Balea: balzam na pery Juicy Orange

V mojej kozmetickej zbierke sa ocitol nový balzam na pery. Na prvý pohľad ničím zvláštny. Aspoň to by ste si asi povedali vy - dámy, ktoré pery neustále niečím natierate. Ale pre mňa je to Amerika. Naozaj, akoby som objavila Ameriku, lebo toto je asi úplne prvý balzam tejto konzistencie, ktorý na perách znesiem.


Už vám budem pripadať ako trúba, ktorá najskôr zahlási, že citrusy nemá rada a potom odrazu ospevuje kopec produktov s vôňou citrusov. Najskôr na blogu nemám jediné telové mlieko a aj na krémy na ruky som neskutočný lajdák. Potom naraz napíšem články o troch krémoch na ruky a 4 pleťových mliekach, z ktorého je jedno dokonca do sprchy. Čo tieto zmeny spôsobuje? Prevychováva ma značka Balea a spolupráca a DM drogériou, odkiaľ mi raz za čas príde niečo, čo som doteraz nikdy nepoužívala. A keďže vnímam ako svoju povinnosť písať o všetkom, čo do kozmetiky patrí, teda aj o produktoch, ktoré bežne nepoužívam, tak ich skrátka používať začnem. Veď čo by to bolo za hodnotenie, keby som tie produkty mala na polici a použila ich raz? Nie, používam ich naozaj poctivo a mením sa zo dňa na deň. Zmenil sa môj vkus, zmenili sa moje návyky a dokonca i niektoré názory odfúklo ako popol. Nie názory na ingrediencie ako také, lebo zo svojich vedomostí a skúseností nepustím, rovnako som stále náročná na to, čo používam (však vidíte, že sa nezdráham aj skritizovať, ak cítim, že je to objektívne), len som zmenila postoj k tomu, čo mi treba a čo mi netreba. Viac sa o seba starám a ešte viac hľadím na ingrediencie. 

Teraz som dostala ako malú pozornosť tento balzam na pery. Ako... mám doma asi dva hojivé zázraky, ktoré občas natriem na záder a ešte dva tégliky čohosi. Ale že by som to použila na pery? Nieeeee. Keď leziem prstom do téglika a aplikujem očný tieň alebo bázum, tam mi to nevadí, ale aplikovať prstom balzam, s tým mávam trošku problém. Problém mám aj s príchuťami, čo ste asi pochopili z mojich recenzií o leskoch a rúžoch. Ak produkt chutí ako ovocie, alebo vonia ako ovocie, musí sa okamžite vstrebať, inak nemá šancu chrániť moje pery. Napríklad tak, ako sa príjemne vpijú balzamy od Majky (Handmade by Mia). Takže prečo chválim tento balzam? 

Zloženie balzamu

Základom tohto mazadla na pery je vazelína (PETROLATUM). Klasická a mnou milovaná vazelína, z ktorej som si zvykla vyrábať balzamy na pery i krémy na nohy. 

Ak som vyrábala balzam, vždy som doňho nakvapkala zopár kvapiek vitamínu E (TOCOPHEROL) a ten mám i v tejto malej plechovničke, takže super. Zasa niečo, čo poznám a o čom viem, že robí mojim perám len dobre. Je to antioxidant, takže budú pekné, hladké a zdravé. Na výživu nejakých veľmi popraskaných pier je to trošku málo, ale mne toto bohato stačí.

Balzam bol ochutený vonnými látkami z éterických olejov - LIMONENE a LINALOOL. Ja som síce používala čisté éterické oleje, ale tieto by mali byť stabilnejšie. Ak ho budeme dávať naozaj na pery a nikoho nenapadne si ním natierať tvár (moja skúsenosť s podobným počinom dopadla vcelku vtipne, hoci to bol omyl)... prečo nie? Pery sú dobre prekrvenou oblasťou. Ak na ne aplikujete éterický olej, veľmi rýchlo sa odparí a ostane len základ. Len sa teda nesmiete natierať a byť na slnku, lebo to by nem-dopadlo dobre. :-)

Sľuda (MICA) - tú som ja do svojho výtvoru nedávala, ale keď máte balzam distribuovať niekde v autách, potom skladovať a potom má nejaký ten rôčik vydržať, potom ju treba. Používa sa síce kvôli lesku, ale ako minerál máva tiež veľa rôznych farieb. Takže tomuto balzamu dáva nepriehľadnú a žltučkú farbu a s prímesou hnedastého železitého pigmentu (FERRIC OXIDE alebo CI 77491) chytá balzam farbu oranžovú. A to je všetko zo zloženia. Nie je to nič komplikované, čo by som nebola používala už predtým. Len vtedy som netušila, že niekto niečo takého začne raz aj vyrábať. :-)

Moje skúsenosti s balzamom

Pre mňa je ideálne, ak balzam vonia ako lepidlo Kanagon, ako krém na detskú prdelku, ako mydlo... skrátka čokoľvek, len nech to nie je mňam. :-D V opačnom prípade budem dovtedy tou svojou hubou krútiť a pery špúliť, kým balzam nezotriem. :-p 

Tento balzam je síce mňam, ale vôňu cítim len keď balzam natieram. Vo vazelíne nie sú vonné látky - a už vôbec nie látky tohto typu - stále.  Vôňa rýchlo zmizne a ja spokojne držím pery v normálnej polohe a nič neriešim. Pery sú pekne natreté, chránené a ja som spokojná. Nelepia, nie sú neskutočne mazľavé, lebo vazelína je príjemná. Vazelína chráni pokožku veľmi dobre a vydrží aj vyššiu vzdušnú vlhkosť bez toho, aby tuhla, robila hrudky alebo akúkoľvek neplechu. Až sa mi balzam minie, kúpim si ďalší, aby som mala aj na zimu. 



Plechovka je strašne milá. Šikovná, maličká, v priemere má asi 4cm. Optimistická žlto-oranžová farba a namaľované koliesko pomaranča na vrchnáčiku na mňa pôsobí pozitívne. Ako západ slnka nad horizontom, alebo také malé slniečko vo vrecku. Vrchnáčik (zatiaľ) veľmi dobre prilieha. Hádam, že to tak aj dlho ostane. Mala som kedysi vzorku krému Nivea v takejto malej plechovke, ale tá sa veru poohýbala raz dva. Toto však vyzerá byť pevnejší plech, ktorý neviem ohnúť ani keď mám plechovku otvorenú a vrchnák prekrýva až 5mm spodnej mištičky, takže si myslím, že to čosi vydrží. 

Moje hodnotenie balzamu:
Textúra: hladká, masťová
Hydratácia:
 3 (vazelína nie je práve hydratačná látka, ona skôr zmäkčuje)
Výživa: 3,5
Vôňa: krásna, nie ako pomaranč, ale skôr ako pomarančová limonáda
Celková spokojnosť: 9
Cena: netuším, ale skúsim zistiť, no podľa mňa to nebude viac ako 2 EURá

celkové hodnotenie - slovom

VÝNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
výživahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Možno by som kvapla do balzamu ešte nejakú inú špecialitku, aby viac vyživoval, ale na moje pery, ktoré nikdy nemávam popraskané, je tento balzam tak akurát. Myslím, že nič extra mi na zimu ani netreba. Ale viem, že krémovať treba a teraz už aspoň viem, že to robiť aj budem, hoci doteraz som tým balzamom veľa nedala. Možno konečne miniem aj tie hojivé zázraky, keď som už takto zvykla...
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

  1. Aj ja som s ním veľmi spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Taká jednoduchá vec a aká dobrá, však? Za málo peňazí veľa muziky. Aj preto som si túto značku rýchlo obľúbila.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ty si vo vsetkych komentaroch taka negativistka...odradza na to navstivit Tvoj blog...snaha o radu nie rypanie...

      Odstrániť
    2. No vidis, a ja by som si zase velmi rada pozrela Tvoj blog. To by si sa vsak musela podpisat :-)

      Odstrániť
  3. Po tomto balzame pokukujem už taaaak dlho, takže si ma touto recenziou extra potešila ;). Vôňu pomarančov milujem! Ale už mám toho doma fakt veľa, takže hádam zatiaľ aj odolám;D.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes