Schwarzkopf: Schauma Power Volume 48H pre objem vlasov


Keď sa na nejakom obale spomína 48-hodinový objem pre môj účes, len sa pousmejem a poviem si, že niečo také snáď nemôže byť v mojom prípade pravda. Každý objemový produkt tak zaťaží moju vlasovú pokožku, že musím vlasy už po 24 hodinách umyť. Teraz mám ale na testovanie jedného super pomocníka, ktorý je odborníkom na moje vlasy. Určite vás bude zaujímať, čo povedal na tieto novinky.

Spomínaným odborníkom na vlasy je môj priateľ. Nie, nie je to kaderník ani stylista a dámskej móde sa rozumie ako hus pivu. Má však dobrý cit pre detaily, rozumie vôňam a v neposlednej rade mojim vlasom. Neprejde deň, aby sa svojimi prstami nedotýkal pramienkov mojich vlasov, nehľadel na ne, nekrútil a nekudlil ich. Rozčesať vlasy po jeho zákroku je niekedy výzva. :-) Všimne si aj ten najmenší rozdiel vo farbe, lesku a tvare. Čo teda povie na môj nový šampón či kondicionér, je pre mňa smerodajné. Dnes vám teda odprezentujem jeho názor na novú objemovú starostlivosť Shauma. Spolu so svojimi poznatkami.

Moje skúsenosti s radom Shauma Power Volume 48H

Do radu Shauma Power Volume 48H patria tri produkty - šampón, balzam a objemový sprej. Všetky produkty sú zabalené v praktických obaloch s dostatočnými inštrukciami. Farba obalov je príjemná fialová, vizuál zaujímavý a už na prvý pohľad udrie do oka. Fľaštičkám dobre držia zaklápajúce sa vŕšky, spreju nechýba dobrý rozprašovač ani kryt. Nie sú to prvé produkty Schauma, ktoré som vyskúšala, takže som sa s nimi nebála ani cestovať k rodičom na sviatky.

Výrobca uvádza, že šampón obsahuje komplex Mineral - Collagen pre oslabené a jemné vlasy, ktoré má posilňovať, čistiť a dávať im lesk s objemom. Ďalej sem patrí balzam s tým istým komplexom. Balzam údajne 3-násobne uľahčuje rozčesávanie a dáva objem až na 48 hodín. Používa sa spoločne so sprejom pre ešte väčší objem. Takže som tieto produkty vyskúšala, používala, priateľ sledoval moje vlasy a takto sme dopadli.

Šampón Shauma Power Volume 48H

Šampón Shauma Power Volume 48H a obal
šampón Shauma Power Volume 48H
Šampón na vlhkých vlasoch krásne napenil a vytvoril hustú penu, ktorá navyše príjemne voňala. Pena sa nad očakávania zmýva ľahúčko. Iné objemové šampóny bývajú príliš hutné a tak sa vám stane, že aj po dôkladnom zmytí objavíte niekde trošku peny, ale s týmto sa nič také nestane. Nanesiete, napeníte, necháte pôsobiť a bez problémov zmyjete. Šampón nedráždi pokožku. Dokonca ani moju citlivú, ktorá znesie len málo šampónov.

Pár krát som použila samotný šampón (najskôr som chcela skúsiť, čo naň "povie" pokožka), tie ostatné testovania už boli aj s balzamom i sprejom. Že by boli vlasy lesklejšie len s jeho pomocou, to netvrdím, no budú krásne voňať a budú čisté.  

Celková spokojnosť: 10
Cena: okolo 2,50 EUR za 250ml, okolo 3,50 EUR za 400ml, v DM drogérii som videla najlepšiu cenu - 400 ml za 2,99 EUR. 
Tesco by malo mať šampóny Schauma v akcii a najväčšie balenia stoja 1,99 EUR, no práve táto novinka nebola ani v jednom z obchodov. Keby ste ale chceli tie ostatné šampóny, akcia trvá do 31. 1. 2016.

celkové hodnotenie - 
slovom
 VYNIKAJÚCI
 obal / prezentácia výrobku
 krátkodobá účinnosť / efekt 
 účinnosť v dlhodobom horizonte
(nezaťažuje)
 
 hydratácia vs. výživa 
 zmývateľnosť 
 vôňa 
 pomer kvalita / cena 
 celkové hodnotenie 

Záver: Šampón dobre ošetruje i regeneruje vlasy. Možno nebudú super lesklé (nie sú v ňom silikóny), ale budú zdravé a pevné. Na túto cenovú kategóriu je to fakt dosť dobrý šampón na bežné použitie.
 
Kondicionér Shauma Power Volume 48H

Kondicionér Power Volume 48H, alebo nazvime ho balzamom sa v ničom nelíši od ostatných balzamov Shauma. Je krémový, ale nie príliš hustý. Dá sa dobre natierať na vlasy a aj balzam sa, podobne ako šampón, ľahko zmýva. Nezaťažuje vlasy. Teda nie nejako prehnane. Moje vlasy vydržia bez umytia aj celé tri dni a umývam ich až štvrtý deň ráno. Snažím sa pokožku pričasto nemáčať. S balzamom boli vlasy mastné po 2,5 dni. Už na ten tretí deň ráno by a ich zišlo umyť, čo teda nie je až taká tragédia.

Ak sa použije kondicionér v kombinácii so šampónom, vlasy budú krásne voňať ešte i druhý deň a určite budú aj lesklé. Dokonca získajú objem aj keď tvarovaniu nevenujete žiadne veľké úsilie.  Ja som si vlasy umyla večer, usušila, dala na vankúš uterák a nechala ich uschnúť cez noc. Ráno šli pekne rozčesať a vyzerali pekne. Husto a objemne. Aj priateľ okamžite zaznamenal ten rozdiel. A to nielen vo vôni, ktorú pochválil už predtým. Hneď ten prvý krát, čo som dala na vlasy i kondicionér, si všimol, že sú vlasy pevnejšie v ťahu a viditeľne zdravšie. Na ten rozdiel prišiel sám od seba. Nehovorila som mu nič.

Celková spokojnosť: 9 - vytvorí pekný objem aj bez námahy, no predsa len trošku zaťažuje vlasy a trošku aj moju pokožku (lenže ja mám pleť priveľmi citlivú)
Cena: okolo 2,50 EUR za 200ml

celkové hodnotenie - 
slovom
 VYNIKAJÚCI
 obal / prezentácia výrobku
 krátkodobá účinnosť / efekt 
 účinnosť v dlhodobom horizonte
(máličko zaťažuje)
 
 hydratácia vs. výživa 
zmývateľnosť 
 vôňa 
 pomer kvalita / cena 
 celkové hodnotenie 

Záver: Na kondicionéri sa mi páči, že ho môžem používať aj bez tepelnej úpravy a už pri prirodzenom vysušení vlasov počas spánku dokáže urobiť objem. Až na to mierne zaťaženie vlasov a jednu ingredienciu (uvádzam nižšie), je to skvelý produkt, ktorý by mohol sadnúť viacerým dámam. Nehodí sa len pre tie, ktoré majú okrem jemných vlasov aj veľmi citlivú pokožku.

Objemový sprej Shauma Power Volume 48H


Sprej na objem som použila len dvakrát. Jeho používanie má zmysel pri tepelnej úprave vlasov fénom a kartáčom alebo kulmofénom. Ja sa však teplému vzduchu vyhýbam ako čert krížu. Ak pokožku príliš dlho vystavím prievanu alebo (ešte horšie) teplému vzduchu a čomukoľvek s alkoholom, hneď protestuje a svrbí. Ak máte suché lupiny alebo ste si škriabali pokožku (trebárs máte ekzém ako ja, alebo nejaké ranky), spreju sa radšej vyhnite. Je v ňom alkohol a môže štípať. Napriek tomu som ale chcela skúsiť, čo bude.

Sprej sa nastrieka na vlhké vlasy a potom urobíte obvyklú úpravu účesu. Skrátka ich vyfúkate do požadovaného objemu a ten potom vydrží. Vôňa je dobrá, aj keď nie taká intenzívna ako pri kondicionéri a šampóne.


Efekt použitia kondicionéra so sprejom pri vyfúkaní vlasov je ešte lepší. Objem drží o čosi dlhšie. Nie 2 dni, ale ten jeden deň určite áno. Podobný efekt som zaznamenala aj pri kominácii šampón + sprej (bez kondicionéra) s fúkaním.

Celková spokojnosť: 7, lebo mierne vysušuje pokožku vlasov a bez tepelnej úpravy nemá väčší efekt. Trvanie objemu 48H som brala s rezervou, no tých 24 hodín účes vydrží. 
Cena: okolo 3,30 EUR za 100ml

celkové hodnotenie - 
slovom
 VÝBOR
 obal / prezentácia výrobku
 krátkodobá účinnosť / efekt 
 účinnosť v dlhodobom horizonte
(nezaťažuje, len trošku vysušuje)
 
 hydratácia 
 výživa 
 vôňa 
 pomer kvalita / cena 
 celkové hodnotenie 

Záver: Nevylučujem, že niekomu s ešte jemnejšími vlasmi môže objem s týmto sprejom vydržať dlhšie, ale mne držal len jeden deň. Napriek všetkému to nie je zlé na sprej v tejto cenovej katefórii. Za predpokladu, že nemáte pokožku takú háklivú na tepelnú úpravu, sprej si pokojne kúpte.

Obsahové ingrediencie

Šampón a balzam boli prezentované ako objemové a posilňujúce zázraky. Sú tam tradičné peniče a šampón obsahuje aj jojobový olej pre ešte väčší lesk. Aby sa zázrak mohol konať, rozoberme ten Collagen - Mineral komplex. Tento komplex je založený na obsahu hydrolyzovaného keratínu a kolagénu (HYDROLYZED KERATIN, HYDROLYZED COLLAGEN) a mineráloch. Konkrétne tu máme minerálnu soľ - chlorid horečnatý (MAGNESIUM CHLORIDE), ktorý chráni vlas pred účinkami stresu a vplyvmi prostredia. K dobru je tu aj pantenol ako ďalší ochranný vitamín. 


V balzame je tiež amóniová soľ BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, ktorý súčasne slúži ako konzervant a látka, ktorá bráni elektrizovaniu vlasov. Tá ale nie je práve tou, ktorú by som chcela v tomto balzame vidieť. Dávajte pozor na oči a zbytočne balzamom nemasírujte pokožku. Fakt ho natierajte len na tie vlasy, lebo citlivejšiu pokožku i oči môže podráždiť.

  Ako som už spomenula, sprej pre objem obsahuje alkohol. Musí tam byť, nakoľko ide o pomocnú látku, ktorá pomôže k rozptýleniu látok na povrchu vlasov a potom sa tak či tak odparí. Okrem tvarovacieho polyméru, kolagénu (keratín tentokrát nie je prítomný), alkoholovo - vodového nosiča a vône sprej obsahuje pantenol a vitamín niacín (NIACINAMIDE). Sprej teda pečatí poškodenia a ako tak ochráni vlas aj pred účinkom tepla.


Sadu som napokon podarovala mame. Ona si vlasy fúka stále, tak nech aj ona skúsi a nech má kompletný rad. Neskôr pridám update a krátky komentár od mamy. Sebe som kúpila dnes 400ml balenie šampónu, pri ktorom ešte nejakú tú dobu ostanem. S radom Schwarzkopf Schauma Power Volume 48H pre objem vlasov som bola (až na ten sprej) spokojná. Splnil, čo sľúbil.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Príjemná recenzia, ako vždy ;-) Tiež ho používam a zdá sa mi, že sa mi po ňom rýchlejšie mastia vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A používaš všetky tri veci? Ja si dávam obvykle len šampón a kondiconér, alebo len šampón. Keď som vlasy aj fúkala, tiež sa mi rýchlejšie zamastili.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes