Box Elnino.sk s krásnou myšlienkou


Čo môže byť príjemné na sobotnom ráne, keď sa po piatkovom žúre so svojim drahým a chalanmi z našej partie zobudíte so zalepenými očami vlasmi na všetky strany, vyprahnutou Saharou v ústach (lebo pivo je vraj dobré nielen pre chlapov)? Telefonát od kuriéra DHL, ktorý mi priviezol prekvapenie od Elnino.sk. 


Zaujímavý odkaz boxu Elnino.sk


Tentokrát ani tak nejde o krásu a krásnu vôňu tela, hoci priznávam, že beauty obsah boxu ma náramne potešil. Som predsa žena a dostať parfumy i kozmetiku k oslave 15. narodenín parfumérie Elnino.sk je naozaj príjemné. Ale zatiaľ čo priateľ vedľa mňa ešte spokojne odfukuje, mne okrem myšlienok, ako tie krásne kúsky nafotím na paplóne, behá po rozume aj niečo iné. 

Neberte ma zle, nie som pesimistka, ale chvíľkami som zauvažovala, aké by to bolo, keby posteľ vedľa mňa odrazu bola prázdna. Keby nedajbože priateľovi zistili nejakú závažnú chorobu onkologického charakteru. Svet je rakovinou doslova zamorený a mnohých ľudí by šlo zachrániť. Keby nepodcenili to, čo je celým odkazom tohto narodeninového boxu od Elnino.sk - prevenciu a samovyšetrenie. Nech sa to zdá akokoľvek zvrátené, je v poriadku si siahať na telo, ak chcete odhaliť prípadné zmeny. A treba to dostať do povedomia čo najväčšiemu počtu ľudí. Treba o tom verejne rozprávať.


1500 Kč každý deň pre Loono.cz


Vždy sa poteším, keď je niekto ochotný prispieť dobrej veci a šíriť osvetu. Aj u nás na Slovensku máme rôzne projekty, ale v Čechách, kde má el nino parfum s.r.o. sídlo, sa tejto úlohy zhostil tím mladých ľudí pracujúcich pod hlavičkou Loono.cz (odporúčam mrknúť na ich web i sociálne siete - Facebook, Instagram, hashtagy #prsakoule, #zijessrdcem). Tím  lekárov, študentov medicíny a ďalších nadšencov zdravého štýlu predvádza ľuďom, ako sa robí samovyšetrenie, pomáhajú vzdelávať a obchod ich vtom podporuje nielen finančne. 

Po celý mesiac oslavy narodenín môžete na FB a Instagramových profiloch Elnino.sk aj Elnino.cz vidieť, ako vyzývajú ľudí k pravidelnému samovyšetrovaniu prsníkov / semenníkov. Už raz mesačne stačí takto sa skontrolovať. Vyzvali k tomu i nás, blogerky. Veď kto už len má v našej krajine moc osloviť či dokonca ovplyvniť toľko ľudí naraz svojim príkladom? Sme to my. Ľudia, ktorí šíria svoje hovorené a písané slovo do davu. Redaktori, blogeri, vlogeri, reportéri... každý z nás môže ísť príkladom.

Ja sa o prevenciu stále snažím. Okrem samovyšetrenia je u mňa samozrejmosťou chodiť na USG vyšetrenie prsníkov. Prvá otázka mojej ženskej lekárky na preventívnej prehliadke: "Robíš si samovyšetrenie?" a po súhlasnom prikývnutí automaticky vypisuje žiadanku, aby mi spravili sono. Je to naša psia povinnosť dbať o svoje zdravie, chodiť na prehliadky a keď sa nám náhodou samovyšetrenie prieči, stále oň môžeme poprosiť svojho partnera. Tu človek uvidí, ako veľká je láska, lebo kto vás ľúbi, ten si všimne i tú najmenšiu zmenu. Aj úplne malú hrčku v tkanive. 

Kampaň #prsakoule na podporu samovyšetrenia,zdroj: Loono.cz

Pevne verím, že pribalenie odznaku, nálepiek a zošita do boxu nebolo zbytočné a že sa šance k osvete chopia aj ostatné blogerky, ktoré prekvapenie od Elnino.sk spolu so mnou dostali tiež.


Čo ďalšie bolo v boxe?


Boxíky mohli byť namixované rôznorodo, mne sa nejakou šťastnou náhodou presne trafil do vkusu, lebo v ňom sú okrem dekoratívnej kozmetiky i vône. 


V dekoratívnych ústrižkoch bolo zabelených dokopy 6 kozmetických a voňavých produktov. Z dekokoratívnej kozmetiky ma potešila riasenka Max Factor Masterpiece Transform a ceruzka na pery Elizabeth Arden Lip Pencil v univerzálnej červenej farbe, aká bude pasovať azda každej žene. Obidve boli zahrabané a takmer som ich prehliadla. 


Ďalej si budem môcť opäť poriadne vyskúšať masku Pilaten Black Head, o ktorej ste už na mojom blogu čítali recenziu). Vtedy som len vedela, že je maska pôvodom kórejská. Samotná značka Pilaten však pochádza z Číny.


Značka Escada vlani priniesla krásnu letnú limitku pod názvom Fiesta Carioca. Do produktovej línie Escada Fiesta Carioca patrilo okrem iného i parfumované telové mliečko, ktoré teraz môžem vďaka boxu vyskúšať. Poviem vám, vonia krásne po malinách, marakuji a kvetoch. Spokojnosť.


Voňavé mliečko z Escady svojou kompozíciou doplnila aj miniatúrka vône Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld For Her. Exotické kvety prevrstvené šťavou z broskyne, ukotvené v jemnom drevito-pižmovom základe sa mi ako parfumovej maniačke pozdávajú. 


Najväčším prekvapením a hlavnou hviezdou celého boxu je vôňa Bvlgari Omnia Amethyste inšpirovaná drahým kameňom ametystom, ktorú som si chcela kúpiť už vlani. Bola totiž v akcii za vskutku dobrú cenu. Potom ale začal letný Elnino výpredaj a v ňom sa objavila i jej mladšia sestra Omnia Paraiba. Po dlhšom uvažovaní skončila v mojom nákupnom košíku práve ona. Dnešným dňom sa mi však splnil sen a v mojej zbierke vôní sú obidve krásky. 


Nejdem ale prezrádzať, aká je. Iba poviem, že sa mi maximálne trafila do gusta a rada o nej prinesiem samostatný článok.

Pár slov na záver

Dnešný deň pre mňa začal veľmi zvláštne. Ráno som mala dve prekvapenia. Prvým bol telefonát od kuriéra nasledovaný vypleštením očí a chvatným navliekaním teplákov na pyžamo. Každopádne vstať z postele sa mi oplatilo. Až tak, že som hneď nafotila obsah boxu vzala notebook a šla napísať tento článok.

Prekvapenie ma potešilo a nie preto, že je narodeninové. Som rada, že mám opäť príležitosť prispieť k osvete. Ľudia, nezanedbávajte prevenciu! Neodíďte z tohto sveta tak, ako moja stará mama, tety, ujovia a iní známi, ktorí prehrali boj s rakovinou prsníka a semenníkov.

A nespoliehajte sa na nič. Už za môjho fungovania v lekárni som videla, ako zdravotné posťovne preplácajú čoraz menej liekov. Najskôr prestali preplácať nosné kvapky, potom lieky proti kašľu, lieky na zažívacie problémy,  bežné tabletky proti bolesti, už si doplácame aj na antibiotiká, ktoré boli kedysi hradené v plnej výške. Vlastne doplácame  takmer na všetko. Najviac na svoju lajdáckosť. A my si máme len tak ledabolo žiť a čakať, či neochorieme? Prevencia u lekárov je (zatiaľ) hradená a samovyšetrenie je zadarmo!

Ďakujem Elnino.sk za produkty, za pripomenutie prevencie a za všetko, čo pre ľudí podporou dobrého projektu Loono.cz robí. K narodeninám prajem obchodu veľa úspechov a spokojných zákazníkov.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes