Diet Esthetic: Body 10 Body Milk Tired Legs And Feet


Pri témy "žily" sa budeme najbližšie obdobie zdržiavať dlhšie. Prezradím vám, ako sa starám o svoju pleť a tiež predvediem, čo som podnikla pre svoje zdravie ako také. Dnešná recenzia bude o produkte, ktorý mojim kŕčovým žilám pomáha prežiť sedavé zamestnanie i pohyb. Je to telové mlieko Body 10 určené pre unavené a nepokojné nohy od značky Diet Esthetic.


Diet Esthetic, meno tejto španielskej značky vám asi príliš veľa nehovorí. Možno Vám však preblikne niekde v pamäti sérum s dračou krvou, prípravky s hadím a včelím jedom i kozmetika so slizom zo slimákov. Áno, tie vyrába práve značka Diet Esthetic. Aj keď vás pôvod niektorých ingrediencií možno vydesí, mali by ste vedieť, že produkty sú skvelé, voňajú pekne a sú maximálne bezpečné. Značka vsádza na prevažne prírodné ingrediencie a nebojí sa prinášať do kozmetiky nové veci. A to najdôležitejšie? Prírodných zložiek je dosť. Žiadne stopové množstvá extraktov, len aby tam "niečo" bolo, žiadne relatívne obyčajné látky často sa skrývajúce za honosnými názvami "patentovaných komplexov" (o ktorých si niekedy myslím svoje, keď googlim, čo za patenty to sú). Značka tým najlepším skrátka nešetrí. 

Telové mlieko Body 10 Body Milk Tired Legs And Feet

Že značka Diet Esthetic neprekladá popisy do jazyka nášho kmeňa a núti tak obchody informovať zákazníkov inými cestami, to by som vedela prehrýzť. Ja viem po anglicky i po španielsky, tak si to preložím. Keby ste vedeli po nemecky alebo francúzsky, tiež ste za vodou. No nadpis na obale oznamujúci, že produkt neobsahuje parabény ani minerálne oleje, mi pripadá ako dosť nevhodný marketingový ťah. Na jednej strane je to pravda, nie je tam parabén ani parafín, no takéto tvrdenie môže niekoho zvádzať k dojmu, že si kupuje 100% prírodný produkt a to už pravda nie je. Plusom tohto obalu teda ostáva len pevnosť materiálu a keďže ide o mlieko, tak aj pumpička. 

z etikety Diet Esthetic Body 10 Body Milk sa toho veľa nedozvieme, ak neovládame jazyky
Obsah je na tom našťastie omnoho lepšie. Hlavným nosičom účinných látok je okrem vody, glycerínu a silikónov aj gél z aloe vera. Mliečko vďaka aloe po natretí na pokožku okamžite prináša úľavu, hydratuje a tlmí možné zápaly. Za aloe vera by som dala ruku do ohňa. Sama si ho doma pestujem.

Výťažok z koreňa listnatca tŕnitého (RUSCUS ACELEATUM ROOT EXTRACT) spevňuje žily, zvyšuje elasticitu, bráni im praskať a znižuje ich priepustnosť, kvôli ktorej bývajú moje nohy s kŕčovými žilami večne opuchnuté a boľavé. Vie tiež potláčať zápalové procesy a tak vie mliečko pomôcť aj na natiahnuté či presílené svaly. Ja som ho už použila aj na boľavú ruku a do druhého dňa bola bolesť preč. Takže som odložila svoje gaštanové gély a používam mliečko aj ako prevenciu proti vzniku ďalších kŕčových žíl. 

SOLIDAGO VIRGAUREA (GOLDENROD) EXTRACT, alebo zlatobyľ obyčajnú poznáme skôr ako bylinku dobrú na obličky a močové cesty. Málokto ale vie, že pomáha hojiť rany. Obsahuje fenolové kyseliny a saponíny (proti baktériam i plesniam), takže keď sa napríklad niekto poraní pri holení, hneď by som použila odvar... Podobne ako listnatec, extrakt dokáže stiahnuť žily, posilniť ich steny, potlačiť zápal a pre obsah flavonoidov je účinným bojovníkom proti starnutiu. Ja už len čakám, kedy ho niekto začne pridávať do krémov na začervenanie a proti vráskam. Mliečko ale nenatierajte na nohy po depilácii či holení, aj keď sa také riešenie ponúka. Počkajte radšej aspoň do druhého dňa.

Kôra z plodu citrónu (CITRUS MEDICA LIMON PEEL EXTRACT) je antioxidant, čiže bráni starnutiu a tiež má dezinfekčné i protizápalové účinky. Ruža Mosqueta poskytla svoje semienka, z ktorých výrobca využil olej (ROSA MOSCHATA SEED OIL). Aj tento olej je známym zdrojom flavonoidov, ktoré spevňujú steny kapilár i žíl a bránia im praskať. Už som o ňom dosť popísala v článku o olejových perličkách Weleda. Poslednou dôležitou súčasťou mlieka je arganový olej (ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL). Olej zvláčňuje pokožku, podporuje regeneráciu, pretože má antioxidačný účinok a okrem esenciálnych mastných kyselín nevyhnutých pre výživu pokožky a jej tkanív v ňom nájdeme aj dôležitý vitamín krásy (vitamín E). Telové mlieko preto okrem hydratácie krásne pokožku vyživuje a správa nie tak úplne ako gél, ale aj trošku ako mlieko.


Mlieko Body 10 Body Milk Tired Legs And Feet vo svojej podstate nie je ako bežné telové mlieka - že natriete a cítite mastnotu alebo  nejaký ochranný povlak. Povedala by som, že ani nejde o mlieko, skôr je to gél, no s mliečnou farbou trošku dožlta. Vstrebe sa bleskovo, môžete sa hneď aj obliecť bez obáv, že by vám ostali škvrny. A rovnako rýchlo aj zaúčinkuje. Keď ma bolia nohy, natriem a úľava prichádza okamžite. A nie je to len chladivý dojem, tie nohy naozaj po pár minútach odpuchnú a zapnem aj čižmy. Toto často nedokážu ani gély predpisované na recept! A tam ma 100g, ktoré miniem celkom rýchlo, stojí vyše 11 EUR a za pol litra tohto mlieka som platila na Elnino.sk len 10, 27 EUR.

Po aplikácii nebudete cítiť žiadne lepivé pocity, ani mastnotu, ani nič iné rušivé, no určite si umyte ruky. Aj výrobca to odporúča. Povedala by som, že za tým bude parfumácia a farbivá. Práve z tohto dôvodu by som ho nikdy nenatrela na čerstvo depilovanú alebo oholenú pokožku. Mlieko silno  vonia mentolom a citrusmi. To by štípalo. Ani chuť vášho jedla by nebola bohviečo. A keby ste si takými rukami zašli do oka, tak amen tma. Teda tma určite. :-)
 
Pravda, ani moje mlieko sa nezaobišlo bez silikónov a silikónových polymérov, ktorými sa podporuje roztierateľnosť a ktoré držia produkt v kope. Produkt je tiež dofarbovaný spomínanými farbivami (aj keď nemá farby dúhy, ale je len bieložltý), bez ktorých by sme sa určite zaobišli, navoňaný a nevyhnutne konzervovaný nejakými látkami, medzi ktoré patria aj moje neobľúbené duo DMDM hydantoín (DMDM HYDANTOIN) a metylizotiazolinón (METHYLISOTHIAZOLINONE). Tie ostatné sú v pohode. Všetky konzervanty tu musia byť kvôli prírodným zložkám. Aloe vera gél po vode, ktorej je v mlieku najviac (alebo približne rovnako), zastáva v zozname druhé miesto. Teda na seba natieram produkt, ktorý z väčšej časti obsahuje prírodu a keby nebol upravený, pokazil by sa skôr, než by zo Španielska pricestoval do obchodu. A on musí mať predsa i trvanlivosť a bezpečné použitie. Konzervanty majú svoje opodstatnenie.

Na čo je dobré mlieko Body 10?
Mlieko je určite dobré na kŕčové žily (spomalí postup choroby, uľaví) a tiež rieši tzv. "nepokojné nohy". Že neviete, čo sú to nepokojné nohy, resp. syndróm nepokojných nôh? Pre nepokojné nohy je typické nutné striedanie polôh. Nevydržíte ich mať ani vystreté, ani pokrčené a ani prehodené jedna cez druhú... Večný problém tých, čo majú sedavé zanestnanie. Nepokojné nohy však môžu byť predzvesťou tvorby kŕčových žíl i ďalších problémov. Nikdy nepodceňujte takéto stavy a vykonajte opatrenia, čiže potrebujete flavonoidy v strave, rozumný pohyb a liečivú pomoc zvonku.

Aj opuchnuté nohy sa možno zdajú byť banálnym problémom, ale nie pre toho, kto nedokáže po dlhšom sedení zapnúť čižmy a normálne chodiť. Táto pomoc je pre mňa na nezaplatenie. Už si svoje boľavé a večne opuchnuté nohy natieram len týmto mliekom. Aj keď posedím pri počítači a nohy sa mi za to pomstia, stačí trošku mlieka a žily sú pokojné. Mala som ja toto mliečko objaviť skôr. Moje kŕčové žily by na tom boli dnes lepšie. 

A ako som spomínala, telové mlieko Body 10 sa dá použiť aj na presílené ruky. Bolia Vás, cítite každú žilu? Natrite a úľava sa dostaví.

Tabuľka s motýlikmi pre hodnotenie mlieka dnes výnimočne nebude. Nejde o kozmetický produkt, ktorý by mal hydratovať, vyživovať a naprávať pokožku. Rieši estetický problém zvaný kŕčové žily a zdravotný problém. No zdravie ku kráse patrí, preto som Vás nechcela ochudobniť o recenziu. Navyše mám doma ešte jeden gél od značky TianDe (volá sa Slaviton), s ktorým mlieko porovnám, takže tabuľky predsa len nejaké budú. :-)
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. túto značku som zaregistrovala keď som "šmejdila " kade tade na Elnine a som aj veľmi rozmýšľala nad dračím sérom alebo práve nad slimáčimi produktami, len vtedy to bolo vypredané :)


    som zvedavá ako uspeje tento výrobok v porovnaní s iným :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes