Fytofontana Stem Cells: Pure Pigment dvojfázový roztok s kmeňovými bunkami

Fytofontana Stem Cells: Pure Pigment dvojfázový roztok s kmeňovými bunkami

Pár mesiacov svojho života som zasvätila hľadaniu hojičov, ktoré by dokázali regenerovať pokožku bez toho, aby mi po vyrážkach ostali pigmentové škvrny. Produkty na hojenie som našla a s už vzniknutými fľakmi všemožne bojujem. S ohľadom na moju citlivú pleť však nechcem pleť bieliť drasticky, preto je mojim riešením kozmetika, ktorá obsahuje kmeňové bunky.


Prečo práve kmeňové bunky? Ako je už o mne známe, som na tvári fľakatá ako salamandra škvrnitá a veľmi nerada používam krycie mejkapy. Mám rosaceu a po akné mi ostali na tvári nepekné tmavšie miesta, pričom raz za čas sa mi nejaké tie vyrážky spravia. Nie je ich ani zďaleka tak veľa, no keď sa moje hormóny búria, použijú moju tvár ako displej a neodpustia si aspoň jednu či dve rozbúrené sopky. :-)

Zatiaľ som skúšala len produkty, ktoré pleť zosvetľovali mierne a už nevyzerám ako mrož. Tie pigmentové škvrny som vždy mala len pod kútikmi úst, takže naozaj mi to tak pripadalo. :-) Ale predošlé riešenia nemali to až taký fascinujúci efekt. Než to teda vzdám a začnem zháňať mejkapy so zázračnou technológiou, alebo naďalej kupovať vždy dva odtiene mejkapu, alebo kolorovať škvrny korektormi, mojim riešením je nateraz depigmentačná starostlivosť od značky Fytofontana obsahujúca kmeňové bunky. Nie som ešte taká stará, aby som sa zmierila s fľakatou pleťou, no nie? Túto značku navyše dobre poznám z lekárne. V minulosti som používala aj iné produkty ako kvapky s grepových semienok i ušné sviečky. 

Dvojfázový roztok Pure Pigment a moje skúsenosti

Roztok Pure Pigment dostanete v krásnom obale a sklenenej fľaštičke. Nemôžem však povedať, že by bola radosť s ním cestovať. Fľaštička je z masívneho a hrubého skla. Pri presúvaní k rodičom ju vždy balím do uterákov, aby sa mi nejakým nárazom nerozbila a aby mi náhodné stlačenie pumpičky nevytrysklo svoj olejnatý obsah medzi oblečenie a líčidlá. Doteraz moje opatrenia našťastie stačili. V každom prípade vyzerá balenie veľmi pekne a luxusne. Ja ako pravá straka som sa doňho zamilovala na prvý pohľad.

Fytofontana Stem Cells Pure Pigment dvojfázový roztok v zlatom obale
Obal roztoku Fytofontana Stem Cells Pure Pigment
Keďže je tento roztok dvojfázový, pekne vidíte dve vrstvy modrej a zelenej tekutiny, ktoré sa po pretrepaní zmenia na rovnorodú zmes tyrkysovej farby. Už horšia je stálosť. Ak sa krúživým pohybom tampónika venujete o čosi dlhšie, vrstvy sa oddelia. Do jednej minúty je roztok z viac ako polovice opäť rozdelený na fázy. Treba trepať opäť.

Zhomogenizovaný roztok Fytofontana Stem Cells Pure Pigment po pretrepaní
Roztok Fytofontana Stem Cells Pure Pigment po pretrepaní
Ak existujú odličovače, ktoré zbavia pleť mejkapu dôsledne, tak tento k ním rozhodne patrí. Je dosť mastný a obsahuje i detergenty, takže podľa mňa odstráni všetky typy mejkapu. Tie, čo mám doma, odstránil bez problémov. Na odličovanie očí by som ho neradila používať, na to má značka špeciálny roztok a tento má predsa v sebe aj látky, ktoré by sa na okolie očí používať nemali. Avšak zo zvedavosti som ho raz vyskúšala na svoju najodolnejšiu riasenku a zliezla akoby nič. A to s ňou majú problém aj profesionálne odličovače! Dokonca ani trošku nepodráždil oko, čo sa o konkurentovi od značky Avon povedať nedalo. Takže čistiaci účinok potvrdený a som si celkom istá, že ten spomínaný roztok na oči bude rovnako dobrý.

Nevýhodou roztoku Pure Pigment je mastnota. Na mňa je naozaj až príliš mastný, s čím má moja pokožka so sklonom k akné problém. Sú dni, kedy je všetko v pohode, no keď príde PMS, pokoju je koniec. Predtým som myslela, že mi mastenie pleti spôsobuje sérum, no skôr to je kombinácia roztoku a séra. Používam ho síce len lokálne a priamo na tie škvrny, no práve tam je moja T-zóna. Aby som teda predišla nadmernému zaťaženiu pleti, našla som si špeciálny spôsob, ako ho využívať. Roztokom pleť vyčistím, počkám aspoň 10 - 15 minút, aby sa potrebné látky mali čas vstrebať a potom nadbytočnú mastnotu jemne zotriem tampónikom navlhčeným v micelárnej vode. Ak som mala na sebe cez deň mejkap, tak sa odlíčim, pleť vyčistím čistiacim gélom, ktorý sa zmýva vodou. Potom ppäť roztok Pure Pigment, micelárna voda a emulzie a séra prichádzajú na rad vždy až na konci. Komplikované, len pre toto mu musím ubrať body, ale účinné a hlavne bezproblémové.

Čo sa týka zosvetľovania, ja roztok Pure Pigment používam spoločne so sérom a emulziou, takže neviem posúdiť, nakoľko by samotný dokázal zosvetliť pokožku. Myslím, že potrebuje určite posilu. Aj preto k nemu používam tie ďalšie dva produkty. O tých bude reč nabudúce. Ale ako obnova pleti určite funguje. Občas ním prebehnem svoje suchšie čelo a to tento roztok nikdy neodmietne. Takže na iné typy pleti je v pohode, len moja pleť v T-zóne s tendenciou k mastnote ho až tak v láske nemá.

Moje hodnotenie roztoku:

Hustota:olejovo-vodný roztok stredne hustej konzistencie, no skôr ako voda než olej
Okamžitý čistiaci účinok:
dobre odličuje, necháva však mastný film
Účinok z dlhodobého hľadiska:
dobrý, ale len ak nemám mastnú pleť
Vôňa:
neutrálna, ani silná, ani slabá, vonia príjemne ako celý rad
Celková spokojnosť:
8 (pre komplikovanosť jeho používania)
Cena:
okolo 10 EUR za 150ml, čo však vzhľadom na obsahové látky nie je tak veľa, zoženiete ho v lekárňach, kde sa predávajú aj ostatné produkty tejto značky
celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
pocity pri/po čistení
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia vs. výživa
čistiaci efekt
vôňa
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Roztok Pure Pigment  sa osvedčil na to, na čo mal pôsobiť. Fotky pleti po používaní vám však ukážem až pri recenzovaní emulzie a séra. Myslím si, že zosvetlenie pleti je ich zásluha. Ak Vás zaujíma, čo presne dve fázy tohto roztoku obsahujú, čítajte ďalej. V opačnom prípade ma tešilo a budem rada, ak prídete aj nabudúce. Dozviete sa viac aj o sére a emulzii. Viac o kozmetike Fytofontana Stem Cells sa dočítate aj na oficiálnom webe Fytofontana Stem Cells.

Ostatné produkty z radu na pigmentové škvrny Fytofontana Stem Cells
Obsahové ingrediencie roztoku Pure Pigment

Začnem, ako tradične, rušivými elementami. Tekutý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM) je relatívne OK a chápem, prečo ho výrobca použil ako nosič. Nebude reagovať s kmeňovými bunkami ani ostatnými látkami a navyše ich udrží v pokožke. Nepáči sa mi však TRIETHANOLAMINE, ktorý mastná ani citlivá pleť nemusí, akné podporujúci sójový olej (GLYCINE SOYA OIL) a môj večný strašiak v kozmetike ISOPROPYL MYRISTATE - protivná látka, ktorá zalieza do pórov. Nebyť týchto, žiadnu micelárnu vodu nepotrebujem. 

Alergikov nepotešia ani konzervačné látky (METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE), ale podľa mňa sú tieto lepšie než parabény a aj ich prítomnosť v tomto prípravku schvaľujem. Bylinky by sa znehodnotili bez nich. Teraz však prikročme k tomu, čo treba.
Roztok Pure Pigment celkom určite obsahuje proteíny v hydrolyzovanej forme, aby sa mohli rovnomerne rozptýliť v roztoku. Slúžia ako zdroje výživy pre pokožku. Veľmi dôležité peptidy. Peptidy pozostávajú z krátkych reťazcov aminokyselín a predpona pred slovom "peptide" určuje, koľko tých reťazcov je a na akú oblasť budú zamerané.

Tie jednoduchšie 3-reťazcové peptidy (TRIPEPTIDE-10 CITRULINE, TRIPEPTIDE-1) slúžia ako výplň na miestach, kde je pokožka už narušená a poskytujú tak pokožke oporu. Taktiež priamo vplývajú na tvorbu kolagénu, ktorý vplýva na ohybnosť pokožky. To isté robí aj fermentovaný extrakt PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT. O jeho zázrakoch ste čítali v článku o kréme na ruky Balea.

Zložitejšie peptidy ako ACETYL HEXAPEPTIDE-8, PENTAPEPTIDE-18, ACETYL HEPTAPEPTIDE-4, DECAPEPTIDE-4 sa využívajú na omladenie pokožky. Redukujú stiahnutie svalov, čím zmierňujú ťah  na pokožku. Tým pádom nie je tvár v jednom kŕči a nedáva vznik vráskam. Pleť pôsobí odpočinuto a vyhladene ako po botoxe, i keď fakticky po botoxe býva pleť v kŕči a po peptidoch nie. Peptidy pôsobia celkovo, zatiaľ čo botox musíte napichať len do určitých partií.

Oligopeptidy ako OLIGOPEPTIDE-24,  OLIGOPEPTIDE-34 majú pôsobnosť proti starnutiu, no ten druhý je o čosi rafinovanejší. Tento už dokáže ovplyvňovať tvorbu mazu, čo vysvetľuje, prečo som s roztokom nemala problém po celý čas, ale len v istých obdobiach. Tlmí tiež podráždenie pokožky a to najdôležitejšie, bráni nadmernej tvorbe kožného pigmentu melanínu. Blokuje ďalší transfer farbiva do kožných buniek. Nové pigmentové škvrny tak po zosvetlení nevznikajú.

BOERHAVIA DIFFUSA EXTRACT je extrakt z rastliny v Ajurvéde známej ako punarnava. Harmonizuje organizmus a potláča imunitu. Za to by ste sa jej pri nachladnutí asi nepoďakovali, no ďakovať je bude každý, koho imunita reaguje prehnane a tvorí pigment pri každom lúči slnka a vyrážke. K tomuto stavu vlastne v dôsledku tejto šialenej módy speje každý, kto sa musí stále opekať na slnku, v soláriu a nenatiera sa krémami s dostatočným SPF. A kto hovorí: "Ale veď keď sa natriem krémom, tak nechytím tak rýchlo bronz." Bingo, na to opaľovacie krémy sú!

Karagénan - CARRAGEENAN (CHONDRUS CRISPUS) - buduje obranyschopnosť pokožky, ale tou zlatou strednou cestou. Je to vodná riasa. Už som o ňom popísala veľa. S karagénanom úzko spolupracuje aj extrakt gotu kola (CENTELLA ASIATICA EXTRACT). Táto účinná látka má protizápalové  účinky, ale na webe sa píše, že je dôležitou zložkou účinnej látky prípravku. Ak si prečítate informácie, ktoré som o tejto rastlinke napísala v článku o hojivom rade Cicabio (pozrite pojem "ASIATICOSIDE") bude vám jasné už len kvôli tejto látke veľmi užitočné používať roztok Pure Pigment spolu s jedným z depigmentačných produktov (sérum, emulzia). Domnievam sa, karagénan bude tým tajomným aktivátorom kmeňových buniek, ktorý má obsahovať komplex TrioStem3 a gotu kola jeho tichý spoločník z roztoku.


Chmeľ obyčajný (HUMULUS LUPULUS EXTRACT) podporuje metabolizmus buniek a tým aj urýchľuje obnovu a očistu od odpadových látok. Nemá spevňujúce účinky, on skôr sťahuje póry a upokojuje pleť. Vzájomne sa účinok chmeľu dopĺňa s hamamelom virgínskym (HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT) bráni zápalom, sťahuje póry, podporuje odolnosť pokožky, prekrvuje ju a tonizuje. Dostávajú tak pleti peknú farbu. Na webe sa spomína tiež pagaštan konský, no ten som v produkte nenašla. Namiesto neho som našla prasličku roľnú (EQUISETUM ARVENSE EXTRACT), ktorá má totožné účinky ako dvojica vyššie.
Kôra z plodu citrónu (CITRUS MEDICA LIMON PEEL EXTRACT) je antioxidant, čiže bráni starnutiu a tiež má dezinfekčné účinky. Do skupiny antioxidantov a látok pôsobiacich proti mikróbom, čo pri stlmenej imunite potrebujeme, radím tiež rozmarín lekársky (ROSMARINUS OFFINICALIS EXTRACT) a  šalviu lekársku (SALVIA OFFICINALIS EXTRACT).

Dôležitý je tiež hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE) v lipozómovej úprave. O jeho schopnosti viazať vodu v pokožke som už tiež popísala veľa. Lipozómy sú špičkou na trhu. Sú to jedny z najlepších nosičov účinných látok, lebo majú optimálne veľkú molekulu prijateľnú pre pokožku. Nielenže rýchlo vsiaknu, ale sa tiež dostanú rýchlo na miesto určenia a pokožka ani UV-žiarenie nestihnú účinné látky priveľmi znehodnotiť. Použitie lipozómu je ďaleko efektívnejšie než využívanie čistých ingrediencií. Hyaluronát sodný v tejto forme podporený peptidmi ďaleko lepšie umožňuje vzájomnú komunikáciu buniek, čím prispieva k vyššej účinnosti komplexu TrioStem3 a v tom spočíva sila prípravkov s kmeňovými bunkami.

To najdôležitejšie na koniec
Kmeňové bunky a komplex TrioStem3
Najdôležitejší komplex obsahuje aktivátor kmeňových buniek (ktorý som myslím odhalila), kmeňové bunky jabĺčka (MALUS DOMESTICA FRUIT CELL CULTURE EXTRACT) a kmeňové bunky pomaranča (CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) CALLUS CULTURE EXTRACT). Pozor, nejde len tak o hocijaké odrody. Pri jabĺčkach ide o špeciálnu odrodu pestovanú vo Švajčiarsku zvanú "Uttwiler Spätlauber", ktorej kmeňové bunky javia najdlhšiu životnosť zo všetkých skúmaných rastlín. Ak s pomocou vhodného nosiča prepravia genetickú informáciu ku kmeňovým bunkám cez už vytvorené komunikačné kanály, podporia proces bunkovej obnovy. Kmeňové bunky pomarančovníkov pestovaných v Stredozemí sa pre zmenu ukazujú ako sľubní pomocníci v náprave štruktúry dermis, čiže hlbšej vrstvy kože. Presne tam, kde kolagénové vlákna viazané elastínom vytvárajú vrchnej vrstve oporné trámy. Ak podporia celistvosť tejto štruktúry a EGF (epidermálny rastový faktor), pleť opäť získava svoju pevnosť a elasticitu. Čo je to EGD a čo sú to kmeňové bunky, to všetko sa v prípade záujmu dozviete v mojom článku EFG a kmeňové bunky v organizme.

ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Veronika, ja sa taaak teším, že si späť!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milé slová, Zuzka. Síce ešte nie som späť nadobro, ale určite budem písať častejšie. Neviem, či sa mi bude dať napísať každý týždeň aspoň jeden článok, ale rada by som.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes