Kallos: kondicionér LAB 35 Beach Mist

 Kallos: kondicionér LAB 35 Beach Mist

Ako už o mne viete, ja kondicionéry nepoužívam. To už musí byť fakt nejaká príležitosť, aby som si do vlasov nejaký nastriekala. Som skôr na masky a zábaly. Navyše v zime málokedy vyrážam do spoločnosti baviť sa. Sviatočné veselice a ani plesy... to mne veru nič nehovorí. Mohla by som byť medveďom a v zime sa uložiť na zimný spánok. :-) Predsa mám však doma aj nejaký ten zázrak na uhladenie vlasov. Je od značky Kallos.

Keď už raz za uhorský rok niekam v zime vyrazím s rozpustenými vlasmi, mali by nejako vyzerať a hlavne by nemali lietať, lebo to mňa hnevá veľmi preveľmi. Nie je nič horšie, ako keď vám vietor sfúkne vlasy priamo do tváre, alebo keď nadvihnete čiapku a vlasy pod ňou vyzerajú, ako keby hrom do pažítky strelil. :-p A ja práve také mávam, lebo moje vlasy sú síce husté, ale jemné, preto sa u mňa sa momentálne zabýval práve tento kondicionér Kallos.


Moje skúsenosti s kondicionérom Kallos

Obal a vôňa: Veľkou výhodou je rozprašovač. Kondicionér sa aplikuje veľmi ľahko. Vôňa je však taká umelá. Vonia tak, ako klasické šampóny, nie po bylinkách a na mňa trošku silno. Ešteže sa ten parfum odparí. Na obale mi ale chýba popis v slovenčine, čo je jediné mínus. Žiadala by sa aspoň čeština, ak už nie slovenčina. Web však našťastie popisy má.

Textúra: Kondicionér je ľahučký. Vyhovuje mi, že ho nemusím natierať a ani vmasírovavať. Také ja nerada. Tento je doslova ako morská voda v spreji. Nastriekam, nechám zaschnúť a neriešim. Kondicionéru však chýba nejaká tá pomocná látka, ktorá by tuk prítomný v ňom udržala rozpustený stále. Keď postojí, začne sa zhlukovať do nie príliš chutne vyzerajúcich hrudiek. Ale ja si hovorím, že je to vždy lepšie, než keby som si mala dať na vlasy niečo, čo by bolo umelo zahustené veľkým množstvom iných látok, len aby sa ten tuk rozptýlil. Zhlukovaniu je ľahká pomoc. Zatrasiete fľaštičkou a opäť sa rozptýli. 



Vzhľad vlasov: Keby sa po kondicionéri neleskli vlasy, tak naň aj zabudnete. Dodáva vlasom jemnučký lesk. Asi ako ten zábal, ktorý používam raz za 1 - 2 týždne. Je to lesk, ale tlmený. Nie ako keď máte mastné vlasy. Rozdiel vidieť. Žiaľ, zachytenie vlasov pred a po aplikovaní by chcelo poriadnu zrkadlovku a nie túto moju digitálnu. Alebo fakt dobré denné svetlo. Keďže už niekoľko týždňov tu slniečko nezasvietilo, neviem Vám ho odfotiť, ale sľubujem, že akonáhle bude, vyleziem na balkón a budem cvakať o dušu. Fotky potom pridám.

Vlasy na dotyk: Nepovedala by som, že sú moje vlasy po ňom nejaké extra mäkké (nemám ich tvrdé ani tak), ale na rozčesávanie to stačí, dajú sa skrotiť a neelektrizujú, čo je hlavné. A nie sú ani také extrémne hladké až klzké na dotyk, ako bývajú po hustých kondicionéroch s vysokým obsahom silikónov. Výživa a hydratácia vlasom evidentne nechýba. Vyhladenie nie je 100%, ale asi tak na 50%. Vidieť, že sú krajšie, ale na dotyk to nebudete až tak intenzívne vnímať. Našťastie, lebo s tými nasilu zaťaženými a hladkými silikónovými vlasmi by ste ani na druhý deň nespravili žiadny účes. To už len kilogram tužidla... Takže nie, po tomto sa vlasy nebudú po rozhodení "sypať" ako v reklamách na vlasovú kozmetiku, čo je (aspoň pre mňa) ideálne.

Použitie: Kondicionér sa neoplachuje a hodí sa na normálne, suché i poškodené vlasy. Na čerstvo nafarbené radšej nie. Na také dajte masku a na kondicionér počkajte týždeň. Potom môžete striekať, koľko len chcete. Ako som spomenula na začiatku článku, na zimu ho ja osobne veľmi nevyužijem, vy možno skôr, ale v lete si ho určite užijem. Nevšimla som si, že by zaťažoval vlasy a teda sa mi nebudú rýchlo mastiť. Isteže sú mastnejšie rýchlejšie, než keby ste nedali žiadny, ale toto vidím ako celkom v norme. Je to vecička, ktorej názov sa hodí. Je to naozaj "beach mist", ktorý si aplikujete na vlasy a získate prirodzený vzhľad, ako keby ste prišli z pláže. Na efekt je fakt dobrý.

Moje hodnotenie kondicionéra LAB 35

Textúra: riedky až vodový (má rozprašovač, takže nepredávkujete)
Hydratácia a výživa: 5, mám z neho ozaj dobrý pocit a vlasy sú po ňom pekné
Vyhladenie vlasov: 2,5 (pre mňa ideálny stav)
Vôňa: pekná, ale radšej by som viac prírodnú
Celková spokojnosť: 10
Cena: 300 ml stojí 2,33 EUR na stránke Kalloscosmetics.cz

celkové hodnotenie - 
slovom
 VYNIKAJÚCI
 obal / prezentácia výrobku 
 krátkodobá účinnosť / efekt 
 účinnosť v dlhodobom horizonte
(zaťažuje / nezaťažuje)
 
 hydratácia 
 výživa 
 vôňa 
 pomer kvalita / cena 
 celkové hodnotenie 

Záver: Kondicionér Kallos LAB 35 Beach Mist je úplne iný ako väčšina kondicionérov. Je ľahší, splní funkciu oživenia účesu, ale nevyhladzuje vlasy na dotyk. No tu vidím dôležitejšie, že ich vyhladí natoľko, aby boli zdravé. Takže aj napriek vôni, ktorá sa mi až tak nevidí WOW mu hovorím ÁNO.

Kto dočítal až sem a zloženie ho nezaujíma, tomu ďakujem za pozornosť a budem sa tešiť na Vašu ďalšiu návštevu. Ostatní môžu čítať ďalej. ;-)

Obsahové ingrediencie LAB 35

Takže dnes by som netradične začala tým horším - konzervačnými látkami ako je BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE. Mne tieto látky nič nerobia (a zrejme nebudú ani drvivej väčšine z vás), no pokiaľ na ne máte alergiu, alebo máte na vlasoch lupiny a sklony k silnému masteniu pokožky, potom si namiesto tohto kondicionéra vezmite radšej nejaký iný. A ešte upozornenie pre astmatikov - pri striekaní zastaviť dýchanie. Nie, aby ste si ho nastriekali do nosa či do úst, ale to vy asi viete veľmi dobre aj bezo mňa.

To by bolo všetko k horšiemu, čaká nás to lepšie. Držte si klobúky (v rukách, lebo sa za vlasy nebudete musieť hanbiť), bude toho viac. Začala by som morskou soľou (MARIS SAL). Dlhšie som uvažovala, aký je dôvod jej prítomnosti a prišla som na to. Soľ obsahuje minerály, zadržiava vodu a zmäkčuje vlasy. Takže ak si s nimi neviete rady a potrebovali by ste z nich spraviť poddajnejšie vlásky, kondicionér LAB 35 môže byť odpoveď. Pozor však na farbené vlasy. S prítomnosťou soli môže farba vydržať o čosi kratšie. Ale toto sa bude skôr týkať tých, čo razantne menia farby a majú veľmi poškodené vlasy. Tí, čo farbia s rozumom, nezaznamenajú až také výrazné zosvetlenie.

Kondicionér sľubuje lepšiu textúru vlasov. Čo teda vlasy bude chrániť, respektíve upravovať štruktúru? Určite to bude antistatický CETRIMONIUM CHLORIDE a pantenol (PANTHENOL), ktorý súčasne uzatvára štruktúru vlasov a bráni im strácať vlhkosť, ktorú do nich dostanete. Aby mali hladký povrch a aby medzi nimi nevznikalo teplo pri trení, pridané boli zlúčeniny na báze silikónu (AMODIMETHICONE, SILICONE QUATERNIUM-16) a kopolymér (VP/VA COPOLYMER), ktorý ich ochráni pred vonkajším prostredím. Podobné látky sa používajú aj v mejkapoch, takže nič neobvyklé.

Glycerín (GLYCERIN) je už taká hydratačná klasika. Poďme radšej ďalej k olivovému oleju (OLEA EUROPAEA OIL) a kokosovému oleju (COCOS NUCIFERA OIL), ktorý dodáva vlasom esenciálne mastné kyseliny, vitamíny, najmä vitamín E. 

V olejoch bol rozpustený mliečny tuk (LACTIS LIPIDA) s podobnou nutričnou hodnotou. OK, "rozpustený" asi nebude ten správny výraz. Však ste videli. Spolu s olejmi vlasy zjemňuje, poskytuje im krásny lesk a hlavne výživu, s ktorou ten lesk nebude mastným leskom, ale bude leskom zdravým. Prečo práve tuk z mlieka a nie rastlinný? To bol zrejme zámer. Mliečny tuk je telu vlastný, preto ho vnímame ako čosi prirodzené. Tu nám tvorí pár s ceramidom 3 (CERAMIDE 3), ktorému pomáha vstrebávať sa do štruktúry vlasu, kde môže povzbudiť tvorbu vlastných ceramidov - látok potrebných pre stavbu. Tým, že je to tuk a teda je i mastný, tiež tvorí ochrannú bariéru. Prepustí vlhkosť dovnútra, ale nepustí ju von. To by samotné silikóny nezvládli.

Na rade sú extrakty, prevažne extrakty z odolných rastlín. Konkrétne sú to extrakty z chaluhy bublinatej (FUCUS VESICULOSUS EXTRACT), hnedej riasy (LAMINARIA DIGITATA EXTRACT), spiruliny (SPIRULINA MAXIMA EXTRACT), riasy nori (PORPHYRA UMBILICALIS EXTRACT) a nórskej riasy (ASCOPHYLLUM NODOSUM EXTRACT). Majú bohatý obsah minerálov, stopových prvkov a sú to hodnotné antioxidanty. Prečo nazývam rastliny odolnými, to je hádam jasné. Všetky tieto riasy žijú vo vode v blízkosti hladiny, kde na ne celý čas páli slnko. Nakoľko majú dobrú obranyschopnosť, dokážu prežiť v týchto extrémnych podmienkach bez toho, aby prišli o svoju vlhkosť a živiny. Extrakty z nich získané budú nielen vyživovať, ale tiež zadržiavať životne dôležité látky vo vlasoch. 

Tento pomer účinných látok voči pomocným látkam sa mi páči. V tomto zložení kondicionér určite urobí niečo s Vašimi vlasmi.

Máte i Vy skúsenosti s kondicionérmi od Kallos? Podeľte sa o ne v diskusii.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Táto kozmetika ma veľmi láka, akurát neviem, čo si mám myslieť o tých cenách... :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež nešli do hlavy nízke ceny, takže som sa opýtala priamo kompetentných. :-) Bolo mi odpísané, že značka neinvestuje do reklamy, ale namiesto toho sa radšej snaží urobiť produkty dostupnejšie pre zákazníkov. A ešte boli v tom e-shope takí zlatí, že mi odfotili niekoľko produktov so zložením, aby som sa mohla sama presvedčiť, čo v nich je. Teraz mám doma 4 produkty. Dá sa povedať, že za tými, čo si človek kúpi v obchode, vôbec nezaostávajú v kvalite. Ešte by som povedala, že naopak. Majú viac účinných látok. Rozdiel teda bude určite jedine v tej reklame. Tá je, ako vieme, drahá.

      Odstrániť
    2. No tak to je super prístup, asi sa po niečom poobzerám aj ja teda :)...
      saveonbeauty

      Odstrániť
  2. Som prekvapená takou podrobnou recenziou, to som asi ešte na žiadnom blogu nevidela. Inak od Kallosu som skúsila Silk masku na vlasy a som s ňou nadmieru spokojná. :)

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes