Fleur de Santé: kondicionér na všetky typy vlasov


Je zima - doba, kedy sa nám vlasy rozlietávajú do všetkých strán. Ja síce tvrdím, že moje vlasy majú vlastný život a aj tak sa vždy zariadia úplne svojským spôsobom, ale občas im treba "prejsť cez rozum". Napríklad kondicionérom. Bežne ich nepoužívam. Mala som pocit, že moje vlasy sú po nich ešte ťažšie a oveľa rýchlejšie sa mastia, no tentokrát som ostala veľmi milo prekvapená.

Na príčine lietania vlasov je statická elektrina, na ktorú zaberá jedine kozmetika, takže čo tento nový kondicionér dokázal? Ako prvé si zmenu všimli moje kamarátky, ktoré so mnou chodia do tanečného kurzu. Hovorili mi "Dnes si akási krajšia". Bolo mi to čudné, pretože moja tvár i oblečenie vyzerali tak ako obvykle. Každé ráno líčeniu a úpravám venujem pol hodiny a dávam si na tom ozaj záležať. Tiež kladiem veľký dôraz na výber doplnkov k môjmu oblečeniu. Však šperkov, šatiek i kabeliek mám doma dosť, takže skombinovať to nie je problém. Chválu som teda vypustila z hlavy a uzavrela som to pomyslením, že sa im asi páči môj mejkap. Až pri odchode domov mi jedna kamarátka povedala, že sa mi vlasy pekne vlnia a že ich mám skrátka pekné. Lenže mne sa vlasy vlnia len vtedy, keď sú dobre hydratované, alebo keď je vonku príliš veľká vzdušná vlhkosť.

Moje vlasy v zime zvyknú byť také bez života. Aj keď ich z času na čas vyživujem maskou, ráno sú rozlietané, na poludnie uľahnuté a bez lesku, večer úplne mastné. Celé to vždy priklincuje čapica alebo klobúk. Momentálne sa mi viac mastia, takže na jednej strane mi vyhovuje, že svoje vlasy neukazujem a nedesím nimi verejnosť, ale na druhej strane takto nemajú žiadny objem a po zhodení pokrývky hlavy ešte viac lietajú. A to ani nehovorím, ako na mňa reaguje môj notebook. Stačí dotyk a lietajú iskry ako zo zváračky. V ten deň bol však vonku silný mráz a v tanečnej miestnosti bolo prekúrené, čiže nejaké vlhko ani náhodou nehrozilo. Jediný možný dôvod, prečo ma notebook "nekope", prečo mi vlasy nelietajú a prečo sa mi vlnia, bola zmena v ich ošetrovaní - kondicionér od Fleur de Santé, ktorý je vhodný na všetky typy vlasov a dokonca aj na tie moje.

Poviem vám úprimne, veľmi sa mi do toho hrania s vlasmi nechcelo. Mala som na to viac dôvodov. Na ošetrovanie vlasov kondicionérom potrebujete viac času. Umyjete vlasy ako bežne, mierne osušíte, potom do nich vmasírujete kondicionér, čakáte istú dobu, opláchnete a vlasy vysušíte. Kondicionér musí na vlasoch aspoň nejaký čas pôsobiť a až potom sa zmýva. Ďalšia nevýhoda je, že ošetrené vlasy schnú o niečo pomalšie a ja len strašne nerada používam fén. Keď môžem, radšej nechávam vlasy vyschnúť voľne. Navyše všetky doteraz používané kondicionéry mi vlasy mastili ako divé. Bolo jedno, či som mala také, čo sa neoplachovali, alebo iné, vlasy mi nikdy nevydržali pekné. Čiže ak si to všetko zrátam, vychádza mi skoršie vstávanie, vysušovanie vlasov fénom (alebo nachladnutie, lebo s vlhkými vlasmi sa vonku do zimy jednoducho nechodí) a mastenie. Takže kde sú tie výhody? Aké však bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že nič z vyššie uvedeného mi s týmto kondicionérom nehrozí.

Tomuto stačia dve minúty, aby sa do vlasov vpil a zregeneroval ich. Nepotrebujem 5 ani 10 minút navyše. Vlasy mi schli trošku pomalšie, ale za tých 45 minút, čo sa obliekam, líčim a psíkovi chystám potravu, stihli obschnúť tak, že boli už len trošku vlhké. Čiže žiadne dlhé fénovanie. Stačilo ich trošku prefúkať pri korienkoch na zátylku a to teda nie je žiadna hrôza ani pre tak suchú pokožku hlavy ako mám ja. Tiež nemôžem povedať, že by sa mi vlasy rýchlejšie mastili. Presne naopak. Maz sa vlasom akoby vyhýbal, lebo na druhý deň ráno som ich nemusela umývať. Nebol nutný ani suchý šampón, ani vzopnutie do vrkoča.

Obsahové látky

V zložkách vidím viacero zložiek, ktoré ma vyslovene tešia. Sú tam aj parabény, takže kto je na ne alergický, mal by dávať pozor, ale tie ja nevnímam ako vážnych narušiteľov môjho dobrého dojmu. Však dnes ich máme v takmer všetkom, čo jeme, pijeme, dávame na telo, takže ja s nimi problém nemám. Viac sledujem to ostatné dobré.

Dobrá je napríklad zložka zvaná "Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride". Ide o derivát guarovej gumy, čiže je to organická zložka, ktorá vlasy nezaťaží a dobre ochráni pred vonkajšími vplyvmi i pred elektrizovaním. Viem, že sa o nej robili aj nejaké štúdie. Skúšal sa jej vplyv na naše tisíckrát farbené vlasy. Zistilo sa, že aj vlasy, ktoré predtým lámali hrebene, sa odrazu dajú celkom dobre rozčesávať.

Veľmi pozitívne hodnotím aj pridaný D-pantenol (panthenol). Že sa pridáva do prípravkoch na ošetrovanie spálenín, to už každý vie. Získavame ho z provitamínu B5 a účinkuje ako zvláčňujúca a hydratujúca látka. Preniká dobre do kože, no viaže sa dobre aj na povrch vlasov, čím vlásky vyhladí, vytvorí na nich ochranný film, ktorý ich potom chráni pred stratou pevnosti a lesku.

Pre obsah medu (mel extract) mu dávam jednotku s hviezdičkou. Neexistuje žiadny tvor, ktorému by mohol med uškodiť (azda okrem ľudí trpiacich alergiou - extrém dnešnej doby), pretože je to príroda samá a dokonca všeliek. Pôsobí antibakteriálne, antisepticky, dodáva harmóniu, redukuje poškodenie a zaceľuje povrchy, pôsobí proti starnutiu. Čo viac už môžeme chcieť?

Plusom sú aj vzácne extrakty z rastlín, alebo skôr by som ich nazvala ovocím. Spomeniem ich všetky, lebo kondicionér po nich krásne vonia. Keby mi ho dal niekto pod nos a mala by som určiť, čo všetko v ňom je, asi na to neprídem, lebo vône splývajú. Ale keď som tie zložky videla rozpísané, musím povedať, že ich vône už teraz identifikujem. Extrakt z plodu zvláštneho kaktusu Opuntia z rodu fikusov (Opuntia Ficus-Indica Extract) sa pridáva do zeleného čaju a dáva mu nielen vynikajúcu arómu, ale aj regeneračné účinky. Opuntia sa spolu s mučekovým kvetom sa používajú aj na upokojenie nervov, no tu nám kaktus a chutná verzia mučenky - extrakt z marakuje (Passiflora Edulis Fruit Extract) slúžia na zacelenie poškodených buniek pleti i vlasov, hydratujú, zabezpečujú lepší prienik živín. Bunkám vdýchnu späť ich život a vlasy dostávajú krásny lesk. Ďalej tu máme ešte extrakt z hrušky (Pyrus Communis Fruit Extract), ktorý pôsobí podobne. Normalizuje, hydratuje, vyživuje. Presne ako hruška, keď ju spapáte.

Už sú to takmer tri týždne, čo ho používam pravidelne a moje vlasy vyzerajú úplne inak. Sú pevnejšie, nelietajú, nemastia sa a majú pekný lesk, až mám pocit, že hádam ani nie sú moje. Možno by mohli mať lepší objem, ale to by som v zime chcela veľa. Aj tak... načo by som si ich šla dvíhať pri korienkoch a fúkať, keď pred vchodom na ne aj tak nasadím klobúk... To, že sa mi teraz vlnia, vôbec nepovažujem za nevýhodu. Mne to nejako nevadí. Podstatná pre mňa je ich kvalita.

Moje hodnotenie výrobku:

Textúra: stredne hustý (hodila by sa pumpička pre ľahšie dávkovanie, mne sa osvedčilo množstvo veľkosti mokka lyžičky a mám polodlhé vlasy, na dlhé vlasy bude treba aspoň kávovú lyžičku)
Hydratácia a výživa: 5, mám z neho ozaj dobrý pocit a vlasy sú po ňom pekné
Vôňa: krásna, cítiť z nej sladkosť a sviežosť obsiahnutých ovocných extraktov
Celková spokojnosť: 10
Cena: 200 ml balenie stojí okolo 5 EUR
Kondicionér a mnoho iných užitočných vecičiek zakúpite na stránkach Fleur de Santé.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes