Rimmel: lak na nechty LycraPro


Ponáhľajte sa do drogérii a vykúpte všetky laky LycraPro. :-) Nie, nežartujem. Treba ich všetky pokupovať, aby nevyšli nazmar. Prišiel deň, kedy ich značka Rimmel ide definitívne vypredať a škoda takých super lakov. Či ich majú nahradiť nové, to si netrúfam hádať, ale doposiaľ vždy po výpredaji prišla novinka. Tieto teraz kúpite len za 1,70 EUR, čo je polovica z pôvodnej ceny.
Z môjho nadšenia ste už určite pochopili, že som závislá na práve týchto lakoch. Prečo? Nuž to som už dvakrát písala vo svojich agentských blogoch. V nich môžete v hlavnej úlohe vidieť fialový a ružový lačik. Len vďaka LycraPro som sa začala viac starať o svoje nechty a našla záľubu vo farbičkách. Dovtedy ste ich mohli vidieť všade, len na mojich nechtoch nie.

S LycraPro zaviala medzi mojich pár lačikov revolúcia. Maxi štetec mi doprial taký komfort, o akom sa mi ani nevnívalo. Nikdy predtým som si nevedela nechty nalakovať jediným, maximálne dvoma ťahmi a nikdy nie pekne. To mi vždy doslova vzalo vietor z plachiet a všetku chuť skúšať to opäť. Veď komu by sa chcelo cvičiť na nechtoch roztrasenú ruku a v prípade nespokojnosti dýchať výpary odlakovača? No tento štetec nepoznal žiadne nechcené krivky, hrboľce a ani zbytočne hrubé nánosy farby. Jeho husté vlákna nabrali len potrebné množstvo farby a rovnomerne ju distribuovali na celú plochu nechtu. To mi dodali takú chuť do farebných experimentov, ako nikdy.


Na obrázku je (zľava) lak z pôvodnej kolekcie 307 Grape Sorbet, 293 Pop Rose, prírastok do novej kolekcie 312 Ultra Violet a napokon ešte jeden z tej pôvodnej 285 White Orchid (môj najobľúbenejší).

Čo ma na iných lakoch štvalo bolo to, že sa niektoré prakticky nedali odlakovať. Spotrebovala som množstvá odlakovača a to všetko len preto, lebo starý lak bol poškodený a nechcel zísť celý. Rada lakov LycraPro taká nie je. Tieto idú dolu jediným pohybom ruky. Žiadne trenie vatovým tampónikom do bezvedomia. Žiadne nerváčenie.

Laky LycraPro sú také pružné, ako vyplýva už z názvu. Obsahujú lycru a teda sú odolné nárazu i opotrebeniu. Vďaka týmto vláknam vydržia s prehľadom aj 3 a viac dní. Na tmavších opotrebenie vidieť relatívne skoro, no tie svetlejšie pokojne môžete nosiť aj týždeň a nikto na vás nebude ukazovať prstom. Lak neopadáva v šupinách, ale sa len pomaly derie od končekov. Opotrebenie je nenápadné.

Nová kolekcia o rok neskôr priniesla niekoľko žiarivých farieb a aj mierne vylepšenie v podobe "Anti-Fade System" a preto Rimmel pomenoval celú kolekciu ako "Colour Memory", ktorá sa preslávila farebne stálymi lačikmi vo farbách výstredných. Toto bolo asi prvý krát, čo sa k nám na Slovensko dostali takéto odvážne odtiene. S novým systémom však farby ostávali žiarivé po dlhú dobu a vôbec nebledli. Súčasťou kolekcie bol lak, ktorý ste videli na obrázku vyššie (312 Ultra Violet), ale prišli aj ďalšie 3 nové laky. Nebesky modrý, pepermintovo zelený a ružový. Ja mám z nich 3.


Zľava vidíte nový lak z novej kolekcie 292 Sorbet So Good, 286 Oyster Pink (ten prišiel neskôr) a 500 Peppermint.

Niekto asi za starou kolekciou veľmi plakal. Boli v nej naozaj krásne farbičky a tieto všetky s príchodom tej novej na čas zmizli. To však preto, aby sa objavili opäť, v plnej paráde a s ďalšími novými odtieňmi odolnými voči blednutiu, aby zapadli medzi staro-nových kolegov. Ustricovo ružový (286 Oyster Pink) lak z obrázku vyššie patril ešte do tej prvej kolekcie a slintala som po ňom už od samého začiatku. Než som sa však dokopala k jeho kúpe, odrazu ho nebolo a potom som tak nejako prestala pátrať. Až som narazila na výpredaje a uvidela som ho v stojane, bola by som šla cez mŕtvoly, len aby mi ho nikto nevyfúkol.


Moje posledné dva kúsky sú: odtieň 393 Desire (pôvodná kolekcia) a 400 Blue Vogue - starý odtieň v novej kolekcii

Nevyfúkli mi ani lak 393 Desire, ktorý sa neviem akým nedopatrením dostal na policu. Ak si všimnete, je to kúsok z ešte pôvodnej kolekcie. Písmenko "O" nemá uprostred nakreslený terčík a podľa toho som hneď spoznala, že sa zrejme medzi tie lačiky zamiešal omylom. To mi však nevadí, lebo pôvodná kolekcia lepšie kryla a stačila mi jedna vrstva laku. Tieto novšie sú redšie a treba dve vrstvy. Keď teda uvidíte nejaký lak bez terčíka a nápisu "Anti-Fade", nech vás ani nenapadne ho nechcieť. Ak nie je vyschnutý, berte ho všetkými desiatimi.

Výpredaj prebiehal v sieti drogérii 101, ale odtiaľ sú už takmer všetky laky vypredané, lebo tam už akcia beží dlhú dobu a drogéria to označovala aj pútavými cenovkami. Možno niekde ešte nájdete nejaké pozostatky, no ruku do ohňa by som za to nedala.

Väčšiu šancu máte v DM drogérii, kde výpredaj začal len teraz a málokto si ho všimol, lebo cenovky sú úplne nenápadné. Nenájdete ani nápisy "výpredaj", "zľava", či niečo podobné. Že sú v zľave, nepoznáte, ak ste nevideli pôvodnú cenu a tá sa nikde ani nepíše. Pôvodne však stáli 3,40 EUR.

Moje hodnotenie lakov LycraPro:

Textúra: stredná
Aplikácia: veľmi jednoduchá alebo skôr ultra jednoduchá - žiadne šmuhy, žiadne hrboľce
Farebná sýtosť: tmavé farby novej kolekcie a celá stará kolekcia dostáva známku 5, nová kolekcia dostáva známku 4
Výdrž: výborná (4 a viac dní)
Celková spokojnosť: 10

Ak chcete skvelý lak za super cenu, tento vás určite nesklame. Bežte si poň, kým je čas a kým je aký taký výber.

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes