Makeup Revolution London: Revolution by Petra ♥ paletka


To ale bola trma-vrma. Objavila sa, potom zmizla, aby mohla o týždeň zasa prísť, zmiznúť a tak to šlo ďalej. Bola a stále je stredobodom záujmu žien vďaka ohlasom beauty blogeriek. Kto alebo čo? Trošku preceňovaná paletka očných tieňov Revolution by Petra ♥ od značky Makeup Revolution London.

Dlho som si hovorila, že tejto paletke odolám a potechou mi bolo, že je to limitovaná edícia. Limitky vždy po nejakom čase zmiznú. Super, lebo niektoré krajšie kúsky sa ťažko ignorujú. Hlavne mne, babe závislej na očných tieňoch a parfumoch. Kedysi som sa s jednou našou zákazníčkou, ktorá je podobne vášnivou milovníčkou parfumov bavila o našich závislostiach. Písali sme si a smiali sa, že ak nás raz odvezú v bielej kamizole s previazanými rukami okolo pása, možno sa stretneme v tej istej liečebni. V pyžamách a parfumom Thierry Mugler Aura vo vrecku. Vážne, Aura je moja vášeň a ani sa mi nechce veriť, že tu ešte o nej nie je článok. Nabudúce ho pridám. Ale späť k veci. Pyžamo má vrecká dve, takže môžem teoreticky vziať až dva produkty. Ak by to mal byť beauty produkt, paletka očných tieňov Revolution by Petra ♥ to rozhodne nebude. 


Paletka je krásna, pestrá a už obalom priláka. Nepôsobí lacno. Petra LovelyHair odviedla kus dobrej práce a navrhla naozaj krásne odtiene. Paletka je i relatívne kvalitná, o tom potom, ale tiež absolútne nevhodná "na takové to domáci žvýkání", ako by povedal kámoš Peťo. Bude dobrá skôr pre profesionálov, ktorí si ju vezmú k práci. Tak vysvetľujme.

Čo je na paletke Revolution by Petra kultové


Nová paletka značky Makeup Revolution London poskytuje naozaj veľa možností farebných kombinácií. Ako sme už zvyknuté, konzistencia tieňov je krásna krémová a s tieňmi sa výborne pracuje. V minerálnom oleji a parafíne zapracovaný mastenec, ligotavá sľuda a ďalšie farebné pigmenty dáva istú záruku spokojnosti. 

Na internete sa občas nájdu beauty blogerky, ktoré skritizovali matné tiene za prášenie a lesklé tiene za opadávanie, ale mám pre ne odkaz. Veď si preboha vezmite iný štetec, milé dámy. Hustejší, s vláknami z iného materiálu, alebo použite pogumovaný aplikátor z inej paletky Makeup Revolution London. Nie každý materiál chytí na každé vlákno. Nemôžeme porovnávať tiene na báze vosku s tieňmi s parafínom, akrylom a na všetky používať rovnaké nástroje. To dá rozum. Aj maliar má na akvarely iné a na olejomaľbu iné štetce. Keď jeden nevyhovuje, vezme druhý a nebude obviňovať svoje farby. Objektivita!


Paletka Makeup Revolution London Revolution by Petra ♥ je už na pohľad moderná (samé trendy odtiene) a bola opticky rozdelená na dve polovice. Jedna polovica sa javí pocitovo ako teplá, druhá ako studená. Na oboch polovičkách nájdete farby, ktoré možno považovať za neutrálne. Moje rady i tipy k líčeniu a jednotlivým odtieňom nájdete v článku na blogu Selfino: Revolution by Petra od známej českej blogerky valcuje internet, ktorého autorkou som taktiež ja. 


Priznávam, že článok bol písaný pod vplyvom nadšenia z novej paletky v mojej zbierke a možno príliš optimistický, ale za svojimi tvrdeniami stále stojím. A produkt sa mi stále páči. Zmenila by som však záver článku, respektíve by som niečo doplnila za vetu "S troškou snahy budete vyzerať tak dobre ako Peťa." Nie troška, ale hojná dávka snahy je tu nutná. Práve rozdielnosť farieb je výhoda a súčasne hlavný kameň úrazu.

Rozumiem, prečo blogerky paletku chvália a prečo sa paletka Revolution by Petra ♥ javí ako prevratný kúsok. Množstvo blogeriek sa profesionálne venuje líčeniu. Nemaľujú iba seba, ale tiež svoje kamarátky a klientky. Už na samotných kurzoch pre vizážistky potrebujú veľa rozličných farieb a aj doma musia cvičiť. Niektoré sa zasa vyžívajú vo fotografovaní, maľbe, kreslení. Aj tieto ženy majú tendenciu nakupovať farebné produkty, zvlášť tento kúsok, pretože je fotogenický a na bavkanie sa s líčeniami ideálny. Ja skôr spadám do tej druhej skupinyZ času na čas však nalíčim i sesternicu, alebo sa len tak hrám + experimentujem, preto mi nejaké tie teplé a pre mňa málo využiteľné farby v paletke neprekážajú. A preto som ja osobne v používaní paletky nevidela problém. A isto sa bude aj iným vidieť skvelá.

Ale ja som ja a vy ste vy. Niektoré čitateľky tohto blogu sa nelíčia každý deň a možno sa ani necítia sebaisté so štetcom v ruke. Nie každý dokáže na prvý pohľad vnímať farebnosť a rozdiely vo farebnej teplote. Nie každá dáma dokáže načrieť do paletky a na prvý šup vybrať parádne kombinácie i správne farby. Veď i ja som sa to učila veľmi dlho a stále v tom nemám 100 % istotu. A napokon, nie každý je ochotný investovať 14 EUR do paletky, s ktorou sa bude musieť spočiatku líčiť iba za dobrého svetla (aby svetlo farby neskresľovalo), riadne pri tom premýšľať a riskovať, že aj tak viac než polovicu obsahu možno nikdy nepoužije. To sa môže reálne stať. Takže aj keď je paletka perfektná a pre svoju farebnosť ako stvorená na jeseň i blížiacu sa zimu, ani zďaleka nevyhovie všetkým očakávaniam. 


Farebne nevyhovuje ani mne. Som chladný zimný typ a svedčia mi žiarivé, čisté, výrazne chladné farby. Také farby mám na hornej strane paletky dokopy možno tri, s prižmúrením oka štyri farby.

Prečo je taká dôležitá farebná teplota a kontrast


Príroda, to nám je ten najlepší umelec na svete. Nikdy, ale naozaj nikdy, neumiestňuje na svoju farebnú paletku vedľa seba farby, ktoré by sa bili a robí to cez farebnú teplotu a cez hru svetla i tmy, ktorá vplýva na kontrast

NEÓNOVÁ JAR

Na jar slnko svieti veľmi jasno. Neviem, či sa to tak zdá iba mne, ale mne jeho svetelný kotúč pripomína kuriatko - je žltučký. Tráva je zelená, všetky kvety vyzerajú živšie a žiarivejšie než kedykoľvek pred tým. Človek vníma všetky tie neónové farby okolo seba ako výrazne teplé
PASTELOVÉ A CHLADNÉ LETO

V lete slnko vytiahne z lupienkov živosť farieb i teplé podtóny. Z farby magenty sa stáva chladná fuchsiová, z teplej tyrkysovej chladná a jemná mätová. Kvitnú úplne iné druhy kvetov. Orgován v chladnej fialovej či bielej farbe, chladné červené a ružové ruže, všetko sa v bielych lúčoch najsilnejšieho svetla slnka javí výrazne chladné a niekedy pastelové

JESEŇ A VŠETKY ODTIENE LÍSTIA

V jeseni sa paletka opäť radikálne zmení. Keď sa pozerám i na slnko, zdá sa mi oranžovejšie než inokedy. Slnko praje dozrievaniu ovocia, ktoré má teplú jesennú farebnosť. Rovnako ako lístie na stromoch a kríkoch. I tráva prejde zmenou. Na jar je neónová zelená, v lete chladná smaragdová, na jeseň hnedozelená, takmer kaki. 
ČISTÉ FARBY ZIMY

V zime všetko pokryje sneh a svet okolo nás pochytí všetky možné odtiene hnedej, šedej a bielej. Obloha je ľadovo modrá, líčka ľudí ľadovo červené a keď niekde dopadne lúč slnka, už nie je oranžový. Skôr taký citrónový. Slniečka v zime nemáme veľa, ale belosť snehu a svetlo odrážajúce sa o jeho povrch robí všetky farby čisté, žiarivé. A samozrejme studené.

Čo ročné obdobie, všetky farby v ňom spolu vzájomne ladia. To isté platí alebo má platiť pre nás. Sme ako 4 ročné obdobia. Naša koža, naše vlasy i oči majú vždy perfektne zladené odtiene v teplote danej pre našej obdobie. Líčenie a odev musia k tomu pasovať.

Pozor na kontrast!

etci sme závislí aj od spomínanej hry svetla i tmy. Nielen od hry tepla a chladu. To zistíte, keď sa postavíte pred zrkadlo a pozriete na svoju nenalíčenú tvár. Niektorí z nás aj bez mejkapu a oblečenia doslova žiaria, iní sú farebne tlmení a nenápadnejší. Sme totiž rozdelení na ďalšie podtypy. Niekoho oči sú ľadové, niekoho oči majú príjemne teplý tón, niekto je taký ani-ani. Tak isto o pokožke vieme, že môže mať ružový alebo zlatistý nádych. Pleť je podľa množstva a farby pigmentu olivová, snedá, béžová,... tieto kombinácie odtieňov sú takmer nevyčerpateľné, takže je celkom dôležité sa niekam zaradiť.  Ak si totiž vlasy nenafarbíme vo výrazne rozdielnej farebnej teplote i kontraste, alebo sa tak nenalíčime, vyzeráme harmonicky. Príjemne každému oku. 

Tak mi teraz povedzte, prečo by si človek s ľadovo modrými očami a ružovkastou farbou pleti i svetlými vlasmi, typický studený letný typ, mal na viečka aplikovať teplý žltý, mandarínkovo oranžový, výrazne teplý lososový očný tieň? Veď to je teplotný nesúlad, ktorý pôsobí ako päsť na oko. Je niečo iné dať si kontrast do stredu viečka v malom množstve a iné si tým natrieť celé viečko. 

A je iné si nafarbiť v nevhodnej farbe celú gebuľu a ešte sa tak aj obliecť. Odstrašujúcim príkladom nevhodne sfarbených farieb na veľkej ploche nech sú tieto fotky.


Na prvej fotke studené očné tiene, chladné oči, chladná pleť a k tomu melír vo farbe slonoviny a oranžovej s výrazne teplými odleskami. Ako keby ma najskôr hodili so Sava a potom mi natreli pramienky medenou farbou. 😀 Celé som to zaklincovala druhej fotke, kde ma vidíte na svadbe sesternice. Šaty vo výrazne teplom hnedom odtieni so zlatou čipkou a zlatá linka na ľadových očiach? Ach jaj. Totálna disharmónia. Nikdy som vám nechcela svoju druhú fotku ukázať, ale azda je to i dôležité, aby vyšla na svetlo Božie. Nech pochopíte na príklade, že typológia nie je hlúposť a že teplý typ nikdy nebude vyzerať dobre v studených farbách a naopak. Na svadbe mali okolo mňa rozvešať policajné pásky a začať vyšetrovanie vraždy. Nebyť červene od svetla na pódiu, tak si ešte lepšie všimnete, že som nezdravo bledá ako mŕtvola. Už blond vlasy boli omylom, ale ryšavý melír v nich a outfit ma doslova "zabil". 

Toto by mi príroda nespravila. Takto "zabiť" svoju farebnosť vie len človek, najmä ženy kvôli móde. Alebo ste snáď videli narcis v teplej žltej farbe s ľadovo zelenými listami? Či pastelovo červenú ružičku s neónovo zeleným listom? Nie, také listy nájdete iba v čínskom obchode v umelých kyticiach, nie u reálnych kvetín natrhaných z hriadky. Príroda dokáže citlivo kombinovať farby, má i perfektne neutrálne farby, ale nemieša teplé so studeným. To robíme iba my. 


Nie je všetko zlato, čo iní chvália


Paletka Revolution by Petra ♥ je vskutku dobre pigmentovaná, lenže podľa obrázkov na internete alebo z pozerania rozbabraného testera v obchode možno nadobudnúť dojem, že je v tejto paletke veľa neutrálnych farieb. Aj ja som si to myslela. V políčkach sa naozaj javia ako neutrálne. Nie však na pokožke v rôznych druhoch svetla. Najmä perleťové farby sú takými chameleónmi. Úplne inak ukážu tiene v drogérii, kde je silné a výrazne chladné svetlo žiariviek, inak vo svetle žiarovky s výrazne teplým svetlom a inak na prirodzenom dennom svetle. Ak budete paletku pravidelne používať, zvyknete si, kde sú pre vás vyhovujúce farby. Ale spočiatku to môže byť tvrdý boj. 


Môže sa stať i to, že nesadne vášmu farebnému typu i kontrastu. Budete dookola používať iba pár tieňov z paletky a aj to iba pri bežnom líčení. Na každú ďalšiu príležitosť vás okolnosti donútia vybrať ešte ďalšiu, viac vyhovujúcu paletku. I keď... ani druhý kus z fotky vyššie nie je práve moja šálka kávy a obidve krásky budú mať dosť podobný osud. Kupovala som ich spolu.

Podľa mňa bola paletka Revolution by Petra ♥ navrhnutá tak, aby za každú cenu nasledovala trendy a ako vieme, trendy neuspokoja všetkých. Musíme si osvojiť a prispôsobiť iba tie, ktoré nám pasujú. Nie bezhlavo kúpiť vínovočervené sako iba preto, že je to v móde. Možno vám viac pôjde rubínovočervené alebo karmínovočervené sako. 


A komu teda pasujú konkrétne tieto trendy v paletke? 



Iba polovici a možno dokonca tretine žien. Teplá strana a neutrálne farby studenej strany ako tak vyhovejú iba jarným a o čosi viac jesenným typom. Niektoré z podtypov jari i jesene si isto nejaké tie farbičky vyberú a využijú takmer plný potenciál paletky. Studená strana a časť teplej strany tejto paletky sa bude (LEN) v pár ohľadoch hodiť tmavej zime. Pre ostatné zimné typy sú farby  na teplej strane až príliš teplé, väčšina ostatných farieb málo čistá a dámy budú odkázané iba na tie úplne neutrálne odtiene, čo je totálna nuda. Podobný problém môže mať chladné a svetlé leto, ktorému by sa taktiež zišla paletka so širším spektrom farieb. Uvítali by viac modrej, smaragdovo zelenej, ružovej a menej tmavých farieb. Peťa - Petra LovelyHair -  nabudúce sa za nás prihovor u značky a spravte paletku i pre nás, ostatných. 

Ak by som teda hodnotila paletku očných tieňov Revolution by Petra ♥ čisto na použitie pre seba, zaradím ju do kategórie "Plutvy preč". Nalíčim s ňou iné dámy jarných a jesenných typov, ale pre mňa sa tu naskytá primálo možností farebných kombinácií. Nemám ako docieliť kontrastné a výraznejšie večerné líčenie, lebo takmer všetko, čo využijem, je neutrálne. Objektívne to nie je žiadny prepadák. Pre mňa sú však na trhu určite aj lepšie a univerzálnejšie paletky, ktoré budú viac rešpektovať môj farebný typ, kontrast a ponúknu mi viac možností pri líčeniach. Moja nákupná mánia teda dostala poriadne na frak a mám ponaučenie. Ako som písala v minulom článku, nie je neutrál ako neutrál a hlavu mám na to, aby som uvažovala. Nespravte tú istú chybu a keby ste niekde narazili na rozbabraný tester (ako ja), tak si doňho vo svojom záujme radšej načrite a farby si pred nákupom skúste.

Poznáte svoj typ a ste určite jar alebo jeseň? Ak sa vám farby páčia, dajte paletke šancu. Ja som paletku (iba tester) pozerala v drogérii, kde ju mali vypredanú. Tak som ju neskôr kúpila na Elnino.sk, kde bývajú paletky Makeup Revolution London väčšinou o dosť lacnejšie než inde. Odporúčam pozrieť ich sortiment a ešte čosi prihodiť do objednávky. 
Paletka Makeup Revolution London Pretty Incredible, zdroj: Elnino.sk
Ak nakúpite nad 16 EUR, dostanete ešte takúto praktickú paletku v teplých a neutrálnych farbách. Pozor, akcia je limitovaná a platí iba do rozdania darčekov.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Skvelý článok :-) úplne s tebou súhlasím. Paletka je super no ani ja nevyužívam všetky farby a to hlavne z tej studenej polovice, no na druhú stranu za tú cenu je to asi najlepšia paletka v drogérke. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes