Elizabeth Arden: Green Tea Honey Drops telový krém


Tóny zeleného čaju, čierneho čaju, čaju matcha i podobné čajové vône sú odjakživa mojou srdcovkou. Hoci by som takéto svieže parfumy nenosila, pretože by mi s veľkou pravdepodobnosťou nesedeli, kozmetika je iný prípad a má u mňa doma vyhradené svoje čestné miesto. Medzi moje obľúbené produkty patrí tiež telový krém Green Tea Honey Drops od Elizabeth Arden obsahujúci kvapky medu.

Ako milovníčke prírody a najmä byliniek je vôňa zelene môjmu srdcu veľmi blízka. Milujem čaj a než ho ráno vypijem, stokrát ho ovoniam a nechám všetky horkasto-svieže tóny vystúpať pekne do nosa. Niekedy zo žartu hovorím, že si ho snáď ani nevarím kvôli chuti, ale ho chcem "piť nosom". Moja pokožka je však na dotyk teplá a jej chemické zloženie veľmi nefandí citrusovo-čajovým parfumom akým je aj originálna parfumovaná voda Elizabeth Arden Green Tea. Páčiť sa mi páči, no na mojej pokožke by viac než sviežo zaváňala horkosťou a takéto parfumy nosiť nemôžem. Telový krém Green Tea Honey Drops však nedáva dôvody k obavám. Jeho vôňa je aj vďaka medu úplne iná než vôňa parfumovanej vody. ak by ste ich chceli používať spoločne, môžete. Krém neprebije parfumovanú vodu a pekne ju doplní. Nečakajte ale 100 % zhodný voňavý efekt s celou edíciou Green Tea, kam aj tento telový krém patrí.

Ako telový krém Green Tea Honey Drops vonia


Keď odložím vrchnáčik krému, okrem zeleného čaju v prvom rade jasne cítim britskú levanduľu. Tá sa od francúzskej líši svojou arómou. Nie je až taká sladká kvôli podnebiu i pôde, v ktorej sa pestuje. Tento horkastý efekt však môže nechávať aj citrón Mayer, ktorý vznikol krížením s mandarínkami a pomelom a tiež mäta. Sladučký med v tomto momente ako keby ani nebol v kréme prítomný a celá kompozícia mi výrazne pripomína druhú najpredávanejšiu toaletnú vodu Elizabeth Arden Green Tea Lavender. Levanduľa v nej zabrala zelenému čaju jeho výsostné postavenie.

Ako sa krém začne roztápať na povrchu pokožky a tá pohltí čiastočky medu, výsledný dojem sa mierne mení. Pokiaľ kozmetike s medovou vôňou neholdujete, nech vás názov krému neodradí. Ani by som nepovedala, že tu zaváňa med. Aj po rozohriatí sa vôňa nestáva sladkou a medovou. Presne naopak. Javí sa mierne sladšia a prvotný gáfrový buket levandule už konečne ustúpil do pozadia. Pred nosom sa mi otvárajú pomyselné kalichy kvetín. Určite sú tu kamilky a možno i stopa neroli alebo zemolezu, ktoré nevoňajú vyslovene medom. Majú však v sebe sladučký nektár, ktorý med pripomína. Doslova pred očami mám hory, rozkvitnuté lúky a horské pasienky plné zelene. Vôbec ma netankuje, že vonku leje ako z krhly. V mysli mám lístočky pokryté kvapkami dažďa, ktoré sa teraz v lúčoch slnka blyštia a táto hra svetla aj vôňa sa mi páči. 

Hodnotiť vôňu krému v základe nejdem. Telový krém nie je parfumovanou ani toaletnou vodou. Vôňa nemá takú výdrž, aby sa dokázali jeho tóny prejaviť naplno. Celkovo ale základ dopĺňa ten zvyšok a pekne k nemu ladí. Je tam aj čosi sladké podobné pižmu aj gáfrovité a horké ako šupka s grapefruitu, kôra z nejakého stromu alebo niečo také. Myslím, že tento telový krém by pre jeho vôňu mohli s pokojným svedomím používať aj muži. Ani pre nich nebude vôňa príliš sladká či ťažká. Ťažký je jedine téglik, ktorý držím v ruke, kým sa ho snažím odfotiť. 😉



Vlastnosti krému Green Tea Honey Drops


Telový krém od Elizabeth Arden dostanete kúpiť v darčekovom balení 100 ml s balzamom na pery, alebo v tégliku po 250, 400 či 500 ml. Ja mám doma najväčší téglik, ktorý sa cenovo oplatil najviac. Váha balenia mi však nezabránila vziať si krém aj do kúpeľov a nosiť ho v taške s plavkami. Bolo mi totiž povedané, že voda v kúpeľoch Bojnice je síce super liečivá, ale jej úprava dokáže pokožku vysušiť. Lekár radil natierať sa telovým mliekom. Keď však človek vylezie z bazéna a sprchy a nemá extrémne suchú pleť, len sotva nájde vhodnejší produkt než je tento telový krém. Má konzistenciu ľahkého krému, ale disponuje hydratačnými vlastnosťami mlieka a vonia sviežo.

Ja teda natieraniu po kúpeli moc nedám, no krému Green Tea Honey Drops ochotne venujem minútu či dve v kabínke. Viac munetreba. Je ľahký s z vlhkej pokožky sa vstrebe bleskovo. Dvakrát alebo trikrát prejdem rukou po koži a už sa môžem obliekať. Nemusím tam nervózne poskakovať a blokovať kabínku ďalšiemu človeku. To by mi ani v Bojniciach neprešlo. Hlavne ráno. Dostať ako procedúru bazén o 7:30 je vždy ako za trest, pretože z bazéna vychádza väčšia skupina, ktorá v ňom máva ráno cvičenie. Ak aj prídete skôr a nevystojíte rad na kabínky, tak určite zakoreníte pred sprchami a to zdržiava. Keď potom vyjdete z bazéna a sprchy, akurát sa pred kabínky nahrnú ďalší ľudia, ktorí sa potrebujú hodiť do plaviek. Moja vôňa však nikdy neušla pozornosti, pretože sa šíri do okolia a prevonia celý priestor okolo vás. Vždy sa našiel minimálne jeden človek, ktorý sa spýtal, čím to tak pekne voniam. Sestričky už dostali adresu obchodu Elnino.sk, kde som krém prvýkrát získala na recenzovanie a kde si ho odvtedy kupujem sama za super cenu.

Len tak mimochodom, toho medu sa nebojte. V tomto množstve nebude robiť lepkavý pocit. Čiastočky medu sú úplne miniatúrne. 


Telový krém Green Tea Honey Drops je ako stvorený na prevenciu straty vlhkosti pokožky od krku smerom nadol. Na tvár ho určite neaplikujte, ak môžem poradiť, pretože je silno parfumovaný a obsahuje látky, ktoré by vám mohli podráždiť pleť. Vyhnúť by sa mu mali tiež ľudia, ktorí sú extrémne náchylní na tvorbu akné na tele. Nemyslím tým, že by ho mali obchádzať z kilometra, ale treba dávať pozor. Komu sa zvyknú robiť vyrážky napríklad v záhyboch kože alebo v miestach, kde je oblečenie tesnejšie a tým pádom aj horší prístup vzduchu, mal by na to myslieť na to a tieto partie radšej z natierania vynechať. 

Obsahové ingrediencie krému


Už z vyššie uvedeného vyplynulo, že krém nebude na 100 % ideálny pre každého.  Niekomu môže vadiť silnejšia parfumácia či samotná povaha aromatických látok, na ktoré môže mať pár jedincov alergiu. Určití ľudia tiež môžu mať výhrady voči parabénom, ktorých prítomnosť však chápem a neodsudzujem. Krém ich podľa mňa potreboval. Mňa skôr nepotešil upravovač pH - trietanolamín (TRIETHANOLAMINE) a emulgátor TRICETEARETH-4 PHOSPHATE. Viem, že nadbytok týchto látok v živote nepotrebujeme, pretože ich nadužívaním si tiež pestujeme rôzne intolerancie. Sú však na zozname za vitamínom E a pri vonných látkach, z ktorých predpokladám výrobca nedával do krému obrovské množstvá. Dúfajme teda, že tá koncentrácia pomocných látok nebude premrštená.

Nebudeme si nič nahovárať, extrémnu suchosť kože tento krém nevylieči. Na to sú tu iné produkty (napr. produkty Atoderm). Ale na bežnú starostlivosť o pleť ho môžem vrelo odporúčať. Okrem látok lezúcich do pórov (napr. CETYL ACETATE, ACETYLATED LANOLIN ALCOHOL)  nájdete v ňom tiež hodnotné prírodné tuky ako napríklad kakaové maslo (THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER) a bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER). Výrobca nimi nešetril a pridal ich k vode, cetearyl alkoholu (tuk) parafínu, glycerínu, silikónov a ďalším zložkám prekvapivo nie príliš mastného ani ťažkého základu s malou dávkou mliečneho cukru laktózy a kvapôčkami medu. Med a laktóza poskytujú pleti výživu a energiu

Aj napriek hrozbe vysušenia pleti chlórom z bazénu je moja pokožka v ďaleko lepšom stave než kedykoľvek predtým. Nikdy nebola taká hladká ako teraz. Môžu za to určite aj minerály z liečivých prameňov, ktorých je v Bojniciach dosť a voda z nich má celkom fajn chuť.


Ale v neposlednom rade to dávam za zásluhu aj rastlinným extraktom telového krému. Ani tými výrobca nešetril a nie sú uvedené na samom konci zoznamu zložiek. Vymenujem ich všetky. Je tu šťava z listov aloe (ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE), ďalej paruman spanilý - iným názvom rímsky rumanček (ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT), nechtík lekársky (CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT), list čínskeho čajovníka (CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT), extrakt z rias (CHONDRUS CRISPUS EXTRACT) a z listov ginkgo biloba (GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT). Všetko sú to veľmi hodnotné antioxidanty a látky poskytujúce hydratáciu, upokojenie pleti, efekt proti starnutiu a podporu cirkulácie krvi v tkanivách, čiže i obnovu. 

Stále si hladím ruky a nemôžem uveriť, aké môžu byť jemné. Pritom stačilo tak málo - nebyť lajdáčka a viac si ich natierať. A kúpiť telový krém Green Tea Honey Drops od Elizabeth Arden  už skôr. Pokukovala som po ňom už dlho. Fakt neviem, načo bolo dobré také dlhé váhanie. Ak sa vám vôňa zeleného čaju, citrusov a levandule páči, neotáľajte a kúpte si ho napríklad v obchode Elnino.sk. Obchodu týmto ďakujem za prvotné poskytnutie produktu, ktorý si rada kúpim aj nabudúce.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes