Balea: čas na micelárnu očistu


Niektoré dámy sa po návrate z práce/školy venujú rôznym voľnočasovým i povinným aktivitám a tesne predtým, ako zaľahnú do postele, začnú sa venovať svojej pleti. Ja si svoju pleť vyčistím hneď, ako mi to dovolia povinnosti. Ako mi v čistení pomáha kozmetika Balea a Ebelin? To sa dozviete v najbližších článkoch.

Možno vás prekvapilo, že doma behám odlíčená. Ja to ale činím schválne. Nech si výrobcovia mejkapov hovoria čokoľvek, mejkap je predsa len jedna vrstva navyše, ktorú nepotrebujeme. Našej tvári by bohate stačilo, keby sme ju natreli krémom a ničím ďalším. Lenže problém je, že ona sa zakryje aj sama. Aj keby ste sa nenalíčili. Pokryje ju kožný maz, pot a more nečistôt, ktoré sú okolo nás. Netreba preto čakať do konca dňa. Ja sa o pleť postarám hneď po príchode domov. K tomu mám nových pomocníkov od značky Balea a Ebelin. O pomôcke Ebelin bude reč nabudúce, aby som vás nezaťažovala kilometrovým článkom, dnes teda len Balea. A toto sú oni.

 

Balea micelárne čistiace utierky pre citlivú pleť


Keď som naposledy šla na jedno stretnutie, kde ma mali aj nalíčiť (o tom niekedy nabudúce), nechcela som ísť z domu bez mejkapu. Predsa len nemám úplne dokonalú pleť, takže korektor, riasenka + rúž, to je také moje must-have. Vzala som si preto so sebou čistiacu utierku a mejkap zotrela až na mieste. Poslúžila a účinne.




Micelárne čistiace utierky Balea sú novinkou z DM drogérie. Vyrobené sú z jemného vlákna, ktoré pokožku neškriabe a majú jemnú parfumáciu. Parfumácia by mohla úplne najcitlivejšiu pokožku podráždiť, ale to fakt len v extrémnych prípadoch citlivosti, aké si viem predstaviť len v hororových filmoch. Ja fakticky v tomto produkte nevidím nič, s čím by mohla mať nejaká pleť problémy. Micelárna voda, ktorou sú čistiace obrúsky nasiaknuté, obsahuje vodu, glycerín, jemné čistiace činidlá z kokosového oleja (napr. glukozid - COCO GLUCOSIDE a kokoamfoacetát sodný - SODIUM COCOAMPHOACETATE) a benzoáty, čo sú látky brániace množeniu mikroorganizmov po otvorení balenia, ktoré sa bežne používajú aj v potravinárskom priemysle. Nie je bezpodmienečne nutné pleť po dočistení opäť oplachovať. To hodnotím ako jednoznačné plus na cestách, ak ide o dočistenie a nie čistenie pokožky s mejkapom.

Ak používate mejkap, čistiace utierky a micelárne vody odporúčam až ako tretí krok, alebo prvý a tretí. To znamená, že najskôr pleť odlíčim od mejkapu (micelárnou vodou alebo utierkami), potom ju vyčistím gélom, penou alebo iným produktom, ktorý sa zmyje vodou a napokon dočistím. Ak som doma, na dočistenie použijem micelárnu vodu, ak na cestách, tak v mojom prípade micelárna voda, alebo po novom aj tieto praktické micelárne obrúsky. V treťom kroku už pokožku neumývam vodou z kohútika a nenechávam ju pôsobiť na pleť. Nikdy totiž neviete, aká voda je v danej lokalite. V prípade, že by v nej bolo viac chlóru, alebo by bola tvrdšia, mohla by citlivú pleť podráždiť. Micelárne utierky teda v treťom kroku nahradia micelárnu vodu i vodu z vodovodu a predídu podráždeniu.

Utierky by dokázali pleť aj odlíčiť, no nie od vodeodolného mejkapu. Na taký mejkap potrebujete účinnejší prostriedok. Na bežný mejkap stačia, no treba pleť potom opláchnuť ešte vodou a nejakým hĺbkovo čistiacim produktom, aby nič neostalo na povrchu a opäť dočistiť. Takže texty na obale neklamú. Dá sa nimi zbaviť mejkapu. Avšak dlhodobé používanie obrúskov bez ďalšej dôslednejšej očisty (toho druhého kroku) neodporúčam. 

Žiadne (opakujem ŽIADNE) čistiace tampóny, utierky, dokonca ani tie micelárne, nenahradia hĺbkovo čistiaci produkt a "nevygumujú" z pokožky a jej pórov všetky tie silikóny, parafíny a pigmenty, čo si na seba dávame v mejkapoch a krémoch. Tým ich akurát tak dobre rozchochlíte po celej ploche... Čistenie utierkami ako jediným produtom pripadá do úvahy len vtedy, ak to urobíte raz za čas (čiže napríklad na tých cestách, kde možno nemáte prístup k vode) a ak nepoužívate mejkap ani nemáte vyslovene problémovú pleť.
Nikdy predtým som čistiace utierky nepoužívala, preto ich nemám s čím porovnať. Ja aj na cesty vyrážam s mini balením micelárnej vody, čistiaceho gélu a tampónmi a takéto veci som nikdy nekupovala. Nemôžem však povedať, že by ma skamali a určite si ich ešte kúpim, keď pôjdem do Tatier s babami na náš tanečno - športovo - wellness pobyt. Schovám obrúsky do vrecka župana a po saunovaní a kúpaní v bazéne si pretriem pleť. To mi príde ako super riešenie. Zbavím ju tak potu, kožného mazu i pôsobenia tamojšej tvrdej vody a nebudem ju mať suchú. Svoju robotu urobia výborne a podľa mňa ide o perfektný produkt za perfektnú cenu. 25ks vychádza len na 1,89 EUR.

Balea micelárna čistiaca voda pre zmiešanú a citlivú pleť


Micelárna voda Balea sa predáva v dvoch verziach. Jedna je pre normálnu a citlivú pleť, tá druhá slúži potrebám mastnej, zmiešanej a citlivej pleti. Ja mám tú druhú spomínanú a tentokrát budem kritickejšia v hodnotení.



Ani táto micelárna voda nie je neobvyklým spôsobom chránená pred mikróbmi. Konzervačné látky rôzneho druhu a pôvodu, ako napr. benzoát sodný (SODIUM BENZOATE), hamamelisová voda (HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF WATER), alkohol a kyselina citrónová skaze tekutiny a ohrozeniu Vášho zdravia zabránia. Hamamelis sa tiež ukázal ako dobrý bojovník s nadmernou tvorbou mazu. Už som ho na tomto blogu neraz spomínala. 

Voda obsahuje vyššie spomínaný kokoamfoacetát sodný, ktorý pleť čistí a polyetylén glykol s glycerínom a pantenolom, ktoré sa starajú o hydratáciu (pantenol len nepriamo, on pokožku zaceľuje a upokojuje). Zaujímavosťou je metylpropándiol (METHYLPROPANEDIOL), ktorý by som v micelárnej vode nečakala. Ide o pomocnú látku uľahčujúcu rozptýlenie tých ostatných látok a taktiež pomáha prieniku čističov do odolných nečistôt. Na jednej strane je teda táto látka veľmi užitočná a dá sa dobre využiť v následne starostlivosti (aplikácia krémov, z ktorých pokožka získa viac živín). Určite však nesúhlasím s tvrdením, že micelárnu vodu netreba zmývať. Ja by som ju práveže zmyla. Práve pre ten obsah.

Neobsahuje parfum, zato problémom môže byť precitlivelosť na salicyláty (našťastie nie môj prípad). Tým druhým skupina ľudí s citlivou zmiešanou pleťou, kam sa však ja bohužiaľ radím. Prečo práve táto skupina? Dôvod začína za čiarkou oddeľujúcou slovo "benzoát" od zvyšku vety. Hamamelis potrebuje na svoje spracovanie alkohol a preto je lieh súčasťou micelárnej vody. Len ako pomocná látka, no predsa. Micelárna voda by mohla byť dobrou pleťovou vodou na tonizovanie pleti, keby ju nebolo treba zmyť. Toto duo totiž nie je dobrým pomocníkom pri narmerne sa mastiacej pleti so sklonom k citlivosti, nakoľko môže spôsobovať ďalšie dráždenie pleti a tým aj zvýšenú tvorbu mazu.

Micelárna voda môže vyštípať aj citlivé očká. Ja ňou oči odličovať nemôžem, lebo moje oči dráždi Síce výborne čistí pleť a po dotyku tváre s tampónikom doslova šumí, no na oči ju neznesiem a musím ju oplachovať. Bez dobrého hydratačného krému ako následného kroku by bola pre mňa nepoužiteľná. Určite nie dlhodobo, nie na zmiešanú citlivú pleť a už vôbec nie na oči, ako sa uvádza na obale. Na odstránenie mazu ale funguje dobre, aby som bola objektívna.

Moje hodnotenie micelárnej vody Balea:

Textúra: vodová, tekutá, pri styku s pokožkou penivá
Hydratácia: 4 (kazí nám to prídavok liehu a hamamelis
, inak by to bolo lepšie)
Vôňa: žiadna, citlivá pokožka vždy víta micelárnu vodu bez vône

Odličovacia schopnosť: dobrá, ale určite nie na oči, dráždi
Účinok z dlhodobého hľadiska: moc sa nehodí na dlhodobé používanie, ak sa súčasne nepoužíva dobrý hydratačný produkt
Celková spokojnosť: 5 (dobre čistí, dobre tonizue pleť, ale nevyhovuje mi dráždenie a nutnosť oplachovania pri zmiešanej pleti náchylnej na citlivosť)
Cena: 3,69 EUR za 400ml, výborná cena



celkové hodnotenie - slovomVEĽMI DOBRÁ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
krátkodobá účinnosť (efekt)http://nd06.jxs.cz/113/293/47d145e50c_92820931_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/113/293/47d145e50c_92820931_o2.jpg
hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
odličovacia schopnosť
vôňa (žiadna = výhoda)
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
 
Ak micelárnu vodu Balea nebudete používať na oči, ak ju po dočistení pleti opláchnete a potom sa nakrémujete, nevidím problém v jej používaní. Správne ošetrovaná mastná pleť a mladá problémová pokožka so sklonmi k akné a bez sklonov k citlivosti ju bude tolerovať dobre. A za tú cenu... pohoda.


No ak by vás voda dráždila, máte mastnú pleť so sklonom k citlivosti a pokiaľ patríte k ľuďom, ktorí niekedy zvyknú zanedbávať krémovanie, potom radšej investujte do micelárnej vody bez obsahu alkoholu a hamamelisu.

Záver:

Čistiace utierky hodnotím ako prínos. Nikdy som také veci nekupovala, ale odteraz si ich občas kupovať budem. A určite si kúpim  tieto. Micelárna voda má veľmi rozpačité hodnotenie. Na jednej strane ma potešila, na druhej aj trošku sklamala. Je to dobrý produkt, ale žiaľ nie pre môj typ pleti. Je skôr pre mastnú pleť bez citlivosti. Dospievajúce dámy sa jej ale určite potešia, lebo ušetria vreckové a súčasne svojej pleti pomôžu. Samozrejme za predpokladu, že sa budú okrem čistenia aj poctivo krémovať.  
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. odkedy som si začala oplachovať pleť po použití micelárky, odvtedy ju nemám takú vysušenú a tvorí sa mi menej vyrážok :) obrúsky od Balei mám rada, obstojne odlíčia za ten peniaz a myslím si, že je jedno aká je micelárka na pleť či za 4€ alebo za 20€ ak sa nepoužíva na oči a neštípe na pleti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie všetky micelárky treba oplachovať, ale súhlasím, že na niektoré je naozaj lepšie ešte dať vodu. Niektoré totiž obsahujú dosť agresívne látky, ktoré buď vysušujú pokožku alebo paradoxne lezú do pórov a tie by bolo lepšie na pokožke nenechávať. Také látky som našla aj v lacných vodách, ale žiaľ tiež v drahých vodách za 20 EUR. :-(

      Odstrániť
  2. Super recenzia ako vždy. Bohužiaľ o tej micke som sa asi tak trochu presvedčila na vlastnej koži, že ozaj dlhodobé používanie pre moju suchú a citlivú pleť nie je. V pondelok som musela nacválať do lekárne a kupovať Biodermu, lebo sa mi po 5 rokoch ohlásili prvé príznaky ekzému a myslím, že za to trochu môže aj táto micka. Holt, prejavilo sa to až po takmer dvoch celých spotrebovaných baleniach.
    Obrúsky fajn, ale ako hovoríš, len ako núdzové riešenie. Ale rada nimi odličujem trvácne rúže :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús natrieť tvár gélom z aloe vera, ak ho doma máš a urob si doma pleťovú masku z ovsených vločiek. Tie by mohli ten ekzém zvrátiť. Zvyknem miešať jogurt (alebo smotanu), trošku medu (ak nemáš alergiu) a ovsené vločky. Celkom mi to pomáha. Alebo ak máš doma ešte sérum Hydrabio, tak daj sérum a na to ten nočný krém Ziaja. Táto kombinácia mi tiež vie cez noc krásne vyhladiť pleť.

      Odstrániť
    2. Na tvári som nezniesla nič okrem Sensibio micky a Sensibio Rich krému... Ale v podstate už po prvom použití to bolo fajn, chvalabohu. Ale dík za tipy :)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes