Dermacol: sprchovací gél Aroma Ritual rebarbora a jahody


Jahody a rebarbora. Môže byť na takejto kombinácii niečo zlé? Chuťovo možno rebarbora nie každému sedí, ja osobne ju tiež nemusím, keď však zacítim príjemný jahodový buket rebarbory, to už je iná reč a ja mám taký sprchovací gél. 

Ja a môj postoj k Dermacol Aroma Ritual

Hoci som pár produktov z radu Dermacol Aroma Ritual vyskúšala u kamarátky na návšteve, domov som si doteraz nekúpila ani jeden. Na telové mlieka som lajdák, krémy na ruky a sprchovacie gély (pozor, nie "sprchové", tento výraz nie je správny) mám aj lepšie. Raz som už síce mala v košíku peeling Aroma Ritual, no potom som zbadala jeden od značky Freeman a bolo rozhodnuté. Pravdu povediac, neboli to rovnocenní súperi. Hoci produkty Freeman sú drahšie, farbív a vonných látok majú v sebe po milú Jarmilu a vôňa Aroma Ritual je krajšia (zapôsobila na mňa najmä belgická čokoláda s pomarančom a ani hrozno s limetkou nebolo zlé), zložením si už nedokázali konkurovať. Podobne je to pri tých ostatných produktoch. Vždy som skrátka našla niečo, čo malo lepší pomer cena/zloženie.

Moje skúsenosti so sprchovacím gélom Dermacol

Sprchovací gél, ktorý som odskúšala, má vynikajúcu vôňu. V tomto sa mu iné sprcháče ťažko vyrovnajú. Rebarbora a jahoda sú podarenou dvojicou. Rebarborový tón podporuje vôňu jahody. Daruje jej ovocnú sviežosť, ktorú by jahoda v akomkoľvek kozmetickom produkte stratila. Však viete, že jahoda v pleťovej maske vonia úplne inak než v surovom stave. No od jahody zasa ide sladká vôňa a ani tá nie je na zahodenie. Preto bol výborný nápad dať ich do tohto produktu spoločne.



S ohľadom na vôňu bol navrhnutý aj dizajn obalu. Grafika na obale sa vydarila. Zelená farba pozadia s lákavo vyzerajúcim ovocím uprostred a biely vŕšok udiera do oka, takže tuba sa na poličke medzi inými sprchovacími gélmi určite nestratí. Funkčnosť už hodnotím s bodovou stratou. Vrchnáčik mi nepríde práve odolný a ohybný spoj slabučký, takže sa ľahko môže stať, že sa časom ulomí a odpadne. Ani príliš dobre netesní. Ak pri vytlačení gélu neotriete okolie otvoru do poslednej kvapky a zaklapnete vrchnáčik, môžete si byť istí, že budete pod ním čistiť vaňu, pretože ten zvyšok, čo ostal, určite vytečie. Mne sa to už veru stalo.



Tento produkt Aroma Ritual bol dofarbovaný červeným farbivom, no zasa to nie je nejaká sýta farba. Môžete byť bez obáv. Pení tak akurát, špinu zmáča celkom dobre, sprchovanie s ním je príjemné. Žiadna z pomocných látok nepreráža a nekazí zážitok pri sprchovaní. Vôňa produktu sa pri styku s vodou a ani s pokožkou nemení. Nevšimla som si ani extra vysušovanie pokožky. Robí presne to, čo aj iné gély. Ak máte suchšiu pleť, určite sa budete musieť natrieť. Všimla som si však skvelú výdrž vône. Na rukách som ho cítila dobrých 10 hodín, čo je na produkt do sprchy veľmi solídne.

Výživná hodnota sa pohybuje skôr na strednej úrovni. Nečakajte, že by vám dlhodobo hydratoval pleť a aj jej poskytol super výživu hladkosť. Je to naozaj len sprchovací gél. Nič viac, nič menej.

Moje hodnotenie sprchovacieho gélu Aroma Ritual:

Textúra: gélová a stredne hustá, ľahko gél dostanete z tuby
Hydratácia: 3 (nie super, ale stačí)
Výživa pleti: 3 (pre suchú pleť určite nie, ale mne stačí)
Čistiaci účinok: 5 (bez problémov a aj sa veľmi ľahko zmýva)
Vôňa: 5 (krásna a prirodzená, nepôsobí mi príliš synteticky, hoci okolo prírody asi moc nechodila)
Celková spokojnosť:  7 (žiadny WOW efekt, ale vonia krásne)
Cena: do 3 EUR za 250 ml, na internete sa jeho cena pohybuje okolo 2,30 EUR

celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
krátkodobá účinnosťhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia vs. výživahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
zmývateľnosť vs. čistenie pletihttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg

Keď kupujem sprchovací gél, podľa ceny sa rozhodnem len vtedy, keď ide o nejakú fakt super úžasnú vôňu za super nízku cenu. Nedá sa povedať, že by ma tento gél sklamal. Tá vôňa mi asi vynahradí všetko, čo by mi v ňom mohlo prekážať a určite je príjemným spestrením bežného letného dňa. Už len pre tú výdrž. No úprimne, super voňavých produktov za ešte lepšie ceny a s podobným zložením nájdem dosť aj od iných značiek. Možno si ho ešte niekedy kúpim na spestrenie voňavého života a určite sa mi bude hodiť aj k parfumu (môj Cartier La Panthere má presne tieto dve voňavé zložky v úvode), ale z dlhodobejšieho hľadiska dám prednosť radšej niečomu, čo poskytne mojej pokožke aj ďalšie benefity, než je príjemná vôňa.

Ingrediencie sprchovacieho gélu Aroma Ritual

Normálna a mastná pleť sa gélu poteší, pleť zrelá s tendenciou k farebnej nejednostnosti tiež. Máme v ňom glycerín (GLYCERIN) i kyselinu mliečnu (LACTIC ACID), ktoré opatria pokožku dostatočnou dávkou vlhkosti. Nezabudlo sa ani na vitamín E (TOCOPHEROL) ako antioxidant.

Milo ma prekvapil prítomný extrakt z jahody (FRAGARIA VESCA FRUIT EXTRACT). Nie je ho tam ani tak málo, zložka sa nachádza v prvej tretine zloženia. Jahoda obsahuje ovocné kyseliny a vitamíny, ktoré bránia starnutiu a strate vlhkosti. Tiež pomáha uvoľňovať póry, takže sa pleť pekne prečistí. Extrakt z rebarbory som nenašla. Z nej bude len tá vôňa. To by bolo to lepšie z tohto gélu.

Produkt nie je vhodný pre precitlivelú a ani príliš suchú pleť. Alergici sa nepotešia najmä konzervačnému benzyl akoholu (BENZYL ALCOHOL) a tradičnému detergentu a peničovi SODIUM LAURETH SULFATE

Bežný detergent a penič nie je však COCAMIDE DEA vyrábaný z kokosového oleja. Olej nechajú zreagovať s etanolamínom (ETHANOLAMINE). Touto reakciou už síce olej nemá výživnú funkciu, no dokáže "napučať" a robiť penu, ktorá je na dotyk príjemnejšia a ľahko sa zmýva. No práve táto výroba je kameň úrazu, pretože pri tomto procese sa môže povaha oleja zmeniť na nebezpečnú. Podobne ako SLS, ani tento detergent neoplýva extrémnou stálosťou a vie sa pri výrobe kontaminovať. Jeho nevyspytateľnosť donútila väčšinu výrobcov dnes používať inú verziu - COCAMIDE MEA. 

BTW: Nemôžem povedať, že by sa tieto dva (DEA a MEA) od seba podstatnejšie líšili, no tomu "mladšiemu MEA-ovi" ešte nič neprišili. :-) A viete, ako to dnes chodí. Neexistencia dôkazov znamená papierovú nevinu a čistý register trestov, aj keď ten dotyčný reálne naozaj občas niečo vyvedie. Úprimne, práve tento detergent som tu naozaj nečakala a nevidím ho rada. Ešte dobre, že produkt ako sprchovací gél ostáva na pokožke len pár minút. Horšie by to bolo s maskou. Tá ostáva aj 15 minút. A veru aj takú masku sme tu už mali. 

Našla by som aj iné detergenty a pomocné látky proti statickej energii, látky na lepšie zmývanie a samozrejme aj ingrediencie, ktoré držia gél pokope, no tie sú už celkom bežné a nájdete ich v drahých i lacných sprchovacích géloch. Zloženie, ktoré som v tomto článku hodnotila, nenadchne a ani neurazí. Teda ako koho, pretože ako ste čítali, niekto sa mu bude musieť vyhýbať. No pre tých ostatných bude tento gél úplne bežný ako tisícka iných gélov. Nič špeciálne. Až na tú vôňu, ak sa vám práve takéto páčia.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Môj veľký obľúbenec :-) Tá kombinácia vôní je skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. haha, ja a dermakolácke sprcháče, to je tragédia čistá teda... Mne ešte tuším ani jeden nevoňal a v grc-vôňach kraľuje ten mangový, či aký to je, ktorý mi smrdí jak skysnutý... Takže nič pre mňa, a aj tento z DM boxu pôjde do giveaway ;)
    ZIAJA giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zasa nepozdávajú tie nové. Až tak sa mi nepáčia. Ale tie staršie mi nejakou náhodou sadli. Len škoda toho zloženia.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes