Dermacol a moje obľúbené produkty

 Dermacol a moje obľúbené produkty

Na recenzie tejto značky mám smolu. Vždy sa dostanem k produktom v momente, keď im skončí výroba a už nemá zmysel o nich písať. Alebo sa dostane k činu moje lajdáctvo a kozmetiku neodfotím, kým je nová. Uznajte, obal so zošúchanými nadpismi a z polovice minutý obsah nevyzerá najlepšie. Ale tentokrát som sa poučila a vyfotila som pre Vás produkty pekne za čerstva. Kým sa predávajú. :-) 

Teda až na tie ceruzky... Dostala som ich ako darček v čase, keď už v obchodoch neboli. Ale aj tak vám ich ukážem, pretože hoci sa teraz vyrábajú pod novým názvom, kvalita je rovnaká. Ako to viem? Skúšala som šedú ceruzku kamarátky a viem, že bola rovnako dobrá, aj keď nie taká trblietavá. Tieto dve pôvodné mi dlhšie stáli v šuplíku, ale teraz, keď už viem, že mi tieto farby pristanú, konečne dostali svoje slovo. Nuž začnime nimi.

Ceruzky Perfect Eyeliner 
(najnovšie Waterproof Eyeliner)

Táto mäkká vodeodolná ceruzka je z tých, ktoré sa žiaľ ťažšie strúhajú. Neviem, čo je to za materiál, ale nie je mäkký ako klasické drevo, preto na ňu potrebujete ostrejšie strúhadlo. Rozhodne sa oplatí kúpiť si strúhadlo v drogérii a nepoužívať tupé strúhadlá, ktoré nosia vaše deti do školy. S tými ceruzky nezastrúhate, maximálne ich rozštiepite. 

Vrchnáčik ceruzky je plastový a výrobca tvrdí, že nepriedušný. Priedušnosť síce preveriť neviem, no môžem potvrdiť, že zrejme tesní dobre, pretože bezpečne drží. U iných ceruziek sa mi to stáva pravidelne, no u týchto sa ešte nestalo, aby sa mi v kozmetickej taštičke otvorili a narobili neporiadok. A to som ich vláčila so sebou neraz. 

Náplň má krémovú konzistenciu, ktorá je zdanlivo mastná (ale len zdanlivo) a plná trblietok. Nedá sa však rozotrieť dostratena v štýle tieňovania a treba pritlačiť, ak chcete intenzívnu linku. Výrobca píše na webe, že je mäkká, ale to ona teda nie je. Nehovorím, že by bola tvrdá, ale už som mala aj mäkšie. Tie nové sú na tom rovnako.

Zato trblietky nepúšťa ani najmenej. Či je leto alebo zima, k pokožke okamžite priľne, ostane ako prikovaná a triblietky neopadávajú. Ak by ste chceli tieňovať, môžete ňou jedine menej tlačiť. No keď si pozriete obrázok nižšie a uvidíte, čo je to za štýl farbičky, tak uznáte, že tieto ligotavé linky by asi sotva šiel niekto rozotierať. Načo? U ligotavej linky je dôležitejšia rovnomerná pigmentácia, čo sa týka hustoty trblietavých pigmentov a odolnosť. V tomto ona obstála výborne. Nepresvitá, píše súvisle, nerozmažete ju ani čerstvo natretú ani počas dňa. Znesie i dážď a slzy. Takže naozaj je vodeodolná. A vydrží 14 hodín. Prvá fotografia zo série fotografií líčenia vznikla o 11:20 a posledná o 1:32, takže medzi nimi bol 14 hodinový rozdiel. Kebyže som pleťový barbar a neodlíčim sa pred odchodom do postele, stavím sa, že ešte i ráno by som ju našla v dobrom stave. Keď si budem najbližšie robiť nejaké špeciálne líčenie, tak jedna z týchto ceruziek bude toho súčasťou.


Moje hodnotenie ceruziek:

Textúra / konzistencia: krémová, stredne tuhá (treba trošku pritlačiť, ale nie je to až taká hrôza a stále sa ňou dá pohodlne pracovať v každom ročnom období)
Aplikácia: stredne náročná - ak sa pomýlite, ťažko chybný ťah napravíte, horšie sa odličuje
Farebná sýtosť: 5 (úplne všetky nechávajú intenzívne farebné linky a majú super krytie)
Výdrž: excelentná (12 a pokojne aj viac hodín, pretože je vodeodolná a čo výrobca sľúbil, to aj bolo dodržané - sľuboval 10 hodín)
Celková spokojnosť: 9 (jeden bodík stráca pre to odličovanie)
Cena: do 4 EUR na webe Dermacol.sk

celkové hodnotenie - slovom  NAJLEPŠIE Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
aplikácia
okamžitý efekt
výdrž
zmývateľnosť (treba niečo na
vodeodolný mejkap)
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Keď som si k linkám našla cestu, som s nimi spokojná. Momentálne sa ceruzky predávajú len v odtieňoch, ktoré doma mám od iných značiek, ale keby Dermacol rozšíril ponuku, určite si kúpim ďalšiu.

Lesk na pery Brilliant Lip Gloss

Keď som kupovala lesk na pery od značky Dermacol, mala som v zásobe jeho iný odtieň. Bol to taký ružový lesk, tuším odtieň číslo 02. Než som ho stihla vyfotiť, polovička bola minutá a potom som ho stratila na diskotéke. Tento nový odtieň má číslo 11 a je dymovo hnedý so stopami ružovej. 

Čo ma na ňom nepotešilo, je to, že neobsahuje žiadnu výživu. Je to naozaj len lesk. Nepotešila ma ani chuť a vôňa. Produkt obsahuje alkohol z anízu a nejaký parfum. Aníz sám o sebe nie je nepríjemný, ale spoločne s parfumom tieto arómy pripomínajú rascu a to už nie je až taká sláva. A to lesk predurčuje k tomu, aby som ho používala len večer alebo v zime, keď nie je až také slnečné svetlo vonku. Viem si predstaviť reakciu so slniečkom. Neviem, či to isté obsahujú aj ostatné, ale ak ho doma máte, odlepte etiketu a pozrite. Ak je tam písaný "ANISE ALCOHOL", tak na slnko nechodiť.

Prečo sa lesk stal mojim obľúbeným? Kvôli efektu a farbe. Táto farba sa mi veľmi páči a tiež sa mi páčia trblietky. Sú maličké, krásne odrážajú svetlo, opticky mi zväčšujú pery, výborne držia a odchádzajú postupne. 


Na druhom obrázku sú pery našpúlené, lebo som chcela, aby ste videli ten lesk :-p
Lesk je mazľavý ako všetky ostatné, ale rovnako ako môj obľúbený Stay Glossy od Rimmel London a Pure Color Crystal Gloss od Estée Lauder, ani tento nelepí pery a čosi na nich vydrží. Zhruba 3 - 4 hodiny, ale len keď nejete. Inak maximálne 2 hodiny a je fuč.


Moje hodnotenie lesku:

Textúra: tuhšia, hladká, obsahuje drobné trblietky, je mazľavá, ale nelepí 
Aplikácia: ľahká (aplikátor je malý a šikovný, farba výborne prilieha) 
Farebná sýtosť: 5 (intenzita zodpovedá mojim predstavám) pre svetlý odtieň 
Vôňa: nie moc príjemná, taká rascová a kým je lesk čerstvo natretý, trošku ruší, no stratí sa 
Výdrž: na lesk slušná (3 - 4 hodiny bez jedenia, inak tak max. 2, určite nie sľúbených 6)
Celková spokojnosť: 8 bodov z 10 (pre vôňu, problémovú zložku a chýbajúcu výživu)
Cena: okolo 5 EUR za 6ml na stránkach Dermacol.sk.

celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku

efekt po nalíčení
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hodnotenie aplikátora
pocit na perách (vôňa, lepivosť)http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
zloženiehttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg

Cena tohto produktu je vynikajúca. Ak sa chystáte na večierok, pokojne po tomto lesku siahnite. Vydrží a aj pekne vyzerá. Čo tam po výžive... Pery ošetríte aj balzamom. Tento lesk je pre efekt, nie na výživu.

Fixačný púder Invisible Fixing Powder

Tento púder bol ocenený vizážistami a stylistami v ČR ako najlepší produkt roku 2007. Znie teda ako mimoriadne dobrý nápad pouvažovať nad týmto púdrom a zaradiť ho do svojho kozmetického arzenálu. Je jemnučký, dobre sa s ním pracuje, má vlastnú hubku i štetec, fakt sofistikovaný a funkčný dizajn. Ja už by som až takým nadšencom nebola, ale OK, na fixáciu mejkapu je naozaj dobrý. Majú pravdu tí profesionáli. Že nepoznajú ingrediencie, to už je druhá vec.

Púder tvoria tri základné látky a dva pigmenty. Základom je mastenec (TALC) - veľmi kontroverzná látka, o ktorej som tu viackrát písala. Vedci strašia rakovinou, v čom si myslím, že preháňajú. Neexistuje žiadna seriózna štúdia, ktorá by tento fakt potvrdila. Musím však súhlasiť, že neviazaný mastenec by dokázal narobiť galibu v póroch a v dýchacích cestách. Je to látka s veľmi drobným zrnom a keď vidím textúru púdru, tvrdím, že tvorí najväčší podiel. Viazanosť spomínam kvôli tomu, že ide o sypký púder. Isteže, aj klasické púdre sú sypké a tiež sa v nich používa mastenec, ibaže v klasických kompaktných púdroch býva vždy naviazaný nejakým spojivom (parafínom a inými mastnejšími látkami) a v tých sypkých je hodne pigmentovaný, takže ani tam nemôžu chýbať látky, ktoré ho s tými farbičkami prepoja. A teda nie je taký práškový ako tu, kde je tých pigmentov minimum a celé je to vyslovene jemný prášok. Preto pozor!

Druhou zložkou je stearát zinočnatý (ZINC STEARATE) - ďalšia látka bežne sa vyskytujúca v púdroch a krycích mejkapoch, ktorá zvyšuje priľnavosť a má brániť tomu, aby púder tvoril hrudky. Práve tieto dve látky sú dôvodom, prečo vám radím, aby ste každý mejkap i púder odličovali niečím, čo sa oplachuje a nespoliehali sa len na micelárne vody. Minerály sa nedajú z pleti len tak zotrieť a už vôbec nie rozpustiť. Nerozpustia sa a teda akékoľvek čistenie vatovým tampónom bude to isté, ako keď budete čistiť tabuľu od kriedy mokrou handrou. Však si spomínate na školské časy, aká "čistá" bola.

Tretia zložka je MAGNESIUM CARBONATE - horečnatá soľ, ktorá chráni púder pred vzdušnou vlhkosťou a napučiavaním mastenca. Táto je bežná a nemám nejaké podozrenia, že by mala byť niečím zlá. Napokon sú tam už len pigmenty. Svetlý púder ich má menej, tmavší viac. Musia tam byť, inak by sme chodili s tvárou ako od múky. Mastenec má bielu farbu. Nie síce snehobielu, ale bielu, nie telovú.

Ak si týmto púdrom zafixujete už hotový mejkap a zadržíte na chvíľku dych, potom budete v pohode. Určite s vyvarujte tomu, aby ste ho vdýchli. Nech vás ani  nenapadne veselo sa prášiť púdrom a kecať s kamarátkou pri tom. Keďže je mastenec nerozpustný, pľúca sa ho nevedia zbaviť. 

Nemám nič ani proti fixácii mejkapu. Tento púder naozaj pohltí nadbytočný maz a mejkap zafixuje na niekoľko hodín. Dlhšie vydrží, čo aj vidíte na sérii fotografií na konci. Ten mejkap, ktorý som použila, by bol vydržal tak 8 hodín, určite nie 14. Ale používať fixačný púder namiesto mejkapu či púdru, len samotný (čiže bez nejakého mejkapu pod ním, aby ste sa neleskli) alebo dennodenne, to naozaj nie je dobrý nápad. Nedám ruku do ohňa za to, že nadmerne používané púdre s obsahom mastenca a akýchkoľvek látok (i škrobov) môžu upchať póry a spôsobiť problémy. Možno aj rovnaké problémy ako hlinité soli.

Hodnotiť tento púder nejdem, keďže je to môj prvý fixačný púder a nemám ho s čím porovnávať a ani nie sú kritéria, ktoré by som si mala všímať. Tak si len pozrieme fotky, ako vyzerajú produkty. Na fotkách vidíte linku, lesk i balenie púdru vrátane hubky a štetca.


A tu máme produkty Dermacol v praxi. Takto moja tvár vyzerala tesne po nalíčení. Linka Dermacol bola použitá na obžiahnutie spodného viečka, lesk je na perách a púdrom som zafixovala mejkap.





Takto moja tvár vyzerala po 6 hodinách. Lesk je už fuč, mejkap drží a linka tiež. Začína mi trošku presvitať červeň na nose, ale inak krytie stále parádne. Nechápem akurát tú svetlú škvrnu na brade. Na originál fotke nič také nie je, toto robí s fotkami blogerský systém.




A tu je fotka po 14 hodinách. Sama som tomu nechcela veriť. Pigmentové škvrny na brade vidieť viac, na nose sa objavuje červená žilka, ale opäť efekt neuveriteľný. Dosť pochybujem, že je za tým len stipplingová technika nanášania mejkapu. Určite i vklepkanie mejkapu do pokožky malo časť zásluh, no na zvyškom bude stáť fixačný púder. S mejkapom Match Perfection si sadli, pretože mejkap Match Perfection má púdrový záver. S krémovým mejkapom Pupa Milano ho vyskúšam niekedy nabudúce a dám vám vedieť, ako to dopadlo.




Takže ako vidíte, lesk prirodzene sľúbených 6 hodín nevydržal, ale ostal na perách tak polovicu času. Linka v teste obstála na výbornú, stále ju vidieť aj po toľkých hodinách. A taktiež fixačný púder konal svoju prácu dobre. Keď budete potrebovať pri nejakej špeciálnej príležitosti trvácnejšie líčenie, určite po ňom siahnite. Na denné použitie však zvoľte radšej klasický púder, alebo trvácnejší mejkap. 

Nezaťažujte svoju pleť zbytočne hrubými nánosmi líčidiel. Zmatňujúce produkty sa môžu zdať fajn, ibaže absorbujú maz, vlhkosť a pučia. Veľmi ťažko sa dôkladne odličujú a dlhodobým používaním takmer vždy spôsobujú problémy s akné. Podľa mňa neexistuje krycí mejkap, ktorý by z dlhodobého hľadiska nerobil nič zlého s pórmi, nech si výrobcovia tvrdia čo chcú.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. Ten púder si každý chváli. Mňa odrádza tože je sypký. Také produkty mám potom úplne všade!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve pre túto vlastnosť ho vnímam ako rizikový. Mal by byť viac viazaný, lebo keď toto niekto dýcha, fakt to nie je dobré.

      Odstrániť
  2. Ten púder mám. Efekt sa mi celkom pozdáva, ale tak prvé, čojaviem, 3 hodinky? Potom sa už zasa ligocem ostošesť ako s každým iným púdrom... Ale tie prvé hodiny je to fakt dobré.
    Ale fajn dozvedieť sa aj niečo o jeho zložení! ;)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno záleží aj od toho, čo je pod ním a koľko toho pod ním je. :-) Match Perfection mejkap je jeden z tých, čo nevyzerajú prirodzene, pretože dosť kryje. Nedostatky ani veľmi nie, no prirodzenú farbu áno. :-p A nie je príliš púdrový, takže tento fixačný prášok naň vskutku dobre chytí a držia spolu celé hodiny. Tiež ma prekvapilo, že som mala stále matnú tvár, lebo to som nečakala ani vo sne. Ale chcem tú fixáciu vyskúšať aj s inými druhmi mejkapu. Ešte chcem skúsiť krémový Pupa Milano, gélový i púdrovú novinku, čo má prísť od Rimmelu, Mám tiež práve objednané štetce, s ktorými chcem robiť lepšie stippling a domíňať mejkapy, čo mi doma stoja. Tak to potom testnem aj na iných druhoch mejkapov, s inými technikami nanášania a dám vedieť, ako to dopadlo.

      Odstrániť
    2. jj, určite daj... Ja mám doma 3 mejkapy, tak sa s tým skúsim tiež trošku vyhrať, keď bude čas.
      saveonbeauty

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes