Labello: Lip Butter masielko na pery


Po skúsenosti s predošlým masielkom som nemala veľmi chuť skúšať nový produkt z tejto kategórie. To posledné, čo mám, používam občas, ale nie na pery. Miešam si ho s jedným nevoňavým krémom na ruky. Prečo som si kúpila tieto dve, to už asi tušíte, ak ma sledujete na Facebooku. Ďalšie podrobnosti sa dozviete teraz.

Priznám sa, že táto recenzia sa mi nepíše ľahko a pri tých ďalších to bude asi rovnako. Prepáčte, ak nebudem znieť vtipne a veselo, ako inokedy. Práve prežívam zlé obdobie. Písať ale chcem. Keď píšem, vypínam ostatné a myslím na produkt a na vás. Chcem, aby ste z tej recenzie niečo mali, takže sa sústredím. A druhá príčina je, že vás zasa nechcem sklamať a na čas sa odmlčať. Hoci úprimne, niekedy mám chuť si všetko zbaliť a odísť niekam ďaleko. Ale poďme teda k hodnoteniu týchto masielok. Ony nemôžu za to, ako sa cítim a zaslúžia si článok. Pre svoju pestrosť a pre pestrosť tém na tomto mojom blogu.

Nivea masielka som zakúpila na základe recenzie u Elišky na Aboutcosmetics.eu. Ona má k produktom asi rovnaký postoj ako ja. Keď je niečoho plný internet, nechcem to kúpiť a skúšať ani náhodou. A potom, keď zatúžim po niečom novom a akurát narazím na akciu, viete, kde skončí moje myslenie... A presne tak to dopadlo aj teraz, zasa ma dostala akcia. Od 5. 4. 2016 môžete až do vypredania zásob na Elnino.sk získať pri kúpe produktov značky Nivea a produktov Labello nad 7,15 € krásnu kefu na vlasy. Neviem, aké veľké zásoby kef sú a dokedy bude akcia, no kefa samotná má hodnotu 5,54 € (ak nie viac), takže uznajte, ten nákup bol takmer zadarmo. Vzala som si svoj obľúbený dezodorant (recenzia nabudúce), jeden antiperspirant (vždy doma aspoň jeden musím mať, hoci viac používam dezodoranty), prihodila masielka, ktoré stáli len 2,22 každé a kefa Nivea je moja. Videli ste ju aj na Facebooku.

kefa Nivea, ktorú som dostala na Elnino.sk ako darček k nákupu produktov

Moje skúsenosti s masielkami Labello Lip Butter

Možno sa pýtate, prečo práve spojenie Labello a Nivea. Ono je to tak, že tie isté mazadlá na pery v niektorých krajinách nájdete aj s logom Nivea. Ide o ten istý výrobok a Eliška hovorí, že aj s rovnakým zložením. Zrejme sme boli na Slovensku a v Čechách tak zvyknutí na Labello, že nám už nechceli ten názov vziať. Inak majú Labella rovnaké plechovky ako klasické krémy Nivea.

Plechový obal Labello Lip Butter Raspberry Rosé a Vanilla & Macadamia
Labello Lip Butter Raspberry Rosé a Vanilla & Macadamia

Existujú tri príchute, boli dostupné všetky, tú tretiu som ale nekupovala. Mňa viac zaujali tieto dve. Z ružových malín a vanilkovo - oriešková z makadamiových orieškov.

Keď som prvý krát držala plechovky v ruke, zľaknutie preveliké. Princíp zatvárania i veľkosť úplne totožná s masielkom Balea. Čakala som, že viečko nebude doliehať a robila katastrofálne scenáre. Ale nie, nestalo sa. Zrejme pre väčšiu tesnotu viečka a menej mastnejšiu konzistenciu sa okraj spodného kalíška nezababre a viečko dosadne dobre. No... možno sa pri veľkej "šikovnosti" niekomu predsa len otvorí. Však aj Nivea krém vie narobiť galibu. Ale nie je tam taká veľká pravdepodobnosť ako pri masielku Balea.  

Masielko má pevnú a skôr voskovitú štruktúru. Topí sa až na pokožke a nie už v plechovke. :-) Nerozteká sa naokolo a nezaprplete si od neho všetky prsty.  To je pre mňa veľké plus, pretože hoci to stále nemôžeme nazvať hygienickou aplikáciou, kto by si chcel po každom nakrémovaní pier umývať ruky, že?


Konzistencia Labello Lip Butter Raspberry Rosé a Vanilla & Macadamia

Veľmi pekne vonia jedno i druhé masielko Labello. Vanilkovo orieškové pripomína orieškový dezert s vanilkovým krémom. Viac cítiť vanilku než oriešky, ale je to krásna vôňa, do ktorej by sa zamiloval aj muž. Malinové  masielko mi vonia ako... asi to nebude znieť poeticky ani romanticky... ako sirup Pyrvinium, čo sa dával kedysi deťom proti hlístam a dnes sa nevyrába. Možno si ale niektorí spomeniete. Mal malinovú príchuť, ktorá síce mala od skutočných malín dosť ďaleko, ale voňal sladko a príjemne, takže mamy nemali problém ho naliať do detí, keď bolo treba. Takže toto je taká "pyrvíniová" vôňa malín. Prepáčte, to sa asi v hodnotení vône ozvala moja niekdajšia lekárenská pracovná deformácia. Ono to ale fakt nie je zlá vôňa.

Chuť masielka nemajú žiadnu. Neviem, podľa mňa mohli byť aspoň trošku sladké... čo už. Na chvíľku budete cítiť akurát vôňu, no tá sa vyparí rýchlo. Tak do 5 - 10 sekúnd. Na perách ostane lesku na pery podobný povlak. Len menej lepivý a menej nápadný. Asi taký ako vazelína. Nie je to nič extra hydratačné, ale  zasa ani vysušovadlo, čo pochopíte, keď prečítate zloženie.

Zloženie Labello Lip Butter

Zloženie masielok je také, aké som očakávala od značky Nivea. Mám ešte stále v pamäti povlak na pokožke po použití mlieka do sprchy. Rozhodne teda netvoria prevažnú väčšinu ingrediencie prírodného pôvodu, ako sme si zvykli u značky Balea. Základom nie je rastlinný olej a prírodné vosky, ale parafínový olej a vosky získané s najväčšou pravdepodobnosťou z minerálnych olejov (CERA MICROCRYSTALLINA, PARAFFINUM LIQUIDUM, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE). Ja len, aby ste nečakali prírodu a rastlinky, hoci ja osobne ani na takomto obsahu nevidím nič zlého. Kto má veľmi suché pery, pre toho sú minerálne oleje vhodnejšie než tie prírodné rastlinné. Nevysýchajú, robia perám ochranu, uchytia vlhkosť, nelepia. Len by ste občas takýto balzam mali prestriedať aj s niečím hydratačnejším. Aby mali čo uchytiť.

Aby som ja zasa bola objektívna, z hľadiska komfortu je asi lepší minerálny olej než ťažký a nevysýchavý ricínový olej, po ktorom má človek hodnú chvíľku lepkavé pery i prsty. Zopakujem to ešte raz, ricínový olej nie je zrovna pohodlný na nosenie, lebo môže pery dráždiť, vyvolávať fotosenzitivitu a zhoršovať akné, ak zvyknete mať vyrážky v tesnom okolí úst. Niekomu teda dráždením pery viac vysuší ako hydratuje. Masielka Labello ricínový olej (RINICUS COMUNNIS SEED OIL) obsahujú, ale nie je to hlavný nosič (ako v masielku Balea), len pomocná látka uľahčujúca roztierateľnosť. A na moje šťastie neobsahujú ani kokosový olej. Nič proti nemu, to len ja mám naň alergiu.

Okrem ricínového oleja obsahujú masielka aj bambucké maslo (BUTYROSPERNUM PARKII BUTTER), olej zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL), ktorý som hľadala skôr v masielku Balea (volá sa mandľové a mandle neobsahuje) a nutný glycerín (GLYCERIN), pre splnenie sľubu o hydratácii. S kompletným znením pojmu "12-hodinovú hydratáciu" by som však nesúhlasila. Toto určite balzam Labello - produkt bez akékohoľvek vitamínu a glycerínom písaným niekde na chvoste zoznamu ingrediencií - nesplní. Je to viac ochrana pred vysušovaním než hydratácia.

V masielkach nie sú žiadne makadamiové oriešky, žiadna vanilka, maliny a zrejme ani tie arómy nebudú prírodné. Nejde o výťažky. Masielka sú len aromatizované a nájdete v nich farbivá doplnené nie príliš šťastnou konzervačnou látkou BHT. Pre mňa to moc neznamená, ale pre veľmi citlivé a rozpráskané pery to môže byť nedobrá voľbaAsi tak ako éterické oleje v masielku Balea. Ale tam aspoň nebola konzervačná látka a boli tam vitamíny.

Moje hodnotenie masla na pery:

Textúra: hladká, vosková, pri styku s pokožkou maslová
Krátkodobá účinnosť / efekt (hodnotím pocit): 4, nič ma neruší a nedráždi, len sú tie pery predsa len trošku mastné a masielka by sa mohli lepšie vstrebávať
Premastenie: 4, na perách nechá jemný film, stačí na mierne suché pery
Hydratácia: 3, lepší priemer
Výživa: 3,5 - čakala by som k olejom ešte nejaký vitamín, alebo aspoň rastlinný výťažok
Vôňa: veľmi príjemná, nič nepreráža, no vanilkovo - orieškové pôsobí prirodzenejšie, malinové ale tiež nebolo zlé, len mi to skrátka nepríde byť úplne autentická malina
Celková spokojnosť: 8 (lepšie než Balea, ale stále nie úplný top ako trebárs masielko Astor, ktoré už má aj pigmentáciu a môže slúžiť ako lesk i rúž)
Cena: 2,22 € za 19 ml na Elnino.sk. V kamenných obchodoch sa však môže cena pohybovať aj vyššie, cca od 3 .

celkové hodnotenie - slovom

VÝBORNÉ

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom 
horizonte (premastenie)
hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
výživahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Masielka vôňou neurazili, skôr potešili. Chuť nemali. Vo výslednom dojme dostali o jeden bod viac než masielko Balea a v celkovej tabuľke vedú o pol motýlika. Takto dopadli však najmä kvôli tomu, že sa lepšie nosia. Podstatne lepšie a podstatne príjemnejšie. Určite ich miniem a používať ich budem veľmi rada, lebo neobsahujú mne. Ale čo sa týka výživy a využiteľnosti, to zasa až taká sláva nie je. Vždy si niektorým pretriem pery, keď sedím pri počítači. Ale dlhodobé riešenie suchosti to nie je. Ani ako podklad pod rúž, lebo necháva film a kompletne sa nevstrebe nikdy.

Ak by som v budúcnosti šla kupovať masielko, asi by som pozerala hlavne po účinkoch, alebo by muselo poskytovať ešte nejakú ďalšiu pridanú hodnotu. Napríklad vyššie spomínané a recenzované masielko na pery Astor využívam aj ako rúž. Alebo trebárs rúž od Oriflame Tripple Core, ten tiež nie je zlý. Hoci nad zložením už s odstupom času neochkám, nejakú výživu dá a efekt sa mi stále páči. A tiež je to aj balzam. Bez masielka sa pravá dáma zaobíde, no bez rúžu, pigmentovaného balzamu alebo lesku nie. Stále si myslím, že nahé pery čo len trošku nalíčeným ženám nepasujú.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Tieto od Labella chcem vyskúšať už riadne dlho :D Verím že sú skvelé!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. všade je s nimi taký boom že ich všade prehliadam a koniec koncov balzámov mám kopu, že ich nestíham míňať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som mala ešte tie od Nivey, čo som si nechala dotrepať kamoškou z Nemecka a vyhovovali mi moc - aj keď som všetky rozdala :D okrem tej vanilky, tá mne osobne voňala najviac.
    S účinkom som bola maximálne spokojná, aj keď najradšej mám typické vazelínky...
    No a držím palce, nech sa všetky problémy čo najskôr vyriešia a najmä v Tvoj prospech! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Patria medzi moje obľubene, a niekedy sa stane že sa trošku horšie zatvara ako moje aktualne kokosove to môže byť od výroby,,a nerozumiem moc tomu že prečo by som si po aplikacii prstom mala umyvať ruky? Veď keď si ho namažem na pery na prstach už ostane toho veľmi malo a ono sa to stratí:)) A davam si ho vylučne len keď som doma:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes