Ziaja: Sensitive micelárna voda

Micelárna voda... téma, na ktorú som na tomto blogu už veľa popísala. Porovnávala som ich vo v súboji, ospevovala som ich a pomáhala vám ich od seba odlíšiť. Len preto, aby ste vedeli, ktorá bude pre vás tá pravá. Dnešný článok venujem vode od značky Ziaja. Jej micelárna voda Sentitive je totiž určená na citlivú pleť a takú pleť má veľa z vás.

Od porovnávania vôd v kozmetickom súboji mi prešli rukami ďalšie 3 vody, takže by to bolo aj na nový súboj. Je možné, že ho čoskoro naozaj urobím, pretože dovolím si tvrdiť, že pri toľkých vodách by som už naozaj mala vedieť rozoznať tie rozdiely a veru rozoznávam. Takže začnime teraz zložením.

Obsahové ingrediencie

Túto micelárnu vodu by som prirovnala k vode značky Mixa. O nej som ešte zatiaľ nepísala, článok však nájdete čoskoro. Obe vody sú skvelé, ale čímsi špecifické. Čosi majú spoločné a čosi odlišné. 

Spoločným znakom oboch vôd je peničSODIUM COCOAMPHOACETATE je organická zlúčenina, ktorá patrí rozhodne k tým menším zlám, než sú sulfáty. Niekedy sa Vám môže zdať, že po priložení vatového tampónu na pokožku cítite také šteklenie a počujete šumenie. Takže to je práve tento penič. Na uľahčenie zmáčania nečistôt volí Ziaja kyselinu citrónovú (CITRIC ACID), čo je určite tá lepšia cesta, než ďalšie peniče a bublinkovače. 

Ďalej máme propylénglykol (PROPYLENE GLYCOL), ktorý pomáha účinným látkam prenikať do pokožky, ale má aj príjemné hydratačné vlastnosti a nezabudnime na glycerín (GLYCERIN), ktorý vo vode tiež našiel svoje miesto, aj keď má tiež svoje nevýhody. Vysvetlím neskôr.

Z hodnotnejších látok spomeňme alantoín (ALLANTOIN) a pantenol (PANTHENOL). Tieto lásky pomáhajú pečatiť drobné poškodenia, ktoré citlivej pokožke mohlo spôsobiť svrbenie a škriabanie pri podráždení. Sú silne hojivé, preto ich rada vidím vo všetkom, čo je určené na citlivú pleť. Podobne je na tom extrakt zo sladkého drievka (GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT). Hojí, upokojuje a dezinfikuje pleť, čo je dôvod, prečo vodu odporúčam aj pre zmiešanú a nie príliš mastnú pleť. Tá potrebuje, aby sa baktérie v kožnom maze nerozkladali a nevznikalo akné. Hydratácii sa poteší tiež. Na poriadne lesklú pokožku by som už radšej použila iný čistič. 

Produkt je konzervovaný bežným benzoátom sodným (SODIUM BENZOATE) a DMDM hydantoínom (DMDM HYDANTOIN), ktorému už však nie som až taká rada. Spomínala som Vám kedysi dávnejšie, že DMDM patrí k dezinfekčným látkam, ktoré pri reakcii uvoľňujú formaldehyd a niektorí ľudia si môžu na takéto látky poľahky vyvinúť alergiu. Takže áno, rozhodne vodu môžete používať (ak alergiu nemáte už teraz), ale nepreháňať. 



Moje skúsenosti

Micelárna voda Sensitive má peknú fľaštičku a do radu Sensitive zapadla vynikajúco. Kompozične patrí k tým jednoduchším. Zloženie nie je príliš komplikované a značka sa vyhla používaniu príliš veľkého množstva ingrediencií, kde by musela siahať po chémii. Radšej zvolila staré osvedčené a nevyhnutné látky. Nedáva ani príliš peničov a ani príliš látok, ktoré by mali držať ingrediencie pokope, ale napriek tomu je voda stabilná a má neutrálnu vôňu. Žiadne zbytočné voňavky, čo mne osobne vyhovuje.

Jej menšou nevýhodou je glycerín. Spomínala som to aj v predošlom článku. Bezprostredne po aplikácii ho na pokožke vždy cítite. Javí sa taký cukrovitý, mierne lepkavý, ako guma. Pocit sa po čase stratí, ale potrebuje čas. Ak sa teda chcete po čistení pleti natrieť a máte naplno využiť vlastnosti, ktoré má, dajte pleti viac času na spracovanie než obvykle. Ten pocit zmizne. Čo však až tak ľahko nezmizne, je vodeodolný mejkap. Zíde, ale na jeho odstránenie vynaložíte väčšiu energiu. Takže aj preto píšem, že na extrémne mastnú pokožku iný čistič. Toto zloženie nebolo stavané na mastnotu.




Micelárna voda však nedráždi pokožku a osvieženie je evidentné. Na dehadratovanú pleť, citlivú pleť i všetky ostatné určite poslúži a bude slúžiť dobre. Len to s ňou naozaj nepreháňajte. Ja nestriedam vody preto, že občas dostanem na testovanie novú (ako napríklad teraz túto, ktorú som testovala aj s krémom na citlivú pleť Sensitive), ale práve kvôli nahromadeniu látok a návyku, ktorý môže brániť účinku, ako sa mi to stalo s Vichy. Z času na čas preto aj vy prestriedajte a opäť sa k nej vráťte po čase. Je dobrá. Môžete ušetriť peniaze a mať dobrú vodu.

Moje hodnotenie:

Textúra: vodová, tekutá, mierne penivá
Hydratácia: 5 (úplne evidentná)
Vôňa: neutrálna, citlivá pokožka vždy víta micelárnu vodu bez vône
Celková spokojnosť: 8 (kvôli tomu DMDM a horšiemu odličovaniu vodeodolných mejkapov) 
Cena: orientačná cena je 5,73 EUR za 200ml, čo výborná cena

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
odličovacia schopnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Za cenu, v ktorej ju dostať, je táto voda určite dobrým adeptom na miesto vo Vašej výbave. A to aj teraz pred sviatkami, kedy potrebujete investovať do darčekov a nemáte peňazí nazvyš. Nie je síce najlepšia z najlepších, ale stále dobrá,

Rad Sensitive označujem ako mimoriadne schopný rad a už sa teším, až zoženiem enzýmový píling. Už nočný krém, o ktorom som písala, bol vynikajúci. O zvyšných produktoch taktiež nemám najmenšie pochybnosti. Ak máte citlivú pleť, je to dobrá voľba.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes