Estée Lauder: krém Day Wear

Dostať čo najviac antioxidantov do Vášho tela by Vás stálo poriadne úsilie. Naša aktuálna strava sa totiž nedá nazvať stravou bohatou na tieto odstraňovače voľných radikálov. Našťastie niektorí výrobcovia pleťovej kozmetiky tieto zmeny v našom životnom štýle sledujú a reagujú na naše potreby neustálym vylepšovaním kozmetických výrobkov. Medzi nich sa úspešne radí aj značka Estée Lauder so svojou radou Day Wear.



Možno neviete, že väčšina antioxidantov sa z potravín našej každodennej spotreby stráca, pretože potraviny ako aj ich ingrediencie prechádzajú rôznymi úpravami. Ovocie i zeleninu vystavujeme postrekom a necháme ju tepelne spracovávať, obilie i oriešky melieme, čím prichádzame o vitamíny a bioflavonoidy (pre istotu) úspešne ničíme rafináciou, aby nám nekazili svojou horkosťou chuť. Najlepšie je vybehnúť do lesa či záhrady a nazobať sa čerstvého ovocia (najviac antioxidantov obsahujú čučoriedky, brusnice, jahody), orieškov a zajesť to bio-zeleninou z vlastnej záhradky. Tam nájdeme všetko, čo len potrebujeme. Ko však takú možnosť nemá, mal by zvážiť aspoň kúpu kvalitných potravinových doplnkov.

Aby ani pokožka nechradla, je dobré myslieť v predstihu a antioxidanty predbežne dopĺňať aj vo vonkajšej forme vhodnou pleťovou kozmetikou. Ja som sa rozhodla prostredníctvom tohto článku popísať svoje skúsenosti s krémom s ochranným faktorom z rady Day Wear Plus, ktorý už dva roky používam. Pozrime sa teda na zúbky zloženiu celej rady Day Wear.

Prípravky Day Wear rešpektujú prirodzené potreby každej pokožky. Je jedno, či je Vaša pokožka suchá, mastná alebo zmiešaná, príjemná vôňa čerstvo nastrúhanej uhorky a rôzne textúry polichotia aj tým najnáročnejším zákazníčkam s najproblémovejšími typmi pleti Samozrejme, vrátane tej mojej, ktorá nie je ani mastná, ale ani suchá, no zato poriadne citlivá. Aby ste si vedeli predstaviť, aká citlivá je, prezradím, že moja tvár reaguje začervenaním aj na niektoré krémy určené špeciálne pre netolerantnú pleť.

Technológia, ktorú výrobca používa pri výrobe, umožňuje rovnomerné rozdelenie živín v každej dávke. V bežnom kréme by sa už veľmi skoro po aplikácii zdroj úplne vyčerpal a antioxidanty by prestali pôsobiť, ale tu je ich celodenný ochranný vplyv zaručený. Povedala by som, že tu sa antioxidanty doslova "recyklujú", čo znamená, že ich pôsobenie sa rozbieha postupne a trvá dlhšie.

Medzi tie najznámejšie určite patrí vitamín C a tiež vitamín E, ale tie nie sú žiadnou vzácnosťou, pretože ich nájdeme v takmer každom kréme. Poďme teda ďalej.

Veľmi populárny je aj koenzým Q10, ktorý dokáže dodaním energie naštartovať prirodzené biochemické pochody v bunkách a tak spomaliť starnutie. Súčasťou prípravkov je okrem prírodnej varianty aj jeho syntetický derivát idebenón (čiže látka odvodená od koenzýmu Q10, len už nie prírodná), ktorý má takmer totožné spektrum využitia.

Moja rada: Nenechajte sa oklamať a nekupujte si lacné krémy s koenzýmom Q10. S najväčšou pravdepodobnosťou obsahujú len lacný syntetický derivát a o prírodnom koenzýme v nich ani nechýrovať. Ako taký je totiž pomerne drahý. Preto jeho napodobenina poskytuje skvelú príležitosť na špekulácie mnohých výrobcov údajne kvalitnej pleťovej kozmetiky, ktorí lákajú ľudí na nízke ceny, no ich výrobky nejavia takmer žiadny účinok. Ak už máte investovať do svojej pokožky, radšej si zadovážte krém od remonovaného výrobcu.

Menej známa je ALA (kyselina alfa lipová), najčastejšie nachádzaná v prípravkoch pre športovcov. Podobne ako Q10, aj tento zázrak sa dokáže postarať o premenu aminokyselín na energiu a ako univerzálny antioxidant má vplyv na takmer každú bunku v ľudskom tele. Vďaka tomu sa dokáže postarať o nápravu aj tých najväčších poškodení, ktorých sa vieme ako ľudstvo dopustiť (napríklad poškodenia vyvolané alkoholom a rôznymi chemickými látkami či dokonca jedmi).

Asi najmenej ste počuli o kinetíne. Radím ho medzi zázraky, pretože už malá dávka kinetínu rozbieha proces delenia buniek. Ak to mám povedať jednoduchšie, bunky sa množia a zaceľujú poškodené tkanivá. Keď som si o tomto hormóne rastlinného charakteru pozisťovala nejaké tie informácie, už sa ani nečudujem, prečo mi krém dokáže zahojiť kadejaké drobné ranky na pokožke a veľmi rýchlo upokojiť začervenané miesta s poškodenými pórmi (Ach jaj, to moje vytláčanie!).


Ochranný faktor v prípravkoch Day Wear je ďalšou úplne samozrejmou prídavnou hodnotou celej rady, keďže je určená na používanie cez deň. Už som tu neraz spomínala, že dermatológovia kážu ľuďom používať opaľovacie prípravky aj pri takých príležitostiach, ako je bežná cesta do práce alebo nákupy v meste. Napriek tomu vôbec neberieme do úvahy, že slnečné lúče ako prirodzené a účinné zrýchľovače starnutia si nás nájdu všade. Tento výrobca si vzal rady odborníkov k srdcu. Evidentne sú mu známe naše ranné a často aj hodinové kozmetické procedúry a ráta aj s prirodzeným nedostatkom času či lajdáckosťou mnohých zástupkýň nežného pohlavia, takže každý výrobok má SPF 15.

Krém DayWear Plus a obsahom 50ml zoženiete vo verzii pre suchú i normálnu až zmiešanú pleť, alebo v ľahkej tekutej fluidnej forme (tiež 50ml) vhodnej pre mastnú pleť. Ďalej ho nájdete aj ako tónovací krém.

Textúra: ľahšia
Hydratácia (od 1 do 5) : 4 - 5, záleží, kde ste a čo robíte
Výživa pleti (pocitovo od 1 do 5): 5
Celková spokojnosť (od 1 do 10): 10

Už 5 minút po nanesení je pokožka hladká ako detský zadoček a úplne prirodzene hydratovaná. Ten príjemný pocit a krásna vôňa ma úplne dostali. Akýkoľvek ďalší krém bude mať čo robiť, aby ma presvedčil o svojej kvalite a mohol poslúžiť ako náhrada za tento krémik.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes