Mary Kay: záchrana riasenky Lash Lenghtening

S týmto článkom som dlho otáľala. Aj s vyskúšaním tejto riasenky. Strašila mi v šuplíku viac ako tri roky a nepoužívala som ju z jediného dôvodu. Popri toľkých otvorených kúskoch iných značiek som chcela predísť jej znehodnoteniu. Chyba. Vedieť, aká je dobrá, kupujem si len túto.



Otvorením by do nej vošiel vzduch a musela by som ju spotrebovať veľmi rýchlo. Preto ležala nedotknutá a vlastne tiež napoly zabudnutá, kým ma neupozornil dátum spotreby na to, že vhodný čas na testovanie skončil v roku 2011. Je to prvý kozmetický produkt, ktorý mi "exol". Na svoju obranu uvediem len to, že všetky ostatné kúsky v mojej zbierke sú označené známym symbolom hovoriacim, že po otvorení ich máme spotrebovať do 12 mesiacov. Ani len vo sne by mi nenapadlo, že tento produkt môže byť z generácie, ktorá bola značená "po starom".


Po odkrútení uzáveru ma privítal úplne zoschnutý obsah. Jednotlivé zložky ochudobnené o vlhkosť ostali suché, no nie v zhlukoch, ale v skôr práškovom stave. Odôvodňujem to tým, že sa do obalu nedostala vzdušná vlhkosť, preto obsah neoxidoval a až na tú zmiznutú vodu ostal v relatívne dobrej kondícii. Potešujúce zistenie.

Jediná vec, ktorá mi v ten moment napadla, bola micelárna voda. Nakvapkám ju do riasenky a bude... Keby riasenka neobsahovala ani stopu vody, určite by som si to nedovolila (skôr by som to skúsila s glycerínom), no v zozname na krabičke je uvedená na prvom mieste. Ale pozor. Priveľa vody by ju zničilo a primálo vody jej zasa neprepožičia vhodnú konzistenciu. Pridávala som ju teda s vysokou citlivosťou a opatrnosťou. Prečo práve micelárnu a nie obyčajnú? V prvom rade preto, lebo micelárna voda má stále chemické zloženie a odolnosť voči bakteriálnej nákaze. Ešte by sa možno dala použiť minerálna voda (bez bubliniek), ale vhodnejšia je micelárna. Ako dopadol môj experiment? Stalo sa to, čo som čakala. Pár kvapiek vrátilo riasenke jej pôvodnú formu a tá odoláva času už pekné tri mesiace. Neschne, netvorí hrudky a pekne maľuje. Netrúfam si povedať, aká by bola, keby som ju použila ako novú, no nemyslím si, že by táto mala od tej novej ďaleko. Plní všetky funkcie, ktoré by mala správna riasenka plniť a preto tvrdím, že som ju zachránila.

Možno si pamätáte článok, kde som vám predstavovala očné tiene Quad Pro od L'Oréal Paris. K článku som mala prichystaných viacero fotografii (tieňmi som spravila dve líčenia), no už sám o sebe bol dosť dlhý, preto nie všetky fotky boli uverejnené. Toto je jedno z líčení v ktorom bola okrem tieňov použitá aj táto riasenka.


Pohľad zblízka ukazuje, že riasy sú od seba pekne oddelené. Konkrétne na tejto fotografii vidíte tri vrstvy riasenky, lebo sa dá pekne a bez problémov vrstviť.


Jedna vrstva vyzerá nenápadnejšie, ale stále pekne a prirodzene. Žiadne zlepené riasy.


Pripomeniem, že takto som tú jednu vrstvu videla po úctyhodných 14 hodinách. Nie zlé.


Čomu za tieto vlastnosti vďačíme? Určite je to aj vďaka hustej kefke. Vrchnáčik je úzky, držadlo dlhé a štíhle, kefka nie je prehnane objemná, teda sa s ňou skvele manipuluje. Neviem, či bola taká od začiatku, no ani raz sa mi nestalo, že by sa mi otlačila o viečka. Tvar štetiniek sa mi veľmi páči. Je to presne taký tvar a taká veľkosť, aká mi vyhovuje.


Moje hodnotenie riasenky:

Textúra (hustota): po záchrane stredná a krémová
Manipulácia s kefkou: veľmi jednoduchá, asi najjednoduchšia, akú som zažila
Výdrž: výborná (viac ako 8 hodín)
Odolnosť voči vode: 5 (vydržala parné dni aj potenie a pritom nie je vodeodolná)
Celková spokojnosť: 10
Cena: cca do 12 EUR na eBay

celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
efekt po nalíčení
účinnosť v dlhodobom horizonte
pigmentácia
odličovanie
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Nemám proti nej jedinú výhradu. Páčilo sa mi na nej všetko. Vrátane pigmentácie i zloženia obohateného o vitamín E, pantenol a ureu (močovinu), ktorá dáva riasam potrebnú vlhkosť. Či to bude k niečomu aj teraz, po tých rokoch, to neviem, no môj názor je taký, že tá strata vody nemohla látky až tak znehodnotiť. Stratiť sa mohol akurát účinok vitamínu E. O ňom viem, že je dosť háklivý. No na druhej strane, on skôr neznáša teplo a svetlo, ktoré sa po celé tie roky s obsahu nedostalo. Riasy mi nevypadali ani po opakovaných použitiach a nemám žiadne obavy sa s ňou líčiť aj ďalej.

Dnes túto riasenku zoženiete už len na internete na zahraničných predajných portáloch, ako je napríklad eBay. Nevedno, či ju prestali vyrábať, alebo sa len nedováža, no až domíňam svoje zásoby riaseniek a bude ešte dostupná, určite si ju kúpim. Minimálne zo zvedavosti, aby som sa dozvedela, či je vážne taká dobrá aj ako nová. Však keby mi ju nejakým činom poslali po dobe použiteľnosti, zasa si ju takto obnovím. :-)
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. :) Tak to by ma naozaj nikdy nenapadlo, že by ju micelárka mohla zachrániť, možno niekedy vyskúšam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež by ma to nikdy nenapadlo, avšak zatiaľ som takýto problém nemala...ale dobré vedieť do budúcna :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes