Soaphoria - ako dopadla prírodná kozmetika v skúške

Vyskúšala som vzorky a balzam Soaphoria. Ako dopadla prírodná kozmetika v skúške?

Už to bude pomaly 10 mesiacov, čo mi prišla domov škatuľka krásy a v nej produkty i vzorky na vyskúšanie. Niektoré vecičky z tohto boxíka som minula hneď, niektoré čakali na svoju príležitosť. Dnešný článok venujem len jednej značke a bude to práve spomínaná Soaphoria.

Boxík si možno pamätáte. Ak nie, osviežte si pamäť článkom Babičkina záhrada - kozmetická škatuľka prekvapení. Išlo o výhradne prírodnú kozmetiku a škatuľku s náhodným výberom produktov pripravil eshop Babičkina záhrada. V boxe boli len dve veci od Soaphorie, no keďže som v tomto obchode neskôr kupovala med a iné dobroty, dostala som ešte ďalšie vzorky

O pochúťkach si môžete prečítať v článku na blogu NewBridget, na tomto mieste sa teraz dozviete o produktoch značky Soaphoria. 

Celkovo som vyskúšala jeden balzam na pery a celkom 4 vzorky produktov Soaphoria.

Soaphoria sprchovacia pena Levanduľové pole

O tejto vzorke viete, že ma príliš nenadchla. Bolo to však tým, že som sa rozhodla ju použiť ako penu do kúpeľa. Na obale sa totiž písalo o obidvoch možnostiach využitia a podľa všetkého som si zvolila ten menej šťastný. Pena sa rozplynula vo vani pomaly a na pokožke som jej účinok nepostrehla. Cítila som iba krásnu vôňu.

voňavá Soaphoria sprchovacia pena Levanduľové pole
Prečo som sa rozhodla použiť penu práve do kúpeľa? Sprchovacia pena Soaphoria obsahuje hodnotné oleje ako olej zo sladkých mandlíolej z hroznových semien a borákový olej. Tie krásne pokožku zvláčnia a ochránia pred vysušovaním. Tým dôvodom zmeny plánu bol ďalší z obsiahnutých olejov - kokosový olej, ktorý sa mne nesmie v koncentrovanom stave ani omylom dostať na tvár a problém mi spôsobuje tiež v partiách náchylných na tvorbu akné.

Azda by sa bol zvláčňujúci účinok prejavil pri použití v sprche, väčšom množstve peny vhodenej do vane, alebo keby bolo menej vody vo vani. Tipujem to prvé alebo druhé, pretože ja pri kúpeli veľa vody nespotrebujem. Aspoň jedna výhoda väčších žien. :-) V každom prípade môžem dosvedčiť, že kúpeľňa naozaj voňala ako levanduľové pole. Pokiaľ sa chcete cítiť ako v Provensálsku, vyskúšajte šumivé bomby do kúpeľa alebo peeling. Bomba je už na mojom nákupnom zozname.

Verdikt: Neviem určiť, či je pena dobrá. Ako pena do kúpeľa sa pena neosvedčila, no pri sprchovaní by som jej (nebyť pre mňa problémového oleja) šancu dala. Ja by som si ale zvolila inú vôňu. Možno čokoládovú. To by bolo niečo pre mňa. :-)

Sprchovacia pena v plnom balení momentálne nie je skladom, no pokiaľ si dobre spomínam, stála okolo 8 EUR a balenie obsahovalo 255 ml.

Soaphoria čistiaca pena na normálnu pleť

Moju mienku o penách a ich účinnosti poopravila pena na čistenie pleti, ktorá na prvý pohľad vyzerala úplne rovnako ako tá sprchovacia pena. Čistiaca pena Soaphoria na čistenie normálnej pleti obsahuje extrakt z plodov barbadoskej čerešne (acerola alebo MALPIGHIA EMARGINATA FRUIT POWDER), výťažok z kvetu lipy, levandule, glycerín a podiel olejov ako jojobový a olej zo semien hrozna kombinovaný s prírodnými detergentmi. Predsa nám ide o vyčistenie tváre a musíme nečistoty zmáčať. 

Čistiaci efekt bol dobrý. Síce som cítila potrebu tvár ešte dočistiť micelárnou vodou, no na prírodnú penu to vážne nebolo zlé. Ak by som v niektorý deň nebola nalíčená mejkapom, určite by stačila aj pena. Pri čistení pleti som cítila príjemnú kvetinovo - ovocnú vôňu (viac kvetín = vôňa čistoty) a na pokožke sa pena dobre rozplývala. Dráždenie pleti bolo minimálne, vysušovanie som nezaznamenala.  Pre ešte väčšiu efektivitu som ju vmasírovavala mojou sonickou kefkou.

Čo by som pene vytkla, boli drobné čiastočky, ktoré neboli dobre roztopené a rozptýlené v obsahu, teda nevytvorili úplne hladkú penu. Predpokladám, že šlo o perličky jojobového oleja. Toto ale nie je chyba obchodu. Môže za to výrobca a jeho zrejme nie dosť dôsledný postup pri výrobe.

Soaphoria čistiaca pena na normálnu pleť - nerozpustené čiastočky
Verdikt: Ja by som teraz do plného balenia asi neinvestovala, nakoľko v lete potrebujem niečo ľahšie na moju zmiešanú pleť. V zime by som kúpu zvážila.

Čistiaca pena v plnom balení stojí 12,50 EUR a balenie obsahuje 125 ml.

Soaphoria telové suflé - Romantická ruža a Čistá krása

Na prírodné telové mazadlá ja nie som. Väčšinou totiž obsahujú vyššie spomínaný kokosový olej. Ani tento produkt nie je výnimkou. Telové suflé Soaphoria Čistá krása je zmesou kakaového masla, bambuckého masla, kokosového oleja, olivového oleja. Suflé neobsahuje žiadnu parfumáciu a jediné, čo z neho budete cítiť najviac, je jemná vôňa kakaového masla. Ak nemáte alergiu na kakao a orechy, budete ho milovať. Mne sa jeho prírodná vôňa veľmi páči.

Keby som však mala investovať a myslieť na vyššie pôžitky zmyslov, už by som si radšej kúpila telové suflé Romantická ruža, kde bol kvôli vôni pridaný aj extrakt z kvetov damascénskej ruže a extrakt z ružového dreva. Oba extrakty sú výborné antioxidanty a majú nádhernú ružovú vôňu. Suflé vonia ako romantická kytica čerstvo odrezaných čajových ruží a ja som sa doňho úplne zamilovala. Ja ružičky môžem a toto je naozaj paráda.

Soaphoria telové suflé a jeho rýchle topenie sa na pokožke
Telové suflé sa pri styku s pokožkou topí a mení sa na niečo olejové. Prvé známky topenia vidíte na mojom lesknúcom sa prste. Olej sa dobre dobre sa rozotiera, no mňa nadchýňalo už naberanie suflé na prsty. Tá maslová konzistencia ma dostala. Úplne ako prepustené maslo. Doba vstrebávania je primeraná. Ak máte radi oleje, užijete si aplikáciu, pretože sa dá pokožka aj pomasírovať. Pripravte sa však na to, že sa nebudete môcť obliecť hneď. Aspoň pár minút počkáte. Inak super.

Žiaľ, moje použitie suflé bolo možné jedine na ruky a na nohy. Čistým neparfumovaným som si natierala chodidlá, aby sa rýchlejšie regenerovali. Nehovorím, že to bol super nápad. Suflé sa lepšie vstrebáva na jemnej pokožke než na ploche s tvrdou a namáhanou kožou. Tvrdé dlane a tvrdé chodidlá po ňom ostávajú dlho mastné. To ružové mi bolo ľúto dávať na nohy. Naozaj krásne vonia a moje ruky (s výnimkou dlaní) sa zaň poďakovali. Na chrbte rúk bolo vstrebanie takpovediac bleskové a mastný finiš znesiteľný. Ani by som to nenazvala mastnotou - bol to skôr taký ochranný film. Z bezpečnostných dôvodov som však musela vždy na ruky navliecť rukavičky. Keby som sa nebála, namažem sa celá, ale pre ten kokos to naozaj nejde. 

Verdikt: Pokiaľ nemáte problém s ingredienciami, vrelo suflé odporúčam. Krásna vôňa, primeraná cena, jemná pokožka.

Telové suflé v plnom balení stojí 7 EUR a balenie obsahuje 150g.

Soaphoria organický balzam na pery ružový


Ako som už spomínala, balzam od Soaphorie má príjemnú ružovú farbu, ktorú mu poskytli obsahové ingrediencie - opäť extrakt z damascénskej ruže a extrakt z jabĺčka, no žiadny pigment a teda nefarbí. Spočiatku som nevedela, či si na ružovú príchuť zvyknem, ale potom sa mi vybavil ružový balzam, ktorý som mala ako malé dievčatko v škôlke. Ani ten nefarbil, no mal presne túto vôňu i "čajovú" chuť. Takže nakoniec ma balzam Soaphoria zaviedol do obdobia detstva. :-)

Soaphoria organický balzam na pery ružový a jeho sympatická ružová farba
V obchode Babičkina záhrada síce momentálne nemajú ružový, majú však kakaový, medovkový, lipový, ovocný, medový, levanduľový, citrusový i vanilkový. Ostatné balzamy Soaphoria budú istotne rovnako skvelé ako ružový. Ja si robím zálusk na medovkový.

Prečo som ho ešte neminula? Ja tento balzam aplikujem poskromne. Prstom a vo veľmi malom množstve, ktoré mi však úplne stačí. Nemám suché pery. Tak ako nanášam prstom balzamy Balea (preto mi ani tégliky nevadia) a iné balzamy s obsahom kokosového oleja. Ak to preženiem a rozmažem organický balzam okolo pery, spravia sa mi zahnisané vyrážky. V mojom prípade sa teda náhlenie nevypláca. No ja už som zvyknutá, poznám sa a už viem vystihnúť to správne množstvo, ktoré nespraví šarapatu. :-) 

Verdikt: Balzam určite miniem až do konca a ešte si ho niekedy kúpim. Aj keď obsahuje kokosový olej. Ak nebude ružový, kúpim si medovkový. Už len pre tie krásne prírodné vône a celkom v pohode cenu ho odporúčam.

Balzam má hmotnosť 5 gramov a stojí 2,90 EUR.

Je ťažko povedať, ako by táto kozmetika pôsobila z dlhodobého hľadiska. Ja som mala len vzorky. No je to čistá príroda a telo ju podľa mňa určite berie lepšie než syntetické zložky. Ak teda nemáte alergiu na žiadnu z nich a chcete vyskúšať niečo prírodné, slovenské, ekologické (produkty sa predávajú v skle, ktoré s kozmetikou nereaguje, je recyklovateľné a obaly sú vratné), hor sa na produkty Soaphoria.

Ďakujem obchodu Babičkina záhrada za možnosť vyskúšať túto značku.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. tak po tom medovkovom balzame na pery idem aj ja mam rada bylinkove ale mam taku zasobu že už sa musim krotiť a najprv pomíňať:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tá sprchovacia pena ma celkom zaujala. Škoda, že ten pokus s penou do kúpeľa nevyšiel, no na sprchovanie môže byť fajn. Mne teda kokosový olej neprekáža. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som mala svojho času balzam na pery tuším lipový a teda jednak mi smrdel nenormálne a dvak ma na perách štípal :( Účinok bol v pohode, ale posunula som ho... do smetiaka :D
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neroztopene ciastocky sa nachadzaju aj vo verzii cistiacej peny pre mastnu plet. Ta ale jojobovy olej neobsahuje, ale tiez si myslim, ze to bude nejaky druh oleja. Balzam na pery velmi nesetri. Ja som mala lipovy a velmi skoro sa mi pokazil. Pripomenula si mi vsak, ze by som si znovu mohla objednat kozmeticku skatulku z Babickinej zahrady :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som so Sopahoriou zatiaľ mala len pozitívne skúsenosti, či už som mala telové suflé (citrusová bomba, fakt to bola bomba) alebo masku na tvár Herbaphoria (ešte teraz krochkám blahom). Jedna sprchová pena ma čaká pripravená v skrinke, tak uvidíme ako sa osvedčí, tiež plánujem skúsiť aj do vane :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes