Weleda: Baby derma upokojujúce telové mlieko a pleťový krém

Máte veľmi citlivú pokožku? To veru nie je normálny stav, ak pravda nenosíte plienky a v ústach necmúľate cumlík. Začervenaná a citlivá pleť, alebo dokonca suchšia pokožka, to všetko sú u dospelého človeka varovné príznaky toho, že sa niečo ide diať. Neprehliadajte signály, ale konajte a upokojte ju, než vám to vráti i s úrokmi. Pomôcť vám môže aj Weleda.


Niektoré ženy s pleťou bojujú po celý život.  Niekedy to býva v ich bitke aj nerozhodný stav, no je fakt, že niektoré ten boj nakoniec vyhrajú. Či už s chémiou alebo bez nej, môžete mať normálnu pleť. A čo ten zvyšok? Zvyšok len mávne rukou, hodí to na starnutie alebo hormonálne vplyvy a zmieri sa s tým, že sa bude do konca života prispôsobovať vrtochom svojej pokožky. Každodenná rutina týchto žien vyzerá asi takto. Popíšem to tak, ako to bolo u mňa. Ak je pleť mastná, snažím sa ju čistiť a regulovať tvorbu mazu. Potom príde obdobie pokoja a radosti, že sa nemusím natierať ničím špeciálnym, tak ju len čistím a natriem sa nejakým bežným krémom. Až začne byť pleť opäť citlivejšia, spozorniem a počkám, čo ide robiť. Pokiaľ začne byť suchá, natriem ju mastným krémom. Doma budem mať X prípravkov a každý bude na iný typ pleti, lebo viem, že moja pleť je zmiešaná a teda mi neostáva nič iné, než míňať viac peňazí na kozmetiku. Nehovorím, že je to úplne nesprávne. Však takáto starostlivosť je príkladná. Ale príde vám normálne, aby ste sa museli držať hesla VŽDY PRIPRAVENÁ a byť stále v pozore? Mne teda nie. Vyhoďme z tejto starostlivosti dve praktiky. V prvom rade zabudnime na "nejaký bežný krém" a potom na "čakanie, čo pleť spraví". Obdobie pokoja si môžeme predlžiť na maximálny možný čas. Keď je pleť normálna, mohli by sme ju natierať niečím hodnotným, aby takou aj ostala a až začne javiť prvé znaky nepokoja, dajme jej napríklad to, o čom dnes idem písať.

Upokojujúce telové mlieko Baby derma bolo navrhnuté na každodennú starostlivosť o veľmi citlivú pokožku detí rôzneho veku i dospelých. Komu sa hodí? Každému, kto je náchylný na ekzémy a koho pleť je suchšia. Schválne v ňom nie sú žiadne éterické oleje, aby ste ním mohli natrieť i telíčko svojho bábätka. V obsahu nie je v podstate nič, čo by mohlo akokoľvek zhoršiť stav vašej pokožky i pokožky toho drobčeka a s čím by ste neprišli do styku vo voľnej prírode. Ak nemáte alergiu, mlieko je pre vás absolútne bezpečné. 


Upokojujúci pleťový krém Baby derma je mastnejšia a hustejšia verzia telového mlieka na pokročilú liečbu suchších partií tela, hlavne tváre. Ani krém neobsahuje žiadny parfém.  Na obrázku nižšie vidíte len jeho 10ml vzorku. Originál balenie má 30ml.




Zloženie telového mlieka a krému

Zložky sú takmer totožné. Hlavnú úlohu vo výžive pokožky hrá voda, glycerín a oleje ako kokosový, mandľový, sezamový, saflorový (alebo požltový / svetlicový) olej, kakaové maslo a najhodnotnejšie nezmydliteľné podiely slnečnicového oleja. V kréme chýba akurát kakaové maslo a oleje sú v inom pomere oproti tuhším látkam, aby sa dosiahla rozdielna hustota. Všetky tieto látky poskytujú hydratáciu, cenné vitamíny (A, D, E, K, F), minerály a vytvárajú ochrannú bariéru. K tým nezmydliteľným podielom sa opakovane vyjadrovať nejdem, ale keby ste si chceli pripomenúť, o aké podiely ide, kliknite sem.

Na upokojenie pokožky slúžia tieto prírodné látky: výťažky z ibiša lekárskeho a z fialky trojfarebnej, borákový olej. Ibiš lekársky nachádza svoje uplatnenie v liečbe zápalov sprevádzaných bolestivými opuchmi. Fialku trojfarebnú poznáme z našich rolí a záhrad, odkiaľ ju nemilosrdne vytrhávame ako burinu. Je nádherná, lebo hrá farbami a veľmi cenná pre flavonoidy (hlavne rutín), ktorý spevňuje steny kapilár a zasahuje do kožného metabolizmu. Pomôže odbúrať odpadové látky a jedy, ktoré pokožka prijíma zo životného prostredia a keďže drží odpovede imunitného systému na uzde, zabráni svrbeniu, opuchom a zápalom spojeným s alergickými reakciami, ktoré veľmi často vedú až k ekzému. Ale keď už sme pri tom rutíne, nedá mi nespomenúť, že fialka je veľmi dobrá prevencia aj pri vzniku trvalého začervenania. Žilky s pevnými stenami predsa nepraskajú a kde nie je prehnane suchá a podráždená pokožka, tam nebýva ani rosacea. S používaním krému by ste rozhodne mali vidieť zlepšenie. Borákový olej, teda olej z rastliny zvanej borák lekársky, je podobný zázrak ako fialka. Jeho účinky sú takmer totožné, akurát ten mechanizmus pôsobenia je iný. Borák obsahuje sliz, ktorý slúži ako ochrana a alantoín, látku podporujúcu hojenie. Sliz chráni tkanivá pred hnisom obsahujúcim baktérie a ranky, ktoré si nezriedka spôsobujeme škriabaním, sa tak môžu dobre zaceliť. Toto trio je priam geniálna kombinácia pre ľudí s akýmkoľvek druhom ekzémov a prehnane citlivou pokožkou. V kréme nám ho ešte dopĺňa kyselina mliečna a v mlieku skvalán. Tlmia úporné svrbenie a dodávajú suchej koži vlhkosť.

Asi ťažko by ste dostali vodu do olejov bez toho, aby sa vám od seba oddeľovali. Napriek tomu, že ide o prírodný produkt, nemusíme fľaštičkou pred každým upotrebením trepať ani natriasať, pretože mlieko obsahuje cetearyl glukozid (CETEARYL GLUCOSIDE), ktorý je emulgátor prírodného pôvodu a zabezpečuje stabilné zmiešanie olejovej časti s časťou vodnou.  Mliečko však treba taktiež zahustiť. Veď aké by to bolo, keby sa vám na pokožke rozlievalo? Avšak Weleda vôbec nepotrebovala minerálne oleje a ani silikóny. Namiesto nich dostal príležitosť ukázať svoje sily včelí vosk a xantán. Aby bola pokožka mäkká a vláčna, k olejom by sa hodili ešte nejaké tenzidy a emolienciá. Tenzidy znižujú povrchové napätie kvapalín a tie potom ľahšie prenikajú do kožných vrstiev. Na tieto účely bol pridaný univerzálny skvalán, hydrogenované glyceridy kokosového oleja (HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES), glyceryl stearát (GLYCERYL STEARATE) a glycerid kyseliny kaprylovej (GLYCERYL CAPRYLATE).Všetko sú to zložky na prírodnej báze, nie chémia!

Moje skúsenosti s mliekom a krémom

Mliečko veľmi jemne vonia po kokosovom oleji. Nie je to taká sladká vôňa, ako keď si privoniate k cukrovinkám či orechová vôňa vlastná nastrúhanému kokosu, ale kto má dosť citlivý nos, ten ho tam popri tých ostatných olejoch ucíti. V kréme už zavetríte aj horkosť mandľového oleja. Sú to prírodné vône, ktoré mi absolútne nevadia.

Na dotyk je mlieko ľahkou a stredne mastnou tekutinou mliečnej farby s jemne chladivým účinkom a pomerne rýchlym vstrebávaním. Oproti mlieku mi krém príde ako viac chladivý, ale taktiež mastnejší a možno aj trošku ťažší. Tvár je viac vystavená prostrediu a preto ju treba aj viac chrániť pred stratou vlhkosti. Pri výrobe krému sa preto kládol dôraz na obnovenie kožnej bariéry, ktorá musí dostať svoju dávku mastnoty, inak by krém nemal takmer žiadny efekt.

Mliečko natierame na telo každý deň po kúpaní či sprche, alebo vždy, keď cítime, že potrebujeme zvlhčiť pleť. Rovnako sa používa krém. Zjemňujúci efekt mlieka nepocítite úplne hneď. Koža potrebuje určitý čas, kým sa spamätá. Zato upokojenie je značné a úľava nastáva vďaka bylinkám pomerne rýchlo. Jemnosť pokožky sa dostavila asi po štvrtom či piatom použití a môžem povedať, že som veľmi spokojná. Už som to tu raz spomínala, že asi 6 mesiacov dozadu som chytila za rameno môjho o 8 rokov mladšieho (dnes už bývalého) kolegu a nechápala, akú má neskutočne jemnú pleť. No a práve takú mám teraz aj ja. Priznám sa, na natieranie som strašná lajdáčka, no teraz sa natieram poctivo, keď mám takú motiváciu. :-)

Krém nepoužívam každý deň. Mám len 10ml vzorku a momentálne používam iný krém od Weledy (o ňom napíšem nabudúce). Prvý raz som vyskúšala tento krém len tak na noc, lebo som mala trošku suchú pokožku. Poviem vám, takú jemnú pleť som nemala už minimálne 20 rokov. V to ráno, keď som sa zobudila, som konečne pochopila, aká má byť ideálna pleť. Na dotyk mi pripadala ako mastná, ale mastnota to nebola. Bola to ochranná bariéra, ktorá zanechala pokožku jemnú a neskutočne mäkkú na dotyk, pričom vzhľad vôbec nebol neprirodzene lesklý. Žiarila, ale zdravím, nie kožným mazom.  A potom som krém otestovala pri problémoch. Takéto stavy boli už už dvakrát. Prvý krát som prišla zo záhrady, kde mi slniečko podráždilo pokožku na lícach i nose a druhý krát, keď mama ukuchtila mimoriadne ostrú polievku.Štipľavá paprika mi spálila okolie úst a tvár mi horela červeňou. V oboch prípadoch prišla úľava doslova do pár minút. Bez pálivých pocitov pri nanášaní, ktoré zvyknem mať, ak natieram podráždenú pleť. Kto už mal ekzém, ten vie, o akých pocitoch hovorím. 

Moje hodnotenie výrobkov:
Mlieko

Textúra: stredne husté, stredne mastné a ľahké, no trošku horšie sa dostáva z fľašky, chýba mi tu pumpička. Zišla by sa.
Hydratácia: asi 4, čo je na mlieko na suchú pokožku fajn
Výživa a premastenie pleti: jednoznačne maximum - 5, pokožka ostala jemná
Upokojenie: maximum - 5 bodov
Celková spokojnosť: 10
Cena: 200 ml balenie stojí okolo 16 - 17 EUR
celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIE Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
upokojenie podráždenej pleti
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa pre suchšiu pleť
vôňa (bez parfému = plus)
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie
  
Ak sa mi do leta minie, rozhodne si zaobstarám ďalšie balenie. Po opaľovaní to bude úplne super vecička. Odporúčam ho každému, kto máva suchšiu alebo netolerantnú pleť.
Krém

Textúra: stredne hustý krém,
Hydratácia: maximum - 5 bodov
Výživa a premastenie pleti: jednoznačne maximum - 5, pokožka ostala jemná a mäkká
Upokojenie: maximum - 5 bodov
Celková spokojnosť: 10
Cena: 30 ml stojí okolo 10 - 12 EUR

celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
upokojenie podráždenej pleti
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa pre suchšiu pleť
vôňa (bez parfému = plus)
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Maximum bodov som už dlho žiadnemu prípravku nedala a možno ani nedám. Momentálne nepotrebujem krém na podráždenú pleť a úplne si vystačím so svojimi krémami Sensibio na začervenanú pleť. No až miniem vzorku a prišiel by nejaký problém, nezaváham ani na chvíľku a pôjdem si ho okamžite kúpiť. Bez akéhokoľvek premýšľania. A to isté radím aj vám. Fakt výborný krém.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Výrobky vyzerajú super, škoda tých cien... Telové mliečko by bolo pre mňa asi "zbytočné", ale krém na tvár by sa občas zišiel.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vďaka za recenziu. Mala som vzorku a tiež sa mi to zdalo fajn. Cena je vyššia, ale tak je to asi s každým prípravkom, ktorý má mať aj nejaký účinok. Ja mám z Weledy rada sprchovacie gély, podľa mňa sú to jedny z naj vecí z prírodnej kozmetiky, čo sa dá na Slovensku kúpiť.

    www.beautykutik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj podľa mne je tento krém skvelý. Používam ho zatiaľ pomerne krátko a najväčších jeho plusom je zmiernenie svrbenia. Ošetruje pokožku a rýchlo sa vstrebáva. Odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dodatočne ďakujem za komentáre k tejto téme, milé dámy. Ceny sú vyššie, ale myslím, že vzhľadom k účinkom aj primerané. Kto má extrémne suchú pokožku, ekzémy a neustále sa škriabe, alebo kto má dieťatko s detským ekzémom, vie presne, čo je to za utrpenie. Vtedy veru človek málokedy hľadí na cenu a ja to žiaľ tiež veľmi dobre poznám.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes