TheBalm: profesionálne paletky líčidiel do kabelky


Kedysi dávnejšie som si nepotrpela na dekoratívnu kozmetiku známych značiek. Práve naopak, čím viac som niečo videla propagované, tým viac ma to odrádzalo od kúpy. A to hlavne od nakupovania online, keď si produkt nemôžete vyskúšať. Čas i pár omylov ma však naučili rozoznávať reálne názory od neobjektívnej pochvaly a do značky TheBalm som šla s veľkou istotou kvality.

Neviem prečo, ale mne sa už pri vyslovení pojmu "retro" začínajú na tele vyhadzovať alergické vyrážky. Značka TheBalm sa však napriek mojej nechuti k tomuto štýlu u mňa zabývala. Hoci i ona je tak trošku retro, prvý produkt The Balm som kúpila hlavne VĎAKA obalu. Ale priznám sa, že z tým bolo i pár videí, kde vlogerky predvádzali paletky očných tieňov, lícenky a úžasné highlightery tejto značky. A logika nepustí. Ak sú výrobky dobré samostatne, musí byť dobrá i multifunkčná paleta. Avšak druhá vec, ktorá ma na značke TheBalm baví, je vtipný obal. Pomenovať riasenku na objem a predĺženie Cheater - "klamárka", lebo opticky klame a robí riasy dokonalé, to je nápad génia. Alebo taká báza "Put a lid on it" (v preklade "Nasaď na to očné viečko") mne pripomína to, čo ja zvyknem hovoriť, keď si od partie odskočím na toaletu upraviť sa. Vždy im poviem: "Idem si namaľovať tvár na svoj ksicht!" a oni sa začnú smiať. Nechcem tým povedať, že stále chodím zmachlená. Avšak ja som srdcom i dušou rockerka (a metalistka) a stále sa cítim mlado. Na tom nie je nič zlého. Ako hovorí Marissa Shipman - zakladateľka značky TheBalm: „Mladosť je stav vašej mysli a obsah Vašej kozmetickej taštičky.“ a ja to tiež tak vnímam. Keď moje oči nepritiahnu pozornosť chlapa na dva metre, potom moje očné tiene nie sú dosť dobre pigmentované. 😂

TheBalm Balm Jovi Rockstar Palette


Slabá pigmentácia ale nie je prípad rockovej paletky Balm Jovi od The Balm. Pokiaľ ste prečítali aj moje staršie články a teraz názov odseku, už sa možno uškŕňate. Áno, túto paletku som kúpila už 2,5 roka dozadu. V čase svojho najväčšieho rebelstva. Bola som po (už treťom) rozchode s (teraz už) bývalým, každý piatok v bare spievala rockové pesničky a hádzala pohľady po všetkých nezadaných chlapoch v mojom okolí. Čo iné som teda potrebovala, ak nie paletku Balm Jovi Rockstar, že? Pozrime si ju otvorenú.


Všimnite si, že tiene sú rozložené do troch hudobných štýlov. Heavy metal, klasická hudba a alternatívny rock. Máte tam aj zrkadielko, aby sa nám dobre maľovalo.


Hudba, ktorú mám v srdci ja, je práve alternatívny rock a metal. Môžem aj heavy metalový rev, to počúvam, keď niečo tvorím. Ale najviac milujem symfonický rock / metal, pretože má prvky klasickej hudby, ktorú taktiež obľubujem. Ako vidíte, kombinácie sú možné nielen v líčení, ale i hudbe. Farby i hudobné prvky sa dopĺňajú. 

S tieňmi sa mi narába výborne. Prášia minimálne (a aj to iba tie matné svetlé) a dobre chytajú na viečka, či už siahnem po penovom aplikátore alebo štetci. Rovnako sú na tom ostatné líčidlá. Tu ich vidíte.


Aby moja tvár na koncerte či na diskotéke žiarila, paletka TheBalm Balm Jovi obsahuje highlighter (zvýrazňovač) a líčka vyniknú s lícenkou vo veľmi univerzálnej a neutrálnej broskyňovej farbe. Tá pôjde každému. 

Pery musia synchronizovať s líčením, preto máte na výber svetlejší vintage ružový tón a jeden výraznejší červený. Farby sa dajú používať aj na líčka, ich pigmentácia je stredná (skôr ako farebné balzamy so semi-matným efektom) ale ja mám zmiešanú pleť v T-zóne, kde mi zvyknú zliezať, preto ich dávam iba na pery. Majú voskovitú konzistenciu a obsahujú vitamíny, preto nevysušujú pery. 


Nie každý vie, ako farby kombinovať. Značka TheBalm myslela aj na dámy, ktoré s líčením iba začínajú a v spodnej časti paletky nachystala tipy na najlepšie farebné kombá.


Pigmentácia i odtiene jednotlivých očných tieňov, to ja hodnotím ako úplne super (kliknutím si môžete obrázok zväčšiť). Ak by som sa k jednotlivým štýlom mala nalíčiť, volím presne takéto farby. K metalu jedine metalické, aby oči rebelsky žiarili. K rocku sú určite dobré kombinácie založené na kontrastoch, čiže svetlý podklad - najjemnejší ružovkastý tieň Third Eye Blinded - a kontrastné detaily - napríklad  rozmazaná dymová linka čiernym tieňom The Stroke.  Vážna hudba pri večeri či večer v divadle / opere si žiadajú eleganciu zladenú tón v tóne. Intenzitu však treba prispôsobiť času a nalíčiť sa výraznejšie, preto máme tri hnedé a jeden základný béžový tieň. K mojej predstave o líčeniach na jednotlivé príležitosti sa takéto farebné rozloženie tieňov veľmi hodí. Práve si idem farbiť vlasy, takže dnes vám líčenia neukážem, ale až budú vlasy zasa k svetu, predvediem viac štýlov.

TheBalm Highlite´N Con Tour


Úplne najnovšou paletkou v mojej zbierke je táto kontúrovacia a rozjasňujúca paleta TheBalm, ktorá mi prišla iba včera. Hneď som letela na balkón nafotiť ju a spraviť vám swatche, lebo som ju chcela večer vyskúšať. Mali sme ísť s drahým von a mňa kontúrovanie baví. Dokonca aj teraz v lete. Ešte viac ma to teší s paletkou, ktorá už vizuálne zodpovedá domu, čo ja nazývam "vercajkom pre tuning tváre".  😉


Políčka a odtiene označené veličinami ako dB (decibel = jednotka intenzity) a hZ (Hertz = jednotka frekvencie) ma mimoriadne bavia. Akurát tým matným highlitherom mala byť daná podľa mňa nižšia hodnota než lesklým, ale to je len taký detail. 😉

Možno ma ešte mrzí, že sú políčka také úzke. Väčším štetcom sa z nich bude horšie naberať pigment. Design equalizera tu nebol veľmi praktický, ale zasa beriem ohľad na to, že je TheBalm Highlite´N Con Tour cestovnou paletkou so zrkadielkom. A na prenášanie v kabelke si nebudeme predsa brať obrovské štetce. Navyše som od sesternice Janky dostala super sadu malých štetcov, ktoré sa mi do políčok akurát tak vmestia. Akoby to tušila, že si za pár dní objednám paletku, na ktorú sa mi budú hodiť. Takže ja som sa hneď činila a paletku i štetce skúšala. Nesklamala. Výsledok bol pekný. Ale tiež vám ho odfotím s kompletným líčením za lepších svetelných podmienok. Včera večer sa mi už nedalo veľmi fotiť.

Ako paletku TheBalm Highlite´N Con Tour používať? 



Začnite určite kontúrovaním hlavných čŕt tváre. Na to použite buď -20db alebo -10db (podľa tmavosti pleti) a farbičkami poprášte spánky, čeľusť, spodné časti lícnych kostí a bočnú stranu nosa. Na nose to ale naozaj neprežeňte s množstvom a sýtosťou. Menej je viac.

Tam, kde sa zvykneme lesknúť a predsa chceme zažiariť (bez nadmerného lesku), dávame matný highlighter 250Hz alebo 500Hz (ružovolíce dámy zvolia určite ružový 250Hz). Tento zvýrazňovač patrí doprostred čela a pod spodné viečka, kde zvykne prirodzene dopadať svetlo. Môžeme ním obtiahnuť aj chrbát nosa a líčka od spánkov smerom k nosu. Tam tiež svieti slniečko a tieto časti bývajú vizuálne svetlejšie.

Lícenku a bronzer snáď vysvetľovať nemusím. Lícenka (3dB) sa aplikuje na tzv. jabĺčka. Usmejte sa a na vrchnú časť vystúpujúcich častí tváre naneste vintage ružový odtieň, ktorý rozotrite smerom k spánkom. Môžete ňou vykresliť polmesiac, to je ideálny tvar pre väčšinu typov tváre (okrúhle, oválne i hranaté). Bronzer (0dB) patrí na spodnú časť jabĺčok a vrchnú časť čela. Môžete ho aplikovať i tam, kde ste dávali tmavú kontúrovaciu farbu. (-20db, -10dB). Presne tam sa totiž zvykneme opáliť.

Ako si môžete všimnúť na ďalšej fotogragii, pigmentácia tejto paletky na kontúrovanie a rozjasnenie je opäť veľmi slušná. Púdre (hlavne matné zrýrazňovače a kontúrovacie) však pri naberaní štetcom môžu prášiť, preto dbajte na to, aby ste prebytok vždy oklepali. Inak si znečistíte oblečenie.


Nezabudnite tiež riadne púdre zapracovať štetcom. Nános farby musí byť rozotretý dostratena a nesmú byť vidieť žiadne prechody. To však s paletkou TheBalm Highlite´N Con Tour nebude žiadny problém. Nosič pigmentov je syntetický. Obsahuje minerály a syntetické komponenty - POLYETHYLENE, ISOEICOSANE, POLYISOBUTENE a silikón dimetikón. To spôsobuje jeho dobrú priľnavosť a rozotierateľnosť na pokožke, ktorú samozrejme nosič nedráždi a na ktorej necháva hladký, saténový finiš. Ide dobre rozotrieť a ani nezanáša póry. Hlavne ho však na konci dňa nezabudnite riadne odlíčiť (prípravkom, ktorý sa zmýva, nie rozotieraním micelárnou votou na vatičke) a pleť ostane pekná i zdravá. 

Pár slov na záver

Čo ma na produktoch TheBalm baví, je samozrejme kvalita spracovania a tiež ich pútavý a vtipne robený papierový obal s magnetickým uzatváraním. Zaberá síce veľkú plochu, ale nie je robustný a ani extra ťažký. Keďze je na plochu, ani sa vám v kabelke neotvorí. Ešte by sa možno hodil nejaký cestovný štetec, ale to by sme už asi chceli veľa. A ani si veľmi neviem predstaviť, kde a najmä ako by ho tam vtesnali. 😊 Paletku Balm Jovi však so sebou i tak nosím na každú akciu. Bola to prvá paletka, ktorú som si priniesla k priateľovi, keď sme spolu začínali bývať. Je tak univerzálna, že ju využije každá dáma a nenapadá mi žiadna príležitosť, kam by sa s ňou nedalo nalíčiť. 

Bežne kozmetiku v takomto stave neukazujem, ale teraz mi to nedá a okrem fotiek novej paletky spred 2,5 roka pridávam aj aktuálnu. Aby ste videli, že ju naozaj používam. A dosť intenzívne, hoci to tak nevyzerá. Obsah sa míňa pomaly.

Ak sa vám paletky páčia,  smelo do nich. Ja som tie svoje kúpila Na Elnino.sk, kde ich majú najlacnejšie a paletka na kontúrovanie a rozjasnenie pleti je práve teraz v akcii. Môžete ušetriť. Neváhajte. 😉
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Balm Jovi paletku mám aj ja a plná spokojnosť. Aj keď tie tiene prášia predsa len trochu viac než trebárs paletka od Estée, rozhodne je to skvelá voľba!
    Akurát tie "veci" na pery až tak nemusím... Na druhú stranu, núdzovo poslúžia :).
    Tá druhá paletka vyzerá tiež použiteľne, theBalm je skrátka kvalita.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Však práve. Ani ja rúžo-lesky na pery nejako nevyhľadávam. Ale núdzovo, keď nič iné nie je po ruke a rúž je doma zabudnutý, môžu byť. :-)

      Odstrániť
  2. paletky vyzerajú podľa mňa veľmi pekne už na prvý pohľad. Mňa veľmi baví ten vzhľad jednotlivých produktov <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niektoré produkty veru chytili i mňa za srdce. Na retro týždeň by ma do Lidlu nikto nedostal, ale retro dizajn TheBalm a moja vášeň k nemu sa úplne vymykajú môjmu chápaniu. :-) No je to aj kvalita zasa. Rozjasňovač Mary-Lou Manizer, lícenka Hot Mama a napríklad paletky Nude Dude majú veľmi dobré ohlasy. Kde som o nich čítala článok, tak len pozitívny. Keď má človek potom toto všetko v jednom produkte, ktorý môže so sebou vláčiť všade, nemusí dlho rozmýšľať, či bude dobrý.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes