Kallos: maska na vlasy Placenta

V poslednom čase len maskujem a maskujem. Začalo to tvárou a mám tu už popravde rozpísaných niekoľko článkov o pleťových maskách, ale som si povedala, že možno dozrel čas zmeniť tému a povenovať sa zasa vlasom. Takže dnes to bude o maske na vlasy, nech máte trošku zmenu a nech vidíte, že aj za málo peňazí môžete mať veľa muziky.

Keď som dostala ponuku na vyskúšanie produktov značky Kallos od obchodu Kalloscosmetics.cz, očko mi hneď zaletelo k maskám a zastavilo práve pre tejto. O placente som počula veľa dobrého a viem, že placenta dokáže vynikajúco zvláčniť pokožku a podporiť jej obranyschopnosť. Hovorí sa i veľa zlého, ale mne osobne tie zlé reči v ušiach nerezonujú. Koniec koncov, ak by živočíšna placenta naozaj mohla byť kontaminovaná látkami, ktoré supľujú funkciu ženských hormónov, pri mojej večne rozkolísanej hormonálnej hladine mi to môže jedine pomôcť. :-) Maska stojí naozaj máličko, ale vyzerá veľmi sľubne, nuž nebolo o čom. Chcela som práve túto masku. Až sa mi však dostala do rúk, pri obzretí zoznamu zložiek prišlo jedno velikánske prekvapenie. Prečítala som si ho od hora nadol i zdola nahor, ale chýbala mi jedna zložka. Placenta. :-) Tak si masku teda rozmeňme na ingrediencie, ako vždy, aby sme objasnili túto záhadu, ten názov.

Obsahové ingrediencie masky

Ako som zistila, drvivá väčšina zdrojov na internete uvádza, že je maska zo živočíšnej placenty. Niekde sa spomínajú aj rastlinné extrakty, no takmer žiadne stránky nepíšu, že tento zábal okolo živočíšnej placety ani len neprešiel. Skutočnosť je taká, ako som uviedla na začiatku. Žiadna živočíšna placenta v nej nie je. Ak ste teda s kúpou masky váhali len kvôli zásadám nevyužívať produkty so zložkami živočíšneho pôvodu, alebo ste čítali zlé klebety o placente z ovečiek, môžete si vydýchnuť a bez problémov masku zakúpiť. 

Napriek tomuto som maske aj naďalej verila a úplne chápem, prečo dostala takýto názov. Podotýkam, že sa tak volá plným právom. Jednou z hlavných zložiek masky je extrakt zo pšenice (TRITICUM VULGARE VILLARS). Predpokladám, že ide o naklíčené zrná, u ktorých sa, ako bolo preukázané, preukázali úplne rovnaké účinky ako u placenty. Úspešne sa využíva v kozmetike ako jej rovnocenná a hlavne úplne bezproblémová i bezpečná náhrada. Zoznam neuvádza, ktorá časť rastliny bola využitá, ale či už by šlo o olej z klíčkov, lipidy alebo čokoľvek, efekt na vlasy to mať rozhodne bude. 

Ďalšou dôležitou substanciou je výťažok z bambusu (BAMBUSA VULGARIS). Bambus je jedna z najúžasnejších rastlín, aké poznám. Jeho drevo si vie vynikajúco udržať vodu,  je mimoriadne pevné, obsahuje plno hodnotných látok a napriek tomu je ľahučké. To napovedá, aký účinok má mať výťažok na vlasy. Má ich urobiť pevnými, udržať v nich vlhkosť, nezaťažiť ich a zásobiť ich živinami. K týmto výťažkom už ani netreba pridávať špeciálny vitamín, lebo majú všetko.

Aby výťažky prenikli do vlasovej štruktúry, pomáha im propylén glykol (PROPYLENE GLYCOL) a aby vlasy maska na vlasoch dobre držala, na to sú silikóny (CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL). Skôr, než začne niekto lamentovať, že prečo silikóny, prezradím, že nejde o veľké množstvo. Základ tvorí voda a cetearyl alkohol (CETEARYL ALCOHOL), nie silikón. Silikón maska potrebuje kvôli lepšej priľnavosti k vlasu a nie je to látka, s ktorou by si šampón neporadil. Silikón zmyje každý šampón so SLS a inými penivými látkami, čiže pokojne i detský šampón (čo je tiež dôvod, prečo som Vám kázala nečistiť pleť hĺbkovo od mejkapu micelárnou vodou bez peničov, ale gélmi a penami). Na druhej strane, cetearyl alkohol je voskovitá ingrediencia, ktorá sa získava z rastlinných olejov a v maskách sa používa celkom bežne. 

Okrem parfumu a nie príliš šťastne zvolených konzervačných látok (BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE,  METHYLISOTHIAZOLINONE) tu nie sú látky, ktoré by mohli spôsobiť problémy. Dávať pozor by si mali len ľudia alergickí na tieto konzervanty. To je azda moja jediná výčitka voči tejto maske. Radšej by som v nej videla benzoát sodný, než toto.

Moje skúsenosti s maskou

Obal masky je klasický téglik, ako býva na gély na vlasy. Zatvára sa bezpečne, neurazí, ale ani nenadchne. Azda mi tam pre slovenských a českých zákazníkov chýba návod v reči nášho kmeňa. Je tam len angličtina, ktorú ovládam a iné cudzie jazyky, za čo musím strhnúť bodík. 



Maska samotná je hustá tak akurát, má bielu farbu, nemastnú textúru a príjemnú rastlinnú vôňu, ktorá síce dlho nevydrží na vlasoch, ale aspoň je pekná a pri aplikácii neobťažuje. Maska nie je ani príliš tekutá, že by sa vylievala a kĺzala z vlasov, ale ani hustá. Dobre sa natiera a na jedno použitie jej neminiete veľa. 

Ja našťastie alergiu na nič z vyššie uvedeného nemám. Mám akurát problém s lupinami, ktoré sa ku mne vždy vrátia po čase ako bumerang. Aj teraz si pokožka hlavy veselo svrbí a mňa môže trafiť šľak. Masku aj napriek tomu testujem už piaty týždeň. Prvý týždeň som dala dve dávky, teraz už dávam každý týždeň len jednu. Jedna dávka týždenne stačí, aby ste vlasy nerozmaznali a nepredávkovali dobrotami. Používam šampón proti lupinám, ktorý som otvorila len 4 dni dozadu a začína zaberať. Naďalej však používam i masku. Chcela som zistiť, či by mohla niekomu spôsobiť alebo zhoršiť lupiny. Zhoršenie pokožky nenastalo, takže na lupiny vplyv nemá, na zlepšenie vlasov však vplyv má. Už po prvej aplikácii.

Prvá aplikácia priniesla vcelku slušné výsledky. Moje vlasy neboli úplne hladké, čo však poriešil kondicionér. Možno ich maska nevyhladila, rozhodne ich však spevnila. Prestali sa mi krútiť do všetkých strán, elektrizovať, boli o dosť pevnejšie a ďaleko lepšie držali tvar i objem v účese.  Po druhej aplikácii už ostali i hladké. Ak budete masku používať, odporúčam takýto postup.

Umyte si vlasy bežným šampónom. Stačí trošku napeniť a zmyť. Potom vlasy trošku osušte, zabaľte do osušky, nechajte chvíľku tak. Po chvíľke, keď už nebudú také mokré, naneste masku a nechajte pôsobiť. Nanášaním na nie príliš mokrý vlas maska pôsobí ešte lepšie. Ďalší postup závisí od toho, aké máte vlasy. Ak sú viac poškodené, nepotrebujete za každú cenu silne peniaci šampón na zmytie. Ak sú normálne, pokojne masku dôkladne zmyte a môžete použiť i kondicionér. Moje vlasy sú normálne a husté, len ich mám jemnejšie a tenšie, takže skúsila som aj s kondicionérom i bez neho. Oba výsledky sa mi páčili. Vlasy získali tlmený lesk. U mňa teda maximálna spokojnosť s maskou. Na to, že stojí len čosi vyše 1 EURa, je to super vecička.

Moje hodnotenie masky:

Textúra: hladká, jemná, konzistencia je gélovo-krémová, dobre vstrebateľná a nemastná
Hydratácia: 5
Výživa vlasov: 5
Vôňa: príjemná a taká rastlinná, cítiť aj ten bambus, je to taká svieža a sladká vôňa
Celková spokojnosť: 10
Cena: len cca 1,19 EUR za 275ml v obchode Kalloscosmetics.cz

celkové hodnotenie - slovom

NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Táto prvá vec od značky Kallos ma prekvapila milým spôsobom. Vôbec mi nevadí, že nejde o živočíšnu placentu. Táto maska má svoje účinky a regenerovať vlasy zvláda rovnako dobre, ako by to zvládla i klasická živočíšna placenta. Takže za mňa áno.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Túto kozmetiku som videli na jesennom Interbeauty, ale bolo tam toľko ľudí, že som odolala - fakt som nemala na to nervy :D Ale teraz aj banujem :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Popozerám sa po nej v obchode, vyzerá super :)

    https://beautytipsbydomci.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes