Rimmel: tvárenka Lasting Finish

Dajte líčkam červeň, aby vyzerali sviežo ako skoré jabĺčka, ktoré práve teraz dozrievajú v našich záhradách. Je v poriadku zjednotiť pleť farebne mejkapom, no líca by vždy mali dostať niečo viac, aby vyzerali zdravo a aby zvýraznili našu krásu. Našťastie sa už niektoré krásne dámy inšpirovali prácou profesionálov a predaj tváreniek stúpa. Pomaly, ale isto sa s nimi učíme pracovať.


No... pravda, nie všetky dámy to vedia. Dokonca ani tie na obrazovkách... Niežeby som bola fanúšik reality šou, ja také veci nepozerám, ale počas prepínania kanálov mi nemohla ujsť jedna tmavovlasá súťažiaca vlaňajšej Farmy, ktorej meno neviem, keďže to nesledujem. Tejto dáme tvárenka krásu nezvýraznila. Bolo to presne naopak. Jej líca vyzerali ako špinavé, pretože porušila jednu zo zásad a to tú, že všetkého veľa škodí. Stačilo ubrať farby, alebo použiť prirodzenejší tón viac ladiaci k jej pleti a výsledok mohol vyzerať inak. Nerobte rovnaké chyby, ani keby ste boli začiatočníčky.


Lasting Finish tvárenky sú našťastie jemných farieb a trapas vám s nimi absolútne nehrozí. Preto ich odporúčam mladým i starším ženám. Dokonca i takým, ktoré zatiaľ nevedia s farbou na líčka pracovať a len sa to chcú naučiť. Lasting Finish je totiž stávka na istotu, či už ju použijete cez leto alebo v zime na bledú pleť.

Obsahové látky

K zloženiu nemám veľmi čo písať. Najväčší podiel prášku tvorí mastenec (TALC), ktorého textúra je hebká, jemná a púdrová. Už jemnejší je len škrob, ale ten v tvárenke nemáme. Druhou najviac zastúpenou zložkou je polyetylén (POLYETHYLENE) a ten funguje ako viazač. Pekne spojí mastenec s pigmentom a vytvorí rovnorodú zmes, ktorá nebude robiť na tvári fľaky, ale pekne zafarbí celú plochu. Trošku netradičnou látkou je PTFE, čo je teflón. Nezľaknite sa, je to vcelku bežná vec v kozmetike a nemala by vám ublížiť. Pokiaľ sa pravda vaša tvár nezohreje na viac ako 350 stupňov. ;-) Teflón sa bežne používa podobne ako polyetylén - viaže prachové častice, ale tiež robí tak trošku výplň. Vyhladzuje povrch a tvárenka po aplikácii potom nevyzerá ako tekutý zásyp pre batoľa, ale prirodzene, ako keby ste žiadnu farbičku na lícach nemali. Pridané tiež boli parabény. To je ale kvôli bezpečnosti. Kde sú pigmenty vo farbách iných ako je farba kože, tam musí byť aj nejaký konzervant, aby boli produkty farebne stále, neoxidovali a nestávali sa z nich potenciálne nebezpečné látky. 

Možno malou nevýhodou je, že neobsahuje žiadne vzácnejšie zložky (ako napríklad antioxidanty), no tie by tak či tak v takomto balení nevydržali po celú dobu používania, takže by šlo len o jednorázové výhody, ktoré by ste získali len na začiatku po otvorení nového balenia. Keď nejaký výrobca stavia svoju reklamnú kampaň na niečom takomto a mal by kvôli nejakým antioxidantom predražovať produkt, berte jeho tvrdenia vždy s rezervou. Rimmel radšej dosiahol dobrú cenu, než by pridával niečo, čo nefunguje stále.

Moje skúsenosti s tvárenkou

Aj keby som z domu vybehla nalíčená len veľmi jednoducho, na farbu na líčka nezabúdam. Líca odpútavajú pozornosť od môjho mierne červeného nosa. :-) Mám preto doma tri tvárenky - dve od Rimmelu a jednu od Mary Kay. Zdajú sa byť takmer rovnaké, ale každá farbí inak (nabudúce bude súboj). Okrem nich by sa našli u mňa doma ešte nejaké multifukčné produkty, ktoré môžu byť aj na líčka, ale k tomu ich až tak často nevyužívam. Z Rimmelu mám ešte tvárenku Match Perfection. Než som si kúpila Lasting Finish, slúžila mi perfektne. Trio však farbilo slabúčko a tak som používala z neho len dva najtmavšie odtiene. Ten svetlý odtieň bol pre mňa príliš svetlý. Lenže v kozmetickej taštičke sa mi pri prenášaní prášok rozmrvil a musela som ho zlisovať v jeden odtieň. A takto to dopadlo. :-( Teraz mám jeden prášok, ktorý farbí slabúčko. Na veľké šťastie, zlisovaný tvar Lasting Finish je trvácnejší. Nielenže farbí lepšie, ale tiež lepšie drží pokope (už mi stihla tvárenka spadnúť na zem).

Z pôvodne trojfarebnej tvárenky je teraz zmiešaná verzia podobná odtieňu tvárenky Lasting Finish
Lasting Finish sa mi páči ešte viac než Match Perfection. Obidva produkty mali v zložení sľudu, no prach Lasting Finish bude mať zrejme o čosi viac lesklých pigmentov a jeho záverečný finiš je trošku lesklý. Môžeme ich aj porovnať. V prvom políčku je tvárenka Match Perfection, v druhom vidíte Lasting Finish. Po Match Perfection takmer žiadnej stopy, žiaľ ani farebnej, len matný povrch. Vidno ju len na tvári, ak dáte dosť (fotky tu).


Najväčší rozdiel medzi nimi (okrem farby) je aj v tom, že tvárenka Match Perfection prášila ako divá, ak ste ju nanášali pevnejším štetcom, zatiaľ čo Lasting Finish sa drobí minimálne. Prášok je síce dobre zlisovaný, ale farbička sa naberá dobre, ľahko chytí na akýkoľvek štetec, ľahko sa rozotiera dostratena a štetec nemusíte v jednom kuse oklepkávať, lebo ak máte kvalitný štetec (a nie nejakého tvrďasa), nikdy jej nenaberiete príliš veľa. Farba sa dá vrstviť. Najskôr vám výsledok ukážem na nenalíčenej tvári, lebo tam najlepšie vynikne.


A na tejto druhej fotografii vidieť tvárenku v kombinácii s mejkapom, púdrom a všetkým, čo k líčeniu patrí.


Pozitívne body pridávam aj jemnému štetcu, evidentne prírodnému, ktorý je priamo súčasťou balenia. Ten je síce ešte jemnejší, než ten môj a treba viac ťahov, než máte dostatok farby, ale pracovať sa s ním dá. Jeho šírka je akurát, tvrdosť štetín vcelku OK, určite nebudem nosiť na cesty svoj, ale využijem ten pribalený. Už chýba len zrkadlo, keby som sa chcela machliť niekde vo vlaku napríklad, ale taká vymoženosť asi nebude v žiadnej tvárenke. :-)


Dobre hodnotím výber odtieňov. Rimmel na Slovensko priviezol štyri odtiene, no absolútne neradím nákup podľa farieb, ktoré zobrazujú e-shopy. V žiadnom prípade z toho nevyjdete. Odporúčam zájsť do obchodu, pozrieť si ich na vlastné oči a potom vyberať, čo hneď pochopíte, keď uvidíte ďalší obrázok. Vyzerá moja tvárenka až takto ružovo? :-)


Prvý a posledný odtieň je určený ženám s ružovým podtónom pleti, dva uprostred sú pre zlatistý podtón, ale tie by sa podľa mňa hodili aj pre neutrálnu pleť, ktorá má niečo z oboch podtónov.

Rovnaký počet odtieňov ponúka značka v Británii, ani tam sa nedá spoliehať na obrázky. Ak chcete nakupovať na zahraničných e-shopoch, kde budú aj tieto britské modely a ak sa naozaj nechcete pomýliť pri výbere, zájdite radšej na blogy a pozrite fotky bloggeriek. Vidieť, že ani tieto obrázky z oficiálnej stránky celkom nekorešpondujú s realitou. 
Zľava: Bronze, Pink Rose (ten môj odtieň), Live Pink a Santa Rose
Možno vás prekvapí, že Briti nemajú pribalený štetec a ich tvárenky vážia o 0,5g menej (4g oproti našim 4,5g). To je zaujímavé zistenie. Aspoň pre mňa. Ja teda vidím štetec vždy ako plus.

Moje hodnotenie tvárenky:

Textúra: ľahká
Schopnosť priľnúť: 4 (veľmi dobrá)
Aplikácia: jednoduchá (po pár pokusoch sa to naučíte)
Farebná sýtosť: 3 - sýtejšia než MP, ale stále veľmi prirodzená (záleží od zvoleného odtieňa)
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín, asi ako každý púder, záleží od podkladu)
Celková spokojnosť: 8
Cena: v kamenných obchodoch bude tak okolo 5 - 6 EUR, ale na internete ju zoženiete aj do 4,5 EUR. Niežeby som chcela robiť zasa reklamu, ale ja mám tú svoju z Elnino za 2,41 EUR.

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCA

obal / prezentácia výrobku
kvalita štetca 
výdrž v dlhodobom horizonte
splynutie s pleťou (farebnosť)
hrubosť zrna
jednoduchosť manipulácie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Moja mienka o tejto tvárenke je vynikajúca. Pre mňa, ako pre večne uponáhľanú babu, je dosť dobrá, lebo sa s ňou rýchlo a jednoducho nalíčim. Mohla by som vstať, ísť poslepiačky k zrkadlu, dať si ju a nevyzerať zle. 

Ak ste však v tomto úplná začiatočníčka a bojíte sa farieb, potom radšej skúste Match Perfection. V obchodoch už síce nie je, ale cez e-shopy ju ešte kúpite. S tou už nepreženiete absolútne nič.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Vyzerá dobre. Momentálne mám doma tuším 4 rôzne farbičky, takže predbežne stačí... A to som cca rok dozadu žiadne farby na líčka nepoužívala... Holt, človek sa učí na vlastných chybách! ;D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som nepoužívala dlho dlho nič. Ani bronzer, ani tvárenky. Začalo to vtedy, keď mi Rimmel poslal v rámci spolupráce tvárenku Match Perfection. Sama od seba by som si asi nič také nebola kúpila. Neskôr mi ešte pribudlo do zbierky tmavšie trio (už minuté) a dobrá skúsenosť ma motivovala kúpiť aj túto novú tvárenku. Hneď som vedela, že bude dobrá.

      Odstrániť
  2. Lícenka od Rimmelu je stálica v mojej kozmetickej policke. V podstate si dhodobo kupujem rovnaku znacku a rovnaky odtien. Najvyssi cas na zmenu :-)

    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes