porovnanie) obohatená o výťažok z uhorky, ktorá pokožku upokojí, rehydratuje a tiež rozjasní.

Čo znamená AR?

V názve toho druhého prípravku máme skratku "AR", o ktorej som sa zatiaľ nikde nezmienila. Ak si spomínate, ja som na tomto blogu písala už o dvoch takýchto produktoch. Prvým bol BB krém Sensibio a druhým mejkap Sensibio. Obidva určené na pleť, ktorá sa zvykne červenať a obidva majú skratku v názve. Pochádza z angličtiny a znamená "anti - reddness" - proti začervenaniu - čiže AR.

Nemusíte študovať za detektíva, aby ste v tabuľke zbadali odlišnosti v obsahu. Áno, je to ten v reklamách ospevovaný komplex Rosactiv, ktorý priamo pôsobí na faktory zodpovedné za rozširovanie žiliek a oslabovanie ich stien, ktoré potom praskajú a robia šarapatu. Rosactiv nám pomáha zbavovať sa červene, ktorú tam neznášame. V komplexe nájdete čajovník čínsky. Ten a ani ginkgo a kyselinu citrónovú rozoberať nejdem. O tých som sa napísala dosť (viď článok o BB kréme). Pôjdeme ďalej.



Na čo slúžia prípravky obsahujúce extrakt z listov Aloe barbadensis (synonymum pre Aloe vera), to tiež všetci dobre vieme, no pre istotu... Aloe nám pomáha v boji proti vzniku a zhoršeniu začervenania prejavujúceho sa aj na veľkých plochách. Zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky. Obnovuje elasticitu pokožky a znižuje olupovanie, ktorým práve citlivá pokožka náchylná na červenanie trpí veľmi často. Aloe sa bežne pridáva do takmer všetkých prípravkov na regeneráciu, lebo zmierňuje aj pálivé pocity a tiež do sprchových gélov, pretože aj samotný extrakt má gélovú konzistenciu, čiže sa s nimi ľahko zmieša. Je to veľmi vďačná surovina.

Podobný účinok ako aloe má lecitín (LECITHIN). Ten má okrem liečebného efektu aj svoj ďalší praktický význam. Redukuje povrchové napätie kvapalín a tým pomáha udržiavať prípravky na báze emulzie v zmiešanom stave. Jednotlivé zložky sa od seba neoddeľujú. Telové mlieko je s lecitínom mliekom a krém ostáva krémom.

Kedy AR a kedy nie?

Vo všeobecnosti nie je vážnejší dôvod, prečo by žena s normálnou, no mierne citlivou pleťou mala používať produkty s týmto označením. Pokiaľ sa vám na tváričke neobjavujú fliačiky, v ktorých začínajú presvitať červené žilky, alebo pokiaľ vás tvár práve teraz neštípe, vystačíte si s klasickou micelárnou vodou. Dostanete ju aj v cenovo výhodnom pol litrovom balení.

Ak patríte do rizikovej skupiny, potom si radšej priplaťte to jedno EURo a kúpte si vodičku Sensibio H2O AR. Kašľať na to, že sa nepredáva vo väčšom balení. Skôr či neskôr tu bude aj taká... 
 

Moje hodnotenie:
Hustota: klasický vodový roztok
Hydratácia: 5, pleť vyzerá sviežo
Čistiaci účinok: na mejkap a špinu je vynikajúca
Celková spokojnosť: 10 - neutrálna vôňa, nedráždi
Cena: 250 ml stojí okolo 14 EUR, 500ml okolo 20 EUR, 250 ml balenie vody AR cca 14 - 15 EUR

Viac o začervenaní a rizikových skupinách sa dozviete na mojom blogu New Bridget v tomto a ešte tomto druhom článku. Skočte prečítať a budete v obraze.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes