Sothys Paris: Homme revitalizačný čistiaci gél na vlasy a telo pre pánov

Sothys Paris Homme Beauty Travel Kit - cestovný set pre pánov
Bude to istotne pre vás prekvapenie, že idem rozoberať pánsku kozmetiku. Je to tak, niekedy aj motyka vystrelí a aj chlap si vstúpi do svedomia. Môjmu otcovi v tom trošku pomohla súťaž, kde sa mu podarilo vyhrať praktický cestovný set od Sothys Paris Homme Beauty Travel Kit pre pánov. Vďaka nemu mohol vyskúšať aj čosi iné, než bežne používa.


Aby bolo jasné, môj otec je stará škola. Tento rok oslávil 60-tku a čo si pamätám, nikdy nepoužíval žiadnu špeciálnu kozmetiku. Ak som mu kúpila sprchovací gél, mal ho na polici aj rok bez toho, aby ho čo len otvoril. Radšej použil môj. :-) Kúpiť mu krém, mal by ho tam aj päť krát dlhšie. Jemu také veci nič nehovoria. Vždy mal klasický holiaci strojček na žiletky, staré známe krémové mydlo na holenie v dóze a inak si vystačil s mydlom a čímkoľvek, čo našiel v kúpeľni. Raz si namydlil hlavu mojim peelingom... Čo vám budem hovoriť... :-) Ale teraz na staré kolená konečne vyskúšal čosi iné.



Sothys Paris Homme Beauty Travel Kit - obsah balenia
Sothys Paris Homme Beauty Travel Kit obsahoval tri produkty
Do súťaže na FB stránke Sothys Paris Slovakia sa zapojil po dlhom otravovaní z mojej strany. Bol prekvapený, že vôbec niečo vyhral. Ani neviem, či sa mu kedy takto zadarilo. No aby sa vôbec pustil vyskúšať tú fajnovú kozmetiku, musela som mu pohroziť, že ju budem míňať ja. ;-) Tak sa teda do toho dal a ja ho teraz zasa môžem otravovať s otázkami. Dnes to bude o gélovom prípravku na umývanie tela i vlasov. Viete, z otca treba informácie páčiť postupne a čo pozerám ingrediencie, aj tak bude o čom písať, takže o tejto chutnej sade napíšem tri články. Prvý bude o šampóne (tá najväčšia tuba) a potom napíšem o zvyšných dvoch vecičkách.


Sothys Paris Homme Beauty Travel Kit - obsah balenia a šikovná taštička
K produktom Sothys Homme v malom balení bola táto šikovná taštička
Zloženie šampónu (môj príspevok k téme)

Základným kameňom celej pánskej kozmetiky Homme zameranej proti starnutiu je naozaj kameň. Ide o olivín (OLIVINE EXTRACT), ktorého najväčšou výhodou je vysoký obsah horčíka. Horčík zvykneme užívať proti stresu a kŕčom. Rovnako pôsobí aj na pokožku. Bráni, aby bola pokožka v strese a neznesiteľne napnutá, čo aj obvykle býva po čistení. Týmto minerálom teda budeme minimalizovať dopad čistenia v podobe nepríjemných pocitov, ktoré niekedy po osobnej hygiene nastanú. Horčík pôsobí povzbudivo na bunkový metabolizmus. Bunky sú vynikajúco zásobené kyslíkom, plné energie a pleť vyzerá živšie. Niektoré značky namiesto tejto prírodnej cesty používajú iné horečnaté zlúčeniny, ale tiež vždy nemusia mať až taký efekt.

Za hydratáciu v produkte zodpovedá glycerín (GLYCERIN) a pomáha mu v tom provitamín B5 - pantenol (PANTHENOL). Každý však pôsobí iným a svojským spôsobom. Glycerín  je jedna z najpoužívanejších látok v kozmetike na hygienu, pretože priťahuje do pokožky i vlasov vlhkosť. Pantenol to nerobí, on však dokáže pečatiť poškodené vlákna vlasov a pokožke napomáha v regenerácii. Nenadarmo sa na slnkom spálenú pokožku aplikuje pantenol v spreji. Prepne hojenie pokožky na rýchlosť turbo. Keď ho vidíte v šampóne, buďte len radi. Bráni vzniku statickej elektriny a jemné vlasy po ňom nebudú elektrizovať. Páni si tak môžu i v zimnom období, kedy nosia čiapky, odpustiť zbytočný vlasový styling. 

A našli by sa tu aj iné látky, vďaka ktorým vlasy nepôjdu do všetkých strán, no na rozdiel od pantenolu, tieto už sú výhradne pomocné. Ide o rôzne peniče, stabilizátory, látky uľahčujúce zmáčanie povrchu kože / vlasu vodou a tým tiež dôkladné očistenie. Vôňu dotvára niekoľko vonných látok. No... na môj vkus je tých pomocných látok dosť, ale keďže ide o univerzálny prostriedok na telo i vlasy, ktorý má evidentne zapadať do radu Homme aj svojou vôňou, zrejme to bude i nutné. Koniec koncov, nejde o látky, na ktoré by sme už neboli zvyknutí z inej kozmetiky. Na pozore by sa mali mať len alergici. Produkt bol konzervovaný na báze izotiazolinón derivátov, ktoré ojedinele môžu spôsobiť alergickú reakciu.


Sothys Paris: Homme revitalizačný čistiaci gél na vlasy a telo pre pánov
Názory a skúsenosti otca (a trošku aj moje)

Šampón, podobne ako celý rad Homme, príjemne vonia. Otec je nadšený, že mal konečne aj nejakú čisto "chlapskú vôňu". Nešla som mu z toho gélu odlievať a fotiť, však je to šampón ako každé iné šampóny a chcela som mu ho ušanovať. Ale privoňala som a dávam otcovi za pravdu, že veľmi pekne vonia. Cítim v tom príjemnú vôňu dreva. Ako keď keď v studený zimný deň vojdem do kôlne pre polienka na kúrenie. Je tam zima a sviežo a chladu kontruje vôňa dreva. Nie je to však vôňa nudná, ako keď kôra polienok obschne a zhorkne. Táto je ako stvorená pre pánov, ktorí sú moderní, lebo má v sebe "šťavu". A možno aj má, lebo citrusy nielen vidím vo vonných zložkách, ale ich aj cítim. Ak takto vonia aj toaletná voda, ktorá by tiež mala byť v predaji, tak potom je určite špičková.

Čistiaci efekt je fajn. Dalo sa to čakať pri tom zložení. Šampón vraj dobre odmasťuje a neštípe v očiach, ale máličko ťažšie sa zmýva, tvrdí otec. To ja nepotvrdím, ale neostáva mi nič iné, než mu veriť. Gél používal len na vlasy, na telo mu ho bolo ľúto. Je to len 30ml, takže asi preto. Elektrizovanie vlasov otec taktiež nezaznamenal. Ťažko povedať, čo by bolo, keby ho používal v zime, ale predpokladám, že by to boli rovnaké výsledky.

Otcovo hodnotenie:
Textúra: vraj ako klasické šampóny a sprchovacie gély, takže rátam s tým, že zrejme myslel gélovú, stredne ľahkú, penivú 
Hydratácia: ? (na telo otec produkt nepoužil, takže toto rátať nebudem)
Výživa: 3 (otec nepreháňal, ale povedal, že úplne stačila - on má jemné vlasy)
Vôňa:
 príjemná, drevitá s citrónovým nádychom, otec bol ňou nadšený
Celková spokojnosť:
 8 - nevysvetlil, ako k tomu číslu došiel, ale podľa toho viem, že sa mu šampón páčil, lebo on zasa hocičo nepochváli 
Cena: 29,70 EUR za 200 ml, čiže 30ml by mohlo mať hodnotu okolo 5 EUR (ale to som mu radšej nepovedala, lebo by mohol začať preháňať, alebo by gél až tak šanoval, že by nebolo možné nič hodnotiť) - produkt v plnom balení sa dá kúpiť na stránke Sothys.sk


celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
čistiaci efekt
výživa
vôňa
zmývateľnosť
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Otec zhodnotil čistiaci efekt, výživu, vôňu, zmývateľnosť a ja samozrejme to ostatné, pretože v tom sa otec nevyzná. V zložení by som možno čakala ešte trošku viac výživy tie konzervačné látky sa mi nepozdávali. V ostatnom gél viac menej naplnil očakávania.

Ak ste "kravaťák" (ako ľudí v kanceláriách zvykne nazývať otec) a máte toaletnú vodu, určite bude fajn mať k nej aj sprchovací gél a šampón. Nie je to síce lacná záležitosť, ale, súhlasím s otcom, že táto vôňa rozhodne patrí k biznisu a imidžu elegána, ktorý bez saka a kravaty nedá ani krok. Produkty osobnej hygieny, ktoré voňajú rovnako ako parfumy a toaletné vody, ja všeobecne odporúčam. Človek tou vôňou tak nejako nasiakne a podporí jej výdrž. 

Nabudúce sa môžete tešiť na hodnotenie pleťového fluidu a čističa. Pri šampóne bol trošku vlažný, ale tieto dva otec veľmi chválil. 
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Od tejto znacky som mala kozmetiku na akne. Bola draha a u mna nezafungovala.
    Co sa tyka panskej kolekcie, myslim ze vacsina muzov tolko penazi za kozmetiku neda.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono záleží aj tak trošku na tom, ako o seba dbajú a aké majú nároky. Môj otec keby vedel cenu, tak ho ani nedokopem, aby tú kozmetiku skúšal. Poznám však aj takých mužov, čo by v momente kúpili celú sadu a ešte aj produkty v plnom balení. Čo sa týka fungovania / nefungovania, tam je to ťažké. Môžeš mať aj najdrahší produkt na svete. Ak ti nesadne zloženie, tak smola. Aj preto píšem také podrobné články. Dúfam, že sa v nich ľudia nájdu, budú si vedieť lepšie vyberať a neskončia s červeným nosom.

      Tiež som v mladšom veku kadečo poskúšala na svoje akné. Kozmetika Sothys to síce nebola, boli to iné značky, ale tiež nie práve najlacnejšie a nič ako účinok sa nekonalo. Škoda, že som sa vtedy zložením tak nezaoberala.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes