Garnier Pure samohrejivá maska

Ozdravenie pórov na 7 dní, vyčistenie do hĺbky, žiadny lesk. To všetko som našla napísané na zadnej strane sáčku s pleťovou maskou Garnier. Na nepochopenie z mojej strany narazil len pojem "samohrejivá". Načo by som si hriala pokožku, ktorá je husto a azda aj nepriedušne pokrytá nánosom tuhej masky? No dala som jej predsa len šancu. Kolegyňa hovorila, že je veľmi dobrá.
Po úvodných problémoch s otváraním sáčku prišlo prekvapenie.  Doba pôsobenia je krátka. Maska sa na koži necháva len tri minúty a potom sa zmyje. Nuž som bola veľmi zvedavá, ako celý pokus dopadne a s čím všetkým si maska za tú relatívne krátku dobu poradí. 

Na prednej strane obalu sa píše, že maska je len na dve použitia, čomu svedčí aj balenie. Je to obyčajný dvoj-sáčok. Keď budete sáčky oddeľovať od seba, radím vám odolať chuti trhať ich po perforovanej línii. Radšej ich od seba odstrihnite, inak budete nadávať ako ja. Mala som v úmysle odstrihnúť roh nožničkami a použiť najskôr len trošku a len na problematické partie. Pri trhaní sa však sáčok poškodil. Musela som teda voľky nevoľky minúť celé balenie, pretože týždeň dva by mi otvorené na takmer tri centimetre asi sotva vydržalo.

Očakávanie sa naplnilo. Masky je v sáčku celkom veľa na to, aby som ju použila naraz. Maska je určená na T-zóny (brada, nos, čelo), nuž som si navlhčila tvár, ako sa odporúčalo (voda slúži ako aktivátor hrejivého účinku), natrela masku a zasmiala sa na sebe. Vyzerala som ako Šmoulinka. Celá modrá. :-)

Vôňa nie je moja šálka kávy. Úprimne, túto Garnier Pure vôňu nemám rada. Má byť mätová, no ja v nej cítim niečo, čo mi vyslovene vadí. Asi to vyznie čudne, že takto odbočujem, ale z detstva si pamätám, ako sme všetci doma jednu dobu neustále jedli jablká. Ohryzky sme zahadzovali do koša a keď v tom vedierku postáli jeden deň, bolo to cítiť. Nemôžem povedať, že by to bol vyslovene odpudivý a hnilobný zápach, ale bol taký akoby potuchnutý. Skrátka nič vyslovene hnusné, ale ani príjemné. A takto mi vonia celá rada Pure. Prepáčte za úprimnosť, ale ja som už raz taká. No na druhej strane, ja vôňu u čistiacej kozmetiky takmer nikdy dlhšie neriešim. Som dospelý človek, ktorý má mať rozum. Ak je niečo dobré, nech to vonia rybacinou, alebo čímkoľvek, dám to na seba.
 
Maska naozaj hriala, ale len pár sekúnd po aplikácii. Bolo to také príjemné teplo, ako keby vám na tvár niekto položil nahriaty uteráčik. Žiadny extrém, žiadne pálenie ani štípanie. Ale pre pokožku s akné sa zahrievanie príliš nehodí, preto nie som ani zástankyňou naparovania. Je pravda, že teplo uvoľňuje póry, no opakované vystavovanie pokožky teplu môže mať za následok aj vznik rozšírených žiliek na líčkach a okolo nosa. Aj preto je dobré, že sa masky nepoužívajú každý deň, ale stačí raz za 7 dní. To je únosné. Uvedomte si, že nebývame v Afrike, na Bahamách a ani na Floride. Naša pokožka nie je zvyknutá na teplá a uprednostňuje radšej stálu teplotu. Nahrievanie a následné chladenie okolitým vzduchom nie je práve to, čo potrebuje.

Na tvári ostala maska na prvý krát 5 minút namiesto tých troch. Zmývanie a vlastne ani nanášanie nebolo ťažké. Keď si dávate na pleť niečo so zinkom, nános rýchlo schne a silno priľne k pokožke, ale táto mierne pastovitá hmota nie je príliš tuhá (asi ako tekutý púder na kiahne). Tuhá je len vtedy, ak ju necháte na pokožke dlhšie. Vtedy potrebuje najskôr navlhčiť, odmočiť a až potom ide odstrániť. Majte preto trpezlivosť.  Tá vraj ruže prináša.

Aj glukonát zinočnatý (ZINC GLUCONATE) ako ingrediencia prináša pokožke osoh. Ja naň nedám dopustiť, pretože je to hotový hojivý zázrak. Ďalšou významnou zložkou je kyselina salicylová (SALICYLIC ACID) potláčajúca zápaly, rozpúšťajúca zrohovatenú vrstvu i zátku, ktorú kožný maz vytvára v póroch. Močovina (UREA), glycerol (GLYCERIN) a alantoín (ALLANTOIN) pokožku rehydratujú a navrátia jej pružnosť. Za zmienku stojí ešte serín (SERINE), čo je vlastne aminokyselina obnovujúca štruktúru pokožky a pôsobiaca podobným mechanizmom ako urea a alantoín. Až budete masku dávať dolu, pamätajte, že na odstránenie masky a všeobecne na mastnú až zmiešanú pleť je vhodnejšia je vlažná, poprípade mierne teplá voda. Nie studená ani horúca.

Nedá sa povedať, že by moja pleť bola dokonale hladká a čistá. Tie problémové čierne bodky na mojich lícach sa na mne aj naďalej chehtali v zrkadle. S tými maska ani nepohla, no to som od nej ani nečakala. Nepíše sa, že by mala byť na čierne bodky. Ostatné drobnejšie nečistoty museli kapitulovať. Po miernom zatlačení na póry síce ešte čosi vyšlo z partií na nose, ale to bol asi ich  posledný výkrik. Póry boli našťastie viditeľné len tam, kde som tlačila. Ostatné partie maska vyčistila veľmi pekne. 

pred aplikáciou
po aplikácií a odlíčení očí micelárnou vodou
 
póry pred čistením maskou
póry po vyčistení
lesklé čelo pred vyčistením
matné čelo po vyčistení
Pokožka ostala relatívne čistá a menej mastná, ale lesk sa o chvíľku vrátil, pretože v čase skúšania som mala veľké problémy s pleťou (čo je už našťastie za mnou). Ak vaše mastenie nespôsobuje obyčajný pot a nadmerné teplo, ale hormóny, nečakajte ani zázrakom 7 dňový účinok. No ak toto nie je práve váš prípad, ste niekde na dovolenke a prídete z pláže zamastená, potom si pribaľte do batožiny aj túto masku. Bude vám nápomocná.

Moje hodnotenie:

Textúra: tuhšia - taká mierne pastová
Hydratácia: 1 (mierne, ale naozaj len mierne vysušuje, no táto maska ani nie je hydratačná)
Výživa a premastenie pleti: bez hodnotenia (nie je to výživná maska)
Čistenie pleti: 5 - ak čistíte viac menej len upchaté póry, 4 - ak sa chcete zbaviť aj čiernych bodiek
Celková spokojnosť: 9, keď si odmyslím tie čierne bodky
Cena: 1,79 EUR (v akcii v 101 som za ňu dala 1,50 EUR) za 2 x 6ml

Masku som si dávala opakovane dobrých 6 mesiacov dozadu. Aj napriek menším výhradám si ju v prípade problémov opäť kúpim a odporúčam ju aj vám. Je to dobrá maska.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. presne túto som kedysi mala, príjemne hriala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. presne takúto používam, od jesene vlaňajška som začala asi raz za mesiac si ju dám a musím povedať, že mne vonia :)
    ale dala som ju kamoške a ju veľmi štípala, čo nechápem, lebo sama mám citlivú pleť a v poho..
    podľa mňa je za tú cenu fajn, aj keď to nie je taký čistiaci zázrak, mám ju rada :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes