Pupa Milano: soľný peeling - testovanie

Priznám sa, neodolala som a musela som trošku ochutnať, aby som zistila, že soľ v peelingu Reshaping body scrub značky Pupa je skutočne slaná. :-) Nebojte sa, nezbláznila som sa. Na obranu svojej (ne)inteligencie dodávam len toľko, že mi bolo od začiatku jasné, akú chuť mi chuťové kanáliky oznámia, ale bola som proste zvedavá, či zacítim chémiu, alebo budem cítiť prírodu.


Kto z vás tipoval prírodu, tipoval správne. Môj citlivý nos a jazyk ohlásil, že v rukách skutočne nedržím žiadny chemický preparát. Nuž teda zhodnoťme aj ostatné vlastnosti.

Vôňa

Priznám sa, že spočiatku som sa trošku obávala výslednej vône, pretože prípravok mal kombinovať vyslovene svieže vône eukalyptu, rozmarínu a mäty s mierne sladkou ovocnou vôňou citrusových zložiek. Mali to byť skôr kúpele, ale keď som peeling prvýkrát ovoňala, zacítila som niečo, čo mi pripomenulo prechádzky po lesoch a lúkach. Často chodím do prírody na bylinky a v kúpeľoch som v živote nebola, takže nejdem to prirovnávať a radšej zhodnotím výsledok. Nie je to nič silné ani prenikavé. Voňa na mňa pôsobila mimoriadne pozitívne a príjemne.

Vzhľad

Papierový obal upúta už na prvý pohľad. Je veľmi pekne graficky riešený a nájdete na ňom veľa užitočných informácií o obsahu, účinkoch i zložení. Radosť čítať. Na druhej strane, plastový obal výrobku samotného sa dá radiť k tým úplne bežným a povedala by som, že aj mierne nepraktickým. V krabičke nájdete všetko, čo potrebujete. Je v nej plastová špachtlička na premiešanie olejovej zložky so soľnou a tiež extra kryt, na ktorý už potom len nasadíte klasický vrchnáčik so závitom. Práve ten kryt nie je moc praktický, lebo až tak dobre netesní. Pokiaľ však nebudete s peelingom cestovať a prenášať ho v kufri, kde vám môže vytiecť, kryt nie je až taký podstatný.

Neradím vám používať žiadne kovové náradie, ale radšej si obsah miešajte priloženou špachtličkou. Je všeobecne známe, že prírodné látky nemajú kovy v láske pre svoju nestálosť a reaktivitu. Reakcia silne aromatických olejov s kovovými zlúčeninami môže prípravok časom znehodnotiť.

Konzistencia a pocit na pokožke

Trošku vám môže vadiť to, že soľ sa s olejom ťažšie mieša a zložky sa od seba rýchlo oddeľujú. Obsah musíte pomiešať prakticky pri každom jednom načretí. Problém by však vedel vyriešiť len chemický stabilizátor. Mne teda táto vlastnosť nevadí, lebo pre mňa je viac podstatné prírodné zloženie, ktoré by som ani náhodou nevymenila za chemicky upravovaný výrobok.

Tento zázrak obsahuje veľa olejov, no napriek tomu nie je nepríjemne mastný a to ani po zmytí. Vďaka sviežim bylinkám rozhodne nebudete mať pocit, akoby ste sa natierali klasickým olejom, ale skôr ako keby vás masíroval profesionálny masér. Rovnakú atmosféru navodí už spomínaná osviežujúca vôňa.
Hoci sú soľné kryštáliky väčšie, nepôsobia agresívne. Kedysi som mala peeling (nemenovanej značky) s obsahom pomletých marhuľových jadierok, ktorý ma pri takmer identickej veľkosti častíc dosť škriabal. Mal tiež olejové zloženie, avšak na rozdiel od soľného peelingu, mala som dosť veľký problém dostať ich z pokožky preč. Bežné osprchovanie mi nestačilo, musela som sa kúpať. Okrem toho som sa neustále bála, že si poškriabem vaňu, čo so soľným peelingom nehrozí.

Obsah

Ingrediencie už nejdem zbytočne dookola omieľať. Všetky informácie o zložení, účinku a možných využitiach si môžete nájsť v článku Pupa a jej modeľujúci soľný peeling.

Aj keď to nie je veľmi obvyklé, peeling sa môže používať dvoma spôsobmi. Buď si ho nanesiete na suchú pokožku alebo na mokrú či navlhčenú pokožku.

Na suchej pokožke má väčší účinok, ktorý sa použitím namokro trošku stráca, preto ak sa nezaobídete bez vody, pokúste sa mierniť s jej množstvom. Čím menej vody, tým väčší efekt. Kryštáliky soli sa vo vode rozpúšťajú (v oleji nie) a preto s pribúdajúcim množstvom vody si v podstate skracujete dĺžku pôsobenia abrazívnych látok. Použitie na úplne mokrej pokožke by som odporúčala azda len ľuďom s citlivejšou pleťou. Voda veľkosť kryštálikov zmenšuje a zaobľuje.

V diskusii k predošlému článku zaznela otázka, či je potrebné použiť aj nejaký sprchový gél. Keď som sa nad tým zamyslela, skôr mi vyšlo, že netreba. Obsah je dostatočne osviežujúci, dobre čistí a tiež dezinfikuje pleť. Takže použitie gélu už nemá bohvieaký zmysel. Ak ste si však zvykli používať nejaký špeciálny sprchový gél, syndet alebo liečebný prípravok, pokojne ho použite a peeling si dajte až potom.

Ak sa chcete osviežiť po dlhom horúcom dni a spláchnuť pot, potom tak môžete urobiť, avšak ja sama by som potom pokožku aspoň trošku osušila uterákom. Ale to už je len na vás, či pokožku najskôr úplne vysušíte, alebo ju zbavíte vlhkosti len čiastočne...

Dostupnosť a cena

Ako som už spomenula, gramáž je perfektná. Jedno balenie (700g) vám vydrží pomerne dlho, lebo na jednu aplikáciu ho veľa neminiete. Nevážila som množstvo, ktoré miniem pri jednom použití, no odhadujem to na maximálne 20 - 30g.
Považujem za miernu nevýhodu, že tento výrobok nedostanete kúpiť v lekárni a zrejme ani v drogérii. Bude sa dať zohnať (to si však pre istotu ešte overím) jedine v obchodíkoch Pupa, ktorých (žiaľ) nie je na Slovensku veľa.
Presné informácie o cene zatiaľ nemám, no predpokladám, že by to mohlo byť okolo 30 - 35 EUR. Mňa osobne by táto cena neodradila, pretože už výrobok poznám. Teda nebudem kupovať mačku vo vreci, ale osvedčený prípravok.

Celkový dojem a účinky

Čo ma veľmi potešilo, bola trvácnosť vône i dĺžky účinku na pokožku. Aj ráno po prebudení som cítila tú nádhernú vôňu. Efekt vláčnosti ostával aj počas dňa (odhadujem tak 12 - 16 hodín). Peeling uľavil aj mojim po dlhom dni opuchnutým nohám. Dokonca mám pocit, že opakovanými použitiami sa opuchy objavujú menej často, čo pripisujem skvelým vlastnostiam himalájskej soli. Práve tá dokáže naučiť telo rozumne hospodáriť s vodou i živinami.

V čase testovania som mala na ľavej nohe natiahnutú šľachu a hrejivo-chladivý efekt byliniek mi dosť zmiernil aj túto bolesť. Raz za čas som si urobila procedúru, pri ktorej som si peelingom najskôr premasírovala ono bolestivé miesto, potom som nechala pôsobiť oleje a napokon som nohy opláchla v teplej vode. Veru sa mi uľavilo.

Výrobok som testovala aj na slniečku a nedošlo k žiadnej nežiaducej reakcii. Samozrejme, musí sa dodržať už spomínaný časový odstup, čiže večer peeling a ráno opaľovanie. Presne to som urobila aj ja. Éterické oleje majú takú vlastnosť, že sa pri teplote vyššej ako 34 stupňov postupne odparujú, no so slniečkom vedia reagovať zle-nedobre. Keďže nepredpokladám, že sa medzi nami nájde človek s teplotou nižšou ako 36 stupňov, doba jednej noci musí byť pre maximálne zužitkovanie vzácnych obsahových látok dostatočne dlhá. Ak hodnotím výsledok mojej niekoľkohodinovej snahy zotrvať vonku a nezdrhnúť pred slnečnými lúčmi, opálenie je oproti predošlému roku oveľa rovnorodejšie. Vlani som bola škvrnitá a pehatá ako Pipi - dlhá pančucha, tento rok je to (konečne) jednoliata farba.

Efekt na celulitídu je veľmi ťažké posudzovať po necelých troch týždňoch, avšak som si celkom istá, že po dlhšom používaní by peeling tromfol aj výrobky konkurenčných značiek. Stačí ho aplikovať v príhodnú dobu (večer pred spaním) a nepapať... ;-)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes