Yves Rocher: duo čistiaca gomáž + hydratačná maska

Unavená, zašednutá, mdlá pleť a ešte sa aj leskne v t-zónach, zatiaľ čo na ostatných miestach je suchšia. Veď som vám môj problém spomínala len pár dní dozadu pri testovaní nového matného rúžu Rimmel. Odvtedy nejaká tá voda v potokoch pretiekla. Akné sa už pomaly zahojilo, no čo s tým zvyškom?

 Poznám jeden duo-prípravok, ktorý si s týmto problémom poradí hravo. Mala som ho celkom trikrát a ani raz nesklamal, ale otvorene píšem, že už ho nebudem kupovať. Nie v tomto malom balení. Radšej vezmem to veľké. :-)

Duo pozostáva z masky a gomáže a malom a praktickom balení na cesty. Postupne ich nanášate, akoby na dva kroky a aj preto sú taštičky naplnené týmto zázrakom označené jednotkou a dvojkou. Majú byť na jednorázové použitie, ale mne väčšinou vyjdú na dvakrát, takže taštičku strihám nožničkami a obsah vytláčam opatrne, aby som otvor mohla potom zalepiť lepiacou páskou. Proces očisty sa samozrejme štartujeme gomážou, ale dnes začneme opis trošku netradične - maskou.



Maska

Dáva sa po odstránení odumretých buniek peelingom, je veľmi dobrá a v tejto dvoj-kombinácii ju rada používam, ale na nákup plného balenia sa zatiaľ nechystám. Možno neskôr. Momentálne mám totiž doma inú a taktiež osvedčenú masku (Hydrabio od Biodermy) a tú priam žeriem. Aby som bola presnejšia, moja pokožka ju doslova na ex vpije do seba ako keď ja hodím do seba poldecák koniferky. :-D Každopádne, môžem vám túto masku pochváliť, lebo má dobré zloženie, krásne vonia a pokožka po nej ostáva hladká ako detský zadoček. Páči sa mi.

Časť zásluh nesú močovina (UREA), glycerín (GLYCERIN) a alantoín (ALLANTOIN). Presne túto trojicu som už v jednej maske mala a teda ma nezaskočilo, že ich opäť vidím. Sú to rehydratačné látky a viackrát spomínaný alantoín je aj výborný prostriedok na hojenie rán. Naozaj skvelá prírodná látka, ktorej použitie v tejto maske schvaľujem a chválim. Aj po tom najjemnejšom brúsení kože sa môže nejaké to podráždenie pritrafiť. Alantoín vytvára na povrchu taký neviditeľný film a chráni ju pred pôsobením baktérií, ktoré by mohli spôsobovať ďalšie podráždenie, či dokonca spôsobiť alebo zhoršovať už existujúci zápal.

Povedzme si teda ešte o tej najpodstatnejšej obsahovej látke masky, ktorou je extrakt z javorovej miazgy (ACER SACCHARUM EXTRACT). Mne hneď napadol javorový sirup a dostala som chuť na palacinky. :-) Miazga sa pridáva do kozmetiky, ktorá má pokožku hydratovať a chrániť ju pred nepriaznivými podmienkami okolitého prostredia. Jej hlavným účelom je regenerácia poškodených buniek a ich ochrana. Uberie vám tiež zopár rôčkov, alebo minimálne zariadi, aby tá viditeľnosť vrások nestúpala tak rýchlo ako počet sviečok na narodeninovej torte, lebo je to antioxidant. Však ani javorový sirup nepotrebuje tonu konzervačných látok, aby sa nekazil. To už o niečom svedčí.


Môj dojem z používania masky:

Maska je gélovo-krémová a má naozaj peknú vôňu. Takú peknú a jemnú, ako celá rada na čistenie a hydratáciu pleti. Myslím, že od YR som nič nepekne voňajúce ani nikdy nemala. Naneste ju na očistenú pokožku, nechajte pôsobiť 5 - 10 minút a potom zmyte zvyšky. Najlepšie vatovým tampónikom navlhčeným micelárnou vodou z hydratačnej alebo inej rady.

Moje hodnotenie masky:
Textúra: gélové krémová a veľmi jemná
Hydratácia: 5
Výživa a premastenie pleti: 4
Vôňa:
príjemná, vonia sviežo a nevtieravo
Celková spokojnosť:
9 (body uberám za obsiahnuté parabény, lebo tie v Hydrabio maske nie sú)
Cena: 10 - 11 EUR za 75ml
celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hydratácia vs. výživa
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Gomáž (alebo peeling)
Jej základ tvorí kukurica a to rovno v dvoch formách. Tá prvá je prášok z rozomletých kukuríčných zŕn (ZEA MAYS COB POWDER). Zrnká napučali a trošku nám gomáž zahustili, čo je fajn. Peeling tak neškriabe priveľmi.


Výrobca prípravok obohatil aj o výživnejšiu zložku kukurice a to konkrétne kukuričný olej (ZEA MAYS OIL) a pre istotu prilial aj trošku slnečnicového oleja vo forme glyceridu (SUNFLOWER SEED OIL GLYCERIDE), ktorých však máme v peelingu viac. Načo sú oleje a špeciálne glyceridy? Vysvetlím. Oleje i glyceridy patria do skupiny emoliencií a z toho glyceridy sú zlúčeninami alkoholov a mastných kyselín (obsiahnutých v každom oleji). Ich spojením s glycerínom dostávame z hľadiska výroby kozmetiky veľmi cenné látky, ktoré sú husté, tekuté, ľahko sa miešajú s inými surovinami a do pokožky vďaka svojej dobrej vstrebateľnosti prenesú živiny i vodu.

Fáza, ktorá pôsobí abrazívne, teda vám pomôže obrúsiť zhrubnutú pokožku, by mala byť zvláštna forma kremíka (SOLUM DIATOMEAE). O tomto prášku sa hovorí, že ho tvoria jednobunkové mikroorganizmy, ktoré sa tisícročiami zmenili na fosílne minerály. Medzi výhody zŕn tohto prášku nesporne patrí nízka hmotnosť a extrémne silná schopnosť pohltiť nadmerný kožný maz i vlhkosť. Hrany zrniečok sú malé, nie veľmi ostré a teda nevyprovokujú dráždením mastnú pokožku k tvorbe ešte väčšieho množstva mazu. Na tej maske sa to nikde nepíše, ale ja by som ju s maximálne pokojným svedomím odporúčala aj na čistenie mastnej až aknóznej pokožky.

Pre mňa dosť zaujímavé je aj to, že som medzi ingredienciami našla rastlinný sterol zo sóje (GLYCINE SOJA STEROL). Fytosteroly sa väčšinou podávajú vnútorne v tabletkách. Majú potlačiť príznaky menopauzy a stabilizovať hormonálnu rovnováhu. V krémoch a maskách síce na hormóny pôsobiť nebudú, no môžeme od nich očakávať minimálne zastavenie príznakov súvisiacich so starnutím - čiže vytváranie vrások, straty pevnosti i nedobrej farby pleti. Sú to totiž veľmi dobré antioxidanty a skvele hydratujú pokožku.

To najlepšie o gomáži až na koniec. Prekvapenie prišlo, keď som niekde ku koncu ingrediencií došla k skutelárii bajkalskej (SCUTELARIA BAICALENSIS EXTRACT), alebo ak chcete, tak v Čechách i na Slovensku sa tomu hovorí šišák bajkalský. Nevidela som ju ani prvý ani druhý krát, lebo na koniec zoznamu som tak nejak nikdy nedošla. :-p (tam aj tak väčšinou bývajú len farbivá a kadejaké iné pomocné látky). Extrakt mi udrel do oka pred pár dňami, kedy som začala písať tento článok a zoznam prechádzala viackrát. Ako... úprimne, padla mi z toho sánka a potešilo ma to. Túto bylinku neúspešne hľadám v kozmetike už dobrých 5 rokov a zatiaľ som ju našla len v jednej českej značke kozmetiky od Moniky Žídkovej, ktorá mi až tak dobre nesedela (hoci s liečbou akné inak celkom dobre pomáhala) a potom u Clinique a Estée Lauder. Tie však nepatrili k práve lacným, aby som ich mohla používať denne. Toto čudo má priam zázračné účinky na hojenie porovnateľné s antibiotikami. Chráni pečeň i celý organizmus pred následkami otravy, zlepšuje obranyschopnosť, dokonca pomáha liečiť alergie a rakovinu. Nepoznám nič všestrannejšie. Keďže účinkuje na nekontrolovateľné množenie buniek (aj tých rakovinových) i baktérii, zabráni uzatváraniu ústia mazových žliaz. Chráni a učí pokožku brániť sa pred toxínmi z nášho znečisteného životného prostredia. Na poličke v kúpeľni tak okamžite pribudol nový výrobok. Plné balenie gomáže (75ml za cca 9 EUR), ktorú už nedám z ruky.


Môj dojem z používania gomáže:
Gomáž je jemná. Aj ona pekne vonia. Naneste ju na navlhčenú pokožku, jemným krúživým pohybom pleť vymasírujte, nechajte olejíčky pôsobiť aspoň 5 minút a potom zmyte vlažnou alebo mierne teplou vodou (ako bude lepšie pre vás). Lepšia vlažná voda, lebo to nie je extrém pre žiadny typ pleti.

Moje hodnotenie gomáže:

Textúra: stredne hustá, je to taký krém - ani moc hustý ani príliš tekutý.
Hydratácia: 5
Čistiaci účinok: 5 (aj z hľadiska dlhodobej ochrany pred znečistením)
Celková spokojnosť: 10 (parabény sú aj tu, ale v gomáži to beriem za menšie zlo ako v maske)
Cena: cca 9 EUR za 75ml
 
celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie


Jednorázové (či dvojrázové) vyskúšanie vás určite finančne nezruinuje. Toto duo si v prípade záujmu zakúpite v ktoromkoľvek obchode Yves Rocher za necelé jedno euro (0,90 EUR). Myslím, že je to jeden z mála účinných čistiacich prostriedkov, ktorý by som bez najmenšieho zaváhania odporúčala pre každý jeden typ pokožky a ktorým určite nemáte čo pokaziť. Skúste a uvidíte.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes