Moje nové kúsky Pupa Milano, Makeup Revolution a Gosh

Moje nové kúsky Pupa Milano, Makeup Revolution a Gosh

V tomto článku vám ukážem svoje najnovšie prírastky v mojej kozmetickej zbierke. Ako vždy, aj teraz zhodnotím ich plusy, mínusy a predvediem aj to, ako ich používam.

Pôvodne mal byť tento článok o očnom tieni a podkladovej báze Pupa Milano, ibaže potom som si uvedomila, že to nedáva logiku. Pri tieňoch predsa skúšam výdrž a aplikovať tieň s podkladovou bázou, tak asi nezistím, koľko vydrží. A keďže tento očný tieň nikdy neaplikujem na očné viečko samotný bez farebnej kombinácie, bude rozumnejšie ukázať, s čím ho kombinujem. Najlepším "parťákom" tieňov, ktoré mi podarovala kamarátka Miriam, je moja nová paletka Makeup Revolution London, ktorá slúži v poslednom čase najlepšie na tieto účely, tak vám ich predvediem spoločne. A ukážem aj svoj nový rúž od značky Gosh. :-) Však o podkladoch bude samostatný článok.

V líčení, pri ktorom uvidíte pri čine obidva očné tiene, resp. jednu paletku a jeden single očný tieň, boli použité tieto produkty:

- mejkap Lasting Finish 25H Nude od Rimmel London
- mejkap Dermacol Makeup Cover použitý ako korektor
- riasenka Lash Accelerator od Rimmel London, 
- béžová očná linka Exaggerate od Rimmel London, 
- hnedá ceruzka Multiplay od Pupa Milano
- nový rúž Gosh Velvet Touch Lipstick
- nový očný tieň Pupa Milano Iridescent Pigment
- nová paletka Makeup Revolution London Redemption Palette Iconic 2

Pupa Milano Iridescent Pigment


Hoci takéto sypké pigmenty majú veľa nevýhod a nepatria k tým praktickým na prenášanie z miesta na miesto, ja ich mám rada. Sú totiž jasné, žiarivé a úplne oživia unaveného človeka ako som ja. Keďže sú to však studené farby a ja som studený zimný typ, nechcem pôsobiť nezdravo a preto si dávam ako podkladovú farbu hnedú a túto farbičku používam len doprostred viečka. Pasuje mi k očiam, ale nič sa nemá preháňať, však? Nevýhodu týchto tieňov môžete vidieť na tomto obrázku.


Vždy, keď sa otvoria, celé sa zakydajú od prášku. Takže na to nosenie v kabelke naozaj nie sú. Lepšie je mať ich doma na stole, pekne položené rovno, aby ste nemuseli neustále utierať stolík a dávať pozor na oblečenie. No výhoda je evidentná. Krásne žiaria. Ak si nejaký tieň zaslúži prívlastok "iridescent", tak je to práve tento perleťový tieň.


Ďalšou výhodou takýchto tieňov je možnosť vrstvenia. Nanesenie druhej vrstvy vystupňuje farbu, takže si vždy môžete citlivo voliť intenzitu buď cez vrstvenie alebo podľa množstva, ktoré nanesiete. Ja osobne mám však radšej to vrstvenie, tieň vtedy toľko neoopadáva. Myslím však, že tieto neminiem ani do súdneho dňa. Je ich v tom tégliku dosť a pigmentujú silno, takže stačí úplne máličko. Výborne sa rozotierajú, lebo aj keď tak naoko nepôsobia, sú jemnučké.

Moje hodnotenie tieňa 



Textúra: jemné, sypké, ani stopy po drsnosti, hoci tak nevyzerajú
Schopnosť priľnúť: 4 - 5 (záleží, koľko dáte, ak dáte extrémne veľa, tak samozrejme opadá)
Aplikácia: stredne jednoduchá, ja aplikujem prstom, ale štetcom by som si asi netrúfla, lebo tieň sa naň chytá "jako ďábel" :-)
Farebná sýtosť: 5 slušná sýtosť a farby sa dajú krásne vrstviť
Výdrž: s podkladom výborná (9 > hodín), bez neho pri zachovaní kvality tak 8 - 9
Celková spokojnosť: 8
Cena: kúpili sme ich s kamarátkou za 2 eurá vo výpredaji a zrejme už nebudú dostupné, ale je len otázka času, kedy ich značka prinesie v inej kolekcii

celkové hodnotenie - slovom
  VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
náročnosť aplikácie
okamžitý efekt
výdrž
priľnavosť 
k pokožke / aplikátoru
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Tieto tiene asi zoženiete len ojedinele, ak má niektorý obchod posledné kusy, alebo cez Ebay. No som toho názoru, že o nejaký čas bude späť v predaji tak či tak. Kolekcie sa menia, farebné odtiene síce tiež, ale istá podobnosť v nich vždy býva. Aj tento odtieň príde skôr či neskôr. Možno bude mať v sebe nejaké iné odlesky, novú škatuľku, ale kvalita bude rovnaká. 


Makeup Revolution London Redemption Palette Iconic 2


Túto paletku mám z Elnino.sk za 7 EUR. Je v nej 12 očných tieňov pri celkom úctyhodnej gramáži 14g, takže je to poriadne paletisko. :-) 


V paletke nájdete aj matné aj perleťové očné tiene. Mne osobne sa páčia úplne všetky. Sú to také príjemné neutrálne farby. Ani príliš studené, ale ani príliš teplé, no bližšie majú predsa len k tým studeným, takže s nimi nevyzerám neprirodzene. Možno tam mohli byť aspoň dva tie aplikátory, ale nesťažujem sa, pretože ten, čo tam je, sa dobre čistí. Tiene sa naň dobre chytajú ale aj rovnako dobre zlezú, keď aplikátor otriem do vreckovky, takže pohodička. Tiene neprášia, neopadávajú a rozotieranie dostratena je hračka. Zvládol by vás s nimi pekne namaľovať aj váš chlap, čo v živote nedržal nejakú paletku v ruke. A zloženie je pritom úplne primitívne. Žiadne sofistikované ingrediencie, len trošku silikónu, minerálny olej, mastenec, sľuda, pigmenty a nejaké ďalšie drobnosti. Ale namiešali to dobre, lebo tiene neprášia a držia dobre na viečkach.



Pigmentácia je tiež fajn. Žiadne nečakané prekvapenia, že nejaká farba maľuje inak, alebo že v svetle vyzerá inak. Ako vyzerajú v paletke, tak aj na pokožke. Myslím, že pri tejto paletke aj hnedé Astor a Rimmel tiene šli bokom. Keď sa ponáhľam a uvažujem, ktorú z nich, tak beriem buď túto, alebo Pupa Milano 4 Eyes. Bez uvažovania. Azda jediná nevýhoda je mäkkosť plastového obalu. Poškriabete a ani neviete, ako. Bojím sa, že kým ich miniem, obal bude zničený. No zasa paletka nie je taká drahá, aby ma to extra mrzelo. Hlavne nech tie tiene slúžia, nie?




Moje hodnotenie paletky tieňov



Textúra: jemné, mierne krémové, neprášia, dobre držia v palete, ale sa aj ľahko naberajú
Kvalita aplikátora: veľmi dobrá, vyzerá, že veľa znesie
Schopnosť priľnúť: 5 (perfektná, neopadávajú ani z aplikátora)
Aplikácia: jednoduchá, nanesiete čímkoľvek, štetcom, aplikátorom, prstom...
Farebná sýtosť: 5 vysoká, výborne pigmentujú
Výdrž: s podkladom výborná (9 > hodín), inak pri zachovaní kvality len dobrá (tak 6 hodín)
Celková spokojnosť: 9, len pre tú výdrž, keby bola dlhšia, dám známku 10
Cena: kúpila som za 7 EUR na Elnino.sk

celkové hodnotenie - slovom
  VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
aplikátor
okamžitý efekt
výdrž
priľnavosť 
k pokožke / aplikátoru
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Rúž Gosh Velvet Touch Lipstick



Môj nový rúž sa mi podarilo získať v súťaži na Facebooku. Môj odtieň je č. 157 Precious a super sa mi hodí, lebo je to chladná farba, ale keby sa vám práve tento nepáčil a chceli by ste iný, na výber je až 32 farieb od hnedej až po fialovú. Môžete si ich pozrieť na stránke Gosh. Všetky sú žiarivé a veľmi intenzívne. 




Jeho obal je pekný a matný, no beda ho chytiť rukou od mejkapu. Hneď máte na ňom odtlačok, ale inak vyzerá fakt zaujímavo. :-) Mne sa teda tento dizajn páči. 


Výrobca Gosh sa snažil vsadiť na zloženie, ktoré má veľkú časť aj z prírody. Najväčší podiel zastáva ricínový olej (RICINUS COMMUNIS OIL), čo je tak trošku aj jeho výhoda, no tiež nevýhoda. Na rozdiel od iných, tento rúž farebne chytá na pery dosť dobre. Je to práve vďaka tomu oleju. Olej je nevysýchavý a ťažký, no netreba mu opakovať kontakt s pokožkou, aby na ňu rovno priľnul. Spolu s ním prilieha aj pigment a ostáva pekne lesklý. Ibaže niekto môže byť práve na tento olej alergický alebo mu môže olej pery dráždiť. Bála by som sa ho aplikovať napríklad na poškodené pery, ale inak nevidím v tom nejaké extra riziko. Z dlhodobého hľadiska ten ricínový olej nie je až taký príjemný na nosenie ako syntetika.


Ďalej sú tam vosky, vrátane mikrokryštalického, včelieho a vosku z kríčka Candelilla Cerifera (ten býva aj v riasenkach, lebo je ľahký). Na prilepšenie pridáva značka aj slnečnicový olej (HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL) a kvôli lepšej výžive aj vitamíny. Konkrétne vitamín E (TOCOPHEROL) a vitamín C palmitát (ASCORBYL PALMITATE). Sú to antioxidanty, takže bránime starnutiu a súčasne oxidácii farieb na perách. Farby sa behom nosenia nemenia. Ako vyzerajú teraz, tak budú aj o hodinu.



Moje hodnotenie rúžu:
Textúra: stredná - ani mazľavá, ani tuhá, skôr je taký krémový
Aplikácia: stredne ľahká, pri týchto intenzívnych farbách by som odporúčala použiť štetec
Farebná sýtosť: 4 (neľakajte sa však tých sýtych farieb, na perách vyzerajú lepšie)
Priľnavosť: 4 - skvelá, v porovnaní s inými chytá na pery lepšie
Výdrž: dobrá (2 - 3 hodiny, konzumáciou nápojov a jedál sa podstatne skracuje)
Celková spokojnosť: 8 z 10 kvôli výdrži efektu a farby
Cena: cca 7 EUR za 4 g, predáva Fann

celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
efekt po nalíčení
výdrž v dlhodobom horizonte
pigmentácia
pocit na perách
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Líčenie:

A takto vyzerali všetky tri produkty na mne. Ospravedlňujem sa za pleť, ale toto sa mi prihodilo kvôli tomu nešťastnému púdru Rimmel, o ktorom som tu písala naposledy. 




Takže vidíte, rúž má žiarivú farbu, jemne sa leskne. Zelený očný tieň Pupa Milano je uprostred viečka, ostatok tvoria hnedé farby z paletky Makeup Revolution.


Po 2 hodinách: rúž zatiaľ drží, ale jeho lesk už začína pomaly miznúť. Farba zatiaľ pretrváva, len nesmiem jesť ani piť, lebo inak ide rýchlo preč. Odskúšané opakovane. Tiene držia v nezmenenom stave.




Po 6 hodinách: Mejkap už odhaľuje slabiny. Najmä akné na brade. Po rúži ani stopa. Zmizol ešte skôr, ako uplynuli 3 hodiny. Pri opakovanom teste som si prepúdrovala pery, čím sa výdrž rúžu predĺžila. Naďalej však platí, že som nesmela jesť, inak odišiel rýchlo.


Očné tiene držia, len zo záhybov oka mizne tmavšia hnedá farba. S podkladovou bázou mám však zistenú i lepšiu výdrž tieňov Makeup Revolution.




Po 9 hodinách: Makeup Revolution tiene ostali len v náznakoch, no v podstate stále vidieť, že som nalíčená. O 9 hodín bolo však stále relavívne vidieť stopy po tieňoch Pupa Milano.




Takže toto boli moje kúsky, z ktorých jeden som vám už dávno sľúbila ukázať a dva sú úplne novučké nové. Aspoň ste ich mohli vidieť všetky spolu.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tá paletka, to je ten dupe Naked dvojky? Vyzerá veľmi pekne a som prekvapená, že nepráši, lebo moja Naked2 práši teda poriadne :D Pomaly sa s ňou ale zžívam a začínam ju mať rada :)...
    Ten pigment vyzerá nádherne, toto je moja farba... A keďže som teraz obdržala podobne úchylné odtiene od Astoru, asi sa inšpirujem pri líčení :).
    EOS giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. JJ, je to kópia Naked 2. Práši len niektorými štetcami, ale originál aplikátorom nepráši vôbec a nepráši ani syntetickými štetcami s veľkou hustotou vlákna. Som ňou veľmi milo prekvapená. Nečakala som, že sa s tieňmi bude tak dobre robiť. Pravda, mohli by vydržať na očiach aj dlhšie, no tá aplikácia je super jednoduchá. Človek sa s nimi nenarobí, aby vyčaril pekné líčenie.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes