Kozmetický súboj: riasenka Frais Monde 3x


Keď som rozhodovala, ktorá riasenka Frais Monde je lepšia a robila tento súboj titanov, skúšala som ich o dušu, len nech Vám môžem dobre poradiť. Prečo? Pretože mám pre Vás tip na super akciu, v ktorej môžete dostať jednu z týchto riaseniek zadarmo. Bližšie info v článku.


Je kozmetika, ktorú kupujeme rady, lebo ju poznáme. Napríklad taká kozmetika Makeup Revolution London. Má perfektné paletky, ktoré obchody rady vynukujú, lebo vyzerajú krásne a sú lacné. Nahodia si na ne poriadnu maržu, natískajú vám k nim darčeky za pár centov a vy máte predražený nákup. Keď už, skočte radšej pozrieť ceny napríklad na Elnino.sk, kde sú paletky tejto značky o tretinu až o polovicu lacnejšie. V obchode beží i táto super akcia s Frais Monde kozmetikou. Kozmetikou, ktorá nie je u nás takou známou a je to škoda. Lebo tá by naopak za nákup stála.

Prebiehajúca akcia, kde je riasenka ako darček, zdroj: Elnino.sk
Aj darček je hodnotný. Stačí na Elnino.sk nakúpiť produkty Frais Monde za 22 € a získate riasenku pre výrazný objem rias zadarmo. Nie hlúposť za 50 centov či euro, ale darčekom je riasenka Frais Monde za 10,73 €, vážení. Na takú akciu aj ja, momentálne nákupný kvázi-abstinent, musím reagovať. Inak sa nedá. :-)

Riasenka Frais Monde bola už dlhšie v mojom kozmetickom wishliste. Ja mám totiž túto značku rada, len ma mrzí, že sa o nej toľko nehovorí a že nepíše obaly po slovensky, ale iba po taliansky a anglicky. Ja týmto jazykom rozumiem, no kto nie, musí si o produktoch prečítať v e-shope. Niektoré jej produkty sú 100% prírodné, iným do tej stovky nejaké to percento chýba, ale čo čítam recenzie, ktoré postupne pribúdajú na blogoch, väčšinou ich blogerky chvália. Tak k tým recenziám teraz pridám aj ja dva kusy chvál - myslím tým dva články. Dnes to bude poprovnávací článok o riasenkach. Skúsila som všetky tri.

Frais Monde riasenka na predĺženie, líčenie odolné vode a pre lepší objem rias
Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Lashes Volume

Riasenka na objem je podľa mňa super darček k nákupu. Nepoznám jedinú ženu, ktorá by nikdy po takejto riasenke nesiahla. Aj keby som mala super husté riasy (čo nemám), objemová Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Lashes Volume ma rozhodne neurazí. Že je riasenka naozaj objemová, prezrádza obsah gumy z akácie a menší podiel ľahších voskov, než má predĺžujúca riasenka Frais Monde, pretože musí riasy obaliť pigmentom a opticky ich zahustiť. Nie je úplne prírodná, obsahuje aj syntetický vosk, no to mi nevadí. Páči sa mi jej pigmentácia. Tá mi príde dostatočne výrazná u všetkých troch riaseniek. 

Objemová riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Lashes Volume
Riasenka má hustú a strapatú kefku typickú pre objemové riasenky a aj veľkosťou sú štetiny tak akurát. Jej kefka nepatrí ku gigantom, s ktorými sa deva s drobnými očkami nedokáže nalíčiť a musím ju minimálne za toto pochváliť. Len viete, ako to chodí, keď sú riasenky nové. Aj tá moja momentálne naberá viac náplne, než by som na svoje riasy potrebovala a tým pádom nedosahujem na riasach až taký objem, aký by mohol byť. A verím, že aj bude, keď náplň trošku zaschne. Pre nič za nič ju blogerky a zákazníčky nechvália.  Má veľmi pozitívne recenzie.

Hoci je však objemová riasenka Frais Monde ľahká, dajte si pozor! Viac než dve vrstvy neznesie určite. Nečakajte ani vytočenie rias a keď treba, použite klieštiky na riasy. Ale žiadne vytáčanie ani výrobca nesľubuje, aby som bola úprimná.

Objemová riasenka Frais Monde v líčení
Ak chcete pekný efekt a ľahké riasy, neponáhľajte sa a namiesto vrstvenia venujte radšej viac času samotnému manévru s kefkou už pri prvom nanesení. S priveľkým množstvom farby sa môže otlačiť na viečko a riasy zbytočne zaťažiť. Ako vidíte na fotofrafii, mne stačil jeden nános. Karnaubský vosk, ryžový vosk (ORYZA SATIVA WAX) a hydrolyzovaná quinoa (HYDROLYZED QUINOA) zaručia riasam dostatočnú ľahkosť, elasticitu a riasenke odolnosť aj v tej jedinej vrstve. Objem nie je síce ohromujúci na to, aby mi z neho padla obdivom čeľusť, ale rozhodne ho považujem za dobrý a zlepovanie rias je minimálne. Počas dňa som si nenašla pod očami žiadne čierne odrobinky a riasenka sa odličovala pomerne ľahko. Nerozumiem len, kde mám hľadať ten na obale spomínaný pantenol. V zložení som ho nepostrehla. Asi bude súčasťou nejakej inej zložky. 

Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Definition Effect

Keď som našla článok na blogu u Katky, trošku som sa ľakla, či mi riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Definition Effect sadne. Katka má zhruba podobné riasy ako ja. Málo výrazné a asi rovnako husté ako tie moje. Ja mám tie svoje ale rovnejšie a hrubšie, takže ak nedám riasenku, tak akoby som ani žiadne riasy nemala. A preto bez riasenky ani na krok.

Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Definition Effect
Podobne ako u Katky, aj u mňa sa predĺženie konalo. Mám s ním približne rovnakú skúsenosť ako ona. Tiež mi počas dňa riasy máličko klesli, ale predĺžené ostali a dĺžka sa mi pozdáva. Iný názor mám na aplikáciu. Mne sa teda nestalo, že by mi niekde ostal odtlačok. Kefka tejto riasenky je objemovo menšia, šikovnejšia a pravidelne usporiadané štetinky perfektne rozčesávajú riasy. Naberajú polyméry v kombinácii s mastencom (TALC), čo vytvorí na riasach akúsi nadstavbu a riasy ostávajú pekne predĺžené.

Karnaubský vosk, syntetický včelí vosk, mikrokryštalický vosk (opäť tá syntetika) a ricínový olej pomáhajú udržať pružnosť. Ricínový olej (RICINUS COMMUNIS SEED OIL) s pantenolom - v tejto riasenke som už pantenol našla - je dobrým prostriedkom aj pre pestovanie rias. Po dlhšom používaní by ste si mali všimnúť zlepšenie ich stavu. Mne ale konkrétne ricínový olej "pomáha" aj dráždiť oči, takže ak ste citlivky, pozor pri nanášaní, inak budete slziť ostošesť. Oceňujem však efekt, jednoduchosť pri manipulácii a aj odličovanie, ktoré bolo naozaj hračkou.
Predĺžovacia riasenka Frais Monde v líčení
Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Waterproof

Tak na túto krásku som bola zvedavá najviac, hoci je najmenej prírodná. Čo som doposiaľ mala riasenky odolné vode, ani jedna u mňa neobstála na vychválenie. Buď som nemohla pohodlne manipulovať s kefkou (o jednej takej sa dočítate nabudúce), alebo nedržali, alebo nerobili s mojimi riasami nič a teda nemalo význam ich používať. Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Waterproof u mňa napravila tomuto druhu produktu reputáciu.

Kefka tejto riasenky už azda ani nemôže byť univerzálnejšia. Špirálové usporiadanie má rovnaké ako predlžovacia riasenka Frais Monde, len štetinky sú dlhšie, zrejme aby dokázali spraviť trošku oblúčik a vytočiť riasy. 

Riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Waterproof
To sa aj deje. Pri takmer nulovej námahe  s nulovým zlepovaním dám s jedinou vrstvou riasy do jediného požadovaného smeru - rovno a nahor. Takto nekomplikovane som sa ešte s riasenkou odolnou vode nikdy nelíčila. Chválim, chválim a chválim.

Riasenka pre líčenie odolné vode aplikovaná na riasach
Čo niektoré dámy nepoteší a malo by, je odolnosť. Riasenka Frais Monde je odolná nielen voči vlhkosti, hmle, dažďu či spŕške kvapiek termálnej vody, ale aj voči odličovačom. Obyčajná micelárna voda ju neodstráni, dokonca ani neobyčajná micelárna voda značky Bioderma. Nekompromisne musíte vziať dvojfázový odličovač na riasenky odolné vode s olejom

A tu som si overila aj pravdivosť druhého tvrdenia výrobcu - že extrakt z riasy čepelatky (LAMINARIA DIGITATA EXTRACT) naozaj bráni dehydratácii rias. Aj vo vlhkom prostredí, ktoré paradoxne najviac vysáva z tela vodu, majú riasy akoby ochranný film a po odlíčení neostávajú suché ani krehké ako po iných riasenkach. Ja som sa teda s riasenkou nemala zatiaľ šancu ktovieako dlho máčať vo vode. Som ten druh plavca, ktorého keď hodíte do vody, vráti sa po dne, takže ani nemá zmysel ma do tej vody posielať. :-) Dnes som s ňou akurát dobre zmokla v búrke a nerozmazala sa. Ale určite ju niekedy otestujem v saune a uvidíme, či tú vlhkosť znesie. Podľa mňa áno.

A kozmetický súboj vyhráva...

Riasenka Frais Monde odolná vode. Nikde som o nej nečítala a teda ma vonkoncom teší, že som jej dala šancu. Ak potrebujete riasenku na leto k vode, máte tip.

Na druhé miesto dávam predlžujúcu riasenku pre jej dobrú kefku a za to, že do bodky splnila, čo sľubuje. Mínusom je akurát ricínový olej, ktorý neznesie každé oko.

Na poslednom mieste by sa umiestnila paradoxne najpredávanejšia riasenka Frais Monde a to objemová. Verím, že na normálne vytočených (nie rovných) a riasach robí lepší efekt. Na moje rovné "chumáče" ale nestačila. Hoci zasa nemôžem povedať, že by efekt nebolo vidieť. Objem robí, o tom nepochybujte. Aj fotografia bez a s líčením hovorí za seba.


Ak chcete vyskúšať naozaj super produkty Frais Monde, značka má úplne perfektné parfumované oleje a účinnú pleťovú kozmetiku. Najviac sa mi páči vlasová kozmetika, čistiace masky, hydratačné produkty z radu Hydro Bio Reserve a produkty pre suchú, citlivú a poškodenú pleť Bio Defense Skin. Vrelo odporúčam. Nebudete banovať.

Už ste od Frais Monde niečo mali? Aké máte skúsenosti s touto značkou?
ZDIEĽAJTE:

7 komentárov :

  1. Len trošku a budeme mať viac ;)
    Ja a riasenky, to býva občas tragédia, moje riasy sú asi podobné ako Tvoje a potrebujem hlavne vytočiť a zvýrazniť. Každopádne riasenky vyzerajú zaujímavo a chválim fotky, sú krásne!
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Frais monde značka sa mi páči a špirala vyzera dobre ja riasy tiež nemám veľmi dlhe takže tiež niekedy vyhľadávam riasenku čo mi zapasuje a väčšinou mam šťastie v avone alebo oriflame aj keď nie su take prirodne:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Frais Monde je super značka. Len škoda, že je stále relatívne neznáma. Mohla by mať viac reklamy. V Avone ja šťastie nemám. Čo som mala odtiaľ riasenky, všetky sa mi otláčali a jedna mi dokonca tak opadávala do očí, že ma až pálili. Jedine Mega Effect mi sedela, len som si na ňu musela dlhšie zvykať pre tú kefku. Inak nebola zlá. :-) Od Oriflame som riasenku zatiaľ nemala.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Som rada, že som prvá, kto ťa o nej informoval. :-) Vrelo odporúčam produkty tejto značky. Najmä parfumované oleje sú veľmi obľúbené. Majú veľkosť ideálnu do kabelky, dobrú cenu a na prevoňanie stačí pár kvapiek, takže balenie vydrží aj pol roka. Aj pleťová, vlasová a dekoratívna kozmetika je fajn.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes