Elizabeth Arden: letná darčeková sada Summer Handbag


Elizabeth Arden sa počas svojho života nechala počuť, že nepredáva kozmetiku, ale predáva nádej. Keď sa v e-shope Elnino objavila táto letná kozmetická taštička, hneď som si prerátala, koľko ma táto tá nádej tentokrát bude stáť, lebo som ju musela mať. Výsledná cena milo prekvapí aj vás.


Milujem modrú, bielu, ružovú aj akvamarínovú farbu. U mňa bola preto výbava tejto kozmetickej darčekovej sady Summer Handbag od Elizabeth Arden láskou na prvý pohľad a potešila sa i moja peňaženka. Prečo? Pozrite na jej obsah, vezmite si kalkulačku a rátajte spolu so mnou. Všetky produkty vám predstavím.

letná darčeková sada Summer Handbag od Elizabeth Arden a jej obsah
letná darčeková sada Summer Handbag od Elizabeth Arden a jej obsah
Prestížny rad Ceramide® získal vo svete mnohé ocenenia a nájdete v ňom nielen legendárne kapsule Elizabeth Arden Ceramide, ale medzi ocenené produkty patrí i denný krém Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF30. Ak by ste ho chceli zakúpiť na oficiálnom webe, bežná cena za 50 ml je 74 amerických dolárov. Predáva sa v tégliku. Toto šikovné malé balenie v zlatej tube s objemom 30 ml može mať v prepočte na eurá hodnotu 40 EUR.
 
Denný krém Ceramide v žiadnom prípade neodporúčam osobám s mastnou, zmiešanou pleťou a akné. Lezie do pórov a skôr sa pre obsah ceramidov, fosfolipidov a širokého spektra vitamínov s rastlinnými antioxidantmi hodí na normálnu až suchšiu zrelú pleť. Nie je určený pre mladé dámy, skôr ženy po 30-tke a staršie. Denný krém Ceramide vyrovnáva reliéf pleti, zahladzuje nerovnosti, preto jeho cieľovou skupinou sú ženy s ochabnutou pleťou, vráskami a vyššou potrebou hydratácie (obsahuje hyaluronát sodný a tu jeho efekt aj cítiť).  Ja by som ešte dodala, že to musia byť osoby, ktoré nie sú alergické na parfumáciu. Hoci krém nemá silnú vôňu, trošku to s tými vonnými látkami úprimne prehnali. Ďakujme za vysoké SPF, ale ani veľmi citlivá pleť sa nepoteší. Inak toto zloženie má právo nazývať sa luxusným a funguje. Naozaj super hydratuje. Je tiež dobrým podkladom pod mejkap. Obsahuje silikóny a pekne vyhladí pleť.

Elizabeth Arden Eight Houd Cream Nourishing Lip Balm a Ceramide Lift and Firm Day Cream
Elizabeth Arden Eight Houd Cream Nourishing Lip Balm a Ceramide Lift and Firm Day Cream
Druhým trhákom celej sady Summer Handbag je  nemenej slávny a tiež mnohokrát ocenený výživný balzam na pery z exkluzívneho radu Eight Hour®, za ktorý by aj topmodelky dali ruku do ohňa. Balzam na pery Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm obsahuje extrakt z medu, esenciálne mastné kyseliny, vazelínu, bambucké a palmové maslo a zvláčni aj tie najsuchšie pery. Jeho ochranný faktor (SPF 20) poskytuje perám dobrú ochranu v zime aj v lete a čo ma na ňom teší, nenecháva na perách rušivý mastný dojem. Cítim, že tvorí bariéru, ale neruší ma svojou prítomnosťou, vôňou a vydrží dlho. Porovnala by som ho s mastičkou Atoderm alebo balzamom Nuxe. Ba, možno by som mu dala aj vyššie hodnotenie. Odporúčaná cena = 20 EUR.

Už prvým produktom sme sa dostali nad hodnotu, ktorú letná darčeková sada Summer Handbag má. Tým ale prekvapenia nekončia. Je tu ešte kvalitná dekoratívná kozmetika Elizabeth Arden

Dekoratívna kozmetika Elizabeth Arcen Beautiful Color - tón v tóne zladená s okuliarmi
Asi sa budete čudovať, prečo nemá niekoľkokrát ocenená riasenka Beautiful Color Lash Enhancing Mascara zlatý obal ako v obchodoch predávaný kúsok. Výrobca neinvestoval do materálu. V sade Summer Handbag sa nachádza len polovičné - mini balenie 3g a riasenka je v odtieni Black. Je pravda, že takto si nebudeme môcť vyskúšať, či nám pri dlhodobom používaní naozaj vyčarí zdravé a prirodzene dlhé mihalnice (obsahuje peptidy a výťažok z karobu, ktorý riasy vyživuje), ale aspoň oprobujeme objemovú kefku. Tá bola hustotou, tvarom i dĺžkou štetín navrhnutá tak, aby vyhovovala každému typu mihalníc, ktoré má zvýrazniť a urobiť ich objemnejšie. Plné 7ml balenie vychádza cca 22 EUR. Vo verzii mini by mohla mať riasenka hodnotu 15 EUR.


riasenka Elizabeth Arden Beautiful Color Lash Enhancing Mascara
riasenka Elizabeth Arden Beautiful Color Lash Enhancing Mascara

Do listovej kabelky či na cesty je to ideálne balenie, ale ako poznám niektoré svoje kamarátky, budú frfľať na rukoväť. Ťažko sa manévruje keď je vzdialenosť vrchnáčika od kefky iba 1,5 cm. Mne to však celkom šlo a táto univerzálna kefka mi vyhovuje, pretože nezlepuje riasy a opticky otvorí očká. Aj s objemom som spokojná. Nad pigmentáciou však nejasám. Zvyknem si kupovať farebne výraznejšie ultra black verzie. Čierne riaenky pre mňa obvykle nebývajú dosť čierne. Ani táto nie je. A dávajte pozor, aby vám nevyschla. Už v jej pôvodnom stave mala jej krémová náplň nadštandardne veľkú hustotu. Vy síce nebudete robiť desiatky fotografií ako ja, nebudete sa s ňou kvôli fotkám vyvaľovať na zelenej lúke a nestihne vám obschnúť, ale radšej to napíšem otvorene. Ošívať sa pri líčení, zabúdať ju otvorenú ani pumpovať do nej vzduch naozaj neodporúčam, ak ju nechcete po dvoch týždňoch zahodiť.

Aj rúž Beautiful Color Moisturizing Lipstick sa bežne predáva v balení s originálnym dizajnom radu Red Door®. Jeho obal ma pripomínať flakón kultovej vône Red Door s embosovaním pripomínajúcim dvere a býva v zlatom prevedení. Verzia obalu tohto rúžu je opäť "diétna", akoby testerová. Nijaký extra dizajn, len obyčajný čierny obal. Ale nevadí, pretože na obale nezáleží, keď sa v jeho otočnom mechanizme skrýva ďalšia ikona. Práve tento rúž bol mnohokrát ocenený za svoj vitamínový obsah s bambuckým maslom a za výbornú hydratáciu. Bežná cena = 22 EUR.

rúž Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick v odtieni Blush Glow
rúž Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick v odtieni Blush Glow
Čo si budeme nahovárať, 12 hodinová výdrž je praobyčajné zveličovanie a pigmentácia (údajne bohaté pokrytie na jeden dotyk) pri odtieni 24 Blush Glow asi tiež nebude merateľnou veličinou. Jeho jemná perleť pokrýva pery výborne, ale či je taká bájna a hojná, to vám nepoviem, keďže rúž Beautiful Colour Moisturizing v tomto odtieni farebne splýva s prirodzenou farbou pier. Nevšimnete si, kedy zmizol. Ale práve pre jeho decentnú farbu neurazí žiadnu ženu. Rúž sa nosí perfektne, nevysušuje pery a robí ich mäkké a hodvábne jemné. Presne ako vyššie spomínaný balzam. Výborný rúž na bežné nosenie.

Posledným kúskom je paletka s očnými tieňmi a lícenkou. U Elizabeth Arden som ešte nevidela očné tiene lacnejšie než 20 EUR! Letná paletka Beautiful Color Deluxe Compact osahuje 6 očných tieňov v odtieňoch 4) Shimmering Copper (lesklá medená), 7) Periwinkle (perleťová zimozeleňová), 3) Bellini (ružovkastá matnejšia), 6) Aquamarine (perleťová akvamarínová), 2) Blonde (perleťová zlatistá), 5) Misty Teal (matný odtieň teal) a lícenku Beautiful Color v odtieni 1) Blushing Pink (veľmi univerzálna ružová, skôr chladnejšia a matná). 

Letná paletka Elizabeth Arden Beautiful Color Deluxe Compact
Letná paletka Elizabeth Arden Beautiful Color Deluxe Compact
Na obrázku nižšie veľmi nevidieť pigmentáciou odtieňa Blonde s ružovkastou Bellini farbičkou, ktoré sa približujú k tónu pleti a hodia ako základová farba. Tie potom môžete ľubovoľne kombinovať s ostatnými.

Letná paletka Elizabeth Arden Beautiful Color Deluxe Compact - pigmentácia
 
Okrem vyslovene teplých, žiarivých jesenných a jarných typov (tlmeným sa ako tak hodí) môže po takejto paletke siahnúť každá druhá žena. Všetky farby v nej výborne pigmentujú, skvelo chytajú na štetec a dajú sa bez problémov vrstviť, čím si intentizu prispôsobite podľa seba a podľa svojho typu. Chladné typy ako ja by sa mali mať na pozore jedine pred medeným odtieňom a narábať s ním opatrne (dávať len na kontúry, kombinovať + nepreháňať). U tých ostatných len potrebujem dostatočný nános a farbičky mi vôbec neublížia. Ako vidíte, je to presne naopak. Zvýraznili farbu mojich očí a lícenka v chladnom tóne mi naozaj sedí. Čo poviete?

Moje letné líčenie s Elizabeth Arden

Letná darčeková sada Summer Handback je nabitá samými bestsellermi značky Elizabeth Arden, ale my tu máme ešte ďalšie dva bonusy. Prvým bonusom je pekná plážová taška s modro - bielymi pruhmi, druhým slnečné okuliare. V niektorých balíčkoch sú biele okuliare z nepriehľadného plastu, v iných ružové z priesvitného plastu. 


Ja som mala ružové s ochranou UV 400. Priznám sa bez mučenia, nečakala som, že mi z taštičky vyskočia okuliare s logom, aké Elizabeth Arden predáva na internete za desiatky až stovky eur. Tušila som, že by to mohol byť "Made in China" výrobok za 2 eurá, u ktorého budem šťastná, ak nebude doškriabaný a ak sa pri treťom vytiahnutí z púzdra nerozpadne. Ale však sa na ne pozrite a uznáte, že až toľký pesimizmus naozaj nebol nutný. 😊

Keď odklopím rúčky a postavím svoje nové slnečné okuliare na stôl, vidím, že nie sú 100% rovné a kývu sa. Logo by ste na nich hľadali márne, žiadne nie je. Priesvitný plast (a údajne ani ten biely) a opracovanie nevyzerá super luxusne. Napodiv ale okuliare nepôsobia ani úplne lacným dojmom. Na povrchu som nenašla žiadne drsné miesta, v materiáli nie sú bubliny, sedia dobre a ani tie sklíčka nevyzerajú zle. Ako imidžovky zadarmo len na vychádzku s Vikinkou... no prečo nie? Zabudla som sa s nimi odfotiť na očiach, to spravím nabudúce, ale myslím, že mi pasujú. Aj farebne.

Ešte viac potešila taška farebne zladená spolu s obalom paletky. Bomba. Čakala som niečo neforemné, rozstrapkaný podšívkový materiál a možno krivo zašité stehy, ale nič také nebolo. Farebne zaujímavé prevedenie tašky v námorníckom vzhľade má ružovú podšívku (bez prídavných priehradiek) a vystužené hrany so zlatým lemovaním. Jej rúčkami sú povrázky bielej farby zakončené uzlami, ktoré sú uchytené v dierkách spevnených krúžkami a vystužené ako lemy - syntetickou koženkou zlatej farby - 100% polyuretán. Dno má taktiež spevnené tým istým materiálom. Jej rozmery sú 34 x 32 x 14cm (d/v/š) a nemá zapínanie, ale vôbec nie je neforemná. Naopak, vyzerá to byť kvalitný materiál a aj veľkosť OK. Pohodlne do nej vôjde plážová osuška, kniha a rôzne iné plážové nutnosti.


Teraz poďme teraz zrátať hodnotu kozmetiky. Krém za 40 EUR,  20 EUR balzam, 15 EUR mini riasenka, 20 EUR paletka a 22 EUR rúž - spolu je to 117 EUR a taštička stojí menej než 1/4 ceny. No dajme tomu, že pôjdete na E-bay, kde môže nejaký podnikavec obsah setov rozpredať samostatne a každý z produktov dostanete za polovicu. Aj tak ale za všetky produkty spolu dáte 58,50 EUR a žiadna taška ani okuliare nebudú. No nekúpte to! Moja nákupná abstinencia zasa dostala na frak. 😀 A to som si povedala, že už nekúpim žiadny rúž ani očný tieň.


Ak by ste aj niektorý z produktov nevyužili, môžete ho podarovať a mať pre niekoho hodnotný darček. Stále sa to oplatí. Cena každého jedného produktu (okrem riasenky) je takmer taká ako cena celého setu, v ktorom máte nie jeden, ale rovno 4 výrobky v plnom balení a jeden v mini verzii. 

Poviem vám, že keď mi kuriér doniesol nákup, taška a jej obsah mi v momente spravili super náladu. Vonku bolo škaredo (na fotenie v krajšom počasí som čakala 4 dni a aj tak sa ľudia sa čudovali, čo sa vonku v takej zime váľam po tráve so slnečníkom 😄), ale mne to bolo jedno. Posledne Elizabeth Arden so svojim produktom u mňa pohorela (viď recenzia). Tentokrát mi naozaj predala nádej. Vždy, keď sa pozriem na tašku, nebojím sa letných horúčav a leta, ktoré nemám ani trochu rada. Mám nádej, že ho prežijem a teším sa, ako budem tašku s okuliarmi nosiť.
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

  1. Plazova taska je velmi pekna, no samotne vyrobky ma nelakaju. Pred casom som si na letisku kupila sadu 5 vyrobkov v cestovnom baleni od tejto znacky. Islo o pletovu a telovu starostlivost. Ziaden vyrobok vsak na mna nezaposobil tak, aby som ho chcela v plnom baleni. Odvtedy som sa po vyrobkoch tejto znacky nepozerala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravda je, že maska Visible Difference na mňa posledne tiež nespravila dojem. Zázraky sa nekonali. Ale tu som viac menej vedela, do čoho idem. V robote máme na tieto kozmetické línie dobré referencie a aj som si robila menší prieskum. V zahraničí tiež predávajú podobné sety, ale tam je podmienkou nákup ďalších produktov. Keby boli tieto produkty v taštičke za plnú cenu a keby bol nákup podmienený, tak asi zaváham, či mi vážne treba toľko ďalšej kozmetiky, ale pri tejto cene... no nebolo čo rozmýšľať. Hlava ešte protestovala, ale ruka s myškou už neposlúchala. :-)

      Odstrániť
  2. Práve dneska som sa na Elnine pozerala na darčekové sety, nakoľko sa blíži Deň matiek a tento mi rozhodne padol do oka :-)Takže recenzia ako na zavolanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Miška, som rada, že som možno pomohla s výberom. :-) Ak nie, pozri aj ďalšie sety tejto značky. Videla som aj set s bronzerom + lícenkou a jeden s riasenkou Ceramide a odličovačom. Zaujímavé sety som videla aj u značky The Body Shop, Alterna a páčil sa mi aj cestovný set Orofluido. :-) Tento rok je super výber kaziet.

      Odstrániť
  3. Srdečne Vás zdravím, sledujem Váš blog už pár mesiacov a aj na základe toho som si konečne vybrala správne krémy, ktorými som prežila zimu bez ujmy na pleti. Čo však používate v lete keď vystúpia teploty nad 22stupňov a ja sa začínam lesknúť ako veľkonočné vajce? A ďalšia to.dá sa používať Sensibio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravím. Teší ma, že som nepriamo pomohla pri výbere. Ja v lete používam ľahšie krémy. Hlavne gélové krémy, séra a BB krémy namiesto klasických hutnejších krémov. Ale záleží tiež od typu pleti. Ak máte citlivú pleť, tak z radu Sensibio sa krémy dajú používať, napríklad Sensibio Light je ľahký. Aj Sensibio BB krém - ten ja používam celoročne. Ale napríklad Sensibio AR krém sa už na leto až tak nehodí. V lete ho radšej nahrádzam tónovacím krémom Photoderm AR (tiež proti začervenaniu) alebo Photoderm Max Aquafluid. Sú aj vodoodolné, takže v lete len tak nezlezú.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes