L'Oréal Paris: lesk Glam Shine


Čo na tom, že už niekoľko sezón po sebe vizážisti nelíčia modelky inak než rúžom? A čo, že sa kozmetické značky predháňajú v tom, kto vymyslí rafinovanejšiu farbu rúžu? Lesky na pery stále u žien vyhrávajú na plnej čiare, hoci ja osobne ich moc nemusím. Mám teda dve možnosti. Buď budem každý deň nosiť k svojim výrazne nalíčeným očiam rúž vo farbe "nude", alebo na to pôjdem rafinovane a nakúpim lesky (ako tento), ktoré mi nepolezú na nervy.

Skôr ako začnem vychvaľovať lesk, ktorému je tento priestor učený, úprimne prehlasujem, že mňa lesky do nebies blaženosti naozaj nevynášajú. Mám ich doma, z času na čas dostanú šancu pri nejakom slávnostnejšom líčení, no po väčšinu roka čerpajú dovolenku. Dám si ich ráno a tým to končí. V kabelke ich nenosím. Štve ma, keď sa mi na lepkavé pery chytajú vlasy a keď nechávam všade otlačky ako nejaký nemotorný zlodej. Na predmetoch, ktoré si strčím do úst, zatiaľ čo sa pokúšam krvopotne niečo vyhrabať z kabelky (napríklad cestovný lístok), na pohári, oblečení, lyžičke... Ani muži sa na lesky nechytajú ako muchy na med. Byť na ich mieste, ani ja by som nechcela dostať od manželky, priateĺky, známej či neznámej akúsi "umastenú pusu". Yah!

Keď už mám nejaký lesk použiť, poriadne si vyberám. Ja si na svoju pusu nedám čokoľvek. L'Oréal Paris však pre mňa nie je "čokoľvek" a už tento názov samotný považujem za záruku kvality. Preto som ani na chvíľku nezapochybovala, že lesk Glam Shine bude výborný.

Aký je lesk Glam Shine?

Lesk od L'Oréal Paris vyzerá ako lesk, no keď sa prvý krát dotkol mojich pier, mala som pocit, že ide o rúž. Nepovedala by som, že má jeho vôňa a chuť nadchli. Nie je je to aróma, akú by som dokázala identifikovať, ale vôbec ma to neštve. Ani rúže neviem identifikovať a neodrádza ma to od ich používania. V prvom rade Glam Shine nemá nič spoločné s leskami, aké som doteraz mala a vonia i chutí ako typické rúže tejto značky. Príjemne. Ak máte nejaký rúž, ja jedem mám (Colour Riche), potom budete vedieť. Ostatní musia ovoňať a zistia. Bude to asi zámer výrobcu a psychologický trik. Hneď aj vysvetlím.

Keď si pery narúžujete, otlačíte pery jednu o druhú, aby bol nános rovnomerný a urobíte to počas dňa ešte maximálne dvakrát. Nepotrebujete to robiť stále, lebo rúž má hebký, zdanlivo suchý povrch, dobré krytie a na jeho vôňu si rýchlo zvyknete. Nič nepotrebujete neriešiť. U leskov je to inak. Neviem ako vy, ale ja stále musím špúliť pery a trieť si pery jednu o druhú. V jednom kuse mám pocit, že farba nie je nerovnomerná a musím si ju takto rozmazať všade. A keď je lesk chutný, ešte aj nasávam perami jemne vzduch, aby som cítila chuť i vôňu. To výdrži žiadnemu lesku nepomáha. Nie som žiadny vedec, ale mám za to, že u leskov na pery pocit zrejme vyvoláva to, že na povrchu tvoria lepkavú vrstvu. Za túto vlastnosť vďačia lesky nevysýchavým a nevstrebávajúcim sa zložkám. Sú to vodou obohatené polyméry a oleje rôzneho pôvodu (väčšinou dobre tolerované minerálne oleje ako napríklad parafín), ktoré rovnomerne pokryjú povrch a ostávajú na ňom dovtedy, kým ich nedáme dolu sami. Väčšinu leskov nevedomky trením pier zlikvidujeme a do hodiny je po paráde. Nebudem klamať, aj tento Glam Shine tvorí nevysýchavý povrch (bez takého by sa nevolal leskom), ale keď ucítim túto vôňu, moje nervové zakončenia nereagujú a nechajú oklamať moju hlavu. :-) Lesk takto vydrží a s prehľadom prekoná iné značky. Ak som nič nejedla, veru to bolo aj tých 6 hodín. S jedením sa doba kráti, ale vrstva na povrchu pier ani nelepí, ani nehustne... proste ostáva rovnaká. Raz som mala od jednej nemenovanej značky taký lesk, že keby som s ním bola 5 minút ticho, tak ostanem ticho naveky. (Cha, cha... to by bola tragédia pri mojom podrezanom jazyku, čo?)

Obal je krásny. Vkusný a luxusný, na čo som u tejto značky už celé roky zvyknutá. Ešte som nemala jediný výrobok, ktorého obal by bol obyčajný. Nápis krásne odráža svetlo a zrejme sa tak ľahko neošúcha, čo je plus. Musela som vám dať aj fotku, aby ste to mohli vidieť na vlastné oči. Mňa táto hra svetla nadchla.


Čo sa týka zloženia, tam žiaľ nemám čo povedať, keďže ho sama nepoznám. Značka ingrediencie nepublikuje a na výrobku sa zloženie neuvádzalo (alebo aspoň ja som tam nič takého nenašla). No keby vás to predsa zaujímalo, vraj máme právo požiadať o túto informáciu na infolinke Spotrebiteľského centra. Ak by niekto cítil potrebu sa so mnou o tento zoznam podeliť, rada upravím článok a rozoberiem ho tu do posledných detailov. Ja viem nateraz len to, že tento lesk neobsahuje priveľa takých látok, ktoré by pery vysušovali. Až mi z perí po nejakom čase zlezie, nemusím ich ničím natierať. Nie sú suchšie, ale také, ako boli aj predtým.

Odtieň (115 Watermelon Fanatic) ma svojim názvom celkom vystihuje, lebo ja som naozaj fanatik milujúci melóny a jedla by som ich aj každý deň. Meno sa hodí aj k odtieňu lesku. Je to krásny ružový odtieň, presne ako melón. Mala som aj iný (106 Forever Young, mierne ružový, mierne lila), ale stihla som ho stratiť skôr, ako som vám mohla o ňom napísať. :-( Farba osahu je vždy presne taká, akú očakávate, keď sa pozriete na obal. Ten vôbec nič neskresľuje. Presne ako môžete vidieť, obsah nie je ani viac trblietavý, ani tmavší, ani svetlejší.


Lesk obsahuje trblietavé častice, ktoré sú pomerne veľké a jeho textúra pekne prekrýva pery. Keď si zoberiete nejaký tmavší, prekryje aj nejaké tie praslinky či jazvičky. Na perách je nápadný, ale dobre vyhladzuje nerovné povrchy. Keby trblietky vyvolávali dojem pohybu, asi by mi to vadilo. Nie som karnevalová tanečnica ani popová hviezda. Ale tieto sú na mňa asi také akurát. Odrážajú svetlo a opticky mi zväčšujú pery.


Aplikátor je údajne navrhnutý tak, aby sa prispôsobil tvaru pier. Je podľa mňa primerane veľký a výrobca tvrí, že je jemný. S oboma tvrdeniami môžem len súhlasiť. Majú logiku. Zašpicatenie konca robí manipuláciu s ním pohodlnou. Vďaka úzkemu koncu a spratnej veľkosti ním namaľujem len pery a nikdy nezababrem kútiky.


Čo nechápem, je zakrivenie na konci rúčky. Vôbec nemôžem prísť na to, kvôli čomu to je a ako mi to má pomáhať. Má mi to šetriť svaly na ruke, aby som ruku nemusela tak vysoko dvíhať? Alebo mi to má umožniť lepšie vidieť, ako maľujem pery a aby mi ruka vo výhľade nebránila? Z môjho pohľadu je takáto vychytávka pre mňa zbytočná. Nenašla som jej využitie, lesk sa mi akurát vďaka nej horšie zatvára. V tej rýchlosti, s akou sa ráno chystám do práce, niekedy aplikátorom na prvý šup netrafím do nádobky. :-p Ale to som celá ja - pojašená baba. Ak zistíte, načo je to dobré, budem rada, keď ma poučíte. :-)


Moje hodnotenie lesku Glam Shine:

Textúra: stredná
Farebná sýtosť: 4, čo je akurát (neporovnávam s rúžmi, hodnotím priemernú sýtosť leskov)
Výdrž: výborná (6 a viac hodín), no ak papáte, výdrž sa skracuje
Celková spokojnosť: 10 (najvyššia spokojnosť)
Pozdáva sa vám tento lesk a musíte nejaký mať? Skočte si poň do drogérie a za cenu 9 - 10 EUR môže byť váš. V akcii ho ale určite zoženiete aj lacnejšie.

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Tak tomu zakriveniu ani ja nechápem a s tým triafaním aplikátora do nádobky som na tom podobne! :) Veľmi pekná recenzia - ale ja si počkám na nejakú zľavu, lebo 10 euro je dosť... Boggerka_Dada

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes