Sonická kefka na čistenie pleti Silvercrest Sonic Facial Cleansing Brush


O sonických kefkách sa už toho popísalo veľa a väčšinou sa názory zhodnú v jedinom bode. Kto ich skúsil, ten hovorí, že má význam zaradiť ich do dennej rutiny. Tak sa stalo aj mne. Od priateľa som pod vianočný stromček dostala sonickú kefku Silvercrest Sonic Facial Cleansing Brush. Aby nebolo informácií primálo, podelím sa aj ja o svoje skúsenosti.

Elektronika väčšinou dostáva priestor na mojom druhom blogu NewBridget.blog.cz. Musím ale podotknúť, že som väčšinou písala o pomocníkoch do domácnosti a na prácu. Produkt, o ktorom bude reč dnes, priamo slúži kráse, sprevádza môj každodenný čistiaci rituál a preto bude jeho miesto práve tu.

Možno sa čudujete, že prečo Lidl. Úprimne? S priateľom nám nikdy nezáležalo na tom, aby sme pred druhým hrali "formu" a tvárili sa, že si kupujeme niečo drahé. A čo, že budem vedieť, že sonická kefka je z obchodného reťazca Lidl a že budem poznať jej cenu z katalógu? A čo, že nestojí 100 EUR ale len 30? To nevadí. Na elektroniku (a väčšinu vecí potrebných v domácnosti) máme rovnaký názor. Keď niečo chceme, rozhodujeme sa podľa parametrov, ako je 1. kvalita spracovania, 2. príslušenstvo, 3. variabilita, 4. funkcie, 5. inovácia, 6. energetická náročnosť, 7. využiteľnosť, 8. adekvátnosť ceny.

Pozriem na obal, zapnem prístroj a cítim, aký silný má motor, či má kvalitné príslušenstvo a je to šikovná vec. Nepotrebujem ani najnovší model. Zalovím pokojne aj o jednu triedu nižšie a ušetrím. Tak sa pozrime, ako moje predstavy spĺňa sonická kefka Silvercrest.

Kvalita, príslušenstvo a funkcie

Už na prvý pohľad vidieť, že prístroj Silvercrest nie je nejaký lacný šmejd, ktorému už mesiac po používaní vybledne farba a praskne rukoväť. Ktorému dvakrát prehodíte kefky a už sa tam niečo zlomí. Jemnejšie časti nástavcov sa neohýbajú. Tento plast je hrubý, vyzerá pevne a šípim, že aj čosi vydrží. Podľa mňa ho budem mať doma aj o pekných pár rôčkov nepoškodený a neopotrebovaní. Ale nebuďte prekvapení, keď budete meniť nástavce. Nejde to ľahko a budete potrebovať aj trošku silu. Neotáčame ním, nelomcujeme, nerobíme trhavé pohyby, len nástavec kolmo vytiahneme.

kvalita spracovania i batérie sonickej kefky SilverCrest je slušná, len tak sa nezničí
Na batériu Li-Ion s 500mAh 1,85Wh síce niektorí z Vás budú pozerať nedôverčivo. Však naše smartfóny majú 2000mAh, no vezmite si, že smartfón beží v non-stop prevádzke, batéria musí uživiť jadro, na ktorom bežia vždy minimálne 4 aplikácie (a kto má datový balík, tomu často aj 20 a potom sa ľudia čudujú, že musia stále dobíjať mobily) a v jednom kuse sa s tým mobilom čosi robí. Sonická kefka sa používa 60 - 120 sekúnd denne. Na jedno nabitie vydrží 40 použití. Ak ju teda raz nabijete, tak vám vydrží cca mesiac a pol. Ja ju používam raz denne a od Vianoc som ju nabíjala raz. A ani to som si nie istá, či ju už bolo treba nabíjať. Takže slová výrobcu sedia.

Sonická kefka na čistenie pleti Silvercrest má aj ďalšie príslušenstvo. Ako ste pochopili, je nabíjacia, takže musí mať aj nabíjaciu stanicu. Tento stojan je ružový rovnako ako kefka. Márne budete v korýtku hľadať nejaký pliešok alebo port. Márne obrátite kefku všetkými smermi. Ani plastový povrch kefky nie je nikde "prederavený", aby sa doňho niečo strkalo. Dobíja sa indukčne. Čiže postavíte kefku na stojan a ona sa pekne nabije, hoci na to nemá žiadne otvory.

sonická kefka na čistenie pleti Silvercrest má vo výbave púzdro a nabíjaciu stanicu
Neporušenosť povrchu má pridanú hodnotu. Sonická kefka Silvercrest je vodeodolná. Pokojne s ňou vlezte do sprchy. A nebusíce sa báť ju vložiť do púzdra s ešte vlhkým kartáčikom, ak sa ponáhľate. Žiadny skrat nehrozí.



Z ruky vám tiež nevypadne, pretože predná strana má zdrsnený povrch a biely plast je na dotyk ako keby pogumovaný. Nešmýka sa. Je na ňom tlačidlo pre zapínanie i zmenu jednotlivých režimov a kontrolka. Podľa nej viete presne, čo kefka robí.

na lacný produkt z obchodu Lidl by ste asi nečakali až takú technológiu, funkcie milo prekvapia
Kefka v stanici stojí bezpečne. Nevypadáva ako keď sa do nej trošku drgne. Keď sa sonická kefka Silvercrest nabíja, kontrolka je vysvietená načerveno a bliká. Až bude nabitie ukončené, bude svietiť natrvalo bez blikania. A nebojte sa, že nabíjanie prešvihnete. Prístroj je ochránený pred príliš dlhým nabíjaním a keď sa akumulátor nabije, nabíjanie sa automaticky zastaví.

Kontrolka môže svietiť a blikať i na modro a zeleno. Keď tlačidlo zapínania stlačíte raz, vysvieti sa na zeleno, druhým stlačením bude svietiť modré svetlo. Tretie stlačenie zmení svetlo na blikajúce zelené svetlo, štvrté na blikajúce modré svetlo a piate kefku vypne. 

Čo to svetielko znamená? 

1. zelené neprerušované = jemné čistenie pleti, prístroj jemne a pomaly vibruje, štetinky šetrne čistia pokožku, toto čistenie sa hodí na citlivú plet 
2. modré neprerušované = prístroj vibruje rýchlejšie a vy cítite väčšiu účinnosť čistenia, tento mód je dobrý pre hĺbkové čistenie pleti
3. zelené blikajúce = prístroj vibruje prerušovane a na pokožke môžete vnímať jemné pulzujúce pohyby štetiniek - je to super na záver čistenia, keď po čistení pleti idete aplikovať nejaké sérum, lebo tým otvoríte póry a podporíte prekrvenie
4. modré blikajúce = aj tento mód otvára póry a rýchlejšie pulzné vibrácie sa perfektne hodia na masáž na telo, keď idete dávať trebárs niečo proti celulitíde

Ako sonická kefka Silvercrest čistí pleť

Ak som sa cez deň líčila, alebo sa veľmi lesknem, používam  2. a na záver veľmi krátko 3. mód. Pokiaľ som mejkap nemala a nemám extra znečistenú pleť, používam 1. a 3. režim. No ak cítim, že je akási náchylná na podráždenie, tak ten tretí radšej vynechávam.

Ku kefke dodal výrobca Silvercrest tri nadstavce. Dva sú ružové a ten tretí biely je na dotyk jemnejší. Ten sa používa na citlivú pleť. Kým si na takéto čistenie zvyknete a nadobudnete správny cit v rukách na regulovanie sily pritlačení štetiniek k pokožke, začnite radšej s bielym. Je to istota.

sonická kefka na čistenie pleti Silvercrest a jej tri nadstavce
Kruhové nástavce sa počas používania kefky nekrútia celé, točia sa len štetinky a prístroj jemne vibruje. Tým sa dosahuje vysoká efektivita čistenia pórov pri minimálnej námahe. Štetinky dobre prenikajú do pórov a práve tá vibrácia pomáha lepšie z nich dostať zbytky mejkapu a kožného mazu. Ja som mala pocit, že mi tá kefka cez póry na nose vbehne až niekde do nosných dutín. :-) Úprimne, na toto som si musela najskôr zvyknúť, nebolo mi to na začiatku úplne príjemné. Ale výsledok stál za to.

Aby ste vyčistili a premasírovali pleť, jemne pritlačte štetinky kolmo pokožke a rukou vykonávajte krúživé a ťahavé pohyby. Výrobca odporúča zdola nahor, ale ja by som skôr povedala, že bude lepšie sledovať pohyby, ako keď si natierate pleťový krém. Vtedy sa robí na tvári akýsi motýľ. Jeho stredom je nos a od nosa idete do strán krúživýi pohybmi. To mi príde ako efektívnejšie čistenie. 

Čím a ako treba pleť čistiť, som objasnila v článku so zásadami správneho čistenia a starostlivosti o pleť. V tejto činnosti vám kefka môže veľmi pomôcť. Ja  kefkou a jej jemným masážnym režimom (3. mód) zvyknem snímať z pleti pleťové masky a každý večer s ňou po odlíčení čistím s pomocou gélu pleť. Nemalo by sa s ňou však nikdy pracovať nasucho. Buď navlhčite tvár, natrite ju čistiacim produktom, napeňte a navlhčite kefku a potom čistite, alebo navlhčite tvár, navlhčite kefku, naneste produkt na ňu a tak čistite. Aj keď dávávate masku z tváre, aj vtedy kefku navlhčite a nezabudnite ju po použití opláchnuť pod tečúcou vodou a nechať vychnúť. Aj keď sú vlákna zrejme syntetické (myslím, že sú) a mikróby ich nebudú ľúbiť, nepotrebujeme na ich zbytky produktov.

Po každej partii by ste nemali kefkou prechádzať viac ako 15 sekúnd. Každé líce a čelo potrebujú cca 15 sekúnd, nosu a brade stačí polovica. To je dokopy 60 sekúnd. Aby ste sa lepšie naučili časovanie, prístroj má časovač. Po 60 sekundách sa sám vypne. Ak by ste na nos a bradu chceli dlhší čas, tak radšej ešte zapnite masáž, no nejako to nepreháňajte. Pokožka je tam jemná a určite nestojíte o začervenanie.

Ešte jedna zásada. Nikdy kefkou nezachádzajte príliž blízko k očiam a ak máte citlivú pleť, na citlivé partie používajte len biely nástavec. Ja sa priznám, že som hneď na začiatku urobila riadnu hlúposť. Mala som síce biely, ale na vrchnej časti líc som pritlačila viac a zašla trošku bližšie k očiam. Výsledkom bola pleť, ktorá bola drsná na dotyk a suchá, možno zodratá. Takže toto nerobte.

A pokiaľ chcete byť dôslední ako ja, ružové nástavce si označte na druhej strane, trebárs fixkou. Na telo nikdy nepoužívam ten nastavec ako na tvár. Aj keď používam čistiace gély bakteriálna flóra na tvári je predsa len iná ako na tele. 

Skladovanie kefky

Kefka má jednu nevýhodu. Respektíve ona nie, ale nástavce áno. Ako ste pochopili, sú jemné. Ak teda kefku položíte a ony sa niečoho dotýkajú, stratia tvar a budú neforemné. 

 
Aby vám nástavce slúžili dlho a nestalo sa z nich toto, nie je z nej nutné tie nástavce zakaždým snímať, ale kefka by mala stáť. Keď sa vám toto stane so štetinkami, navlhčite nástavec, prstami jemne narovnajte štetinky a až potom ho používajte, inak nebude mať čistenie až taký efekt, keď budú uľahnuté.
 
Kefku inak pokojne môžete uchovávať na stojane. Ona v ňom pekne sedí. Len po nabití kefky radšej vypnite zástrčku zo zásuvky a zastavte prívod elektriny. Akumulátor síce nemá pamäť na nabíjania, no načo stále nabíjať a skracovať životnosť, nie? 

A snažte sa  držať nabíjaciu stanicu mimo pary i vody. To by bolo nebezpečné. Pokiaľ ju chcete mať v kúpeľni a používať ju ako stojan, ja by som vám poradila trik. Vezmite zatvárací sáčok, skrúťte šnúru, vložte ju celú do vrecka a zatvorte. Prívod elektriny k základni to síce extra neochráni, ale šnúra nebude prekážať a to vrecúško predsa len ochráni jemné časti, ktoré by mohli časom korodovať. Ja som však toto poriešila ešte inak.

Mám vedľa umývadla stojan, v ktorom som predtým mávala tekuté mydlo. A keďže má moje obľúbené mydlo (mám z neho hojné zásoby) taký krásny obal, kašlem na prelievanie. Mávala som na stojane osviežovač vzduchu a teraz je to miesto pre moju kefku.  


Kefka je pekne kolmo, nastavec je chránený pred dotykom s okolitými predmetmi a má možnosť prirodzene vyschnúť na vzduchu. Nabíjaciu stanicu mám v inej miestnosti. Aspoň mám kefku pri nabíjaní pekne na očiach.

Môj názor na sonickú kefku Silvercrest 

Čistenie touto kefkou je účinné a vnímam obrovský rozdiel medzi tým, ako moja pleť vyzerala predtým a ako vyzerá teraz. Počet čiernych a bielych bodiek sa zredukoval na minimum a akné už nemávam v takej podobe ako kedysi. Ona tá pleť síce nebola taká hrozná ani pred sviatkami, kozmetika dostatočne zaberala ako prevencia, no od Vianoc sa pleť s denným používaním kefky ešte viac zlepšila. A to ju používam len večer. 

Ružový nástavec konečne zatočil s akné na chrbte. S tými vyrážkami som síce bojovala a vedela som ich potlačiť v prvom štádiu začervenania, no nebolo to ešte ono. Klasická kefa na chrbát pri sprchovaní úplne nestačila na prevenciu. Vždy sa niekde nejaký pór upchal. Teraz z času na čas poprosím priateľa, aby mi sonickou kefkou pochodil po chrbte a tie póry sa (zdá sa) konečne spamätávajú. Priamo na akné ani na podráždenú by sa používať nemala. Je to - opakujem - prevencia.

Ružový kartáčik mi tieť pekne dopomohol k farebnému zjednoteniu pleti. Na mojej pleti totiž funguje aj ako jemný peeling. Inak viac používam ten biely. Na svoje pigmentové škvrny teraz navyše skúšam novú kozmetiku (menej upchávajúcu póry) a mám pocit, že hoci pôvodne nerobila až také zázraky, teraz sa to s používaním kefky na takú jemnú mikromasáž dosť polepšilo. No však uvidíte v recenzii. 

To, že môžem kefku používať aj na telo a že s ňou môžem kedykoľvek cestovať vďaka púzdru, kam si ten nástavec navyše pekne vložím, to vnímam ako ďalšie veľké plus. Veľká variabilita a vďaka výbornej výdrži batérie aj využiteľnosť produktu ma motivuje k dennému používaniu prístroja. 

A jeho cena? Už na začiatku som napísala, že obchod Lidl produkt nepredražil. Cena sonickej kefky na čistenie pleti Silvercrest bola bez pár centov len 30 EUR. To je podľa mňa celkom v pohode cena na produkt, ktorý sa používa každý deň a ktorý čistí efektívne.

Update 8.4.2016

Pre pokoj mojej duše i duše tých, čo kefku majú (či budú mať), som zisťovala, ako je to s objednávaním náhradných hlavíc. Napísala som na zákaznícku podporu hoyer@lidl.sk, odkiaľ mi odpovedali, že hlavice sa dajú dokúpiť cez servisné stredisko. Skontaktovali ma s pracovníčkou, ktorá ma informovala o možnostiach. Náhradné diely sa posielajú z Nemecka na adresu k vám domov. Aktuálna cena 4 náhradných hlavíc (môžete si vybrať, či chcete 4 nástavce na citlivú pleť, 4 klasické alebo dokonca bývajú aj hubičkové, tiež 4 ks) je 12,99 EUR, samozrejme vrátane poštovného. To je podľa mňa primeraná cena. U iných výrobcov dáte za 2ks 7 EUR a musíte ísť po ne do obchodu alebo platiť poštovné navyše.


vlastník fotografie: Lidl.sk, zdroj
V letákoch žiaľ vídam sonickú kefku len ojedinele a zrejme si na ňu budeme musieť ešte počkať, ale ja by som na vašom mieste určite sledovala ponuku. V nej sa objavujú aj iné zaujímavé kúsky. Napríklad budúci týždeň ide byť v Lidli zubná kefka, ku ktorej sa dá kúpiť aj veľa nadstavcov, ide tam byť aj epilátor a tiež blogerkami chválená sauna na tvár. Do výplaty ďaleko, takže asi budem čakať (na kefku a saunu mám zálusk), určite by som sa ale nebránila v budúcnosti vyskúšať niečo ďalšie. Záruka na prístroje je dlhá a vždy si ich môžete poriadne popozerať, aká je kvalita a tiež vyskúšať. 
 
Čo viem z počutia, v Lidli neboli nikdy problémy s vrátením tovaru. Doma máme z Lidlu aj mikrovlnku a raclette gril. A aj iné veci mám. Mikrovlnka nám slúži hádam už zo 5 rokov a gril, to vám je tiež paráda. Ak budete chcieť, niekedy ho nafotím a napíšem o tom recenziu na NewBridget. Možno budeme grilovať už budúci víkend. To vás bude tiež zaujímať a slinky sa vám budú zbiehať, keď uvidíte, čo všetko sa dá na tom ukuchtiť. :-) Ale o tom nabudúce a na inom mieste.

Update 20. 2. 2017

Hlavice k sonickej kefke majú svoju životnosť, preto som i ja ešte v lete uskutočnila nákup nových hlavíc cez email a servisné stredisko. Kefku veselo používam ďalej a aj dnes po roku mi stále dobre slúži. Ako objednávka v auguste minulého roka prebehla, sa dozviete v článku Lidl a objednávka náhradných hlavíc k sonickej kefke Silvercrest.
ZDIEĽAJTE:

12 komentárov :

  1. Vdaka za typ. Budem sledovat ponuku. Pravdu povediac voci pouzitiu na tvar mam predsudky kvoli mechanickemu drazdeniu, no pouzitie na chrbat ma zaujalo. Tak mozno zmenim nazor aj na tvar. Ja mam z Lidlu pristroj na pedikuru je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som pozerala letak a zubna kefka v ponuke je elektricka. Ak rozmyslas o tomto type zubnej kefky odporucam radsej sonicku, ktora je setrnejsia voci dasnam aj sklovine.

      Odstrániť
    2. Tiež by som radšej sonickú kefku. Chcela som pôvodne ísť a pozrieť priamo, čo je tá kefka zač a čo dokáže, lebo z katalógu či webu sa človek aj tak veľa nedozvie. A pokiaľ by bola jedna rozbalená, aj štetinky mám v pláne pozrieť. Nechcem nič tvrdé ani drsné. Posúdim, keď ju uvidím. Ale určite si ju pôjdem minimálne obzrieť. :-)

      Odstrániť
  2. Lidl má skvelé produkty a sama mám v domácnosti veľa ich elektroniky :))

    Elektrickú zubnú kefku mám, hoci nie z Lídlu a odporúčam. Dá sa kúpiť aj na parfums do 20€ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež som si ju chcela na tvoje odporúčanie kúpiť, ale bola som nedočkavá a nechcelo sa mi čakať kým sa v Lidli objaví, tak som si takmer podobnú sonickú kefku skoro v rovnakej cene kúpila na alze, používam ju zatiaľ len pár týždňov a zatiaľ som veľmi spokojná...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak na toto si ma celkom "namotala" :D len som sa nedocitala, ci sa daju dokupovat nahradne hlavice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahojky. No to práve neviem. Ten katalóg zo zimy, kedy bola sonická kefka v Lidli, už nemám a priateľ si nespomína. Ale podľa mňa sa budú dať kúpiť. Však aj na rôzne iné spotrebiče predávajú kadejaké príslušenstvo. Či už ide o potreby pre kutilov (brúsky, vŕtačky, DIY vychytávky), alebo šlo o zubné kefky, vždy sa to objavilo v ponuke. Písala som do Lidlu a pýtala sa, či sa objaví kefka najbližšie. Tak ak mi odpíšu, rovno sa popýtam aj na tie náhradné hlavice. Vďaka za otázku.

      Odstrániť
  5. Zní to zajímavě :) O Sonických kartáčcích na obličej už jsem pár recenzní četla, ale žádná nebyla tak podrobná (a to hlavně z toho technického hlediska), jako ta Tvoje :) Až jsem se místy v těch technických částech trochu ztrácela :D Ale pro někoho, kdo už to má v oku a rozhoduje se o koupi a sleduje jednotlivé parametry, to je určitě super :)

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám z Lidla fén a neviem si vynachváliť :)
    Tieto kefky ma lákajú, veruže jo, ale keďže ja a voda sa moc nemusíme, tak neviem, no... :D
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kefka je tento tyzden po roku znovu v ponuke. Akurat je tentoraz v zelenej farbe :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prosim Vas, napisete mi stranku odkial si mozem objednat nahradne hlavice na sonicku kefu? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Ako som písala v článku v odseku "Update 8.4.2016", treba spoločnosti napísať email na adresu hoyer@lidl.sk. Odtiaľ Vám odpíšu, budú od Vás pýtať číslo modelu kefky a dohodnete sa na objednávke. Je to kvôli tomu, že ide o servisné stredisko, nie e-shop, preto objednávku s Vami vybavia emailom. Ja už náhradné kefky mám. Aj ja som ich objednala týmto spôsobom - emailom. Ako to prebehlo, môžete prečítať v článku http://awards4beauty.blogspot.sk/2016/08/lidl-objednavka-nahradnych-hlavic-k.html

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes