Trend IT UP dymové líčenie očí (časť 2.)


Keď potrebujem, vytiahnem líčidlá, spravím pár známych ťahov a vybavené. Každé moje  bežné líčenie vyzerá podobne. Mením iba farby podľa toho, aké sú moje plány. Aj ja mám ale občas chuť skúšať nové a presne takým experimentom bolo i dymové líčenie očí s kozmetikou Trend IT UP. 


Dymové líčenie očí som si robila neraz, ale moje postupy vynechávali z hry krémové očné tiene. Skôr som využívala klasickú kajalovú ceruzku a práškové očné tiene. Ale keď už mám tú ceruzku Ultra Smokey od Trend IT UP, prečo to neskúsiť s ňou, že? 



Mám ich doma dlho a neraz som mala v pláne vyskúšať, ako tieto líčidlá zafungujú. Veď mať vodoodolné líčenie v zime sa oplatí. S priateľom chodíme každý víkend medzi ľudí, občas i v týždni, príležitostí nalíčiť sa bolo. Len nie takých, aké by ste čakali. Fotenie žiaľ v aktuálnej situácii nebolo vôbec vhodné, dymové líčenie tiež nie a ani som nemala síl na experimenty.


Moje kolegyne Katka so Soňou zvyknú hovoriť, že nešťastie prichádza v trojici. Bude to asi pravda. Hneď začiatkom roka sme s priateľmi pochovávali nášho dobrého kamaráta, ktorý nám z tohto sveta odišiel tragicky. To bola veľká rana. Majkyho mal každý rád. Aby toho nebolo málo, len pár týždňov dozadu zomrel ďalšiemu kamarátovi otec. Jeho smrti predchádzalo dlhé trápenie, kamaráta to veľmi ubíjalo a atmosféra v našej partii bola o to horšia, že viacero z nás malo nejaký zdravotný problém. Môj priateľ mal nohu v sadre (v robote mu vletel do nohy kovový úlomok), užíval silné antibiotiká, chodil len s barlami a mne sa zapálilo tkanivo okolo cysty. Drahý mal tento rok už troje antibiotiká a ani mne sa choroby nevyhýbali. Prežili sme veľmi zlé obdobie a keď všetko ako tak prebolelo, nabehlo do normálnejších koľají, stalo sa nám ešte horšie. 



Bola sobota a priateľ bol i s bratom v nemocnici. Šli za otcom zaniesť mu pár vecí. Jeho stav vtedy nevyzeral zle, skôr šlo o preventívne opatrenia. Otca som ešte nepoznala, preto ma chalani nechali doma s tým, že druhý deň pôjdem s nimi i ja a zoznámia nás. Využila som tú trošku času osamote, konečne v dennom svetle nafotila toto líčenie, že vám už teda predstavím tie produkty. Keď sa priateľ vrátil, povedal mi, nech si líčenie nechám, že ideme niekam sadnúť, lebo potrebuje ísť von. Mal slzy na krajíčku, lebo otcov stav sa prudko zhoršil. Mali sme sa podľa lekára konajúceho službu pripravovať na to najhoršie. Sedeli sme pri pohároch s radlerom ako dve kôpky nešťastia a čakali nejaké správy. Aj sme si poplakali. Už večer prišiel šokujúci telefonát. Čakanie s nádejou v zázrak sa skončilo a priateľ stratil aj posledného rodiča. Niet dňa, kedy by sme naňho nemysleli a je nám smutno.


Isto pochopíte, že na blogovanie by človek v takomto rozpoložení nemohol myslieť a aj keby som sa donútila napísať pár riadkov alebo spraviť nejaké fotky, bolo by to aj trošku sebecké odo mňa. Hoci i ja potrebujem nejaké odreagovanie, priateľ i jeho brat ma potrebovali a stále potrebujú. Chcem im byť nablízku, veď majú iba mňa. Ale potrebovala som vám tú odmlku vysvetliť a možno i nejako zakončiť toto smutné obdobie s konštatovaním plným viery, že s priateľom máme pred sebou už len tie krajšie dni. Dúfame v to. Ak sme prežili toto, náš vzťah vydrží všetko. 

Líčenie očí, ktoré tiež niečo znesie


Dúfam, že to teraz nevyznie sprosto v kontexte (píšem predsa článok o líčení), ale aj líčenie vydržalo. Až s odstupom času si uvedomujem, že to sobotňajšie líčenie (i tie ďalšie) som otestovala v poriadne drsných podmienkach. Teplo domova, potom zima, dážď so snehom, slzy, utieranie sĺz, nosa... Až na riasenku a mejkap obstálo i toto prvé so cťou. Na tie ďalšie som už radšej použila vodoodolnú riasenku a nestierateľný mejkap. Takto som vyzerala v sobotu, než prišiel priateľ.


Aby ste mi verili, že som naozaj chcela spraviť článok skôr, ukážem vám však aj ten predošlý pokus, ktorý sa mi pre zlé svetlo naozaj nepodarilo zachytiť verne. Fotky boli ešte menej ostré než fotky produktov. Posúďte sami.



Na základe takýchto skorších fotiek by ste asi nechceli kupovať produkty a to by bola škoda, pretože niektoré z nich sú naozaj dobré a v reáli vyzerajú fajn. Aj s vami podaktoré nejakú tú dobu ostanú. 



Než ukážem detail očí, všimnite si ešte líčenie pier.


Na prvom obrázku mám na sebe nude rúž. Farba ružu Trend IT UP Color & Butter Lipstick Pen nie je zlá, nemá ďaleko od neutrálnej, ale popri očiach takto nalíčené pery trošku zanikajú. Keby moje vlasy boli blond, nude farba by sa hodila viac. Ja som ale chladný zimný typ a môžem si dovoliť aj vyšší kontrast, takže som rúž zotrela a vyskúšala i jeho matného kamaráta Intense Color Last.

Matný tyčinkový rúž má naozaj krásnu farbu. Na fotke uprostred vyzerá jednoliato, ale je nutné dodať, že rúž som musela naniesť štetcom a riadne rozotierať, pritláčať. Inak by mi ostali fľakaté pery. Na môj typ je farba trošku viac tlmená a strašne ma štve, ako sa odtlačí na všetko, ale farebne mi sedí.

Nech líčenie pier ešte vylepším, dodala som k matnej farbe trošku svetla. Masielko Trend IT UP obsahuje okrem teplých pigmentov i trošku studených a po zmiešaní s matným rúžom priblížil výsledný fialovkastý odtieň viac k odtieňu mauve (ako tmavá moruša), ktorý sa mi hodí ešte viac a výsledok mi ubral roky. Keby boli tiene veľmi ligotavé, nespravím to. Ak je lesk na očiach, na pery musí ísť matný vzhľad. Ale ony až také trblietavé nie sú.

Ako spraviť dymové líčenie očí


Ľutujem, že mi nenapadlo nafotiť kroky, ale snáď sa mi podarí vysvetliť, ako som docielila tento vzhľad. Možno si ale všimnete, že oko vľavo je nalíčené riasenkou a oko vpravo nie. Chcela som, aby ste videli rozdiely (ako riasenka funguje) a keď prišiel priateľ, už sa mi nedalo spraviť detailné fotky s oboma nalíčenými očami.



V prvom kroku som naniesla podkladovú bázu a nalíčila celé pohyblivé viečko tieňom Ultra Smokey. Líniu som zámerne trošku potiahla aj smerom von od vonkajších kútikov, pretože potrebujem oči od seba opticky oddialiť.

Tieň som nechala na viečku na pár momentov zahriať, nech nie je taký tuhý. Vosk povolí a tieň sa lepšie zapracuje. Potom som sa chopila penovej špičky na opačnom konci ceruzky a začala ho rozotierať smerom nahor dostratena. Ak sa vám bude zdať, že je pri korienkoch rias málo intenzívny, pokojne ich ním ešte raz obkreslite, trošku rozotrite a pokračujte. 

Pokiaľ máte studenú kožu a nejde vám spraviť plynulý prechod, použite fintu. Vezmite si paletku so svetlými tieňmi alebo aspoň jednu svetlejšiu ceruzku bližšiu odtieňu pokožky. 1 či 2 svetlejšími tieňmi natrite priestor pod riasami (najsvetlejší bude navrchu) a kde sa farby stretnú, tak to miesto iba pár krát prejtete špičkou či blendovacím štetcom. Farby sa spoja a budú sa pekne prelínať. 

Aby som spodné viečko zbytočne neobťahovala hrubou ceruzou, siahla som po kajalovej kontúrke Trend IT UP Metallic Kajal. Je situovaná najmä vo vnútorných kútikoch oka, pretože tam ich osoby s blízko posadenými očami potrebujú presvetliť. To by bolo k základnému líčeniu všetko. Už stačí iba riasenka, rúž na pery, trošku farby na líčka a môžete vyraziť. Použité produkty Trend IT UP vidíte na prvej fotografii. Všetky som popísala vo včerajšej recenzii. Zabudla som odfotiť akurát mejkap. Je to mejkap Alverde z retro edície, o ktorom bude samostatný článok.


Vylepšenia


Chcete v líčení viac farieb? Môžete dať. Ja som v tomto prípade naniesla doprostred pohyblivého viečka iba trošku smaragdovej zelenej, ktorá mi ide k očiam a krásne dopĺňa farbu rúžu. Všimnite, je v spodnej tretine pohyblivého viečka.

Podujala som sa aj na ďalší pokus. Keďže fialová tak výborne pasuje k zelenkavým odtieňom, napadlo mi naniesť štetcom trošku fialového rúžu i na oči. 

Prečo rúž a táto farba? Zelená s modrou a fialovou je i jednej v mojej obľúbenej paletke tieňov (vpravo), takže viem, že táto kombinácia je dobrá. Tak som to otestovala aj na mojich odtieňoch (vľavo). Keby ste si niekedy neboli istí, urobte si takýto test. Naneste farby vedľa seba na chrbte ruky a hneď vám bude jasné, či k sebe idú. Tieto sa mi spolu páčia a rúž neobsahuje nič, čo by malo dráždiť oči. 



Prešla som teda štetcom s fialovou líniu okolo rias smerom k vonkajším kútikom a na vrchnom viečku ju aj poriadne rozotrela, aby vznikol iba náznak fialovej. Mne totiž za normálnych okolností takáto šedo-hnedá farba moc nejde, hoci patrí k neutrálnym. Ale ako vidieť, pri vhodnom kontraste s fialovou, zelenou alebo modrou dostáva líčenie v neutrálnych tónoch živosť. Preto sa ani vy nebojte farieb. Dobre zvolená kontrastná farba nemôže uškodiť ani dymovému líčeniu. Len to s ňou neprežeňte.

Toľko k líčeniu. Verím, že sa vám páčilo a že som vniesla niekomu do života trošku inšpirácie. Ja ešte nejaké líčenia vyskúšam, lebo na hodnotenie dekoratívky sa predsa musím líčiť. Ťažko však teraz môžem pobehovať po byte s fotoaparátom a fotiť sa z každého uhla. Na to sa necítim. Ubehol len týždeň od pohrebu, všetko je čerstvé, stále žialime. V blízkej dobe sa preto budem hlásiť skôr s recenziami kozmetiky. 

Ďakujem drogérii DM drogérie za zaslané produkty, vám za pochopenie a želám krásny víkend. Každému v rámci možností.

ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ličenie sa ti naozaj podarilo, pekne farby si použila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Líčenie Ti veľmi svedčí Veronika, pekne si sa s make-upom očí vyhrala :). Dúfam, že už vás čakajú len lepšie časy, nech to čoskoro všetko prebolí a sprevádza vás len radosť a príjemné chvíle ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľa síl želám, nič na tomto svete nie je viac ako rodina a priatelia. Verím, že už bude len lepšie.

    Líčenie je krásne, ten rúž ti veľmi svedčí :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes